Βαυαρική πλινθοδομή: χαρακτηριστικά και συστάσεις για την υλοποίηση

 Βαυαρική πλινθοδομή: χαρακτηριστικά και συστάσεις για την υλοποίηση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθέτηση τούβλων. Ένα από τα πιο ελκυστικά θεωρείται μια ειδική βαυαρική τοποθέτηση. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά να λαμβάνονται υπόψη όταν είναι αυτο-εκτέλεση. Σήμερα θα εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι αυτή η μέθοδος τοποθέτησης και πώς να δουλέψουμε σωστά με αυτήν.

Τι είναι αυτό;

Πριν ξεκινήσουμε την ανεξάρτητη κατασκευή αισθητικής βαυαρικής τοιχοποιίας, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε λεπτομερώς τι είναι. Η βαυαρική τοιχοποιία είναι ένας τύπος τοιχοποιίας που συνδυάζει μπλοκ διαφορετικών τύπων.Τα στοιχεία έχουν συνήθως διαφορετικό χρώμα, που συνήθως διατηρούνται σε κόκκινες και καφέ αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πρωτότυπη και ελκυστική σύνθεση που προσελκύει πολλή προσοχή.

Οι περισσότερες πηγές είναι γεμάτες με πληροφορίες ότι μια παρόμοια εκδοχή της τοιχοποιίας προέρχεται από τη Γερμανία του XVII αιώνα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα υλικά φινιρίσματος είναι σχετικά καινούργια. Σημαντική διανομή, θα μπορούσαν να πάρουν μόλις πριν από μερικές δεκαετίες. Μια προφανής ερώτηση προκύπτει από τις παραπάνω πληροφορίες: Πού εμφανίζεται η Βαυαρία στο όνομα της τοιχοποιίας; Αυτός ο χαρακτηρισμός θεωρείται ότι είναι πιο εμπορεύσιμος, όπως, για παράδειγμα, ένα block house ή ένα χάμπουργκερ. Η σύνδεση με την προαναφερθείσα περιοχή στη Γερμανία οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς σε μεγάλες ποσότητες παλαιά σπίτια από τούβλα χωρίς σοβάτισμα.

Χαρακτηριστικά

Ο αισθητικός και μοντέρνος βαυαρικός συμπλέκτης είναι αναγνωρίσιμος και σε ζήτηση. Αν σχεδιάζετε να γυρίσετε σε αυτόν τον φωτεινό συνδυασμό πολύχρωμων τούβλων, τότε θα πρέπει να μάθετε ποια χαρακτηριστικά είναι εγγενή σε αυτό.

 • Σε μια καθορισμένη στοίβα, τα παρακείμενα μπλοκ έχουν συνήθως διαφορετικά χρώματα.
 • Στο σχεδιασμό, κανένα από τα χρώματα δεν θα πρέπει να επιτείνεται εναντίον των άλλων. Μην ξεχάσετε αυτόν τον σημαντικό κανόνα, γιατί αν δεν παρατηρηθεί, ο συμπλέκτης θα είναι δυσαρμονικός.
 • Η σχεδίαση ενός τέτοιου συμπλέκτη δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς.
 • Οι κάθετες ραφές πρέπει να ευθυγραμμίζονται στη σειρά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο παραδοσιακός τύπος βαυαρικής τοιχοποιίας περιλαμβάνει συνδυασμό κόκκινων και καφέ τούβλων (μία από τις αποχρώσεις τους). Οι ήχοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους εννέα. Βασικά, οι πλοίαρχοι καταφεύγουν σε οκτώ κατάλληλους τόνους.

Μέθοδοι τοποθέτησης

Πριν προχωρήσετε ανεξάρτητα στη βαυαρική τοποθέτηση, πρέπει να κάνετε το σωστό σχέδιο. Είναι επιθυμητό να αναφερθεί λεπτομερώς. Σε αυτό το σχήμα, θα πρέπει να αντικατοπτρίσετε όλα τα χρώματα που σκοπεύετε να κολλήσετε κατά την τοποθέτηση των τούβλων. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για βαυαρική τοποθέτηση.

Ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους σημαντικούς κανόνες. Επιτρέπεται η εκκίνηση από 5 έως 10 χωριστά θραύσματα. Ο συνδυασμός που τα άρεσε πολύ, πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Για να φανεί πλήρης και αισθητική η βαυαρική τούβλα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι σειρές εναλλάσσονται μέσω των ραφών που βρίσκονται κάθετα.

Οι σύγχρονες εκδοχές των σχεδίων είναι εξαιρετικά σπάνια κατασκευασμένες από τούβλα διαφορετικών χρωμάτων σε ελαφρύ τόνο. Κυρίως οι άνθρωποι προτιμούν τις σκοτεινές παραλλαγές. Στερεές και όμορφες κατασκευές που αποδεικνύουν τη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών τους προέρχονται από τέτοια υλικά.

Επίσης εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε όχι μόνο την πολύχρωμη, αλλά μονότονη τοποθέτηση. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ένα χρώμα από τις γωνίες του σπιτιού ή των ανοιγμάτων θυρών / παραθύρων. Συχνά αντιμετωπίζοντας διαφορετικά κτίρια, οι δάσκαλοι καταφεύγουν σε θεαματικό σκηνικό με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φυσικά, ο τοίχος πρέπει να είναι καλά εξοικειωμένος με μια τέτοια τεχνική για να πάρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Φαίνεται ενδιαφέρον το διπλό βαυαρικό τοίχο από τούβλα και δύο τοίχους. Με αυτή τη διάταξη, οι γωνίες και τα ανοίγματα γίνονται συνήθως ελαφρύτερα και οι ίδιοι οι τοίχοι τοποθετούνται με κόκκινα τούβλα ή διακοσμημένα με βαυαρική τοιχοποιία. Στην περίπτωση αυτή, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε κατά προσέγγιση γκάμες.

Πώς να επιλέξετε ένα υλικό;

Εάν σχεδιάζετε να καπλαμάτε την πρόσοψη του σπιτιού με βαυαρικό τούβλο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγορά μιας παρτίδας από τούβλα σε ένα κοντινό εργοστάσιο πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει. Για ένα παρόμοιο φινίρισμα κάντε πολύχρωμα μπλοκ.Διαφορετικοί κατασκευαστές χρωμάτων ενδέχεται να διαφέρουν. Κατά την επιλογή των δομικών υλικών για τέτοιους λόγους, πρέπει να δούμε όχι μόνο το χρώμα τους, αλλά και άλλα σημαντικά κριτήρια.

 • Ποιότητα τούβλα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν τσιπς, βαθιές γρατζουνιές και άλλα παρόμοια ελαττώματα στα μπλοκ. Τα κατεστραμμένα υλικά δεν θα διαρκέσουν πολύ, γι 'αυτό είναι σημαντικό να αναζητήσετε προϊόντα υψηλής ποιότητας χωρίς ζημιές.
 • Χρώμα ομοιομορφία. Δεν έχει σημασία αν αγοράζετε ελαφρύ τούβλο ή σκοτάδι. Και αυτά και άλλα υλικά θα πρέπει να έχουν ένα ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς χλωμό ή σκοτεινό βλέμμα.
 • Κατασκευαστής. Αγοράστε μόνο καλά τούβλα από τους κατασκευαστές bona fide. Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι το εργοστάσιο στο Stary Oskol, τα εργοστάσια LSR και το κεραμοζαβόντ Golitsyn.

Αν λάβουμε υπόψη τις συγκεκριμένες παραμέτρους που πρέπει να έχει ένας τούβλος (για παράδειγμα, μειωμένη) στη βαυαρική τοποθέτηση, τότε είναι οι εξής:

 • βαθμό αντοχής - όχι μικρότερο από το Μ150.
 • επίπεδο αντοχής στον παγετό - όχι μικρότερο από F50.
 • απορρόφηση υγρασίας - από 8 έως 10%.

Προετοιμασία

Εάν έχετε εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και δομικά υλικά, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην αρχή των εργασιών εγκατάστασης. Το πρώτο βήμα θα είναι η προετοιμασία. Εξετάστε τι σημαίνει αυτές οι εκδηλώσεις.

 • Επιλογή της εικόνας. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του βαυαρικού τούβλου, αλλά σε ένα τοίχο είναι επιθυμητό να μην τοποθετηθούν περισσότερα από τέσσερα. Όσο περισσότερα λουλούδια υπάρχουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεθείς. Για την αρχική και ελκυστική πρόσοψη, αρκούν 3-4 αποχρώσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα με τη συμμετοχή εξειδικευμένων προγραμμάτων, αλλά οι ειδικοί δεν το συνιστούν, διότι θα περάσετε μάταια το χρόνο. Κανένας από τους μαστόρους δεν τηρεί την ιδανική ακριβή θέση κάθε μεμονωμένης μονάδας.

Αυτή η βαυαρική θέση και χαρακτηρίζεται. Δεν έχει κάποια εναλλαγή από τούβλα - δεν υπάρχουν σαφή στολίδια εδώ. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, αποφασίστε για τον κύριο τόνο και μερικές επιπλέον. Μην ξεχνάτε ότι η κύρια σκιά θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον το 50%. Άλλοι μπορούν να αγοράσουν σε ελεύθερες αναλογίες.

Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα τους κύριους και τους δευτερεύοντες τόνους για την βαυαρική τούβλα, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε πιο έμπειρους σχεδιαστές σε αυτά τα θέματα ή να εξετάσετε μια σειρά από έτοιμες επιλογές.

 • Για να τοποθετήσετε τα τούβλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα,Μπορείτε να βάλετε χοντρά μπλοκ διαφορετικών αποχρώσεων ακριβώς πάνω στο σκαλωσιά. Δεν χρειάζονται ακριβείς υπολογισμοί. Εάν το χρειάζεστε, τότε κάθε χρώμα είναι δυνατό να γίνει αργότερα.
 • Η βαυαρική τοιχοποιία πρέπει να κατασκευαστεί αποκλειστικά για την τοποθέτηση, επομένως είναι σημαντικό να προ-αγοράσετε τα απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική σύνθεση χρώματος. Κοστίζει περισσότερο από απλές φόρμουλες, αλλά κάνει πιο ενδιαφέρον και όμορφο τούβλο να το βγάζει από αυτό.

Βαυαρική τοιχοποιία επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ως στρώση επένδυσης της πρόσοψης του κτιρίου, και ως εξωτερική σειρά από θεμέλια τοίχων από τούβλα. Κατά τη διάρκεια μίας ξεχωριστής επένδυσης επιτρέπεται η τοποθέτηση αφρωδών πλακών για την περαιτέρω απομόνωση των τοιχωμάτων. Ωστόσο, όλοι οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύουν να εφαρμόσουν τέτοιες λύσεις, διότι τότε δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη αίσθηση από τη μόνωση, επειδή θα βρίσκεται ελεύθερα ανάμεσα στον τοίχο στήριξης και την επένδυση και αυτό θα οδηγήσει σε απώλειες θερμότητας.

Αν θέλετε να επιτύχετε ένα καλό θερμικό αποτέλεσμα, τοποθετήστε σφικτά τη μόνωση μεταξύ της βάσης και της επένδυσης. Γεμίστε τους υπόλοιπους χώρους με αφρό.

Βήμα προς βήμα

Μετά την κατάλληλη προετοιμασία, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή της βαυαρικής τοιχοποιίας. Εξετάστε σταδιακά πώς πρέπει να τοποθετηθούν σωστά τα μπλοκ.

 • Πρώτα πρέπει να ελέγξετε αν όλα τα μπροστινά τοιχώματα είναι οριζόντια. Για αυτό χρειάζεστε ένα plumb. Ελέγξτε τη θέση των τοίχων σε ολόκληρο το ύψος τους, τοποθετήστε σημάδια στην βάση με μια προκαταρκτική διάταξη των υλικών επίστρωσης. Λάβετε υπόψη ότι το πιο μέτριο χάσμα ανάμεσα στον κύριο τοίχο και το φινίρισμα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πάχος του μονωτικού στρώματος. Αν η τελευταία δεν θα τεθεί, η εσοχή μπορεί να είναι αρκετά μικρή. Όλες οι σχισμές πρέπει στη συνέχεια να χύσουν μια λύση.
 • Στη συνέχεια, σημειώστε τη θέση της γραμμής εκκίνησης των μπλοκ. Σημειώστε ότι όλα τα μπλοκ στην επένδυση πρέπει να είναι άθικτα, χωρίς ζημιά. Τοποθετήστε μια σειρά βαυαρικών τούβλων. Ξεκινήστε από τη μία γωνία και μετακινήστε σταδιακά σε αυτό που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά. Πρέπει να υπάρχει κενό τουλάχιστον 8-10 mm μεταξύ τους.
 • Για να παρακολουθήσετε το μέγεθος της ραφής, θα πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή στο κατάστημα ή να την κάνετε μόνοι σας από το τετράγωνο προφίλ.
 • Εάν στο τέλος της διάταξης δεν υπάρχει ολόκληρο τούβλο, τότε θα χρειαστεί να κάνετε τα κενά λίγο πιο πλατιά. Για 1 φορά, κάντε το χάσμα μεταξύ παρακείμενων μπλοκ τούβλου όχι περισσότερο από 2-3 mm.Εάν αυτή η απόχρωση δεν τηρηθεί, τότε η διαφορά θα είναι εμφανής. Μετά από περίπου 20-25 τούβλα μπορούν να αφαιρεθούν σε μέγεθος 10 cm. Κατά κανόνα, αυτό είναι αρκετό στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν διορθώσετε το κενό είναι πολύ προβληματική, τότε μπορείτε απλά να κόψετε ένα τμήμα του τούβλου και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε σε μια λιγότερο ορατή περιοχή.
 • Αφαιρέστε τα απορρίμματα από τον τοίχο. Προκατασκευή σκαλωσιάς. Δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αυτά, αν το ύψος της βάσης που πρέπει να καθαριστεί φτάνει τα 1,5-1,6 μ. Οι δασοκόμοι συνήθως κατασκευάζονται από τους ίδιους τους τεχνίτες από ξύλο. Μπορείτε να αγοράσετε ήδη συναρμολογημένες ή μισθωμένες μεταλλικές κατασκευές. Όλα εδώ προέρχονται από τις επιθυμίες του αρχηγού του σπιτιού.
 • Τώρα ετοιμάστε το κονίαμα. Θα πρέπει να αποτελείται από 1 μέρος του συστατικού τσιμέντου και τέσσερα μέρη άμμου. Προστίθεται υγρό όπως απαιτείται. Κάντε το διάλυμα ελαφρώς παχύτερο από ό, τι για την τοποθέτηση ενός απλού κόκκινου τούβλου.
 • Στη συνέχεια, να θέσει στο θεμέλιο της στεγανοποίησης στρώμα - φύλλα υλικού στέγης. Τοποθέτηση, αρχίζοντας με 2 γωνίες, που βρίσκονται στις απέναντι πλευρές. Τοποθετήστε τους σε περίπου 4-5 λωρίδες. Πάντα να ακολουθείτε τη θέση των γωνιακών βάσεων με ένα επίπεδο ή ένα επίπεδο.
 • Κάθε μια από τις γωνίες πρέπει να βασίζεται σε πλάτος 4-5 τούβλων. Κατά τη διάρκεια των περαιτέρω εργασιών, η τιμή αυτή θα μειωθεί κατά το ήμισυ του μπλοκ τούβλο. Ενώ εργάζεστε στις γωνίες, μην αφαιρείτε τη σειρά εγκατάστασης. Θα εξακολουθεί να αφαιρείται κατά τη διάρκεια της περαιτέρω τοποθέτησης.
 • Τώρα τεντώστε το σχοινί ή το σχοινί ανάμεσα στις γείες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την τέλεια οριζόντια θέση της. Ρυθμίστε τα νήματα για να ελέγξετε το επίπεδο τοιχοποιίας.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην τοποθέτηση ενός τούβλου. Αφαιρέστε αυτά τα εξαρτήματα από την προηγούμενη σειρά τοποθέτησης και τοποθετήστε τα απευθείας στην ένωση τοιχοποιίας. Ρυθμίστε το πλάτος των αρμών χρησιμοποιώντας ράβδους τετράγωνου σχήματος μέταλλο.
 • Η λύση αποδείχθηκε ότι βρίσκεται μπροστά, θα πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως με ένα υγρό πανί. Μετακινήστε τη γραμμή κατά μήκος των γραμμών καθώς αυξάνεται. Θυμηθείτε ότι το χρώμα κάθε επόμενου τούβλου είναι προτιμότερο να επιλέξετε σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο / σχέδιο, αν έχετε επιλέξει αυτή τη μέθοδο. Σε αυτή την περίπτωση, τα μπλοκ δεν χρειάζεται να μετρήσουν. Αρκεί να τηρείτε την αναλογία χρώματος κατά προσέγγιση.
 • Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης τούβλων μην ξεχνάτε ότι το κύριο χρώμα θα πρέπει να αποτελεί περίπου το 50% του συνόλου των τοιχοποιιών. Μπορείτε να αλλάξετε διαφορετικά χρώματα, αν θέλετε. Για να κάνετε ένα λάθος σε αυτό το θέμα δεν είναι τρομακτικό.
 • Στη συνέχεια, μετά από 4-5 σειρές, προχωρήστε στην τοποθέτηση. Αυτό γίνεται με μια μικρή συσκευή κατασκευασμένη από πλαστικό, ξύλο ή μέταλλο. Εάν παρατηρήσετε παραλείψεις στη διαδικασία χύτευσης, τότε θα πρέπει να προστεθεί και να εξομαλυνθεί ξανά. Πάντα καθαρίστε την επιφάνεια της βρωμιάς, διαφορετικά στα βαουριανικά τούβλα μπορεί να παραμείνουν αισθητοί λεκέδες από τη λύση, για να απαλλαγείτε από αυτό θα είναι δύσκολο.
 • Τοποθετήστε προσεκτικά τα τούβλα στα ανοίγματα του χώρου. Ταυτόχρονα, είναι συχνά απαραίτητο να κόβουμε κομμάτια σε μήκος. Τα κομμένα υλικά δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν στη γωνία του ανοίγματος. Βάλτε το νωρίτερα σε διάφορα μπλοκ.
 • Για να τελειώσει το τούβλο βγήκε πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό, είναι απαραίτητο να "δέσει" με βάση το φέρον τοίχο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύσετε την ειδική ενίσχυση ενός περιοδικού προφίλ, ενός μεταλλικού πλέγματος ή μιας γαλβανισμένης λωρίδας με διάτρηση.
 • Εάν τα τούβλα θα περάσουν ολόκληρη την επιφάνεια που βλέπει, βάλτε το τούβλο περαιτέρω κατά μήκος του παλιού σχεδίου μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία.Φυσικά, αν θέλετε να οργανώσετε την καθορισμένη τοποθέτηση μόνο σε ορισμένα τμήματα του κτιρίου, τότε θα χρειαστεί να ενεργήσετε σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο και λεπτομερές σκίτσο.

Προσέξτε προσεκτικά και πάρτε το χρόνο σας. Ελέγχετε πάντα την ομαλότητα των δομών. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο φυσαλίδων ή λέιζερ. Εάν αμφιβάλλετε για τις δεξιότητές σας ή φοβάστε να κάνετε σοβαρά λάθη, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες έμπειρων μαστόρων. Τότε το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Για να μάθετε πώς να κάνετε σωστά ένα Βαυαρικό τούβλο, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο