Λεπτές λεπτομέρειες υπολογισμού των τούβλων στο σπίτι

 Λεπτές λεπτομέρειες υπολογισμού των τούβλων στο σπίτι

Η δημοτικότητα των κτιρίων από τούβλα εξηγείται από ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά αυτού του οικοδομικού υλικού. Πρώτον, είναι η ανθεκτικότητα. Τούβλα σπίτια με την κατάλληλη τοποθέτηση θα περασμένο αιώνα. Και υπάρχουν ενδείξεις για αυτό. Σήμερα μπορείτε να δείτε ισχυρά κτίρια που έχουν ανεγερθεί αρκετούς αιώνες πριν.

Πυκνό τούβλο αντιστέκονται τέλεια στις "επιθέσεις" του καιρού. Δεν καταρρέει κάτω από τα ρεύματα βροχής, δεν σπάει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και αντέχει τόσο τους σοβαρούς παγετούς όσο και την καύση θερμότητας. Ανοίγει στο τούβλο και στο φως του ήλιου.

Τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας μπορεί να βλάψουν την τοιχοποιία, αλλά αυτό θα διαρκέσει περισσότερο από μία δεκαετία.

Προς το τούβλο λέει αντίσταση στην βιολογική καταστροφή. Επιπλέον, το τούβλο είναι πυρίμαχο. Ακόμη και με παρατεταμένη έκθεση σε ανοιχτούς τοίχους δεν καταστρέφονται. Οι αρχιτέκτονες αγαπούν αυτό το οικοδομικό υλικό λόγω του γεγονότος ότι σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λύσεις.

Σήμερα δεν παράγονται μόνο λευκά πυριτικά και κόκκινα τούβλα, αλλά και πολύχρωμα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία πρωτότυπων χρωματισμένων προσόψεων. Τα σπίτια από τούβλα φαίνονται στερεά, αξιόπιστα, σαν ένα πραγματικό φρούριο από ένα διάσημο ρητό.

Από τι εξαρτάται;

Πρώτα απ 'όλα, η ανάγκη για τούβλα για την οικοδόμηση ενός σπιτιού εξαρτάται από τις διαστάσεις των τοίχων, πιο συγκεκριμένα, από το πάχος τους. Όσο παχύτεροι είναι οι τοίχοι, τόσο περισσότερο δομικό υλικό θα χρειαστούν. Το πάχος των τοίχων καθορίζεται από τον τύπο της τοιχοποιίας. Η ποικιλία τους είναι περιορισμένη.

Ανάλογα με τον αριθμό και τη θέση των τούβλων, υπάρχουν τοιχοποιία:

 • μισό τούβλο (η τοιχοποιία χρησιμοποιείται για χωρίσματα, δεδομένου ότι τα μισά τούβλα κτίρια δεν είναι χτισμένα σε μισό τούβλο)?
 • ένα (η τοιχοποιία χρησιμοποιείται για χωρίσματα, μερικές φορές για κήπους, όπου δεν υπάρχει θέρμανση).
 • ένα και το ήμισυ (κατάλληλο για την κατασκευή κτιρίων σε ζεστό κλίμα).
 • δύο (κατάλληλα για την κατασκευή κτιρίων στην κεντρική Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία)?
 • δύο και μισό (που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών κατοικιών σε περιοχές της κλιματικής ζώνης ΙΙ).
 • τρία (τώρα δεν χρησιμοποιούνται, αλλά βρίσκονται σε κτίρια του παρελθόντος, πριν από τους τελευταίους και τους προηγούμενους αιώνες).

Τα ίδια τα τούβλα διαφέρουν σε μέγεθος. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, όλοι οι κατασκευαστές παράγουν οικοδομικό υλικό με ίδιες διαστάσεις μόνο σε μήκος και πλάτος. Η πρώτη παράμετρος (μήκος) είναι 25 cm, η δεύτερη (πλάτος) - 12 cm. Οι διαφορές συνίστανται σε πάχος.

Οι ακόλουθες διαστάσεις πάχους λαμβάνονται για:

 • μονή - 6,5 cm;
 • ενάμιση - 8,8 cm.
 • διπλό - 13,8 εκ

Τα τούβλα του ίδιου ή διαφορετικού τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τοιχοποιία. Αν μετά την κατασκευή δεν σκοπεύετε να καλύψετε την πρόσοψη με γύψο, ένα μοναδικό τούβλο θα είναι το πιο προτιμώμενο, καθώς φαίνεται εξαιρετικό.

Συχνά, χρησιμοποιείται μία όψη για την επένδυση και το εσωτερικό της τοιχοποιίας αποτελείται από παχιά (ένα και μισό) ή διπλά τούβλα. Η συσσωρευμένη χρήση δύο τύπων συνήθως λαμβάνει χώρα εάν θέλετε να αποθηκεύσετε. Μετά από όλα, ένα διπλό τούβλο όσον αφορά τον όγκο είναι πολύ φθηνότερο από το ένα ή το ενάμισι.

Κατά τον προσδιορισμό της ποσότητας του οικοδομικού υλικού είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε δύο παραμέτρους: τον τύπο της τοιχοποιίας και τον τύπο των τούβλων.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Προκειμένου να γίνει σωστά ένας υπολογισμός της ανάγκης για ένα τούβλο για την οικοδόμηση ενός σπιτιού, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του. Συνήθως, οι νεοεισερχόμενοι στην κατασκευή κάνουν λάθη και αποκτούν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα οικοδομικού υλικού από ό, τι πραγματικά χρειάζονται.

Το λάθος είναι ότι οι αρμοί κονιάματος δεν λαμβάνονται υπόψη. Εν τω μεταξύ, το στρώμα κονιάματος μεταξύ των τούβλων είναι ένα σημαντικό ποσό. Εάν χάσετε την ένταση των ραμμάτων, το αποτέλεσμα θα διαφέρει κατά τουλάχιστον 20 τοις εκατό.

Κατά κανόνα, οι ραφές έχουν πάχος όχι μικρότερο από 5 και όχι μεγαλύτερο από 10 mm. Γνωρίζοντας το μέγεθος του βασικού υλικού, είναι εύκολο να υπολογίσουμε ότι σε ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας από 20 έως 30 τοις εκατό του όγκου είναι το κονίαμα τοιχοποιίας. Ένα παράδειγμα για διαφορετικούς τύπους τούβλων και το μέσο πάχος της κονιάματος. Η πρακτική δείχνει ότι για ένα κυβικό μέτρο τοιχοποιίας υπάρχουν 512 ενιαία τούβλα, 378 πάχους ή 242 διπλά.

Λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα του διαλύματος μειώνεται σημαντικά: Απλά τούβλα που απαιτούνται 23% λιγότερο, δηλαδή, μόνο 394 τεμάχια, ενάμισι, αντίστοιχα, 302, και διπλά - 200 τεμάχια.Ο υπολογισμός του απαιτούμενου αριθμού τούβλων για την κατασκευή ενός σπιτιού μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι δυνατόν να ληφθεί ένα τούβλο όχι του κανονικού μεγέθους, αλλά με δικαιώματα ίσα με το πάχος της κόλλας κονιάματος. Είναι προτιμότερη η δεύτερη μέθοδος, στην οποία λαμβάνεται υπόψη η μέση κατανάλωση δομικού υλικού ανά τετραγωνικό μέτρο τοιχοποιίας. Το πρόβλημα επιλύεται ταχύτερα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ακριβές.

Η απόκλιση σε μια ή την άλλη κατεύθυνση δεν είναι μεγαλύτερη από το 3%. Συμφωνώ ότι ένα τόσο μικρό σφάλμα είναι αρκετά αποδεκτό. Ένα άλλο παράδειγμα, αλλά τώρα όχι από τον όγκο, αλλά από την περιοχή του τοίχου είναι ένας υπολογισμός λαμβάνοντας υπόψη τη μέθοδο τοποθέτησης 0,5, ένα, ενάμισι ή δυόμισι τούβλα.

Η τοποθέτηση σε ημι-τούβλο είναι συνήθως που ορίζονται όταν χρησιμοποιείτε όμορφες μάρκες αντιμετωπίζουν.

Για 1 m2, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτούμενες ραφές:

 • μονό - 51 τεμάχια.
 • πάχους - 39 τεμάχια?
 • διπλό - 26 τεμ.

Για την τοποθέτηση ενός τούβλου ανά τετραγωνικό μέτρο χρειάζεστε:

 • μονό - 102 τεμάχια.
 • 78 πάχους.
 • διπλό - 52 τεμ.

Το πάχος τοιχώματος των 38 cm επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός τούβλου και ενός μισού.

Η απαίτηση υλικού στην περίπτωση αυτή είναι:

 • μονό - 153 τεμάχια.
 • πάχους - 117 τεμάχια.
 • διπλό - 78 τεμ.

Για 1 m2 πλινθοδομή σε 2 τούβλα πρέπει να περάσετε:

 • μονό - 204 τεμάχια.
 • Πυκνωμένο - 156 τεμάχια.
 • διπλό - 104 τεμ.

Για τους παχύτερους τοίχους των 64 cm οι οικοδόμοι θα χρειαστούν ανά τετραγωνικό μέτρο:

 • μονό - 255 τεμάχια.
 • πάχους - 195 τεμάχια.
 • διπλό - 130 τεμ.

Πώς να μετράτε;

Για να εκτελεστεί σωστά η λειτουργία για να καθοριστεί ο απαιτούμενος αριθμός τούβλων που απαιτούνται για την κατασκευή του σπιτιού, είναι αναγκαίο να χωριστεί το έργο σε διάφορα στάδια. Δεν έχει σημασία ποια κατοικία αποφασίζεται να χτίσει: ένα μικρό μικρό ή μεγάλο διώροφο με προσκολλημένο γκαράζ, χειμερινό κήπο ή βεράντα, η αρχή του υπολογισμού είναι η ίδια. Πρώτα πρέπει να υπολογίσετε την έκταση των εξωτερικών τοίχων. Ένας παρόμοιος υπολογισμός της περιοχής γίνεται για εσωτερικούς τοίχους.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε έναν κοινό υπολογισμό, καθώς το πάχος του εξωτερικού και του εσωτερικού τοιχώματος είναι σημαντικά διαφορετικό.

Στη συνέχεια, πρέπει να υπολογίσετε την περιοχή του ανοίγματος παραθύρου και θυρών. Στο έργο, κατά κανόνα, δεν είναι περιοχές που υποδεικνύονται, αλλά γραμμικές διαστάσεις. Για να υπολογίσετε την περιοχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον οικείο τύπο του σχολείου, πολλαπλασιάζοντας το ύψος κατά πλάτος. Εάν τα ανοίγματα είναι τα ίδια, μπορείτε να βρείτε την περιοχή ενός ανοίγματος, για παράδειγμα ένα παράθυρο, και να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με τον αριθμό των μελλοντικών παραθύρων.Εάν οι διαστάσεις σε διαφορετικούς χώρους είναι διαφορετικές, πρέπει να κάνετε τους υπολογισμούς για κάθε ξεχωριστά.

Όλες οι προκύπτουσες περιοχές ανοίγματος προστίθενται και αφαιρούνται από την περιοχή που λαμβάνεται για τους τοίχους. Μάθετε πόσα τούβλα μπαίνει σε έναν γνωστό όγκο ή περιοχή, αρκετά εύκολο. Για παράδειγμα, 200 τετραγωνικά μέτρα. m που σε 1 τυποποιημένο (ενιαίο) τούβλο θα πάει χωρίς ραφές 61 x 200 = 12 200 τεμάχια, και λαμβάνοντας υπόψη τις ραφές - 51 x 200 = 10 200 τεμάχια.

Δίνουμε ένα παράδειγμα υπολογισμού της κατανάλωσης τούβλων. Για παράδειγμα, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα διώροφο σπίτι από τούβλα. Το πλάτος του κτιρίου είναι 9 μ., Το μήκος είναι 11 μ. Και το ύψος είναι 6,5 μ. Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση 2,5 τούβλων και υπάρχει εξωτερική επένδυση από 0,5 τούβλα και ο κύριος τοίχος αποτελείται από διπλά τούβλα. Μέσα στο πάχος του τοίχου του κτιρίου είναι ένα τούβλο. Το συνολικό μήκος όλων των εσωτερικών τοίχων είναι 45 μ. Στους εξωτερικούς τοίχους υπάρχουν 3 πόρτες πλάτους 1 μ. Και ύψους 2,1 μ. Ο αριθμός των ανοίγματα παραθύρων είναι 8, οι διαστάσεις τους είναι 1,75 x 1,3 μ. Εσωτερικά 4 ανοίγματα με παραμέτρους 2, 0 x 0,8 m και ένα 2,0 x 1,5 m.

Προσδιορίστε την περιοχή των εξωτερικών τοίχων:

9 x 6.5 χ 2 ​​= 117 m2

11 x 6,5 χ 2 ​​= 143 m2

117 + 143 = 260 m2

Περιοχή εισόδου: 1 x 2.1 x 3 = 6.3 m2

Περιοχή ανοίγματος παραθύρων: 1,75 χ 1,3 χ 8 = 18,2 m2

Προκειμένου να προσδιοριστεί σωστά η εντελώς στέρεη περιοχή των εξωτερικών τοίχων, η περιοχή όλων των ανοιγμάτων πρέπει να αφαιρεθεί από τη συνολική επιφάνεια: 260 - (6.3 + 18.2) = 235.5 m2.Καθορίζουμε την επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα τοιχοποιία είναι μόνο στον πρώτο όροφο με ύψος οροφής 3.25 μ.: 45 x 3.25 = 146.25 m2. Χωρίς ανοίγματα, η περιοχή των τοίχων μέσα στο δωμάτιο θα είναι:

146.25 - (2.0 χ 0.8 χ 4) - (2.0 χ 1.5) = 136.85 m2

Απομένει να υπολογιστεί ο αριθμός των τούβλων με το ποσοστό της προαναφερόμενης κατανάλωσης ανά τετραγωνικό μέτρο:

διπλό: 235,5 x 104 = 24,492 τεμάχια.

αντιμετωπίζει: 235,5 x 51 = 12,011;

Μονό: 136,85 x 102 = 13,959 τεμ.

Ο αριθμός των μονάδων είναι περίπου, στρογγυλευμένος σε ένα.

Όταν οι εξωτερικοί τοίχοι ανεγείρονται από έναν τύπο τούβλου, ο υπολογισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί κατ 'όγκο.

Με τις ίδιες συνολικές διαστάσεις του σπιτιού, θα υπολογίσουμε τον όγκο. Αρχικά ορίζουμε τον όγκο των τοίχων. Για αυτό, το μήκος μιας από τις πλευρές του σπιτιού (για παράδειγμα, ένα μικρότερο, μήκους 9 μέτρων) δεχόμαστε εντελώς και υπολογίζουμε την ένταση δύο παράλληλων τοίχων:

9 (μήκος) x 6.5 (ύψος) x 0.64 (πάχος 2.5 τούβλα) x 2 (αριθμός τοίχων) = 74.88 m3

Το μήκος του δεύτερου τοίχου μειώνεται κατά (0,64 m x 2), δηλαδή κατά 1,28 m. 11 - 1,28 = 9,72 m

Ο όγκος των υπόλοιπων δύο τοίχων είναι ίσος με:

9,72 χ 6,5 χ 0,64 χ 2 = 80,87 m3

Συνολική κυβική ικανότητα των τοίχων: 74,88 + 80,87 = 155,75 m3

Ο αριθμός των τούβλων εξαρτάται από τον επιλεγμένο τύπο και θα είναι για:

 • μονό: 155,75 m3 x 394 τεμ / μ3 = 61,366 τεμάχια.
 • πάχος: 155,75 m3 x 302 τεμ / μ3 = 47 037 τεμ.
 • διπλό: 155,75 m3 x 200 τεμ / μ3 = 31,150 τεμ.

Κατά κανόνα, το δομικό υλικό δεν πωλείται από το κομμάτι, αλλά από το συμβαλλόμενο μέρος που τοποθετείται σε μια παλέτα.

Για τα σωληνωτά τούβλα, μπορείτε να εστιάσετε στον ακόλουθο αριθμό στο τηγάνι:

 • μονό - 420 τεμάχια.
 • ένα και μισό - 390 τεμάχια.
 • διπλό - 200 τεμ.

Για να παραγγείλετε μια παρτίδα δομικού υλικού παραμένει για να καθορίσετε τον αριθμό των παλετών.

Στο τελευταίο μας παράδειγμα, η ζήτηση για τούβλα θα είναι:

 • μονό: 61 366/420 = 147 παλέτες.
 • ένα και το ήμισυ: 47 037/390 = 121 παλέτες.
 • διπλό: 31 150/200 = 156 παλέτες.

Όταν εκτελείτε υπολογισμούς, ο κατασκευαστής στρογγυλοποιεί πάντα. Εκτός από το υλικό που χρησιμοποιείται απευθείας στην τοιχοποιία, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κατά τη μετακίνηση και την εκτέλεση εργασιών, μέρος του υλικού πηγαίνει σε μάχη, δηλαδή, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο απόθεμα.

Συμβουλές και κόλπα

Πιστεύεται ότι όλα τα τούβλα σε μέγεθος ανταποκρίνονται στα καθιερωμένα πρότυπα. Ωστόσο, υπάρχουν ανοχές και διαφορετικές παρτίδες προϊόντων μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς. Η δομή θα χάσει την τελειότητα όταν χρησιμοποιούν διαφορετικές παρτίδες από τούβλα. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η παραγγελία ολόκληρου του δομικού υλικού από έναν προμηθευτή ταυτόχρονα.

Μόνο με αυτό τον τρόπο το εγγυημένο υλικό που αγοράσατε θα διαφέρει σε μέγεθος και σε αποχρώσεις χρώματος (για μάρκες που αντιμετωπίζουν).Το εκτιμώμενο ποσό πρέπει να αυξηθεί κατά 5% λόγω των αναπόφευκτων ζημιών κατά τη μεταφορά και την κατασκευή. Ο σωστός υπολογισμός των αναγκών του τούβλου θα αποτρέψει περιττό χρόνο διακοπής λειτουργίας και θα σώσει τα οικονομικά του επενδυτή.

Για πληροφορίες σχετικά με το πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός σπιτιού από τούβλα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο