Διαστάσεις πυριτικού πλίνθου

Το τούβλο πυριτίου είναι πολύ δημοφιλές και απαιτεί οικοδομικό υλικό από το οποίο είναι δυνατή η κατασκευή των πιο διαφορετικών δομών. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, για το οποίο το επιλέγουν πολλοί αγοραστές. Ωστόσο, κατά την επιλογή αυτού του οικοδομικού υλικού είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν οι παραμέτρους διαστάσεών του. Σήμερα θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις διαστάσεις με τις οποίες παράγεται το πυριτικό τούβλο.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το τούβλο πυριτίου έχει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν είναι λιγότερο σημαντικά από τις παραμέτρους διαστάσεων. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή αυτού του υλικού. Τα κύρια χαρακτηριστικά του πυριτικού άλατος είναι:

 • επίπεδο αντοχής 150 kgf / cm2.
 • ποσοστό απορρόφησης υγρασίας - 9,4%.
 • μέσο βάρος - 3,2 kg.
 • αντοχή σε παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες - 35;
 • επίπεδο πυκνότητας από 1600 έως 1900 kg / m. κύβος;
 • Το ποσοστό υγρασίας στα υλικά αυτά είναι 4.
 • υγρασία κατά τις διακοπές - 20%.
 • συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας υπό συνθήκες λειτουργίας - 0,85.
 • επίπεδο παγετού - από F25 έως F35.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του δημοφιλούς οικοδομικού υλικού περιλαμβάνουν:

 • περιβαλλοντική ασφάλεια - στη σύνθεση του πυριτικού τούβλου δεν υπάρχουν επικίνδυνα και επιβλαβή συστατικά που επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον στο σύνολό του.
 • τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής - είναι μάλλον δύσκολο να προκληθεί βλάβη σε ένα τούβλο πυριτικού άλατος εάν κατασκευάζεται σύμφωνα με την τεχνολογία και χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.
 • καλές ιδιότητες ηχομόνωσης - σε κτίρια από τούβλα πυριτίου δεν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος από το δρόμο, καθώς αυτό το δομικό υλικό έχει υψηλή πυκνότητα.
 • διάφορα χρώματα - μπορείτε να συναντήσετε όχι μόνο το πρότυπο λευκό πυριτικό, αλλά και κόκκινο ή κίτρινο τούβλα (διαφορετικά χρώματα των δομικών υλικών αποκτώνται με την προσθήκη διαφόρων συστατικών χρωστικής ουσίας στη διαδικασία κατασκευής)?
 • αντοχή σε θερμοκρασιακά άλματα - το πυριτικό άλας δεν φοβάται τις αλλαγές στα θερμοκρασιακά καθεστώτα, ακόμη και αν εμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • καλές ιδιότητες διαπερατότητας ατμών - χάρη σε αυτή την ποιότητα, τα πυριτικά κτίρια "αναπνέουν" και είναι άνετο να είναι σε αυτά?
 • δυνατότητα συνδυασμού με οποιοδήποτε κονίαμα - δεν χρειάζεται να ψάχνετε για ειδικά τεμάχια τοιχοποιίας για εργασίες με πυριτικά τούβλα - τέτοια δομικά υλικά είναι συμβατά με οποιαδήποτε προϊόντα.
 • σωστή γεωμετρία - το υψηλής ποιότητας πυριτικό τούβλο έχει καλή γεωμετρία, γι 'αυτό είναι απλό και εύκαμπτο στην εργασία.
 • προσιτό κόστος - το πυριτικό τούβλο είναι ένα πολύ προσιτό και φθηνό υλικό που βρίσκεται σε πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Κατά την επιλογή αυτού του οικοδομικού υλικού, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατά νου ένα ακόμα χαρακτηριστικό της - την υδροφοβία. Αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως αναφέρεται ως έλλειψη πυριτικού άλατος. Το παρόμοιο τούβλο απορροφά έντονα την υγρασία που καταστρέφει γι 'αυτό. Για το λόγο αυτό, το πυριτικό άλας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την επένδυση των θεμελίων των κτιρίων - σε τέτοιες συνθήκες, αυτά τα δομικά υλικά θα γίνουν γρήγορα άχρηστα, καθώς θα εκτίθενται στις αρνητικές επιπτώσεις της βροχόπτωσης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το τούβλο πυριτίου οποιουδήποτε μεγέθους χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα και έχει ένα εντυπωσιακό βάρος, λόγω του οποίου δεν είναι τόσο εύκολο να δουλέψετε με αυτό το υλικό. Δεδομένου ότι το πυριτικό άλας είναι μικρού μεγέθους, απαιτούνται πολλά για την ανέγερση μιας συγκεκριμένης δομής και αυτό δεν είναι πάντα οικονομικά αποδοτικό. Ναι, και το κονίαμα τοιχοποιίας σε μια τέτοια κατάσταση αφήνει άφθονο.

Είδη

Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες τούβλου πυριτικού άλατος δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

 • Πλήρης σώμα Τέτοιες οικοδομικές ύλες είναι κατασκευασμένες σε διαφορετικά χρώματα (οι πιο συνηθισμένες είναι οι τυπικές λευκές εκδόσεις). Στη δομή των στερεών τούβλων δεν υπάρχουν κενά και κύτταρα. Τέτοια υλικά είναι πιο πυκνά και ανθεκτικά, γεγονός που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, το βάρος των σωμάτων είναι πιο εντυπωσιακό.
 • Κοίλο Τέτοια τούβλα γίνονται με παρατυπίες και κενά στη δομή. Υψηλής ποιότητας δομές τοίχων μικρού πάχους λαμβάνονται από κοίλο πυριτικό άλας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα προϊόντα αυτά έχουν εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες - κάνουν ζεστές κατοικίες, οι οποίες διατηρούν ένα άνετο μικροκλίμα.

Συχνά κούφια τούβλα αγοράζονται για την κατασκευή διαφόρων ειδών διακοσμήσεις.

Τυπικό μέγεθος

Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πυριτικά τούβλα προς πώληση, τα οποία διαφέρουν όχι μόνο στην πυκνότητα αλλά και στις διαστασιακές παραμέτρους. Για παράδειγμα, τα προϊόντα της κατηγορίας των single (1 NF) θεωρούνται τυποποιημένα. Αυτές οι επιλογές έχουν τις βέλτιστες διαστάσεις (250x120x65 mm), εξαιτίας των οποίων είναι βολικό να εργάζονται μαζί τους.

Εκτός από τα πιο δημοφιλή απλά τούβλα, είναι γνωστά ένα και ένα μισό τούβλα, των οποίων οι διαστάσεις είναι σύμφωνα με το πρότυπο των 250x120x88 mm και τα διπλά πυριτικά δομικά υλικά διαστάσεων 250x120x138 mm, με μεγαλύτερο ποσοστό βάρους και πυκνότητας.

Μήκος

Το κανονικό μήκος του πυριτικού πλίνθου δεν εξαρτάται από τον τύπο του (ενάμισι, διπλό ή μονό). Έτσι, οι παράμετροι του μήκους των διαφόρων προϊόντων είναι η ίδια τιμή - 250 mm.

Αν μιλάμε για το λεγόμενο μπλοκ, τότε το μήκος του θα αρχίσει από 250 mm. Τα υλικά διαχωρισμού έχουν παρόμοιες παραμέτρους.

Ύψος

Όταν επιλέγετε φθηνά τούβλα από πυριτικό άλας, θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου την παράμετρο του ύψους (πλάτους) τους. Υπάρχουν προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • τα ενιαία τούβλα διατίθενται σε ύψος 65 mm.
 • ένα και το ήμισυ έχουν ύψος 88 mm.
 • κατασκευάζονται διπλά μπλοκ με ύψος 138 mm (αυτές οι επιλογές είναι πυκνές και είναι πιο πυκνές και βαριές).

Πλάτος

Τα πυριτικά τούβλα διαφόρων κατηγοριών διαφέρουν μόνο σε ύψος και το μήκος και το πλάτος είναι όλα τα ίδια. Το πλάτος των τυποποιημένων προϊόντων είναι 120 mm.

Φυσικά, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τούβλα που έχουν μη τυποποιημένες παραμέτρους διαστάσεων. Παρόμοια προϊόντα γίνονται στην τάξη. Συχνά είναι πιο ακριβά, αλλά ως αποτέλεσμα, ο αγοραστής παίρνει τα τέλεια δομικά υλικά που πληρούν όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις.

Βάρος προϊόντος

Όταν επιλέγετε μια κατάλληλη παρτίδα υψηλής ποιότητας πυριτιούχο τούβλο, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο το μήκος, το πλάτος και το ύψος του, αλλά και το βάρος του. Αυτό το χαρακτηριστικό εξαρτάται άμεσα από τον συγκεκριμένο τύπο οικοδομικού υλικού. Υπάρχουν μοντέλα με μια τέτοια μάζα:

 • Τα πυριτικά στερεά τούβλα έχουν βάρος 3,7 kg.
 • πυκνότητα ενός και ενάμισι σωρού προϊόντα εκδίδονται με βάρος που φθάνει σε ένα σημάδι 5 kg.
 • πυριτικά υλικά μήκους και μισού με κενά στη δομή τους (κοίλα) παράγονται με βάρος 3,9 kg.
 • Τα πυριτικά διπλά κοίλα τούβλα έχουν βάρος 5,8 kg.
 • κατασκευάζονται ενιαία τούβλα με κενά με μάζα 3,2 kg.
 • Οι ποικιλίες ανάγλυφων πυριτικών υλικών έχουν βάρος 4,1 kg.
 • οι τεμαχισμένες ποικιλίες κατασκευάζονται συνήθως με μάζα 2,5 kg.
 • Τα πολύχρωμα πυριτικά τούβλα (προσώπου) διαφέρουν σε βάρος 5 kg (στάνταρ).

Διαστάσεις δομικών υλικών σε κύβο

Πριν προχωρήσουμε σε αυτό ή εκείνα τα έργα κατασκευής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο κύβος του τοιχοποιίας είναι μια παράμετρος του μήκους της δομής του τοίχου πολλαπλασιασμένου με το πάχος και το ύψος του. Όταν αυτοί οι υπολογισμοί διεξάγονται ανεξάρτητα, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποιο είναι το πάχος της τοιχοποιίας, αν είναι μπλοκαρισμένο και στις δύο πλευρές. Βασικά, κατά τον υπολογισμό κύβων πυριτικής τοιχοποιίας, λαμβάνεται μια παράμετρος πλάτους 51 cm (αυτή η τοιχοποιία θεωρείται η πιο κοινή - 2 τούβλα). Επομένως, όταν μετράτε τοιχοποιία σε τετραγωνικά ή κυβικά μέτρα, είναι επιτακτικό να μάθετε ποιο συγκεκριμένο είδος τοιχοποιίας σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Αν λάβουμε υπόψη τη μέση κατανάλωση διαφορετικών πυριτικών τούβλων σε κυβικό ή τετραγωνικό μέτρο, τότε μπορούμε να φθάσουμε στις ακόλουθες τιμές:

 • 394 τούβλα θα περιέχονται σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας εάν ληφθούν υπόψη οι αρμοί κονιάματος (512 τεμάχια εξαιρούνται από τους αρμούς).
 • μισό τούβλο σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας είναι 302 τεμάχια, λαμβάνοντας υπόψη τις αρμούς κονιάματος (αν δεν λάβετε υπόψη τις ραφές - 378 τεμάχια)?
 • διπλά τετράγωνα τετράγωνα σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας θα είναι 200 ​​κομμάτια, λαμβάνοντας υπόψη τις ραφές (χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ραφές - 242 τεμάχια).

Χρήσιμες συμβουλές

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο τούβλο πυριτίου ή μπλοκ πυριτικού αερίου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσέξετε το μέγεθος και τη σήμανση. Αν αγοράσετε ακατάλληλα δομικά υλικά, θα γίνουν γρήγορα ακατάλληλα και δεν θα αντέξουν το φορτίο που μεταφέρεται σε αυτά.

Το τούβλο πυριτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω φινίρισμα κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια δομή στην παρασκευή της οποίας χρησιμοποιήθηκε ένα τούβλο αποκόμματος ή ένα μπλοκ πυριτικού αερίου. Για την επένδυση χρησιμοποιείται συνήθως οικοδομικό υλικό μάρκα M150.

Όταν επιλέγετε ένα ποιοτικό πυριτικό τούβλο, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην ποιότητα της παραγωγής του. Σε ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό δεν πρέπει να τσιμπήματα, ρωγμές ή βαθιά γρατζουνιές. Αυτά τα προϊόντα είναι απίθανο να διαρκέσουν πολύ καιρό, ειδικά εάν υποβάλλονται σε εντυπωσιακά φορτία.

Κατά την επιλογή του σωστού πυριτικού άλατος, πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στις πιο κατάλληλες διαστάσεις.Ακόμα και μικρές αποκλίσεις είναι απαράδεκτες εδώ.

Το τούβλο πυριτίου δεν συνιστάται εάν σκοπεύετε να φτιάξετε μια υπογείου κατασκευή με τα δικά σας χέρια. Για την κατασκευή τέτοιων δομών είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν δομικά υλικά από κεραμικά.

Στο επόμενο βίντεο περιμένετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τούβλων από σιλικόνη.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο