Πόσο ζυγίζει το μπλοκ σκωρίας;

 Πόσο ζυγίζει το μπλοκ σκωρίας;

Τα δομικά υλικά προσπαθούν από πολύ αρχαία χρόνια για να μειώσουν το κόστος και να απλοποιήσουν τη χρήση. Αλλά εκτός από τις οικονομικές και γεωμετρικές επιδόσεις, τη δύναμη και την θερμική αγωγιμότητα, πρέπει να γνωρίζετε τη συνολική μάζα. Μόνο από αυτό μπορούμε να κρίνουμε την εφαρμογή ορισμένων προϊόντων σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, τις βέλτιστες επιλογές για την εκτέλεση εργασιών.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε το βάρος;

Η προφανής απάντηση - "για τον σωστό υπολογισμό του ιδρύματος" - δεν εξαντλεί ολόκληρο το βάθος του προβλήματος. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το βάρος της δομής είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη δύναμή της. Ακόμη και με την πλήρη ταυτότητα των υλικών, με υψηλή ποιότητα κατασκευής, η διαφορά παραμένει εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη του αποτελέσματος.Έτσι, όταν χρησιμοποιείται ο κλασσικός τύπος τεμαχίων σκωρίας (πράγματι, αποτελούμενος από μεταλλουργική σκωρία), η σοβαρότητα καθορίζεται από το μέγεθος των σωματιδίων του. Όταν χρησιμοποιείτε κυρίως σκωρία, η κατασκευή γίνεται ευκολότερη, γίνεται λιγότερο ισχυρή, αλλά πιο οικονομική από την άποψη της κατανάλωσης θερμότητας.

Η σκωρία μικρού μεγέθους εκδηλώνεται, αντίστοιχα, όχι μόνο με τη στάθμιση του προϊόντος. Συμβάλλει στην ενίσχυση της αντοχής του. Ταυτοχρόνως, τα θερμικά χαρακτηριστικά επιδεινώνονται. Η προσθήκη χαλαζιακής άμμου αντί για μικρά σωματίδια σκωρίας, που ασκείται σε ορισμένες περιπτώσεις, αυξάνει την αντοχή της δομής, επειδή το μέγιστο φορτίο συγκεντρώνεται σε ένα μεγάλο υλικό πλήρωσης. Φυσικά, αυτή η τεχνική επηρεάζει αναπόφευκτα τη σοβαρότητα του εφαρμοσμένου σχεδιασμού.

Σύνθεση και ιδιότητες

Ανάμεσα στις τεχνητά παραγόμενες πέτρες οικοδομών, τα τεμάχια σκωρίας διακρίνονται από το γεγονός ότι κάποτε έγιναν μόνο με γέμισμα με σκωρίες, εξ ου και το όνομα. Αλλά σήμερα αυτός ο σχεδιασμός έχει γίνει πολύ πιο ποικίλος στις παραμέτρους του.

Έτσι, στην παραγωγή μπλοκ σκουριάς σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέτοια πληρωτικά όπως:

 • χαλίκι.
 • θρυμματισμένος γρανίτης.
 • γυαλί σπάσιμο?
 • θρυμματισμένο τούβλο?
 • σκυρόδεμα ·
 • εκτεταμένη πηλό?
 • ηφαιστειακή τέφρα και μια σειρά άλλων ουσιών.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μπλοκ είναι:

 • μακρά περίοδο λειτουργίας ·
 • αντοχή φλόγας ·
 • σχετικά ασθενή θερμική αγωγιμότητα.
 • γρήγορη κατασκευή?
 • τη δυνατότητα απόκτησης εξαρτημάτων σε παραδοσιακές συνθήκες.
 • ευρύ φάσμα γεωμετρικών λύσεων.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τεμάχια σκωρίας σχεδόν δεν σβήνουν τον θόρυβο και είναι εύκολα μούσκεμα με νερό. Η θερμική αγωγιμότητα των στερεών δομών δεν είναι πάντα ικανοποιητική. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι κατάλληλα για τράβηγμα αγωγών και καλωδιακών γραμμών.

Επειδή χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον:

 • για συνεργεία.
 • για καλοκαιρινές κουζίνες.
 • για άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις ·
 • ως τελειωτικό και διακοσμητικό υλικό.

Μαζική ταξινόμηση

Η κατασκευή των τεμαχίων σκωρίας για την κατασκευή συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είναι ευρέως διαδεδομένη. Συχνά κάνουν τα χέρια τους. Επειδή η αξία του 1 τεμαχίου μπορεί να είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με την ανάγκη. Το ανεπίσημο πρότυπο, το οποίο θεωρείται ότι είναι καθολικά μπλοκ σκωρίας, έχει μήκος 39 cm, ύψος 18,8 cm και πλάτος 19 cm. Αλλά η μάζα επηρεάζεται όχι μόνο από τον χώρο που καταλαμβάνεται, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των πλήρων και κενών μπλοκ μέσα.

Η κενότητα δημιουργείται σκόπιμα, επειδή επιτρέπει:

 • μειώστε το βάρος της τελικής δομής.
 • μείωση της απώλειας θερμότητας.
 • αποθήκευση υλικών.
 • διατηρούν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές επίπεδο δομικής αντοχής.

Σε ορισμένα μπλοκ παρέχεται ένα ζευγάρι τετραγωνικών κοιλοτήτων - αυτό σημαίνει ότι ο αέρας αντιπροσωπεύει το 40% του όγκου του μπλοκ. Τουλάχιστον ο αριθμός αυτός (28%), όταν έχουν τοποθετηθεί αρκετές θέσεις εντός. Αν δημιουργηθούν τέσσερις σχισμές υπό μορφή ορθογωνίου ή 2 ή 3 γύρων, το 30% πέφτει στα κενά. Μία μονάδα συμβατικού μεγέθους, που κατασκευάζεται σε βιομηχανικές συνθήκες, ζυγίζει από 12 έως 28 kg. Συνεπώς, η ειδική βαρύτητα φτάνει τα 49-100 kg ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. m

Τα πιο ακριβή χαρακτηριστικά μπορούν να προσδιοριστούν αν λάβουμε υπόψη το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και το πεδίο εφαρμογής. Επομένως, οι σωληνωτές πέτρες σκωρίας προορίζονται για το σχηματισμό των βάσεων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στα φέροντα τοιχώματα και στους πρώτους ορόφους. Οι τοίχοι μέσα σε σπίτια και χωρίσματα κατασκευάζονται από κοίλες δομές. Υπάρχουν προϊόντα επένδυσης που αντιγράφουν την εμφάνιση μιας ποικιλίας υλικών και είναι σχεδιασμένα για διακόσμηση. Τα τεμάχια διαχωρισμού είναι πολύ ελαφριά (τόσο γενικά όσο και σε ένα κύβο), είναι φθηνά και δημιουργούν ελάχιστη τάση στη βάση.

Τα μπλοκ "Ripped" διαφέρουν στο ίδιο είδος επιφάνειας με το σπασμένο τούβλο.Αυτά τα προϊόντα χρειάζονται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Οι διακοσμητικές στήλες, οι φράχτες και τα φράγματα σχηματίζονται από χρωματιστά μέρη, τα οποία προσθέτουν κιμωλία ή θρυμματισμένο τούβλο. Όσον αφορά το μέγεθος, το παραπάνω μέγεθος 39x19x18.8 cm είναι τυπικό μόνο για τις συνήθεις κατασκευές. Για τα τρία τέταρτα τεμάχια σκωρίας, ο κανόνας είναι η αναλογία 29x19x18,8 cm.

Ο ημικυκλικός τύπος έχει δύο πρόσωπα 19 εκ. Έκαστο και τα διαχωριστικά τοιχώματα μήκους 59 ή 39 εκ. Και πλάτους 9 εκ. Σχεδιασμένα για την καμινάδα, η κατασκευή έχει δύο όψεις 39 εκ. Εάν ένα μπλοκ 20x20x40 cm είναι κατασκευασμένο από άμμο-τσιμέντο, το βάρος του αυξάνεται στα 29 kg. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται πέτρες σκωρίας, οι οποίες διαφέρουν σε μήκος και πλάτος από τις τυπικές διαστάσεις κατά περισσότερο από 3 mm.

Για αποκλίσεις σε ύψος, παρέχεται ένα λιγότερο άκαμπτο φράγμα - 4 mm. Αλλά είναι επίσης αδύνατο να χρησιμοποιηθεί σε οικοδομικά τετράγωνα οποιουδήποτε μεγέθους, με βυθιζόμενους βυθούς μεγαλύτερους από 0,4 εκατοστά καθώς και εκτάσεις και ανασκαφές άνω των 0,2 εκ. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο τσιπ επί των εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών δεν είναι μεγαλύτερο από 0,5 εκατοστά από το 0 , 5 m.Όλες αυτές οι συνθήκες είναι σημαντικές να ληφθούν υπόψη - μαζί με τη μάζα - κατά την επιλογή των τεμαχίων σκωρίας και την απόκτηση τους ανεξάρτητα.

Είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη η κατάσταση όταν, για να διατηρηθεί η συμμόρφωση με τις διαστάσεις και τη σοβαρότητα με οποιοδήποτε κόστος, μειώνουν την ποιότητα.

Το κόστος των τελικών τεμαχίων προσδιορίζεται όχι μόνο από τη μάζα τους (πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των κενών και η μορφή αυτών των κενών). Οι ειδικές τεχνολογικές παράμετροι λαμβάνονται υπόψη, καθώς και η δημοτικότητα του κατασκευαστή και η απόσταση μεταφοράς. Η γνώση της ακριβούς σύνθεσης και η επίδρασή της στη σοβαρότητα των δομών σας επιτρέπει να παραγγείλετε τα πιο κατάλληλα προϊόντα και να ελέγξετε τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις.

Σημαντικό: όταν χρησιμοποιείται για την παραγωγή σκωρίας υψικαμίνου, δεν συνιστάται η χρήση μπλοκ στην κατασκευή κατοικιών και κατοικιών ζώων.

Ο μόνος χώρος της χρήσης τους - δευτερεύοντα κτίρια. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και τα βαρύτερα και ανθεκτικά προϊόντα είναι εύθραυστα. Κατά την εκφόρτωση, αποθήκευση και χρήση θα πρέπει να προστατεύονται από πτώσεις, από ισχυρούς κραδασμούς. Οι ραφές πρέπει να προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν λεπτότερο. Το υπερβολικό πάχος τους ανοίγει έναν βολικό τρόπο για τον παγετό.

Σχετικά με το μέγεθος του μπλοκ σκωρίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο