Πόσο ζυγίζει ένα πυριτικό στερεό τούβλο;

Το πυριτικό στερεό τούβλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οικοδομικά υλικά, λόγω των υψηλών επιδόσεων ιδιότητές του και της ευρείας διαθεσιμότητας των καταναλωτών.

Ιδιότητες υλικού

Οι ασβέστες, η χαλαζιακή άμμος και το νερό χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για την παρασκευή πυριτικών στερεών τούβλων. Το υλικό έχει υψηλές ποιότητες εργασίας, οι οποίες ορίζονται σαφώς από την GOST 379 95. Μία από αυτές τις ιδιότητες είναι η αντοχή των πυριτικών προϊόντων. Ο δείκτης αυτός θεωρείται καθοριστικός. Επηρεάζει πλήρως τη συνολική αξιοπιστία και ανθεκτικότητα μίας δομής τούβλου και υποδεικνύεται από τον δείκτη Μ (η), όπου η είναι ο βαθμός αντοχής μιας συγκεκριμένης τροποποίησης του πυριτικού προϊόντος.Έτσι, τα μοντέλα με τον δείκτη M300 έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ, αντέχουν σε πίεση 30 MPa υπό συμπίεση και 4 MPa κάτω από κάμψη. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή φέροντων τοίχων κτιρίων, τα οποία αργότερα θα είναι ένα σημαντικό φορτίο βάρους. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιείται για την κατασκευή θεμελίων.

Ένας εξίσου σημαντικός δείκτης των χαρακτηριστικών εργασίας ενός τούβλου είναι η αντοχή στον παγετό, η οποία υποδηλώνεται από το σύμβολο F (n), όπου n είναι ο αριθμός κύκλων ψύξης-απόψυξης, ο οποίος είναι σε θέση να μεταφέρει υλικό χωρίς να χάσει τις κύριες λειτουργικές ιδιότητες. Η αντοχή σε παγετό των σωμάτων προϊόντων αντιστοιχεί στον δείκτη F50, ο οποίος αποτελεί έναν καλό δείκτη και εγγυάται τη διατήρηση των μορφών και των ιδιοτήτων εργασίας του υλικού για 50 χρόνια. Το πορώδες και η απορρόφηση του νερού είναι επίσης σημαντικά χαρακτηριστικά των ιδιοτήτων εργασίας ενός τούβλου. Το πορώδες του πυκνού πυριτικού άλατος είναι 1500 kg / m3 και οι δείκτες υγροσκοπικότητας κυμαίνονται μεταξύ 7,5-7,7%.

Σύμφωνα με τα πρότυπα GOST, το στερεό τούβλο από σίλικα είναι διαθέσιμο μόνο σε μονή και ενάμισι έκδοση, δεν γίνονται διπλά μοντέλα αυτής της τροποποίησης. Τα μεγέθη τούβλων είναι επίσης τυποποιημένα.Έτσι, το μήκος των απλών πυριτικών προϊόντων είναι 25 cm, το πλάτος είναι 12 και το πάχος είναι 6,5 cm. Το ένα και το μισό μοντέλο έχει διαστάσεις 250x120x88 mm. Με σκοπό, υπάρχουν δύο ποικιλίες από πυριτικό στερεό τούβλο. Ο πρώτος τύπος περιλαμβάνει μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την επένδυση προσόψεων, και το δεύτερο χρησιμοποιείται για τοίχους τοίχων και χωρίσματα.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Υψηλή καταναλωτική ζήτηση και ευρεία χρήση πυριτικού άλατος σε πλήρη κατασκευή εξηγείται από ορισμένα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού.

  1. Η πλήρης περιβαλλοντική ασφάλεια του υλικού οφείλεται στην απουσία επιβλαβών ακαθαρσιών και τοξικών προσθέτων στη σύνθεση τούβλων.
  2. Χαμηλό, σε σύγκριση με τα κεραμικά μοντέλα, το κόστος καθιστά το τούβλο πυριτίου το πιο οικονομικό τύπο δομικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων.
  3. Λόγω της απουσίας κοιλοτήτων, το συμπαγές τούβλο έχει υψηλές ιδιότητες ηχομόνωσης και επομένως χρησιμοποιείται με επιτυχία στην κατασκευή διαχωριστικών χώρων και διαμερισμάτων.
  4. Η υψηλή αντοχή, η αντοχή στην υγρασία και η αντοχή στον παγετό των πυριτικών προϊόντων επιτρέπουν την κατασκευή σε όλες τις κλιματολογικές ζώνες.Επιπλέον, το τούβλο έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, και τα κτίρια που κατασκευάζονται από αυτό φαίνονται καθαρά και αισθητικά.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα στενότερο, σε σύγκριση με τα κεραμικά μοντέλα, το πεδίο εφαρμογής: το τούβλο πυριτικού χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή των κύριων τοίχων και των εσωτερικών χωρισμάτων. Για την κατασκευή του υπογείου, θεμέλια, τζάκια, σωλήνες καμινάδα και σόμπες υλικό δεν είναι κατάλληλο.

Βάρος χαρακτηριστικά

Το βάρος ενός τούβλου θεωρείται ένας μάλλον σημαντικός δείκτης και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την πρόβλεψη του φορτίου στα θεμέλια της θεμελίωσης, την επιλογή της φέρουσας ικανότητας των οχημάτων στα οποία θα μεταφερθεί το δομικό υλικό, καθώς και τον προσδιορισμό του τύπου του γερανού και των συνθηκών αποθήκευσης. Επιπλέον, η γνώση του βάρους ενός δείγματος επιτρέπει τον υπολογισμό του βάρους κάθε παλέτας και του συνολικού βάρους 1 m3 πυριτικής τοιχοποιίας με ακρίβεια έως και ένα κιλό.

Το βάρος ενός λευκού πυριτικού σώματος μοντέλου μίας έκδοσης 250x120x65 σε μέγεθος είναι 3,7 kg. Γνωρίζοντας αυτή την τιμή είναι εύκολο να υπολογίσετε το βάρος κάθε παλέτας, η οποία θα ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των τούβλων μέσα σε αυτήν. Για παράδειγμα, το βάρος μιας παλέτας αποτελούμενης από διακόσια προϊόντα θα είναι ίσο με 740 kg, ενώ μια παλέτα με 380 αντίτυπα ζυγίζει ήδη 1410 kg. Το συνολικό βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο της τοιχοποιίας υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο.Ο κύβος περιλαμβάνει 513 αντίγραφα πλήρους σώματος, οπότε το βάρος του θα είναι ίσο με 1898 kg. Ωστόσο, κατά τον υπολογισμό της μάζας κυβικού μέτρου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το βάρος του διαλύματος που καταναλώνεται για την κατασκευή του. Και με βάση το γεγονός ότι το βάρος της σύνθεσης τσιμέντου διαφορετικών βαθμών και διαφορετικής σύστασης είναι ελαφρώς διαφορετικό, δεν πρέπει να πάρετε το βάρος ενός κυβικού μέτρου ως σταθερή τιμή.

Μία και μισή μοντέλα πυριτικού άλατος πλήρους βάρους ζυγίζουν περίπου 4,8 κιλά. Συνεπώς, μια παλέτα 200 τεμαχίων θα ζυγίζει 960 κιλά και από 280-1344 κιλά. Ένας κύβος από τούβλα περιέχει 379 αντίτυπα, επομένως το βάρος του χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μάζα του διαλύματος θα είναι ίσο με 1819 kg.

Έτσι, η γνώση του βάρους ενός πλήρους πυριτικού τούβλου θα βοηθήσει με ειδική ακρίβεια για να υπολογίσει το φορτίο βάρους του υλικού στις πλάκες βάσης και θα απαλλάξει από τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη μεταφορά και αποθήκευση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τούβλο πυριτίου από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο