Τρυπάνι τούβλο: πώς να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε;

 Τρυπάνι τούβλο: πώς να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε;

Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει την ανάγκη να πάρει το τρυπάνι στο χέρι, συνειδητοποιεί ότι το σκληρό και σκονισμένο έργο τον περιμένει. Και αν πρέπει να εργαστείτε με έναν τοίχο, ειδικά έναν τοίχο από τούβλα, τότε πρώτα απ 'όλα πρέπει να επιλέξετε το σωστό τρυπάνι για το τούβλο, ώστε να μην βλάψετε το εργαλείο κατά τη διάρκεια της επισκευής και να γεμίσετε με επιτυχία τον τοίχο από τούβλο.

Προετοιμασία αποθέματος

Για να γυρίσετε έναν τοίχο από τούβλα, χρειάζεστε ένα τρυπάνι με σφύρα. Εάν η γεώτρηση είναι χωρίς πίεση, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ασκηθείτε. το τρυπάνι θα πάρει επίσης πολύ ζεστό, και ως εκ τούτου, η ζωή του θα μειωθεί σημαντικά.Ένα τέτοιο εργαλείο πρέπει να έχει υψηλή ισχύ και μεγάλο αριθμό περιστροφών ανά λεπτό. Εξαρτάται από το πόσο εύκολα και γρήγορα θα είναι δυνατή η διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο. Πάνω από 2000 στροφές ανά λεπτό θεωρούνται αποδεκτή τιμή και όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερη θα είναι η ταχύτητα διάτρησης.

Πριν αγοράσετε ένα τρυπάνι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ένα τέτοιο τρυπάνι έχει ένα τσοκ σφιχτήρα και τη λειτουργία της προς τα πίσω κύλισης του τρυπανιού. Ένας τέτοιος σφιγκτήρας θα συσφίγγει αυτόματα το τρυπάνι, χωρίς την ανάγκη για ένα κλειδί σύσφιξης, το οποίο συνδέεται πιο συχνά με ένα τρυπάνι.

Προετοιμασία για τη διάνοιξη ενός τοίχου από τούβλα

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε και ξεκινήστε τη διάτρηση του τοίχου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον τοίχο με τη μορφή ηλεκτρικών καλωδίων ή σωλήνων νερού. Ένας ανιχνευτής μετάλλων μπορεί να βοηθήσει σε αυτό: στοχεύοντας τη συσκευή στον τοίχο, μπορείτε να εντοπίσετε ένα εμπόδιο στο χρόνο και έτσι να καθορίσετε ένα ασφαλές σημείο για τη διάτρηση.

Για να γυρίσετε σωστά κάθε τοίχο από τούβλα, το πρώτο βήμα σημειώνεται στον τοίχο. Για τη σήμανση, χρησιμοποιείται ένα εργαλείο όπως ένας διατρητήρας, το οποίο είναι μια χαλύβδινη ράβδος.Το Center punch κόβει μια μικρή τρύπα στον τοίχο, παρέχοντας την ευκαιρία να στερεώσετε το τρυπάνι σε μια επίπεδη θέση.

Η διαδικασία γεώτρησης ενός τοίχου από τούβλα

Για γεώτρηση υψηλής ποιότητας απαιτεί μια ισχυρή γροθιά, αλλά αν δεν υπάρχει, τότε μπορείτε να κάνετε με ένα συνηθισμένο τρυπάνι. Για να γυρίσετε έναν τοίχο από τούβλα δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, ωστόσο, η εξαιρετική φροντίδα και η τήρηση ορισμένων συστάσεων θα βοηθήσουν στην αποφυγή προβλημάτων κατά την εργασία με το εργαλείο. Το τρυπάνι πρέπει να διατηρείται αυστηρά ευθεία, διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει το τρυπάνι πάνω από το τούβλο και να αφήσει μια ανομοιόμορφη κλίση στον τοίχο. Όταν το τρυπάνι είναι ενεργοποιημένο, είναι σημαντικό να φοράτε γυαλιά ασφαλείας που θα εμποδίζουν την είσοδο σκόνης και θραυσμάτων από τα τούβλα στα μάτια. Επίσης, κατά τη διάτρηση, είναι απαραίτητο να πιέσετε το τρυπάνι ομαλά και χωρίς απότομες προσπάθειες, παρέχοντας ομοιόμορφο φορτίο στην επιφάνεια.

Η διάτρηση απαιτεί την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας. Σε υψηλές ταχύτητες, υπάρχει μια τεράστια δύναμη τριβής που θερμαίνει το τρυπάνι έντονα, γι 'αυτό πρέπει να ψύχεται όσο το δυνατόν συχνότερα με κρύο νερό. Συχνά, κατά τη διάτρηση, μπορείτε να σκοντάψετε στο καμένο τούβλο, που δεν θα είναι εύκολο να τρυπήσετε.Για να καταλάβετε πότε τέθηκε ένα τούβλο, πρέπει να κοιτάξετε το χρώμα της σκόνης του, συνήθως είναι μαύρο.

Για να τρυπήσετε με επιτυχία μια τρύπα στον τοίχο που καλύπτεται με καμένο τούβλο, θα πρέπει να ρυθμίσετε το τρυπάνι σε χαμηλή ταχύτητα και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του τρακτέρ. Είναι απαραίτητο να πιέσετε το εργαλείο πιο σκληρά, αλλά να ελέγξετε τη θέρμανση του τρυπανιού, μη επιτρέποντάς του να υπερθερμανθεί. Ένα ζεστό τρυπάνι φθάνει γρήγορα τις άκρες κοπής, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε εδώ μια επίστρωση με διαμάντια, η οποία θα επιτρέψει την καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια, εξοικονομώντας χρόνο και δική σας προσπάθεια.

Συμβαίνει ότι μια τρύπα σε έναν τοίχο από τούβλα πρέπει να γίνει με μια σημαντική διάμετρο. Αυτή η διάμετρος μπορεί να χρησιμεύσει ως έξοδος εξαερισμού. Για μια τέτοια διαδικασία, ένα συμβατικό τρυπάνι είναι απίθανο να τρυπά μια τρύπα μεγάλης διαμέτρου, γι 'αυτό απαιτείται ένα ισχυρό τρυπάνι και μια κορώνα που περιέχει μια επίστρωση με διαμάντια.

Πρώτα πρέπει να σημειώσετε τη διάμετρο στον τοίχο και να σχεδιάσετε έναν κύκλο στο σημειωμένο τμήμα του τοίχου. Εάν, για παράδειγμα, ένας σωλήνας με διάμετρο 100 mm, τότε η οπή για το τρυπάνι πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον 120 mm για να διατηρηθεί το αποθεματικό, σε περίπτωση κλίσης της τρυπάνι προς την άλλη κατεύθυνση.Μετά από αυτό, το σχήμα θα πρέπει να σημειωθεί σημεία για γεώτρηση με απόσταση κάθε δύο εκατοστά. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος του τρυπανιού, ώστε να περάσει τελείως ο τοίχος από τούβλα.

Στο στάδιο γεώτρησης, πρέπει να τρυπήσετε τα σημειωμένα σημεία. Το τρυπάνι πρέπει να περάσει από τον τοίχο, παραμένοντας στην άλλη πλευρά του τοίχου. Η σκόνη μετά από αυτό θα είναι πολύ, γι 'αυτό συνιστάται η κάλυψη των ξένων αντικειμένων με ένα πανί και να τεθεί σε προστασία για να αποφευχθεί η άφθονη σκόνη. Μετά την ολοκλήρωση, θα πρέπει να πάρετε έναν μεγάλο αριθμό τρυπημένων σημείων σε έναν κύκλο.

Μετά τη διάτρηση, χρησιμοποιώντας το φτυάρι για την γροθιά πρέπει να χτυπήσετε επιπλέον κομμάτια τούβλο. Η λειτουργία εκτελείται μόνο σε λειτουργία "κτύπημα", το τρυπάνι στο τούβλο δεν χρειάζεται εδώ. Όταν είναι δυνατή η κοίλανση ενός περιττού τούβλου, έχοντας περπατήσει το εργαλείο αρκετές φορές, τότε μόνο θα είναι δυνατή η κατασκευή μιας μεγάλης οπής στον τοίχο.

Επιλέγοντας τις σωστές βίδες για γεώτρηση

Οι κοχλίες αυτοεπιπεδότητας ονομάζονται συνδετήρες υπό τη μορφή ράβδου που έχει κοχλιωτό σπείρωμα, αιχμηρό άκρο και κεφαλή. Το σπείρωμα κρατά τον πυρήνα του κοχλία στον τοίχο, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθεροποίηση και την ακαμψία. Με την ταξινόμηση, οι αυτοπροωθούμενες βίδες χωρίζονται στους παρακάτω τύπους.

 • Universal, κατάλληλο για οποιαδήποτε βάση - το πιο κοινό.
 • Οι αυτοκινούμενες βίδες ενισχύουν τα μεταλλικά φύλλα χωρίς τον πείρο. Η διάτρηση είναι υποχρεωτική πριν βιδώσετε τη βίδα.
 • Βίδες αυτοεπιπεδούμενες χωρίς γόμφους για στερέωση μέταλλο και ξύλο, πλαστικό.
 • Χριστουγεννιάτικες βίδες που μπορούν να ενισχύσουν έναν τοίχο από σκυρόδεμα ή τούβλο που πηγαίνει μαζί με τους πείρους, παρεμποδίζοντας το εσωτερικό του.
 • Οι βίδες - βίδες χωρίς πείρους, χρειάζονται για την ενίσχυση ενός τοίχου από τούβλα ή ενός τοίχου από σκυρόδεμα.

  Για να επιλέξετε τις σωστές βίδες για γεώτρηση, είναι σημαντικό να εξετάσετε από ποιο μέταλλο ή κράμα κατασκευάζονται. Η σφαίρα εφαρμογής αυτών των προϊόντων εξαρτάται από το υλικό κατασκευής.

  • Ανοξείδωτο ατσάλι. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι η προστασία από την υγρασία. Η παρουσία μετάλλων, όπως το χρώμιο και το νικέλιο, δεν επιτρέπει σκουριές τέτοιες βίδες.
  • Χάλυβας άνθρακα. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο τύπο, αυτό το μέταλλο δεν προστατεύεται από την υγρασία, αλλά πιο ανθεκτικό.
  • Ορειχάλκινες βίδες διάτρησης - Πρόκειται για ένα σχετικά ακριβό αλλά υψηλής ποιότητας υλικό. Μπορείτε να εργαστείτε μαζί τους τόσο σε αλμυρά όσο και σε όξινα περιβάλλοντα.Ο ορείχαλκος είναι ανθεκτικός στη διάβρωση, αλλά αυτό το κράμα είναι μαλακό και παραμορφώνεται με μεγάλο φορτίο.

   Εάν επιλέγετε βίδες με αυτοκόλλητη τρύπα για τρύπημα σε σκυρόδεμα με πείρο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το αστάρι έχει προηγουμένως κινηθεί και ότι η ίδια η βίδα είναι ήδη βιδωμένη σε αυτήν. Ο μηχανισμός κατασκευάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα αιχμηρά άκρα του αστάρι να κολλάνε στον τοίχο καθώς βιδώνεται η βίδα μέσα στην οπή, διευρύνοντας την περιοχή του συνδετήρα για πιο ανθεκτική στερέωση.

   Αυτό το σύστημα τοποθέτησης, όπου το πλαστικό μανίκι επεκτείνει την περιοχή τοποθέτησης, χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

   • αυξημένο φορτίο στις βίδες.
   • πιο άκαμπτη στερέωση για κυψελοειδές σκυρόδεμα.
   • την ανάγκη εξάλειψης των δονήσεων για την αποτροπή της περιστροφής του κοχλία.

   Αν χρειαστεί να ενισχύσετε τη δομή σε μια πρόσοψη σπίτι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας MBR-X πείρους πρόσοψη που πηγαίνουν μαζί με τη βίδα. Τέτοιοι συνδετήρες μπορούν να βιδωθούν σε τοίχο από τούβλα και είναι κατάλληλοι τόσο για σωληνωτά όσο και για κοίλα τούβλα.

   Απουσία του πείρου, για τις βίδες πρέπει επίσης να τρυπήσετε μια μικρή τρύπα, είναι επίσης καλύτερο να υπολογίσετε το μήκος της βίδας που μπορεί να περάσει εκ των προτέρων. Διαφορετικά, η βίδα είτε δεν θα φτάσει στο επιθυμητό βάθος είτε θα ταφεί στον τοίχο.Η επανασυναρμολόγηση μπορεί να προκαλέσει βλάβη μόνο στην εύθραυστη οπή του σκυροδέματος.

   Υπάρχουν επίσης λεγόμενα στροβιλοσυστήματα. Το πλεονέκτημα αυτής της βίδας είναι ένα μεταβλητό σπείρωμα, με εγκοπές. Σημειώνεται για καλή προσκόλληση στο τσιμεντένιο τοίχωμα. Τέτοιες βίδες αυτοεπιπεδότητας μπορούν να βιδωθούν με συμβατικό τρυπάνι, δεν απαιτούν υπερβολική προσπάθεια. Το Turboshurup είναι κατάλληλο για κυψελωτά και κοίλα σκυρόδεμα.

   Το χρώμα των βιδών είναι επίσης σημαντικό. Σε σχέση με το χρώμα, οι βίδες αυτοεξόλλησης έχουν ως εξής.

   • Ασημί - τέτοιες βίδες είναι κατάλληλες για όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Αποφύγετε την έναρξη της διάβρωσης. Κατάλληλο για εργασία τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο.
   • Κίτρινο - επικαλυμμένο με προστατευτική επίστρωση ψευδαργύρου με πρόσμιξη χαλκού. Εφαρμόστε μόνο για εσωτερικές εργασίες.
   • Μαύρο - περιέχει φιλμ οξειδίου. Τέτοιες βίδες δεν είναι κατάλληλες σε χώρους με υψηλό ποσοστό υγρασίας, για παράδειγμα, σε λουτρά και θερμοκήπια δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους συνδετήρες.

    Όταν σφίγγετε τις βίδες με συμβατικό τρυπάνι, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα τρυπάνι, λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

    • το τρυπάνι πρέπει να είναι μερικά χιλιοστά μικρότερο από τη βίδα.
    • όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο κοπής, είναι καλύτερο να πάρετε ένα τρυπάνι,που έχει εσοχές στο τμήμα σύσφιξης του τρυπανιού.
    • κατά τη διάτρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γενικό τρυπάνι για τρυπάνι από τούβλα.

    Εν κατακλείδι, σημειώνουμε ότι είναι εύκολο να γυρίσετε έναν τοίχο από τούβλα. Το κυριότερο είναι να τηρήσουμε τις προαναφερθείσες συστάσεις και να επιλέξουμε το σωστό απόθεμα για τη δουλειά.

    Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τρυπάνια από το βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο