Πόσα τούβλα σε 1 cu. m;

 Πόσα τούβλα σε 1 cu. m;

Ένας καλός οικοδόμος εξετάζει πρώτα και στη συνέχεια χτίζει, και ένας κακός κάνει το αντίθετο. Πρώτα απ 'όλα, προετοιμάζεται ένα εργαλείο και υπολογίζεται η ανάγκη για τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι θα κοστίσει το κτίριο. Είναι απαραίτητο να γίνει το μέρος των δαπανών ενός μέρους, και ήταν αρκετό. Το πλεόνασμα μιλά για λάθη και άχρηστο κόστος, η έλλειψη οδηγεί σε κίνδυνο διακοπής του χρόνου κατασκευής και επιπλέον κόστος μεταφοράς. Έτσι, η εκτίμηση παρέχει τις προϋποθέσεις για ικανοποιητική έκβαση του έργου ή την καθιστά λιγότερο κερδοφόρο.

Μερικές απόψεις κατά την αγορά

Οι πωλητές, κατά κανόνα, αποτελούν την αποστολή σε παλέτες με τον όγκο ενός κυβικού μέτρου ανά μονάδα αποστολής. Ο αγοραστής θα πρέπει να το ελέγξει αυτό. Το κύριο πράγμα δεν είναι να πληρώνομαι υπερβολικά. Το τούβλο εργασίας έχει μια τυποποιημένη, γνωστή μορφή, αλλά διαφορετικά μεγέθη. Οι πραγματικότητες της αγοράς είναι τέτοιες που ορισμένοι επιχειρηματίες μπορούν να προσφέρουν προϊόντα χωρίς ακριβή τήρηση της GOST. Κατά την αποδοχή ενός προϊόντος, τουλάχιστον με τη βοήθεια ενός τετραγώνου, η γωνία μεταξύ των επιπέδων θα πρέπει να εκτιμηθεί, θα πρέπει να είναι αυστηρά 90 μοίρες. Τα ελαττώματα στην παραγωγή θα οδηγήσουν αυτόματα σε αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα της δομής.

Προσδιορισμός του αριθμού πιθανών διαφορετικών μεθόδων. Ο υπολογιζόμενος όγκος ενός τούβλου μπορεί να πολλαπλασιαστεί με τον συνολικό αριθμό του. Γνωρίζοντας πόσα υπάρχουν στη σειρά και ο συνολικός αριθμός σειρών μειώνει τη λύση στο πρόβλημα με τον πολλαπλασιασμό των γνωστών αριθμών. Είναι λιγότερο χρονοβόρο να ληφθεί ένα εργαλείο μέτρησης και να μετρηθεί το μήκος των προσώπων στη συσκευασία. Το προϊόν τριών διαστάσεων θα υποδείξει το χώρο που κατέχει το προϊόν · το αποτέλεσμα πρέπει να διαιρείται με τον όγκο μιας μονάδας. Αυτή η μέθοδος είναι ταχύτερη, αλλά λιγότερο ακριβής.

Ο αριθμός των τούβλων σε έναν κύβο

Το στοιχείο προέλευσης για έναν τέτοιο υπολογισμό είναι ο ορισμός του είδους του αντικειμένου εργασίας. Το κλασικό κόκκινο ενιαίο τούβλο είναι θερμικά επεξεργασμένο πηλό σε τυποποιημένη μορφή. Οι διαστάσεις είναι 250x120x65 mm, όπου:

  • η μεγαλύτερη τιμή είναι το μήκος.
  • ο μέσος όρος είναι το πλάτος.
  • το πάχος είναι μικρότερη.

Είναι σημαντικό! Η επιλογή μιάμιση φορά για αυτή τη διάσταση είναι 88 mm, διπλάσια - 138 χιλιοστά.

Το λευκό τούβλο πυριτίου κατασκευάζεται στις ίδιες αναλογίες, αλλά έχει μικρότερο βάρος και, από την ποιότητα του υλικού, μικρότερη ανθεκτικότητα. Η ελαφρότητα είναι βολική για την εργασία ενός τοιχοποιού, αλλά οι εξασθενημένοι δείκτες στο κάταγμα μειώνουν τη συνολική αξιοπιστία της δομής και μειώνουν τα όρια χρήσης. Η τιμή είναι χαμηλότερη, αλλά η ποιότητα είναι χειρότερη. Για να υπολογίσετε το ποσό 1 κουτ. Η τοιχοποιία έχει το μέσο πλάτος των ραφών και το πάχος του τοίχου. Λόγω της χρήσης κονιάματος, το ποσό σε κυβικό μέτρο κατά την αγορά δεν συμπίπτει με τον αριθμό των μονάδων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του ίδιου όγκου. Έτσι στη διαδικασία πρέπει να κάνετε προσαρμογές.

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των τεμαχίων σε ένα πακέτο, πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος των τούβλων. Για τη διαμόρφωση της αίτησης για την αγορά του μέρους χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με το τι θα είναι ο όγκος των εγκαταστάσεων,ποια μέθοδος θα στοιβάζονται. Διαφορετικά πάχη τοιχωμάτων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι διαφορές στα στοιχεία απόδοσης. Είναι απαραίτητο να προσθέσετε 5-10% στην εκτιμώμενη τιμή για όλα τα χαρακτηριστικά.

Ενιαίος

Η πιο δημοφιλής επιλογή σε ένα εργοτάξιο μπορεί να είναι ο υπολογισμός του ποσού του κόκκινου ενιαίου τούβλου, ο οποίος γίνεται με την εφαρμογή τυποποιημένων μαθηματικών κανόνων. Ένα ενιαίο τούβλο καταλαμβάνει όγκο 1950 εκατοστών σε κύβο. Συνεπώς, ο αριθμός σε κυβικό μέτρο είναι 1 κύβος. m διαιρούμενο δια του γνωστού όγκου. Παραθέτοντας κυβικά εκατοστά σε κυβικά μέτρα ή, αντιστρόφως, στρογγυλεύοντας σε έναν ακέραιο όταν διαιρούμε, παίρνουμε 513 τεμ. σε κυβικό μέτρο. Αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται για μεταφορά, αλλά όχι μετά την τοποθέτηση.

Θεωρείται ότι η μέση ραφή μεταξύ των τούβλων στη διαδικασία της εγκατάστασής τους είναι 1,5 εκατοστά. Εάν συνδέονται με μια λύση σε δύο επίπεδα, όπως συμβαίνει κατά την τοποθέτηση "σύσφιξης", το πλάτος της ραφής πρέπει να προστεθεί στις τυποποιημένες διαστάσεις σε δύο διαστάσεις. Δηλαδή, το μήκος και το πάχος της "ρίψης" κατά 1,5 cm Στην περίπτωση αυτή, ένα ενιαίο τούβλο με ραφές θα δώσει διαστάσεις 26,5x12x8 cm, αντίστοιχα, χρειάζονται 394 κομμάτια μετά από στρογγυλοποίηση προς τα πάνω. Μερικές φορές ο οικοδόμος θέλει να μάθει πόση παρτίδα από 1.000 ή 3.000 τούβλα θα πάρει όταν τοποθετηθεί.Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε το μαθηματικό ποσοστό - 394 τεμ. σε ένα κυβικό μέτρο σημαίνει ότι το 1000 θα παρέχει μια επίστρωση 2,5 κυβικών μέτρων και μια παρτίδα 3000 τεμαχίων. Ικανοποιήστε τον οικοδόμο στην κατασκευή του όγκου αντικειμένου 7,6 κυβικών μέτρων. m

Μια άλλη μέθοδος τοποθέτησης του "ψεκασμού" εφαρμόζεται όταν ο τοίχος υποτίθεται ότι είναι επικαλυμμένος. Εδώ, τα κύρια στοιχεία του κτιρίου συνδέονται μόνο μεταξύ των οριζόντιων σειρών. Η κατανάλωση του μείγματος σε αυτή την περίπτωση είναι μικρότερη, αλλά το υλικό τοποθέτησης θα χρειαστεί περισσότερο. Κατά τον υπολογισμό της έντασης του πρωτεύοντος στοιχείου, προσθέτουμε μόνο 1,5 cm κατά μήκος και έχουμε 2067 εκατοστά κυβικά ανά μία στοίβα. Ανά κυβικό μέτρο απαιτούνται 484 τεμάχια. Παρόμοιες μέθοδοι υπολογισμού είναι κατάλληλες και για άλλα προϊόντα στοιβάζονται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το μέγεθος και οι μέθοδοι εγκατάστασης δεν μπορούν μόνο να αλλάξουν την ανάγκη για λύση λόγω των ραφών, το μέσο πλάτος των ραφών σε διαφορετικά δομικά στοιχεία μπορεί να ποικίλει. Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Bastard

Ο υπολογισμός του αριθμού των ημι-καφέ τούβλων σε έναν κύβο δεν είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από την προηγούμενη έκδοση, αφού η διαφορά είναι μόνο σε μέγεθος, αλλά όχι στην ουσία των μαθηματικών πράξεων.Δεδομένου ότι το πρότυπο αυτό μετρά 25x12x8,8 εκατοστά, ο όγκος ισούται με 2640 εκατοστά σε κύβο. Ένα κυβικό μέτρο κατά την αγορά θα πρέπει να έχει 379 τεμ. μετά από στρογγυλοποίηση. Στην περίπτωση συμβατικής τοποθέτησης με οριζόντιες και κάθετες ραφές, οι όψεις πρέπει να αυξηθούν κατά 1,5 εκατοστά και στις δύο πλευρές. Έτσι, έχουμε πάρει 306 κομμάτια ανά κυβικό μέτρο μετά την εγκατάσταση.

Διπλό

Η εκτιμώμενη ανάγκη για διπλό τούβλο ανά μονάδα όγκου είναι παρόμοια. Το προϊόν σε αυτά τα επίπεδα 25x12x13,8 cm καταλαμβάνει όγκο 4140 κυβικών εκατοστών. Κατά συνέπεια, σε κυβικό μέτρο - 242 τεμάχια. Ανά κυβικό μέτρο τοιχοποιίας με οριζόντιες και κάθετες αρθρώσεις - 206 μονάδες. Οι οπαδοί που χρησιμοποιούν αυτή την επιλογή για να εξοικονομήσουν χρήματα θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι δεν είναι κατάλληλες για την κατασκευή θεμελίων και κατώτερων ορόφων όσον αφορά το επιτρεπόμενο φορτίο και είναι επίσης πολύ αδύναμες για σοβαρά φορτία. Για την κατασκευή θεμελίων χρησιμοποιείται μερικές φορές ένα ειδικό χημικά προστατευμένο βασικό τούβλο που έχει διαστάσεις 23x11.3x6.5 cm. Τα αποτελέσματα παρόμοιων υπολογισμών θα είναι τα εξής: ένα τούβλο καταλαμβάνει όγκο 1.689,35 κυβικών μέτρων. cm, οπότε 1 κυβικό μέτρο σε μια παλέτα θα περιέχει 592 τεμάχια.Λαμβάνοντας υπόψη τις ραφές κατά την τοποθέτηση ενός κύβου, θα χρησιμοποιηθούν 452 τούβλα.

Υπολογισμοί με βάση το πάχος τοιχώματος

Κατά τον υπολογισμό της συνολικής παρτίδας παραλαβής, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η ακριβής κυβική ικανότητα της δομής στις λεπτομέρειες, καθώς και πώς θα πρέπει να διασφαλιστεί. Η τοποθέτηση σε ένα τούβλο δίνει πάχος τοιχώματος 25 εκατοστών, σε δύο - 51 εκατοστά. Οι μέθοδοι τοποθέτησης των τούβλων 0,5, 1,5 και 2,5 δημιουργούν πάχη 12, 38 και 64 cm αντίστοιχα. Είναι σαφές ότι η κυβική ικανότητα ενός τετραγωνικού μέτρου τοίχων διαφορετικού πάχους θα διαφέρει σημαντικά. Οι μέθοδοι τοποθέτησης, τα μεγέθη τούβλου και το πάχος τοιχώματος αλλάζουν τους βασικούς υπολογισμούς. Τα αρχικά δεδομένα πριν από την έναρξη της εργασίας παρουσιάζονται εύκολα σε πίνακες.

Πίνακας 1. Ο αριθμός των τούβλων σε ένα κυβικό μέτρο

Τύπος τούβλουΣτη συσκευασία (τεμάχια)Στην τοιχοποιία με 2 ραφές (τεμάχια)
μονό513394
ένα και το μισό379306
διπλό242206

Η κατανάλωση υλικών ανά τετραγωνικό μέτρο τοιχοποιίας

Είναι πιο βολικό για ορισμένους τοιχοποιούς να μην μετράνε τον αριθμό των τεμαχίων ανά κουβάριο, αλλά πόσες μονάδες ανά τετραγωνικό μέτρο πλινθοδομών. Στην περίπτωση αυτή, ο κανόνας ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος τοιχώματος παρουσία ραφών ενός ορισμένου μεγέθους. Ο αριθμός των τετραγώνων είναι η βάση για την αξιολόγηση των συνολικών αναγκών.Ωστόσο, επιπλέον, αυτό που διακυβεύεται παραπάνω, ο οικοδόμος πρέπει να γνωρίζει σίγουρα και το βάρος του τσιμέντου ανά κυβικό μέτρο της δομής. Η πρώτη πτυχή που επηρεάζει την κατανάλωση του κατασκευαστικού μίγματος είναι ο τύπος τούβλου. Για μια λύση κοίλου προϊόντος θα χρειαστεί περισσότεροι. Η ποσότητα του τσιμέντου στο μίγμα σύνδεσης καθορίζεται από τα κριτήρια αντοχής της δομής και της μάρκας τσιμέντου. Θεωρείται ότι όταν τοποθετείται ένα κυβικό μέτρο από ένα συνηθισμένο (κλασσικό) τούβλο, χρησιμοποιούνται ορισμένοι όγκοι κονιάματος.

Πίνακας 2. Ο ρυθμός κατανάλωσης του διαλύματος

Τύπος τοιχοποιίαςΠάχος τοιχώματος (cm)Όγκος διαλύματος (κυβικά μέτρα)
0,5 τούβλα120,189
1250,221
1,5380,234
2510,240
2,5640,245

Μεγαλύτερα τούβλα λόγω της λιγότερο συχνής διασταυρούμενης σύνδεσης μειώνουν την ανάγκη για κονίαμα. Για να υπολογίσετε τη συνολική ποσότητα του μείγματος, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τον όγκο της δομής του κτιρίου. Κάθε στοιχείο του αντικειμένου κατασκευής πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και τα αποτελέσματα συνοψίζονται. Οι μάρκες τσιμέντου είναι διαφορετικές, τόσο υψηλότερες - τόσο ακριβότερες, αλλά πιο ακριβές - τόσο λιγότερο χρειάζεται για να παρέχουν την επιθυμητή δύναμη. Ο ευκολότερος τρόπος για τον υπολογισμό της ποσότητας υλικού στην κατασκευή στερεών τοίχων. Ο όγκος της δομής καθορίζεται από ένα απλό προϊόν των μερών, στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη μέθοδο τοποθέτησης, η ποσότητα του τούβλου καθορίζεται, καθώς και την ανάγκη για ένα μείγμα.Το τσιμέντο ανά μάρκα και ποσότητα πρέπει να αγοράζεται ανάλογα με την αναλογία στην οποία θα πρέπει να αναμειχθεί με την άμμο.

Ας υποθέσουμε ότι ως αποτέλεσμα των υπολογισμών αποδείχθηκε ότι θα απαιτηθούν 4 κυβικά μέτρα μείγματος για την κατασκευή. Εάν χρησιμοποιείται διάλυμα με χαμηλής ποιότητας τσιμέντο, αναμειγνύεται σύμφωνα με το σχήμα 1: 1, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ποσότητα 50% του ξηρού μίγματος, το οποίο θα είναι δύο κυβικά μέτρα. Εάν το μείγμα παρασκευάζεται σύμφωνα με την αρχή 1: 3, τότε το 25% απαιτείται, στην περίπτωση μας - 1 κυβικό μέτρο. Εάν το ποσοστό είναι 1: 4, τότε το τσιμέντο θα είναι το ένα πέμπτο, δηλαδή 0,8 κυβικά μέτρα. Απομένει να μάθετε πόσο κατέχει μια τυποποιημένη τσάντα, δεδομένου ότι υπολογίζεται σε χιλιόγραμμα.

Λάβετε υπόψη το απόθεμα

Οι Masters συμβουλεύουν να μην αγοράζουν τούβλα και τσιμέντο στον ακριβή υπολογισμό, αλλά εξακολουθούν να προσθέτουν 5-10% στα υπολογισθέντα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λεγόμενος κανόνας των διαφόρων κατασκευαστικών συνθηκών. Η εμπειρία του χειριστή ή η ποιότητα των προϊόντων εδώ δεν είναι η τελευταία. Όσον αφορά την αποστολή, πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαδικασία παραγωγής, φόρτωσης και μεταφοράς μπορεί να οδηγήσει σε ελαττώματα προϊόντος. Ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά είναι ότι το τσιμέντο δεν πωλείται ανά κυβικό μέτρο.Μια τυποποιημένη τσάντα έχει 25 ή 50 κιλά. Η μετατροπή κυβικών μέτρων σε χιλιόγραμμα είναι δυνατή χρησιμοποιώντας την τιμή πυκνότητας του σκληρυντικού. Συνήθως αυτός ο δείκτης λαμβάνεται ως 1300 kg ανά 1 κυβικό μέτρο.

Για παράδειγμα, 2 κυβικά μέτρα τσιμέντου είναι 2600 κιλά, 2600: 25 = 104 σάκους των 25 κιλών το καθένα. Όπως και με την αγορά τούβλων, είναι σκόπιμο να προσθέσετε εδώ 5-10%, είναι λογικό να παίρνετε τουλάχιστον 2.730 kg για το εμπορικό σήμα των προϊόντων που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Οι ιδιότητες υψηλότερης αντοχής επιτρέπουν μικρότερη ποσότητα. Η χαμηλή αντοχή καθορίζει μεγαλύτερο όγκο · ένας υψηλός βαθμός μειώνει τον όγκο σε εφαρμογή, αλλά αυξάνει την τιμή μιας σακούλας προϊόντων. Στην πράξη, πρέπει να ξέρετε ότι ένας κάδος των 10 λίτρων μπορεί να χωρέσει 12 κιλά άμμου και 14 κιλά τσιμέντου. Παίζοντας με την ποιότητα των υλικών και τα μεγέθη τούβλων, μάρκα τσιμέντου και το είδος της τοιχοποιίας μπορεί να μειώσει σημαντικά τη συνολική εκτίμηση, καθώς και να μειώσει σημαντικά την αντοχή της δομής.

Τα στοιχεία της επιτυχίας είναι οι σωστές μετρήσεις, ο ακριβής υπολογισμός και η πιστοποίηση του στοίβα με την ανοχή της κατανάλωσης υλικών συν 5-10%. Ποιος δεν θέλει να πληρώσει υπερβολικά, πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτοπεποίθηση μια αριθμομηχανή και απλές μαθηματικές πράξεις.Η ακριβής εκτίμηση είναι το πρώτο πράγμα. Αρμόδια αγορά και παράδοση - η δεύτερη προϋπόθεση. Η εργασία εγκατάστασης υψηλής ποιότητας ολοκληρώνει αυτό που έχει ξεκινήσει.

Σχετικά με το πόσα τούβλα σε έναν κύβο και ένα τετραγωνικό μέτρο τοιχοποιίας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο