Πόσα τούβλα υπάρχουν σε μια παλέτα;

 Πόσα τούβλα υπάρχουν σε μια παλέτα;

Η ανάγκη να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα τούβλα είναι σε μια παλέτα, δεν συμβαίνει μόνο ανάμεσα στους επαγγελματίες κατασκευαστές. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των προϊόντων από το κομμάτι και για τους ανθρώπους που εργάζονται ανεξάρτητα. Κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης υλικών ανά 1 m2 τοιχοποιίας ή 1 m3 του τοίχου, ο δείκτης αυτός καθορίζει τον όγκο των αγορών. Ο αριθμός τεμαχίων και κύβων κόκκινου προσώπου και στερεών μονών τούβλων σε 1 παλέτα εξαρτάται από τη μέθοδο εγκατάστασης, το μέγεθος της ίδιας της παλέτας. Οι καθολικοί τύποι υπολογισμού λειτουργούν μόνο αν είναι γνωστές αυτές οι δύο μεταβλητές.

Είδη

Οι ποικιλίες ενός τούβλου, που μεταφέρονται σε παλέτες ή παλέτες, είναι αρκετά διαφορετικές. Συνήθως υπάρχουν οι ακόλουθες κύριες κατηγορίες.

  • Κόκκινο - κατασκευασμένο από φυσικό πηλό, περνώντας με χύτευση με ψήσιμο στο φούρνο. Το τελικό προϊόν συνδυάζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής, όχι πάρα πολύ βάρος - 3,6 kg για έκδοση πλήρους σώματος, αντίσταση σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Οι διαστάσεις του μπλοκ τούβλου είναι 215x12x6,5 cm.
  • Λευκό - πυριτικό, μη παραγόμενο από πηλό, αλλά από χαλαζιακή άμμο, η μάζα της οποίας φθάνει το 90% του συνολικού όγκου. Επιπλέον, η σύνθεση περιέχει ασβέστιο και διάφορα πρόσθετα. Η διαδικασία χύτευσης του προϊόντος λαμβάνει χώρα με ξηρή πίεση με την επακόλουθη επεξεργασία πρώτων υλών σε αυτόκλειστο υπό ατμό. Τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής το καθιστούν ελκυστική επιλογή για διακόσμηση και επένδυση. Αλλά η τοποθέτηση ενός κλιβάνου ή ενός λευκού σωλήνα από τούβλα δεν θα λειτουργήσει - όταν θερμαίνεται πάνω από 200 βαθμούς Κελσίου, απλά θα σκάσει.
  • Χαμότ. Τα πυρίμαχα τούβλα για την τοποθέτηση σόμπων, τζάκια, καμινάδες κατασκευάζονται από λεπτόκοκκο χαμότ και ειδικές ποιότητες αργίλου. Διατίθεται σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς σειρές μεγεθών, ανάλογα με το εμπορικό σήμα, μπορεί να μεταφερθεί σε πλατφόρμες διαφόρων μεγεθών.
  • Αντιμετωπίζοντας. Διατίθεται σε κοίλη έκδοση, με διαφορετικό μοτίβο αυλακώσεων. Έχει στάνταρ διαστάσεις 250x90x50 mm. Υπάρχει επίσης μια κίτρινη ποικιλία, που παράγεται τόσο σε κεραμικό όσο και σε κλίνκερ ή σε υπερπυρηνοειδή μορφή. Το μέγεθος ενός προϊόντος σε αυτή την περίπτωση θα είναι 250x120x65 mm.

Οι τύποι παλετών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τούβλων είναι επίσης σημαντικοί. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για την κλίμακα μεγέθους και τη μεταφορική ικανότητα, μόνο δύο επιλογές χρησιμοποιούνται στον τομέα των μεταφορών. Οι τυποποιημένες παλέτες ή παλέτες έχουν χωρητικότητα που δεν υπερβαίνει τα 750 kg, με μέγεθος θέσης 1030x520 mm. Υπάρχουν επίσης βελτιωμένες επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση, η παλέτα έχει διαστάσεις 1030x770 mm και μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 900 kg. Υπάρχουν επίσης ευρωπαϊκές παλέτες που χρησιμοποιούνται στον τομέα των διεθνών μεταφορών και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του GOST 9078-84. Οι διαστάσεις τους είναι 1200x800 mm, η μέγιστη φέρουσα ικανότητα είναι 1500 kg. Όλα τα προϊόντα για μεταφορά είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο, με ράβδους σαν ενισχυτικές πλευρές.

Χωρητικότητα

Κόκκινο

Η χωρητικότητα των τούβλων στην παλέτα, ανάλογα με το μέγεθος του προϊόντος.

Πόσα τούβλα περιλαμβάνονται σε μια παλέτα του συνήθους μεγέθους; Συνήθως, μια παλέτα 103x77 cm λαμβάνεται ως μονάδα μέτρησης.Σε αυτή την περίπτωση, σε 1 στοίβα ανά μέτρο σε ύψος (στάνταρ), η ποσότητα του υλικού πλήρωσης ή σειράς θα είναι αρκετά συνηθισμένη. Απαιτείται μόνο να διευκρινιστούν οι συγκεκριμένες παράμετροι. Για παράδειγμα, ένα κοίλο κεραμικό τεμάχιο θα τοποθετηθεί σε μια μεγάλη παλέτα σε ποσότητα 420-480 τεμ. Σε μικρές θα χωρέσει από 308 έως 352 τεμ. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα δεδομένα σχετικά με τους πιο δημοφιλείς τύπους τούβλων.

Τύπος από συμπαγές τούβλο

250x120x65

250x120x88

εργαζόμενος

φούρνο

ισόγειο

M100

αντιμετωπίζοντας

αριθμός τεμαχίων στην παλέτα 130x77 cm

420

390

200–400

420

420

420

360

Λευκό

Σε μια παλέτα κανονικού μεγέθους, η ποσότητα του λευκού πυριτικού τούβλου εξαρτάται συνήθως από τον τύπο του προϊόντος που σκοπεύετε να μεταφέρετε. Πρέπει να προστεθεί ότι οι ίδιες οι πλατφόρμες θα ενισχυθούν - λόγω της μεγαλύτερης μάζας στοιχείων. 240-300 τεμ. Τοποθετούνται σε ξύλινες μεταλλικές παλέτες μεγέθους 1915x600 mm ή 1740x520 mm. μονό πυριτικό τούβλο. Για ένα και ενάμισι προϊόντα, ο αριθμός αυτός θα είναι 350-380 τεμ., Αλλά ο κατασκευαστής μπορεί να στείλει και ημι-συσκευασίες των 180 μονάδων. Για την επιλογή προσώπου, ο αριθμός των τούβλων σε μια παλέτα θα είναι 670-700 τεμ. Για σχισμές - από 380 έως 672 τεμ. Το κοίλο διπλό τούβλο τοποθετείται σε ειδική παλέτα ύψους 448 μονάδων. Όλοι αυτοί οι δείκτες αφορούν αποκλειστικά τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.Εάν δεν υπάρχει, ο αριθμός των διαθέσιμων για παράδοση στοιχείων εξαρτάται από τη μέθοδο της στοίβαξης. Αλλά με τέτοιες μεταφορές, οι όγκοι κατεστραμμένου και σπασμένου οικοδομικού υλικού θα είναι πολύ υψηλότεροι.

Χαμότ

Για τους φούρνους καμίνι ή χαμότ, ο αριθμός μονάδων ανά παλέτα έχει επίσης μεγάλη σημασία. Εδώ θα πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στην επισήμανση του προϊόντος. Μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών είναι οι ακραίες σφήνες, οι οποίες τοποθετούνται σε ξύλινες παλέτες 415 τεμαχίων. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα ShB-5, που έχει διαστάσεις 230x114x65 mm, τοποθετείται και μεταφέρεται σε παλέτες των 385 τεμ. Εάν αγοράζεται το τούβλο Sham-Sham-8, με διαστάσεις 250x124x65 mm, τοποθετούνται 625 τεμάχια σε μια τυπική παλέτα. Τα πρότυπα πρότυπα δεν είναι τα μόνα σωστά και πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά διαστάσεων της επιλεγμένης επιλογής παλέτας. Για μια πιο ευρύχωρη ευρω-παλέτες τούβλα πυριτίου οποιουδήποτε εμπορικού σήματος τοποθετούνται στο μέγιστο ποσό.

Αντιμετωπίζοντας

Για τα τούβλα που βλέπουν, ο υπολογισμός του αριθμού των αντικειμένων που τοποθετούνται σε μια παλέτα συνεπάγεται επίσης τη λήψη πληροφοριών βασισμένων στις διαστάσεις του προϊόντος.Με ένα κανονικό μέγεθος 250x130x65 mm, τοποθετούνται 275 μονάδες σε μια παλέτα. Ένα ενιαίο κεραμικό κούφωμα θα χωρέσει 480 τεμ. Πυριτικό και κίτρινο 200 τεμ. σε ενιαία εκτέλεση. Για την ποικιλία κλίνκερ, αυτό το ποσοστό θα είναι 344 μονάδες. Όλα τα υποδεικνυόμενα δεδομένα πρέπει να υποβάλλονται σε λεπτομερή έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη το πρότυπο με το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν, τη χωρητικότητα της παλέτας. Επιπλέον, κατά την αγορά από τον κατασκευαστή, είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν οι μεμονωμένες παραμέτρους που χρησιμοποιούνται κατά τη μεταφορά. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, θα είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των παλετών και να επιλέξετε τον τύπο μεταφοράς για την παράδοσή τους στο αντικείμενο.

Πόσα κύβοι και τετράγωνα σε μια παλέτα

Υπολογίζοντας τον αριθμό των τούβλων που ταιριάζουν σε μια παλέτα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε άλλα σημαντικά σημεία. Για παράδειγμα, αν τα προϊόντα πωλούνται σε κύβο. m, πρέπει να αγοράζονται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των παλετών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και την χωρητικότητά τους. Επιπλέον, κατά τον υπολογισμό της τοιχοποιίας, η επιφάνεια του τοίχου υπολογίζεται σε τετραγωνικά μέτρα. m. Είναι επίσης δυνατό να προσδιοριστεί πόσες πλατείες ταιριάζουν σε μια παλέτα με ακριβείς υπολογισμούς. Αρκεί να διασαφηνιστεί ο αριθμός των προϊόντων ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με το μέγεθος του καθενόςένα στοιχείο. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η συσκευασία των τούβλων οικοδόμησης σε παλέτες δεν μπορεί να έχει ύψος στοίβαξης μεγαλύτερο από 1 m.

Η έκδοση του τούβλου

m2 σε τυποποιημένη παλέτα χωρητικότητας 750 kg

m3 σε τυποποιημένη παλέτα χωρητικότητας 750 kg

Κεραμικό στερεό ενιαίο

4

0,42

Κεραμικό σώμα ενάμισι

5,1

0,47

Κεραμικό διπλό

7,6

0,45

Κεραμικό κοίλο ενιαίο

6,9–8,7

0,61

Κεραμικό κοίλο κνήμη

7,3–8,9

0,62

Κεραμικό κούφωμα διπλό

6,7–8,6

0,65

Συνολικό βάρος

Η συνολική μάζα της παλέτας έχει επίσης μεγάλη σημασία. Κατά την επιλογή ενός φορτηγού, πρέπει να λάβετε υπόψη αυτή την πτυχή και όχι καθόλου τη καθαρή μάζα των προϊόντων. Συγκεκριμένα, η μικρή παλέτα 103x52 cm χωρίς φόρτωση ζυγίζει 15 kg. Το βάρος ενός τούβλου που είναι βυθισμένο σε αυτό μπορεί να είναι μέχρι 1017 kg - 275 κομμάτια ζυγίζουν τόσο πολύ. μονόπλευρο πυριτικό τούβλο. Εάν η παλέτα δεν είναι πλήρως φορτωμένη, μπορείτε να κερδίσετε βάρος χρησιμοποιώντας απλούς υπολογισμούς. Η ποσότητα του τούβλου πολλαπλασιάζεται με τη μάζα ενός προϊόντος:

Τύπος τούβλου

σωρός

κοίλο

Κεραμικό

3500 g

2600 g

Πυριτικό

3700 g

3200 g

Ο προκαταρκτικός υπολογισμός του απαιτούμενου αριθμού τούβλων παρέχει τις βέλτιστες δυνατότητες για την παραγγελία δομικών υλικών όχι μεμονωμένα ή χύδην, αλλά σε κατάλληλες συσκευασίες, παλέτες.Αυτή η προσέγγιση εφαρμόζεται ενεργά στα καταστήματα υλικού και στα εργοστάσια όπου παράγονται τα προϊόντα. Έχοντας στη διάθεσή σας τις πιο ακριβείς πληροφορίες μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε την αγορά του απαιτούμενου αριθμού τούβλων.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους υπολογισμούς τούβλου στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο