Διαστάσεις και βάρος τυπικού τούβλου σιλικόνης

 Διαστάσεις και βάρος τυπικού τούβλου σιλικόνης

Το τούβλο πυριτίου είναι κατασκευασμένο από πρώτες ύλες από χαλαζία, στις οποίες προστίθενται άσβεστος και άλλες ουσίες, πράγμα που βελτιώνει την απόδοση του προϊόντος. Αρχικά, το τούβλο έχει το επιθυμητό σχήμα χρησιμοποιώντας μια πρέσα σε τυποποιημένα μεγέθη και στη συνέχεια το τεμάχιο εργασίας μετακινείται σε αυτόκαυστο, όπου υποβάλλεται σε πίεση 12 ατμοσφαιρών. Μετά από αυτό, το τούβλο επεξεργάζεται με ατμό με θερμοκρασία 200 μοίρες. Η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάται από την ορθότητα αυτών των τεχνολογικών διαδικασιών και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να ελέγχεται η συμμόρφωση με τις παραμέτρους σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Η τεχνολογική διαδικασία είναι κατά μέσο όρο 18 ώρες.

Χαρακτηριστικά τούβλο

Το μέσο βάρος ενός πυριτικού άλατος είναι 3-4 kg. Το συμπαγές τούβλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή κτιρίων ύψους όχι μεγαλύτερου από 3 ορόφους. Η πυκνότητα κάθε πυριτικού τούβλου είναι 1900 kg / cu. m. Επίσης, ο κατασκευαστής μπορεί να παράγει κοίλες πέτρες, οι οποίες έχουν μικρότερο βάρος και χαμηλότερη πυκνότητα σε σύγκριση με τις συμβατικές. Αυτό καθιστά δυνατή τη μείωση της πίεσης στο θεμέλιο και τη βελτίωση της θερμομόνωσης του χώρου, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση των θερμικών ιδιοτήτων του τοίχου και τη μείωση του βαθμού κατάψυξης της δομής με μικρότερο πάχος.

Στο κοίλο τούβλο όλες οι οπές σύμφωνα με το GOST 8394-73 είναι κάθετες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν επίσης να κατασκευαστούν τούβλα με άλλες μορφές κενών. Τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, καθώς έχουν καλή θερμομόνωση και χαμηλό βάρος, γεγονός που μειώνει το φορτίο στο υπόβαθρο.

Μετρήσεις βάρους

Με τη βαρύτητά του, το πυριτικό είναι παρόμοιο με τα τούβλα πυριτίου. Ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν οξείδιο σιδήρου στην πρώτη ύλη για την κατασκευή τούβλων, με αποτέλεσμα το προϊόν να μοιάζει με συνηθισμένο κόκκινο τούβλο. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε.καθώς αυτό το είδος πέτρες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φινίρισμα τζάκια ή σόμπες. Με έντονη θέρμανση, θα καταρρεύσουν και θα μετατραπούν σε σκόνη.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε το βάρος του τούβλου, το οποίο καθορίζεται από τον τύπο του προϊόντος. Ανάλογα με τη χρήση του πυριτικού μπορεί να είναι οι εξής.

  • Ιδιωτικός. Χρησιμοποιείται για απλή τοποθέτηση και έχει τραχείες πλευρές. Η παρουσία μικρών τεμαχίων στην επιφάνεια.
  • Αντιμετωπίζοντας. Ένα διακοσμητικό προϊόν που έχει μια λεία και ανάγλυφη επιφάνεια και διακρίνεται από ένα μεγάλο αριθμό χρωμάτων. Τα τούβλα δεν πρέπει να σπάζουν ή να χρωματίζονται από τις μπροστινές πλευρές.

Το βάρος οποιουδήποτε σώματος μπορεί να υπολογιστεί με μια ορισμένη μορφή και να παράγει αυτό το έργο μόνοι σας. Επίσης στους υπολογισμούς είναι σημαντικό να εξεταστεί η παρουσία κενών στο προϊόν και η υγρασία του, η οποία επηρεάζει τα χαρακτηριστικά βάρους. Η αναλογία του πρότυπου πυριτικού άλατος είναι 1300-1900 kg ανά κυβικό μέτρο. Οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί που έγιναν σωστά θα επιτρέψουν να ανακαλύψετε πόσο βάρος θα επηρεάσει τη βάση και να παράσχετε ένα αξιόπιστο θεμέλιο που θα αντέξει όλα τα φορτία και δεν θα επιτρέψει στους τοίχους να σπάσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής.Επίσης, ο κατασκευαστής θα πρέπει πάντα να αναφέρει το ποσοστό του τελικού προϊόντος, το οποίο απλοποιεί τους υπολογισμούς.

Όταν επιλέγετε αυτό το τούβλο, πρέπει επίσης να θυμάστε για τη δύναμή του, την αντοχή στον παγετό και άλλες ιδιότητες. Ανάλογα με τον βαθμό αντοχής στον παγετό, το πυριτικό άλας διαιρείται σε βαθμούς. Για την κατασκευή εξωτερικών τοίχων χρησιμοποιείται το εμπορικό σήμα F25. Για να αυξήσετε την ικανότητα ενός τούβλου να αντέξει χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία που απωθεί τα υγρά από την επιφάνεια του. Τέτοιες συνθέσεις εφαρμόζονται στην επιφάνεια των λίθων μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης. Αυτό μειώνει την απορρόφηση της υγρασίας και αυξάνει την αντοχή στον πάγο των τούβλων.

Η δύναμη της πέτρας καθορίζεται από το εμπορικό σήμα, το οποίο πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή. Για παράδειγμα, το σήμα M75 χρησιμοποιείται για την κατασκευή κτιρίων με ύψος που δεν υπερβαίνει τον ένα όροφο. Θεωρείται επίσης η δυνατότητα κατασκευής τοίχων με μικρό φορτίο. Το Mark M100 είναι κατάλληλο για την κατασκευή αντικειμένων σε δύο ή τρεις ορόφους. Για τα ψηλά κτίρια χρησιμοποιείται ένα τούβλο με δύναμη M200.

Διακρίνει οποιαδήποτε πυρασφάλεια από πυρίμαχο τούβλοπου εξασφαλίζεται από την απουσία σε αυτό στοιχείων που μπορούν να αναφλεγούν.Τα τοιχώματα αυτού του υλικού πρέπει, εν πάση περιπτώσει, να ξεφορτωθούν επιπλέον τη μόνωση. Ένα μειονέκτημα του πυριτικού είναι ένα υψηλό ποσοστό απορρόφησης νερού.

Για να γνωρίζουμε το βάρος ενός κύβους από τούβλα σε μια τοιχοποιία, είναι απαραίτητο να καθορίσουμε πρώτα τον αριθμό των προϊόντων σε αυτό. Οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι στον κύβο της τοιχοποιίας υπάρχουν 414 ενιαία κομμάτια και το παχύτερο - 314. Αυτός ο αριθμός είναι περίπου, αφού όλα εξαρτώνται από το πάχος των ραφών και τον τύπο της τοιχοποιίας. Για παράδειγμα, το μέσο πλάτος ραφής είναι ενάμισι εκατοστό και επομένως αυτή η τιμή πρέπει να προστίθεται κατά τον υπολογισμό του αριθμού των τούβλων σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας. Όλα τα δεδομένα για τους οποίους πραγματοποιούνται οι υπολογισμοί, ισχύουν μόνο για τα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με την GOST.

  • Ο τύπος για τον υπολογισμό του αριθμού των τούβλων σε έναν κύβο είναι 100x100x65 (88, 206).
  • Ο τύπος για τον υπολογισμό του βάρους σε έναν κύβο τοιχοποιίας: 414 τεμ. x 3-4 kg.

Γνωρίζοντας πόσα τούβλα είναι σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας, μπορείτε να παραγγείλετε την απαιτούμενη ποσότητα για ένα αντικείμενο και συγχρόνως να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να αγοράσετε επιπλέον υλικό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε κάθε παρτίδα ενδέχεται να υπάρχουν ελαττωματικά προϊόντα και συνεπώς συνιστάται να προσθέσετε 5% στον απαιτούμενο όγκο. Εάν σχεδιάζεται η κατασκευή διακοσμητικών στοιχείων σε ένα αντικείμενο, τότε πρέπει να προστεθεί ένα άλλο 15% στον απαιτούμενο όγκο.

Τα τούβλα στο αντικείμενο συνήθως παραδίδονται σε συσκευασίες, συσκευασμένες σε παλέτες, οι οποίες περιέχουν έναν κύβο από τούβλα. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να περιηγηθούν στους υπολογισμούς και να παραγγείλουν τον απαιτούμενο αριθμό προϊόντων. Τα μεγέθη πυριτικού άλατος είναι τυποποιημένα έτσι ώστε να είναι εύκολο να υπολογιστεί ο όγκος και ο αριθμός των μονάδων.

Αυτά τα τούβλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βάσεις στήριξης, κολώνες, κολόνες και άλλα αντικείμενα και ως εκ τούτου πριν από την αγορά πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο της τοιχοποιίας που θα χρησιμοποιηθεί. Η επιλογή ενός προϊόντος σε πάχος και άλλες παραμέτρους εξαρτάται από αυτό. Για παράδειγμα, ένα ενιαίο τούβλο χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή φέροντες τοίχους σε κτίρια. Για να γεμίσετε τα κενά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μισά και μισά τούβλα.

Επίσης, κατά την επιλογή αυτού του υλικού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ικανότητα απορρόφησης νερού, η οποία μειώνει την απόδοση και μειώνει την αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες. Συνεπώς, δεν συνιστάται η χρήση τέτοιων προϊόντων χωρίς πρόσθετη στεγανοποίηση στα υπόγεια ή σε άλλα μέρη όπου παρατηρείται υψηλή υγρασία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το πυριτικό άλας δεν ανέχεται υψηλές θερμοκρασίες και επομένως δεν συνιστάται η χρήση του κοντά σε συσκευές θέρμανσης.

Μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών στην παραγωγή λευκού τούβλου, μπορείτε να προσθέσετε στη σύνθεσή του διάφορα χρώματα και να αλλάξετε το χρώμα του προϊόντος ανάλογα με τις ανάγκες. Σήμερα, τέτοια τούβλα μπορεί να είναι πορτοκαλί, ροδακινί και άλλα χρώματα. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατή η παραγγελία ενός χρώματος κατόπιν προσωπικής αίτησης. Ο χρωματισμός γίνεται με χρωστικές που είναι σταθερές έναντι υπεριώδους και βροχόπτωσης και στη συνέχεια σε όλο το μήκος χρήσης το τούβλο διατηρεί το χρώμα.

Τυπικές παραμέτρους

Η κατασκευή πυριτικών λίθων γίνεται ορθογώνια και έχουν κανονικές διαστάσεις:

  • μονό - 250x120x65 mm;
  • ένα και μισό - 250x120x88 mm.
  • διπλό - 130x176x206 mm.

Σύμφωνα με την GOST, επιτρέπεται απόκλιση από τις διαστάσεις που δεν υπερβαίνει τα 5 mm. Θα πρέπει επίσης να εξετάσει την παρουσία του γάμου στο κόμμα. Τα μη τυποποιημένα προϊόντα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τραχιά τοποθέτηση ή για τοποθέτηση χωρισμάτων.

Σύμφωνα με την τεχνολογία παραγωγής σήμερα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής διαφόρων τύπων πυριτικών τούβλων, τα οποία διακρίνονται από τις διαστάσεις, τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά τους. Αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι κύριες ομάδες που αναφέρονται παραπάνω.Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι διαστάσεις του προϊόντος δεν καθορίζουν τον λειτουργικό και άμεσο σκοπό του, αλλά παρέχουν μόνο την ευκαιρία να προσδιοριστεί η μέθοδος και ο τύπος του επιδέσμου κατά την εγκατάσταση. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους τούβλων, μπορείτε να επιταχύνετε τη δουλειά και να τα αποθηκεύσετε.

Στην πράξη, είναι συχνά απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τούβλα μεγαλύτερου μεγέθους και επομένως στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ένα και μισό ράβδους, όπου το πλάτος και το μήκος παραμένουν τα ίδια με το κανονικό, αλλά το ύψος είναι μεγαλύτερο. Αυτό το πυκνό τούβλο χρησιμοποιείται ανάλογα με τις απαιτούμενες ιδιότητες της επιφάνειας και την κοίλη του. Αλλά κατά την τοποθέτηση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι το βάρος ενός τέτοιου προϊόντος θα είναι περισσότερο. Συχνά χρησιμοποιείται για να επιταχύνει την τοποθέτηση, αλλά η εργασία με αυτό είναι ενοχλητική, αφού πρέπει να αυξήσετε το βάρος.

Το τούβλο πυριτίου είναι ένα οικολογικό υλικό και έχει καλά χαρακτηριστικά.που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε παντού. Όταν αγοράζετε οποιοδήποτε προϊόν πυριτικού άλατος, πρέπει να προσδιορίσετε αμέσως τι είναι για αυτό, το οποίο θα σας επιτρέψει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Θα μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του πυριτικού πλίνθου από το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο