Πόσο κοστίζει το πυριτικό τούβλο;

Τα πρώτα πυριτικά τούβλα εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Η Γερμανία θεωρείται η γενέτειρα του οικοδομικού υλικού, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν πειράματα στην παραγωγή παρόμοιων τούβλων σε πολλές άλλες χώρες.

Το άρθρο μας είναι αφιερωμένο σε ποικιλίες πυριτικού τούβλου και στη μάζα του.

Ποικιλίες και παραμέτρους τους

Το φτηνό, υψηλής ποιότητας δομικό υλικό αποτελείται κυρίως από χαλαζιακή άμμο (περίπου 90%), ασβέστη (ελαφρώς μικρότερη από 10%) και μικρή ποσότητα προσθέτων. Μέθοδος κατασκευής - αυτόκλειστο. Τα αρχικά συστατικά αναμιγνύονται, συμπιέζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία με υδρατμούς σε θερμοκρασία 200 μοιρών.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πυριτικών τούβλων. Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού χωρίζονται σε:

 • σωρός?
 • κούφια, κενά μπορεί να είναι τόσο μέσα όσο και μη (η κενότητα μπορεί να είναι έως και 45%).

Με σκοπό:

 • Ιδιωτική (χρησιμοποιείται για την κατασκευή τοιχοποιίας).
 • (είναι ένα τελειωτικό οικοδομικό υλικό).

Στην εμφάνιση:

 • άβαφη;
 • χρώμα.

Με διαστάσεις:

 • διπλό;
 • ένα και το ήμισυ ·
 • μονό

Το μήκος και το πλάτος όλων των τούβλων είναι τα ίδια. Οι παράμετροι τηρούνται αυστηρά, όπως καθορίζεται από ένα ειδικό κρατικό πρότυπο (GOST 530-2012). Η πρώτη παράμετρος (μήκος) αντιστοιχεί σε 250 mm, η δεύτερη (πλάτος) είναι 120 mm. Μόνο το ύψος του πυριτικού επηρεάζεται.

Με βάση το μέγεθος, μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο τούβλων. Επομένως, το μονό έχει παραμέτρους 250x120x65 mm, ένα και μισό - 250x120x88 mm και διπλό - 250x120x138 mm.

Τα τούβλα είναι βαμμένα με την προσθήκη χρωστικών ουσιών στην παραγωγική διαδικασία. Με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα ουσιαστικά δεν αλλάζει, καθώς οι βαφές είναι ανθεκτικές στο εξωτερικό περιβάλλον. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρωματιστά τούβλα (μπορούν να είναι ροζ, κίτρινο, κόκκινο ή μπλε).

Διαφορά μεταξύ ειδικού και όγκου βάρους

Διαχωρίστε τον όγκο και τη συγκεκριμένη βαρύτητα των τούβλων. Το βάρος του βάρους εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του οικοδομικού υλικού.Μεγάλη σημασία για την αξία αυτή έχουν κενά στο σώμα της πέτρας, καθώς και η πυκνότητα της. Για να καθοριστεί το ογκομετρικό βάρος, η μάζα ενός τούβλου σε χιλιόγραμμα πρέπει να διαιρείται με τον όγκο του σε κυβικά μέτρα.

Ο μικρότερος δείκτης ογκομετρικού βάρους αντιμετωπίζει προϊόντα με κενά. Η θεωρούμενη τιμή για τα τούβλα αυτά είναι μόνο 1.200 kg για ένα κυβικό μέτρο για διπλά και 1.400 kg για ένα και μισό προϊόντα. Από 1300 έως 1640 kg ανά κύβο πέφτει σε μπλοκ εργασίας με κενά.

Τα ενιαία συμπαγή τούβλα έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη πυκνότητας όγκου. Ο κύβος δομικού υλικού ζυγίζει 1900 κιλά. Σε έναν κύβο ενάμισι τετράγωνο τούβλα υπάρχουν 1700 κιλά. Το ογκομετρικό βάρος εμπλέκεται στον υπολογισμό της τοιχοποιίας φορτίου στο υπόβαθρο. Η τιμή προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του συγκεκριμένου βάρους με τον όγκο της τοιχοποιίας.

Η ποιότητα επηρεάζεται από την ποιότητα των πρώτων υλών και το πορώδες. Για να προσδιοριστεί αυτή η τιμή, ο όγκος όλων των κενών αφαιρείται από τη συνολική ποσότητα τούβλου. Στη συνέχεια, η μάζα της πέτρας πρέπει να χωρίζεται σε "καθαρό" όγκο. Η κανονική αξία του ειδικού βάρους κυμαίνεται από 2.000 έως 2.400 χιλιόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Μία μείωση του ποσοστού θα υποδεικνύει ένα υλικό χαμηλής ποιότητας.

Μέθοδοι υπολογισμού βάρους και τα χαρακτηριστικά τους

Το τούβλο πυριτίου χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή οικιστικών κτιρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων. Η κατασκευή του κεφαλαίου δεν θα διαρκέσει πολύ, αν δεν συμμορφώνεστε με τις τεχνικές απαιτήσεις. Η βασική προϋπόθεση για την ανθεκτικότητα οποιουδήποτε κτιρίου είναι η σωστή αναλογία της επιλεγμένης βάσης (θεμελίωσης) και του φορτίου σε αυτήν. Ως εκ τούτου, στο στάδιο του σχεδιασμού είναι απαραίτητο να καθοριστεί το βάρος του πυριτικού πλίνθου.

Λόγω της ποικιλίας των τύπων πυριτικών τούβλων, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον επιθυμητό τύπο τοιχοποιίας, την παρουσία ή την απουσία ενός στρώματος που αντιμετωπίζει. Οι τοίχοι είναι πιο συχνά ανεγερμένοι από λευκά τούβλα. Αντίθετα με το single, ενάμισι χρόνο επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία κατασκευής. Η μάζα ενός τυπικού ενάμισι αντιγράφου χωρίς οπές κατά μέσο όρο αντιστοιχεί σε 4,9-5 kg. Καθώς αυξάνεται η υγρασία, αυξάνεται το βάρος.

Όταν εκτελείτε υπολογισμούς δομής κτιρίου, δεν αρκεί να γνωρίζετε πόσο ζυγίζει 1 τεμάχιο. μονή, διπλά ή ενάμισι τούβλα. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται ένας άλλος δείκτης - κύβος. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε το βάρος της τοιχοποιίας σε κυβικά μέτρα.

Υπολογίζοντας την απαιτούμενη τιμή, μην ξεχάσετε να φέρετε τα αποτελέσματα σε μία μονάδα μέτρησης.Έτσι, τα μεγέθη ενός τυπικού τούβλου δίνονται σε χιλιοστά, και ο όγκος, κατά κανόνα, υπολογίζεται σε κυβικά μέτρα. Για να εκτελεστούν οι υπολογισμοί, το μήκος, το πλάτος και το ύψος ενός τετραγώνου πρέπει να μετατραπούν σε μετρητές.

Η παράδοση δομικών υλικών στον πελάτη πραγματοποιείται σε παρτίδες εγκατεστημένες σε μια παλέτα. Ο αριθμός των τούβλων σε μια μικρή ξύλινη παλέτα είναι πάντα ο ίδιος. Για παράδειγμα, μονά μονάδες σε συσκευασία 280 τεμαχίων. Δεδομένου ότι το βάρος του 1 τεμ. είναι 3,7 kg, αποδεικνύεται ότι σε μία συσκευασία 1036 kg.

Με απλούς υπολογισμούς, μπορείτε να καθορίσετε τον αριθμό διαφορετικών τύπων τούβλων σε έναν κύβο, καθώς και το βάρος τους.

Με βάση τα αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε τον αριθμό των απαιτούμενων πακέτων.

Παράδειγμα μέτρησης

Το βάρος ενός τούβλου μπορεί να ληφθεί πολλαπλασιάζοντας τον όγκο του με την ειδική πυκνότητα. Ειδική πυκνότητα - τιμή αναφοράς που καθορίζεται από το πρότυπο. Είναι αλήθεια ότι αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για αντίγραφα πλήρους σώματος. Οι κοίλες και αυλακωτές επιφάνειες μειώνουν το βάρος των τούβλων. Όσο περισσότερα κενά, τόσο λιγότερο δομικό υλικό ζυγίζει.

Εξετάστε ένα παράδειγμα υπολογισμού του βάρους ενός τυποποιημένου πυριτικού πλίνθου πλήρους σώματος για καθέναν από τους τύπους. Τα δεδομένα της γραμμής βάσης είναι οι διαστάσεις και η πυκνότητα.Ο δεύτερος δείκτης παραμένει αμετάβλητος για όλες τις επιλογές. Διαφέρει από 1,8 έως 1,95 g / cm3. Για τους υπολογισμούς, λαμβάνουμε την ελάχιστη πυκνότητα 1,8 g ανά κυβικό εκατοστό.

Οι υπολογισμοί απαιτούν να καθορίσετε τον όγκο ενός τεμαχίου τούβλων. Στην περίπτωση αυτή, οι συνολικές διαστάσεις πρέπει να θεωρούνται σε εκατοστά:

 • 25x12x6,5 = 1950 cm3 (για μονό).
 • 25x12x8,8 = 2640 cm3 (για ενάμισι χρόνο).
 • 25x12x13,8 = 4140 cm3 (για διπλό).

Το βάρος επιτυγχάνεται πολλαπλασιάζοντας τους όγκους που λαμβάνονται με πυκνότητα και μετατρέποντας το αποτέλεσμα σε χιλιόγραμμα διαιρώντας κατά 1000:

 • 1950 x 1,8 / 1000 = 3,510 kg.
 • 2640 x 1,8 / 1000 = 4,751 kg.
 • 4140 x 1,8 / 1000 = 7,453 kg.

Για τα κοίλα τούβλα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι όγκοι κενών. Ο ευκολότερος τρόπος για τον προσδιορισμό των παραμέτρων των κυλινδρικών κενών. Λόγω του ότι οι εγκοπές είναι αυστηρά κάθετες στο μεγαλύτερο επίπεδο των τούβλων, το μήκος του κυλίνδρου είναι γνωστό. Είναι ίσο με το ύψος του μπλοκ:

 • 6.5 cm σε μονή.
 • 8,8 εκατοστά σε ενάμιση χρόνο.
 • 13,8 cm σε διπλό.

Από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών, είναι γνωστή η φόρμουλα για την περιοχή ενός κύκλου: Ο αριθμός π = 3,14. Παραμένει να μετρηθεί η διάμετρος της οπής.

Ας υποθέσουμε ότι η διάμετρος της διαμπερούς οπής είναι 40 mm, τότε η ακτίνα είναι μισή - 20 mm. Πάρτε τον αριθμό των τρυπών ίσο με 3 τεμ.Στην περίπτωση αυτή, ο όγκος των τούβλων θα μειωθεί κατά το μέγεθος των όγκων των κενών. Ο όγκος καθενός από τα κενά είναι: 6,5 (μήκος κυλίνδρου) χ 3,14 (διαστασιακή σταθερά π) χ (2χ2) (ακτίνα της οπής στο τετράγωνο) = 81,64 cm3. Το αποτέλεσμα τριπλασιάζεται στον αριθμό των τρυπών. 81,64 χ 3 = 244,92 cm3.

Ο όγκος μιας μεμονωμένης πέτρας σε κυβικά εκατοστά: 25 x 12 x 6.5 = 1950 cm3. Αφαιρώντας τον όγκο των κενών, παίρνουμε τον αρχικό όγκο του τούβλου για να καθορίσουμε το βάρος: 1950 - 244.92 = 1705.08 cm3. Η ειδική πυκνότητα των κοίλων τεμαχίων είναι μεταξύ 1,1-1,5 g / cm3. Ο πολλαπλασιασμός της πυκνότητας με τον "καθαρό" όγκο θα δώσει το βάρος του τούβλου. Για παράδειγμα, παίρνουμε τη μέγιστη πυκνότητα, παίρνουμε το βάρος: 1,5 x 1705,08 = 2557,62 g, ή 2,55 kg.

Γνωρίζοντας την αρχή του υπολογισμού, μπορείτε να καθορίσετε ανεξάρτητα το βάρος οποιουδήποτε πυριτικού τούβλου.

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το τούβλο πυριτίου - δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο