Πώς να φτιάξετε ένα μηχάνημα και να φτιάξετε ένα μπλοκ σκωρίας;

 Πώς να φτιάξετε ένα μηχάνημα και να φτιάξετε ένα μπλοκ σκωρίας;

Η γκάμα των δομικών υλικών σήμερα δεν μπορεί παρά να χαίρεται για την ποικιλομορφία της, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν παρόμοια προϊόντα με τα χέρια τους. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να κάνετε τις πέτρες σκουριάς σε μεγάλη ζήτηση μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σπιτικό μηχάνημα. Σήμερα θα αναλύσουμε λεπτομερώς πώς να το κάνουμε σωστά.

Χαρακτηριστικά υλικού

Η πέτρα σκουριάς είναι ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ανθεκτικά και ανεπιτήδευτα. Έχει σημαντικές διαστάσεις, ειδικά εάν βάζετε ένα κανονικό τούβλο δίπλα σε αυτό.Είναι δυνατή η κατασκευή μπλοκ σκουριάς όχι μόνο σε εργοστασιακή ρύθμιση. Κάποιοι δάσκαλοι αναλαμβάνουν τέτοια εργασία στο σπίτι. Εάν συμμορφώνεστε αυστηρά με την τεχνολογία, αποκτάτε υψηλής ποιότητας και ισχυρά μπλοκ από τα οποία μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι ή άλλο κτίριο.

Αν αποφασισθεί η ανεξάρτητη κατασκευή τέτοιων προϊόντων, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά της.

 • Σκωρία πέτρα - πυρίμαχο υλικό. Δεν αναφλέγεται και δεν ενισχύει την ήδη ενεργή φλόγα.
 • Από πολύ υψηλής ποιότητας μπλοκ βγάζουν βιώσιμα και βιώσιμα σπίτια / αγροτικά κτίρια. Ούτε οι σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, ούτε οι τυφώνες, ούτε οι συνεχείς ανέμους θα βλάψουν τέτοια κτίρια.
 • Η επισκευή των κτιρίων σκυροδέματος δεν απαιτεί περιττή ενέργεια και ελεύθερο χρόνο - όλες οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Τα τεμάχια σκωρίας διακρίνονται επίσης από το μεγάλο μέγεθος τους, χάρη στα οποία τα κτίρια ανεγέρθηκαν πολύ γρήγορα, γεγονός που ευχαριστεί πολλούς κατασκευαστές.
 • Αυτό το υλικό διακρίνεται από αντοχή. Τα κτίρια που κατασκευάζονται από αυτό μπορούν να αντέξουν περισσότερο από 100 χρόνια χωρίς να χάσουν τα προηγούμενα χαρακτηριστικά τους.
 • Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φλοιού σκωρίας είναι το συστατικό του που παράγει θόρυβο. Έτσι, σε σπίτια από αυτό το υλικό, δεν υπάρχει ενοχλητικός θόρυβος δρόμου.
 • Η παραγωγή μπλοκ σκωρίας πραγματοποιείται με τη χρήση διαφόρων πρώτων υλών, επομένως είναι δυνατή η επιλογή των βέλτιστων προϊόντων για οποιεσδήποτε συνθήκες.
 • Διαφέρει στο τεμάχιο σκωρίας και το γεγονός ότι δεν υπόκειται σε επιθέσεις διαφόρων παρασίτων ή τρωκτικών. Επιπλέον, δεν σαπίζει, οπότε δεν είναι απαραίτητο να το επικαλύψετε με αντισηπτικά διαλύματα και άλλες παρόμοιες ενώσεις που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του υποστρώματος.
 • Παρά τις αξιοπρεπείς διαστάσεις, τέτοια μπλοκ έχουν μικρό βάρος. Αυτό το χαρακτηριστικό παρατηρείται από πολλούς πλοίαρχοι. Λόγω της ελαφρότητας αυτών των υλικών είναι δυνατή η απρόσκοπτη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να προκαλείται βρύση. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες ποικιλίες τέτοιων προϊόντων εξακολουθούν να είναι αρκετά βαριές.
 • Η πέτρα σκουριάς δεν φοβάται τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Αυτά τα μπλοκ διακρίνονται από τη μεγάλη θερμική τους ικανότητα, λόγω της οποίας κάνουν ζεστές και ζεστές κατοικίες.
 • Τα άλματα θερμοκρασίας δεν βλάπτουν το μπλοκ σκωρίας.
 • Σκωρία κτίρια είναι συνήθως διακοσμημένα με διακοσμητικά υλικά για να δώσει μια πιο αισθητική εμφάνιση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι το τεμάχιο σκωρίας δεν πρέπει να καλύπτεται με συνηθισμένο σοβά (δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται οποιαδήποτε "υγρή" εργασία με αυτό το υλικό). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό διακοσμητικό μπλοκ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά αντί για ακριβή επένδυση.
 • Όταν εργάζεστε με ένα τεμάχιο σκωρίας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό - ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από μεγάλη απορρόφηση νερού, οπότε πρέπει να προστατεύεται από την επαφή με την υγρασία και την υγρασία. Διαφορετικά, τα μπλοκ ενδέχεται να καταρρεύσουν με την πάροδο του χρόνου.
 • Δυστυχώς, η γεωμετρία των μπλοκ σκωρίας αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επικάλυψη ενός τέτοιου υλικού, θα πρέπει να ρυθμίζετε συνεχώς μεμονωμένα στοιχεία - να τα κόψετε και να τα δείτε.
 • Τα μπλοκ σκωρίας έχουν σχετικά χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο έργο τέτοιων υλικών είναι αρκετά ιδιότροπο, γι 'αυτό είναι πάντα πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τις κατάλληλες οδηγίες. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία κατασκευής τους.

Η σύνθεση του μείγματος

Η παραγωγή μπλοκ σκωρίας στο σπίτι απαιτεί από τον πλοίαρχο να τηρεί μια συγκεκριμένη σύνθεση, καθώς και ορισμένες αναλογίες όλων των εξαρτημάτων.Έτσι, το τσιμέντο χρησιμοποιείται συνήθως ως συνδετικό υλικό σε αυτό το υλικό με βαθμό όχι μικρότερο από το Μ400. Όσον αφορά το συστατικό πλήρωσης, μπορεί να αποτελείται από σκωρίες ή να αναμειγνύεται. Η τελευταία επιλογή επιτυγχάνεται αν προσθέσετε μια μικρή ποσότητα χαλικιού, άμμου (απλή ή διογκωμένη πηλό), θρυμματισμένου τούβλου και λεπτού κλάσματος διογκωμένης αργίλου.

Κατά την κατασκευή των τεμαχίων σκωρίας πρέπει να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες αναλογίες:

 • 8-9 μέρη του στοιχείου πλήρωσης.
 • 1,5-2 μέρη του συστατικού συνδετικού.

Αν κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιήθηκε τσιμέντο με τη σήμανση M500, τότε επιτρέπεται η ανάμειξή του κατά 15% λιγότερο από την πρώτη ύλη M400. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο στοιχείο όπως η σκωρία καταλαμβάνει τουλάχιστον το 65% του συνολικού όγκου του πληρωτικού.

Για παράδειγμα, από 9 μέρη όχι λιγότερο από 6 πτώσεις σε αυτό το εξάρτημα, και ο υπόλοιπος όγκος πέφτει σε χαλίκι και άμμο. Θεωρητικά, όταν αυτο-κατασκευάζουμε, επιτρέπεται η χρήση σκυροδέματος ή πάγκων από τούβλα, διαλογή.

Οι τυπικές αναλογίες σκουριάς είναι:

 • 2 κομμάτια άμμου.
 • 2 μέρη χαλικιών.
 • 7 μέρη σκωρίας.
 • 2 μέρη τσιμέντου Portland με σήμανση M400.

Όσον αφορά το νερό, είναι συνηθισμένο να το προσθέσετε σε αναλογία περίπου 0,5. Το αποτέλεσμα είναι ημι-ξηρό διάλυμα. Για να εξασφαλίσετε την υψηλή ποιότητα, πρέπει να πάρετε μια μικρή χούφτα και να την πετάξετε σε μια σκληρή επιφάνεια.Αν το κομματάκι θρυμματιστεί, αλλά στις συνθήκες συμπίεσης ανέκτησε την προηγούμενη μορφή του, η σύνθεση μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλη για περαιτέρω χρήση.

Εάν σχεδιάζετε να πάρετε το χρωματισμένο σκώρο μπλοκ, η συνταγή συμπληρώνεται με χρωματιστή κιμωλία ή σκόνη από τούβλα. Για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά αντοχής αυτού του υλικού, χρησιμοποιήστε ειδικά πλαστικοποιητές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναφέρεται στην προσθήκη γύψου, τέφρας ή πριονιδιού.

Συνιστάται να αναμειγνύετε όλα τα συστατικά που αναγράφονται σε έναν ειδικό μίξερ ή ένα μπετονιέρα, ωστόσο ο εξοπλισμός αυτός συνήθως έχει υψηλή τιμή. Αν μιλάμε για την παρασκευή μίας μικρής ποσότητας μείγματος, είναι δυνατό να το ζυμώσει με το χέρι, παρά το γεγονός ότι μια τέτοια διαδικασία θεωρείται αρκετά επίπονη.

Μέθοδοι χύτευσης

Οι εργοστασιακές μορφές για την προετοιμασία των τσιμεντοκονιαμάτων κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα ή χάλυβα. Τέτοια εξαρτήματα διατηρούν εύκολα το βάρος του διαλύματος σε μεγάλο όγκο. Όσο για τα έντυπα που ετοιμάζονται από τον εαυτό σας, είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από ξύλο ή φύλλα χάλυβα. Αυτά τα στοιχεία παίζουν περισσότερο το ρόλο του ειδικού ξυλότυπου.

Για να εξοικονομήσετε πρώτες ύλες και ελεύθερο χρόνο, τα έντυπα συλλέγονται κυρίως χωρίς τον πυθμένα. Κάτω από αυτά μπορείτε να βάλετε μια απλή ταινία.Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, είναι δυνατόν να απλοποιηθεί σημαντικά η όλη διαδικασία σχηματισμού μπλοκ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ίδια τα έντυπα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέλεια λείες ξύλινες μερίδες. Η επιφάνεια εργασίας θα είναι μια βάση από σκυρόδεμα, ένα τραπέζι με επίπεδη και ομαλή επιφάνεια ή ένα φύλλο από σίδηρο, το οποίο επίσης δεν έχει ελαττώματα.

Πολλοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν γυάλινες φιάλες για να δημιουργήσουν κενά. Τα πλαστικά δοχεία δεν αξίζει να τα παίρνετε, καθώς μπορούν να λουστούν σοβαρά. Τα μπουκάλια χύθηκαν με νερό. Διαφορετικά, θα επιπλέουν στην επιφάνεια της παρασκευασμένης σύνθεσης.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να φτιάξουμε ένα καλούπι για μπλοκ σκουριάς:

 • πρέπει να επιλέξετε γυαλισμένες σανίδες μήκους 14 cm (το πλάτος πρέπει να είναι πολλαπλάσιο αυτής της παραμέτρου).
 • τότε, χρησιμοποιώντας ένα κορμό, είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα τμήματα, τα οποία στη συνέχεια θα παίξουν το ρόλο των εγκάρσιων χωρισμάτων.
 • τότε θα χρειαστεί να συνδέσετε τα τμήματα με τα διαμήκη στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο πλαίσιο.
 • τότε πρέπει να κόψετε ένα φύλλο χάλυβα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό με λεία επιφάνεια σε ξεχωριστές πλάκες που έχουν μήκος 14x30 cm.
 • στο εσωτερικό μέρος της προκύπτουσας δομής, κάνουν τομές, οι οποίες θα δρουν ως αυλακώσεις, το πλάτος των οποίων είναι ίσο με τις διαστάσεις των διαχωριστικών λωρίδων.
 • τότε τα τμήματα που είναι υπεύθυνα για τον διαχωρισμό στερεώνονται σε τεμάχια, δημιουργώντας ένα καλούπι για την κατασκευή 3 ή περισσότερων τεμαχίων σκωρίας.

Προκειμένου το προκύπτον διάλυμα να σκληρύνει το διάλυμα για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, στο τελικό στάδιο προτείνεται να βαφτούν τόσο οι μεταλλικές όσο και οι ξύλινες κατασκευές σε βάση πετρελαίου. Αυτή η μορφή είναι κατάλληλη για την παρασκευή τεμαχίων σκωρίας, οι διαστάσεις των οποίων είναι 14x14x30 cm.

Αν είναι απαραίτητο να κάνετε στοιχεία με άλλες παραμέτρους διαστάσεων, τότε οι αρχικές τιμές αλλάζουν σε άλλα μεγέθη.

Πώς να φτιάξετε ένα vibromachine;

Για να φτιάξετε μπλοκ σκωρίας στο σπίτι θα αποκτηθούν με τη βοήθεια ειδικής δόνησης μηχανής, η οποία μπορεί επίσης να γίνει με το χέρι. Το κύριο συστατικό αυτής της συσκευής είναι η ίδια η δόνηση για τη λύση. Ένα τέτοιο μηχάνημα είναι ένα κιβώτιο από χάλυβα στο οποίο τμήματα είναι στερεωμένα με ή χωρίς κενά. Ο ίδιος ο πίνακας είναι ήδη μηχανή. Επιτρέπεται να εφαρμοστεί, πραγματοποιώντας μερικά στάδια με χειροκίνητο τρόπο.

Για να κάνετε τον εαυτό σας μια δονητική μηχανή, πρέπει να αγοράσετε:

 • μηχανή συγκόλλησης?
 • μύλος?
 • αντιπρόεδρος;
 • εργαλείο για υδραυλικά.

Όσον αφορά τα υλικά, θα χρειαστείτε:

 • φύλλο χάλυβα 3 mm - 1 τετράγωνο. m;
 • σωλήνες διαμέτρου 75-90 mm - 1 m.
 • Χαλύβδινη ταινία 3 χλστ. - 0,3 μ.
 • Ηλεκτροκινητήρας 500-750 W;
 • παξιμάδια και μπουλόνια.

Εξετάστε τη σειρά εργασιών για την κατασκευή σπιτικής δρυός.

 • Μετρήστε το τυπικό μπλοκ σκωρίας ή καθορίστε συγκεκριμένες παραμέτρους που χρειάζεστε
 • Κόψτε τα πλευρικά τμήματα της μηχανής από ένα φύλλο μετάλλου. Με βάση τον αριθμό των τεμαχίων σκωρίας, δώστε τον απαιτούμενο αριθμό διαμερισμάτων. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα κιβώτιο με 2 (ή περισσότερα) ταυτόσημα διαμερίσματα.
 • Ο τοίχος πυθμένα πάχους τουλάχιστον 30 mm θα πρέπει να έχει κενά. Με βάση αυτή την παράμετρο, προσδιορίζουμε το ύψος του κυλίνδρου που οριοθετεί τα κενά.
 • Κόβουμε σε 6 μεμονωμένα κομμάτια σωλήνα με μήκος που αντιστοιχεί στο ύψος του κυλίνδρου.
 • Προκειμένου οι κύλινδροι να αποκτήσουν δομή σε σχήμα κώνου, επιτρέπεται να τους κόβουμε κατά μήκος προς το μεσαίο τμήμα, να συμπιέζουμε με μια βέργα και στη συνέχεια να συνδέουμε με συγκόλληση. Σε αυτή την περίπτωση, η διάμετρος των στοιχείων θα μειωθεί κατά περίπου 2-3 ​​mm.
 • Οι κύλινδροι πρέπει να παρασκευάζονται και στις δύο πλευρές.
 • Περαιτέρω, αυτά τα μέρη θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με τη μορφή μιας σειράς, ακολουθώντας κατά μήκος της μακράς πλευράς του μελλοντικού μπλοκ σκωρίας.Πρέπει να επαναλάβουν τη θέση των κενών στο εργοστασιακό κελί. Στις άκρες είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια πλάκα 30 mm με οπές για συνδετήρες στις οπές.
 • Στο κέντρο κάθε διαμερίσματος της μήτρας θα πρέπει να γίνει προπύλιο και συγκολλημένα μάτια. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η εγκατάσταση των προσωρινών συνδετήρων περιοριστές κενές.
 • Στο εξωτερικό εγκάρσιο τοίχωμα των συγκολλητικών 4 βιδών για την τοποθέτηση οπών του κινητήρα.
 • Στη συνέχεια, συγκολλήστε την ποδιά και τις λεπίδες κατά μήκος των άκρων στους χώρους όπου πραγματοποιείται η φόρτωση.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην προετοιμασία όλων των στοιχείων για τη ζωγραφική.
 • Μπορείτε να κάνετε μια πρέσα που ακολουθεί το σχήμα του μηχανισμού χρησιμοποιώντας μια πλάκα με τρύπες που είναι 3-5 mm μεγαλύτερες από τους κυλίνδρους. Η πλάκα πρέπει να εισέρχεται απρόσκοπτα στο βάθος των 50-70 mm στο κουτί, όπου υπάρχουν περιοριστικά μέρη.
 • Είναι απαραίτητο να συγκολλήσετε τις λαβές στο πρέσα.
 • Τώρα επιτρέπεται ο εξοπλισμός για βαφή και τοποθέτηση του κινητήρα κραδασμών.

Τεχνολογία παραγωγής

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους δημιουργούνται μπλοκ σκωρίας.

 • Εύκολος τρόπος. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικά δοχεία, στα οποία το παρασκευασμένο διάλυμα αποκτά την απαιτούμενη αντοχή.Τα μπλοκ ξηραίνονται φυσικά, έως ότου το τσιμέντο εδραιωθεί πλήρως.
 • Δύσκολο τρόπο. Με αυτή τη μέθοδο κατασκευής χρησιμοποιούνται συσκευές δόνησης. Σε πολλές περιπτώσεις, αντιμετωπίζουν στοιχεία όπως το δονητικό τραπέζι ή συμπληρώνουν τη φόρμα με έναν κινητήρα με λειτουργία δονήσεων.

Ας εξοικειωθούμε με την τεχνολογία κατασκευής μπλοκ σκουριάς χρησιμοποιώντας απλές φόρμες.

 • Όλα τα παρασκευασμένα συστατικά στις απαιτούμενες αναλογίες τοποθετούνται σε έναν ανάμεικτη σκυροδέματος και κατόπιν αναμειγνύονται επιμελώς.
 • Το τελικό διάλυμα χύνεται σε καλούπια. Όσο για τη σφράγιση, γίνεται με τη βοήθεια ενός σφυριού - χτυπά τα δοχεία τους έτσι ώστε να διαφεύγει όλο τον αέρα από το υλικό.
 • Εάν τα μπλοκ σχεδιάζονται να κατασκευαστούν με κενά, τότε τοποθετούνται μπουκάλια με νερό σε κάθε μεμονωμένο μέρος (συνήθως 2 φιαλίδια είναι αρκετά).

Η βασική δυσκολία με αυτή τη μέθοδο κατασκευής είναι τα μπλοκ συμπιέσεως. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα μέσα στη λύση, αυτό θα επηρεάσει δυσμενώς την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Όσον αφορά την πιο σύνθετη μέθοδο παραγωγής μπλοκ σκουριάς, διεξάγονται εδώ οι ακόλουθες εργασίες:

 • Η εκκίνηση της παραγωγής υλικών με τον τρόπο αυτό πρέπει να γίνεται με ανάδευση του μίγματος στον ανάμικτη.
 • η προκύπτουσα λύση αποστέλλεται στο καλούπι και στη συνέχεια ισοπέδωσε με μια σπάτουλα.
 • τότε ο δονητής ξεκινά και η ίδια η λύση διατηρείται σε σχήμα για 20-60 δευτερόλεπτα.
 • τότε ο εξοπλισμός πρέπει να απενεργοποιηθεί, η εγκατάσταση να ανυψωθεί και μετά να αφαιρεθεί η τελική μονάδα.

Κατά την κατασκευή μπλοκ σκωρίας χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ισοπέδωση του κονιάματος στα γωνιακά τμήματα. Πρέπει να πληρωθούν. Διαφορετικά, η γεωμετρία του τελικού προϊόντος μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά.

Ξήρανση

Η ξήρανση είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στην κατασκευή μπλοκ σκουριάς. Η ίδια η διαδικασία παραγωγής διαρκεί περίπου 2-4 ημέρες. Τα χαρακτηριστικά επαρκούς αντοχής που σας επιτρέπουν να προχωρήσετε στη χρήση των μπλοκ, κατά κανόνα, επιτυγχάνονται μετά από 28 ημέρες. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας δομικού υλικού κατάλληλο για την εκτέλεση ορισμένων έργων. Επίσης, τα τεμάχια σκωρίας μπορούν να στεγνώσουν φυσικά. Κατά κανόνα, αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα με μια απλή μέθοδο κατασκευής υλικών (σε συμβατικές μορφές).

Για την ξήρανση των λίθων σκουριάς χρησιμοποιούνται συχνά ειδικοί θάλαμοι, οι οποίοι εμποδίζουν τη δημιουργία ρωγμών κατά τη σκλήρυνσή τους.Για να μην καλύπτονται τα τεμάχια με ρωγμές, πρέπει να υγραίνονται από καιρό σε καιρό. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν η διαδικασία παραγωγής πραγματοποιείται σε ζεστό καιρό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της σκλήρυνσης των τεμαχίων σκωρίας μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη ειδικών ουσιών στο διάλυμα - πλαστικοποιητές. Με τέτοια πρόσθετα, το υλικό δεν θα στεγνώσει μόνο ταχύτερα, αλλά θα είναι επίσης ισχυρότερο. Τα μπλοκ σκωρίας με πλαστικοποιητές μπορούν να αφαιρεθούν από το χώρο και να αποθηκευτούν μετά από 6-8 ώρες.

Συμβουλές και κόλπα

 • Για να γίνει ακριβέστερη και πληρέστερη η εμπρόσθια πλευρά του τεμαχίου σκωρίας, αυτά τα υλικά για ξήρανση θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μια επίπεδη ελαστική βάση.
 • Ποτέ μην τοποθετείτε μπλοκ το ένα πάνω στο άλλο κατά τη διάρκεια της ξήρανσής τους. Διαφορετικά, τα υλικά μπορεί να αποδειχθούν παραμορφωμένα και η γεωμετρία τους θα προκαλέσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
 • Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει πρώτα να φτιάξετε σχέδια των μορφών και των μπλοκ σκουριάς. Έτσι, θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν πολλές από τις δυσκολίες που σχετίζονται με τις διαδικασίες κατασκευής.
 • Κατά την προετοιμασία της λύσης, φροντίστε να τηρείτε τις απαιτούμενες αναλογίες.Τα παραμικρά σφάλματα μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι τα τεμάχια είναι πολύ εύθραυστα και ακατάλληλα για κατασκευή.
 • Πριν την έκχυση του παρασκευασμένου διαλύματος, τα έντυπα πρέπει να σκουπιστούν. Επομένως, αποφεύγεται η προσκόλληση των τεμαχίων σκωρίας στον πυθμένα και στους τοίχους. Για τον καθαρισμό συχνότερα χρησιμοποιείτε καύσιμο ντίζελ, χρησιμοποιημένα λάδια ή άλλες παρόμοιες ενώσεις.
 • Σημειώστε ότι ο ρυθμός στερεοποίησης του διαλύματος εξαρτάται άμεσα από το πάχος του. Όσο πιο παχιά είναι η σύνθεση, τόσο πιο γρήγορα θα σκληρυνθούν τα μπλοκ.
 • Για την περίοδο της ξήρανσης, συνιστώνται σκυροδέματα να καλύπτονται με πολυαιθυλένιο. Η μεμβράνη θα είναι σε θέση να προστατεύει το υλικό από την εμφάνιση ρωγμών σε ζεστό καιρό, καθώς επίσης και να προστατεύει το μπλοκ σκωρίας από το να βρέχεται εάν βρέξει.
 • Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγη ποσότητα για την κατασκευή σκουριάς, μπορείτε να συνδυάσετε σε αναλογία 3 προς 1 ασβέστη και τσιμέντο. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την ποιότητα των σκωριών - από μια τέτοια σύνθεση δεν θα είναι λιγότερο αξιόπιστες.

Σχετικά με τον τρόπο κατασκευής μιας μηχανής μπλοκ σκουριάς για 4 μπλοκ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο