Ιδιότητες κονιάματος για τοποθέτηση τούβλων και τεχνολογία παρασκευής τους

Πριν αποφασίσετε για το θέμα της τοποθέτησης, πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά τον προϋπολογισμό σας, επειδή είναι ένα πράγμα να αγοράσετε τούβλα και αρκετά άλλο να επιλέξετε το μίγμα τοιχοποιίας. Μπορεί να είναι ακριβότερο από τα ίδια τα τούβλα. Συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν τη φθηνότερη επιλογή, αλλά δεν είναι πάντα κατάλληλες. Για να επιλέξετε μια λύση για τις ανάγκες σας, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους μειγμάτων, τον τρόπο με τον οποίο διαφέρουν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Είδη κονιαμάτων τοιχοποιίας

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για μίγματα τοιχοποιίας. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο διάλυμα με βάση το τσιμέντο, το οποίο ονομάζεται επίσης άμμος-τσιμέντο. Εκτός από την τοιχοποιία, είναι ιδανικό για σκληρό σοβά καθώς και για σκυρόδεμα δαπέδου.Όλα εξαρτώνται από τη συνέπεια. Ένα παχύτερο κονίαμα θα είναι κατάλληλο για την τοιχοποιία, δεν θα εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας και δεν θα αφήσει μουτζούρες, και η τοιχοποιία θα είναι ζεστή και τακτοποιημένη, τα τούβλα δεν θα κινηθούν.

Το κονίαμα τσιμέντου έχει αρκετά μείγματα · η δύναμή του είναι η κύρια. Το μείγμα μετά την ξήρανση έχει μεγάλη ακαμψία στη διαδικασία συρρίκνωσης της δομής, στην οποία το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα ή μπορεί να εκραγεί η τοιχοποιία λόγω της θερμικής διαστολής, μειώνοντας έτσι την αντοχή της κατασκευής.

Συχνά τοιχοποιία σε τσιμεντοκονία απαιτεί μόνωση.

Το κονίαμα τσιμέντου χαρακτηρίζεται από χαμηλή κινητικότητα, η οποία δεν εκδηλώνεται πολύ καλά στη διαδικασία κατασκευής τοιχοποιίας. Η κινητικότητα του μίγματος καθορίζεται από τον παράγοντα της εξάπλωσής του στην επιφάνεια υπό το δικό του βάρος. Η κινητικότητα μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί με την προσθήκη συστατικών μείγματος. Αυτή η ιδιότητα σάς επιτρέπει να γεμίζετε ομοιόμορφα τις κάθετες και οριζόντιες ραφές.

Το ασβεστολιθικό κονίαμα, σε αντίθεση με το τσιμέντο, είναι πιο πλαστικό και ζεστό. Αλλά είναι πολύ λιγότερο ανθεκτικό και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σπάνια για τοίχους τοιχοποιίας, οι οποίοι φέρουν ένα μεγάλο φορτίο, προοριζόμενο περισσότερο για κτίρια χαμηλού ύψους.Χρησιμοποιείται κυρίως σε ξηρούς χώρους. Τα ασβεστούχα μίγματα στεγνώνουν μακρύτερα, γεγονός που αυξάνει το χρόνο από την τοποθέτηση έως την τελική εργασία. Τέτοιες λύσεις σπάνια συνιστώνται.

Το τσιμεντοειδές κονίαμα είναι ένα είδος χρυσού μέσου. Είναι αρκετά ανθεκτικό, όλκιμο και ζεστό, το οποίο επιτρέπει να χρησιμοποιείται για σχεδόν όλους τους τύπους τοιχοποιίας. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα εργασίας. Κατάλληλο για τοποθέτηση τοίχων σε ξηρές και υγρές περιοχές. Διατηρεί τη μεγάλη φόρτωση και προσεγγίσεις ως σχέδια ρουλεμάν.

Μαζί με τα παραπάνω, χρησιμοποιείται συχνά τσιμεντοειδές κονίαμα, μαζεύει γρηγορότερα ασβέστιο τσιμέντου. Εξαιρετική για χρήση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει επαρκή ολκιμότητα και δύναμη.

Συνήθως χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση σε ασβέστη τσιμέντου.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμα εμπορικά διαθέσιμα ξηρά μείγματα, τα οποία απλά πρέπει να αραιωθούν με νερό στις σωστές αναλογίες. Έχουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες που είναι κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους τοιχοποιίας. Αυτά τα μίγματα είναι πολύ πιο εύχρηστα, αλλά η τιμή τους μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος της ίδιας ποσότητας διαλύματος,μαγειρεμένα μόνοι τους.

Μεταξύ των έτοιμων λύσεων μπορεί να βρεθεί χρωματιστό μίγμα τοιχοποιίας. Είναι σχεδιασμένα για διακοσμητικά τούβλα, αλλά έχουν επαρκές περιθώριο ασφαλείας και προστατεύουν την τοιχοποιία από ζημιές. Τέτοια μίγματα είναι ανθεκτικά στον παγετό και την υγρασία, όπως χρησιμοποιούνται συχνά για την επένδυση κτιρίων. Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων του μείγματος, μπορείτε εύκολα να το επιλέξετε για οποιεσδήποτε ανάγκες.

Ένα μείγμα χρωμάτων μπορεί να έχει δύο χρήσεις. Σε μία από τις παραλλαγές είναι απαραίτητη μια μονόχρωμη σκιά και το μίγμα δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο της τοιχοποιίας, επομένως επιλέγεται για το βασικό χρώμα του τούβλου. Σε μια άλλη ενσωμάτωση, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση της δομής του τοιχοποιίας και το χρώμα του διαλύματος να επιλεγεί σε αντίθεση. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται συχνά ένα λευκό διάλυμα. Υπάρχει η ευκαιρία να επιλέξετε το χρώμα για οποιεσδήποτε ανάγκες.

Υπάρχει ακόμη θερμικά ανθεκτικό μίγμα. Χρησιμοποιούνται για σόμπες, τζάκια και καμινάδες. Τέτοιες λύσεις δεν παραμορφώνονται όταν θερμαίνονται και δεν χάνουν τις ιδιότητές τους.

Η παραγωγή οποιουδήποτε τύπου πέτρινες σόμπες, καθώς και σωλήνες καμινάδας, συνιστάται μόνο με τη βοήθεια ανθεκτικών στη θερμότητα λύσεων.Μαζί με τα ανθεκτικά στη θερμότητα τούβλα, σχηματίζουν μια ανθεκτική δομή, η οποία θα είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από τη φωτιά.

Σύνθεση και αναλογίες

Οι αναλογίες οποιωνδήποτε τύπων λύσεων υπολογίζονται με βάση το φορτίο που θα υπάρχει πάνω τους. Το κονίαμα τσιμέντου περιέχει τσιμέντο και, κατά κανόνα, άμμο λατομείου. Αρχικά περιέχει ένα μικρό ποσοστό πηλού, το οποίο προσθέτει πλαστικότητα στο διάλυμα. Η άμμος του ποταμού δεν είναι κατάλληλη για τους σκοπούς αυτούς λόγω του χονδροειδούς κλάσματος και της μεγάλης ποσότητας ακαθαρσιών - πρέπει να φιλτραριστεί προσεκτικά. Το τσιμέντο λειτουργεί ως δεσμευτικό στοιχείο, τόσο περισσότερο το αποτέλεσμά του θα είναι, τόσο ισχυρότερο θα είναι το αποτέλεσμα μετά το στέγνωμα. Επηρεάζεται επίσης από το εμπορικό σήμα και τη φρεσκάδα του τσιμέντου. Με την πάροδο του χρόνου, το αχρησιμοποίητο τσιμέντο τείνει να επιδεινώνεται.

Για την τοιχοποιία, ο λόγος τσιμέντου και άμμου πρέπει να είναι 1/3. Δεδομένου ότι το κονίαμα είναι κατάλληλο όχι μόνο για την τοιχοποιία, το ποσοστό μπορεί να κυμαίνεται από 1/3 έως 1/6, ανάλογα με τον τύπο εργασίας.

Τα ασβεστολιθικά κονιάματα αποτελούνται από άσβεστο ασβέστη ή ασβέστη, άμμο και νερό. Η βέλτιστη αναλογία είναι από 1/2 έως 1/5 ασβέστη σε άμμο, ανάλογα με την περιεκτικότητα σε λιπαρά του ασβέστη.

Τα τσιμεντοειδείς κονιάματα αποτελούνται από τσιμέντο, άσβεστος, άμμο και νερό. Κατά κανόνα παρατηρούνται αναλογίες 1/1/6 (τσιμέντο, ασβέστη και άμμος). Η συνταγή για αυτή τη λύση είναι αρκετά απλή, παρασκευάζεται σύμφωνα με την ίδια αρχή με ασβέστη. Τέτοια διαλύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σοβάτισμα.

Η σύνθεση του τελικού κονιάματος τοιχοποιίας μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με τον τύπο του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το τούβλο. Βασικά αποτελείται από ένα συνδετικό υλικό, το οποίο μπορεί να είναι τσιμέντο ή ασβέστη, και περιλαμβάνει επίσης ένα πληρωτικό και έναν πλαστικοποιητή - είναι συχνά άμμος και πηλός. Σε μερικές περιπτώσεις, ως μέρος των μειγμάτων, μπορεί να υπάρχουν πρόσθετα πρόσθετα για να αυξηθεί η ταχύτητα ξήρανσης ή ανθεκτικό στον παγετό για εργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι αναλογίες, κατά κανόνα, αναγράφονται στη συσκευασία σε αναλογία νερού και του ίδιου του μείγματος. Κατά την παραγωγή τέτοιων μειγμάτων όλα τα συστατικά φέρονται σε μία ομοιογενή μάζα, αλεσμένα και συσκευασμένα σε συσκευασίες. Ο καταναλωτής μπορεί να ακολουθήσει μόνο τις οδηγίες.

Για να λάβετε έγχρωμα διαλύματα στο μείγμα προσθέστε την απαραίτητη ορυκτή χρωστική ουσία. Δεν υπόκεινται σε εξασθένιση. Mix μπορεί να παραγγελθεί κατόπιν αιτήματος.Διαφορετικά, οι λύσεις αυτές διαφέρουν από τις προηγούμενες μόνο στην αξία τους.

Τα ανθεκτικά στη θερμότητα μείγματα βασίζονται σε τσιμέντο, ασβέστη ή πηλό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ίδρυμα μπορεί να είναι γύψος. Έχετε μια σειρά πρόσθετων προσθέτων, το κόστος των οποίων μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλά για την αυτοπαρασκευή της λύσης.

Λόγω του υψηλού κόστους των έτοιμων μιγμάτων, συχνά υπάρχει η υποχρέωση να τα προετοιμάσετε μόνοι σας. για θερμικά ανθεκτικά διαλύματα, τα συστατικά μπορεί να είναι άμμος και άργιλος. Ο πηλός είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες. Το κύριο κριτήριο είναι η περιεκτικότητά του σε λιπαρά, η χρήση άλατος πηλού αντενδείκνυται, η περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να αντισταθμιστεί με άμμο. Από αυτό το είδος του μείγματος θα πρέπει να βάλει το σώμα του φούρνου. Αντιμετωπίζοντας είναι καλύτερα να παραχθεί μια λύση σε βάση τσιμέντου ή ασβέστη. Χορηγείται η χρήση χρωμάτων τοιχοποιίας.

Η ασβεστολιθική τοιχοποιία συνεπάγεται την παρουσία αμιάντου ως ενισχυτικού υλικού. Είναι γνωστό για την αντοχή στη θερμότητα.

Τεχνολογία κατασκευής

Η προετοιμασία μιας λύσης για τοιχοποιία συνήθως δεν είναι δύσκολη. Βασικά, όλα τα εξαρτήματα είναι εμπορικά διαθέσιμα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ετοιμάσετε ένα κονίαμα τσιμέντου.Σε κατάλληλες αναλογίες, το μίγμα φέρεται σε ομοιογενή σύνθεση, μετά από το οποίο είναι απαραίτητο να αραιωθεί με νερό και να αναμιχθεί σε ιξώδη κατάσταση. Είναι σημαντικό να μην χύνεται πολύ νερό, επειδή το μείγμα θα αποδειχθεί πολύ υγρό, γεγονός που θα περιπλέξει τη διαδικασία τοποθέτησης και θα αφήσει τα μουτζούρα. Επιπλέον, το υγρό διάλυμα θα μειώσει την αντοχή της δομής.

Το κονίαμα ασβέστη παρασκευάζεται με βάση τη ζύμη ασβέστου, η οποία μπορεί να παρασκευαστεί ανεξάρτητα από την άσβεστο ή να αγοράσει έτοιμη. Για να προετοιμάσετε στις παραπάνω αναλογίες ζυμώστε τη ζύμη και την άμμο. Μετά από αυτό, αραιώστε όλα με νερό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή συνεκτικότητα, θα πρέπει να μοιάζει με ξινή κρέμα σε πάχος.

Τα τσιμεντοκονιάματα παρασκευάζονται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Η διαφορά είναι παρουσία τσιμέντου στη σύνθεση.

Για την παρασκευή πήλινων διαλυμάτων είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η περιεκτικότητα σε λιπαρά του πηλού. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αραιωθεί ο πηλός με νερό και να αναμειγνύεται με μια λείες πλάκα μέχρι τη συνοχή της ξινή κρέμα, και στη συνέχεια να εκτιμηθεί η ποσότητα του πηλού που παραμένει στην πλάκα μετά την απομάκρυνσή του από το διάλυμα. Εάν το στρώμα αργίλου είναι πολύ λεπτό, περίπου 1 mm, τότε θεωρείται λεπτό και ακατάλληλο για τοποθέτηση.

Το παχύ στρώμα σημαίνει ότι ο πηλός είναι πολύ λιπαρός, θα πρέπει να αραιώνεται με άμμο σε μεγαλύτερες ποσότητες από το συνηθισμένο. Ο πηλός θεωρείται βέλτιστος εάν το πάχος του στην πλάκα θα είναι 3-5 mm με μικρούς θρόμβους. Άργιλος αναμειγνύεται με άμμο, αραιώνεται με νερό στη συνοχή της ξινή κρέμα και έπειτα έτοιμος να πάει.

Κατανάλωση

Οι ρυθμοί κατανάλωσης κονιαμάτων τοιχοποιίας υπολογίζονται βάσει του πάχους των τοίχων, του μεγέθους και του τύπου τούβλου. Ο συμπαγής τούβλος θα απαιτήσει μικρότερη ποσότητα κονιάματος από το κοίλο τούβλο. Και επίσης στους τοίχους του τούβλου, το οποίο έχει μεγάλα μεγέθη (ενάμισι, διπλό), θα απαιτήσει μικρότερη ποσότητα κονιάματος από ό, τι στον ίδιο τοίχο από ενιαίο τούβλο. Η κατανάλωση συνήθως υπολογίζεται σε 1 τετραγωνικό μέτρο. m και 1 cu. m

Εξετάστε ένα παράδειγμα με τσιμεντοκονίαμα. Αν μιλάμε για το πάχος του τοίχου, τότε υπάρχουν διάφοροι τύποι τοιχοποιίας:

 • στο μισό τούβλο?
 • σε ένα τούβλο.
 • σε δύο τούβλα.
 • δυόμισι τούβλα.

Τυποποιημένο ενιαίο τούβλο έχει μέγεθος 250x120x65 mm. Σε ένα κυβικό μέτρο χωρούν περίπου 400 τεμάχια. Χρησιμοποιώντας ένα τούβλο αυτού του μεγέθους, με πάχος ραφής 1 cm, περίπου 0,3 cu. m, με μικρό περιθώριο. Σε όρους 1 τετραγωνικό.m όγκο τοιχοποιίας θα είναι περίπου 75 λίτρα κονιάματος. Η αφαίρεση του νερού, που κατά κανόνα αποτελεί το 25-35% της συνολικής ποσότητας της λύσης, μπορεί να υπολογιστεί ότι η κατανάλωση τσιμέντου ανά 1 τετρ. m πάχυνση θα είναι κατά μέσο όρο 33 kg.

Σύμφωνα με τις αναλογίες το 1/3 της άμμου θα χρειαστεί περίπου 100 κιλά. Η ποσότητα του χρησιμοποιημένου οικοδομικού υλικού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα στοιχεία της πηγής από τα οποία κατασκευάστηκε το τούβλο.

Διαφορετικοί τύποι τούβλων διακρίνονται από την ικανότητά τους να απορροφούν την υγρασία, η οποία σε διάφορες περιπτώσεις μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το κόστος του υλικού.

  Προς το παρόν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο ακριβή υπολογισμό. Και επίσης σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού θα παρέχει πλήρεις συμβουλές σχετικά με την κατανάλωση ενός μείγματος. Δεν θα ήταν περιττό να λάβετε συμβουλές από έναν επαγγελματία τοίχο. Ένας καλός ειδικός θα αποσαφηνίσει ένα μεγάλο αριθμό πτυχών που σχετίζονται με την τοιχοποιία. Οι κατασκευαστές χύδην υλικών δείχνουν πάντα την κατανάλωση στη συσκευασία των προϊόντων τους. Συνιστάται η αγορά συστατικών του μείγματος με περιθώριο, δεδομένου ότι η κατασκευή είναι γεμάτη από απρόβλεπτες καταστάσεις.

  Για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ανάμιξης τσιμεντοκονίας, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο