Τεχνολογία τοιχοποιίας "Στο ενάμισι τούβλο"

Τα τείχη των διαφόρων κτιρίων είναι συχνά τοποθετημένα σε μισό τούβλο. Αν μιλάμε για την κατασκευή μιας διώρομης ανέγερσης, τότε εδώ ένα παρόμοιο σχέδιο εγκατάστασης είναι η καλύτερη λύση που χρησιμοποιείται από τους πιο έμπειρους τεχνίτες. Όλοι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοια κατασκευαστικά έργα, το κύριο πράγμα είναι να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και να χρησιμοποιήσουν καλά υλικά. Σήμερα θα εξετάσουμε προσεχώς τη διαφορά μεταξύ τοιχοποιίας και μισού τούβλου, πώς να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το τούβλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα υλικά που διαθέτει ένα σύνολο θετικών λειτουργικών χαρακτηριστικών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κτίρια από τούβλα βρίσκονται με αξιοζήλευτη κανονικότητα σε κάθε δρόμο.Μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο από μια έμπειρη ομάδα τεχνιτών, αλλά και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες της τοποθεσίας που αποκτήθηκε. Το κύριο πράγμα είναι να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες και τα πρότυπα τοποθέτησης των τούβλων. Εάν όλα γίνονται σωστά, το αποτέλεσμα δεν θα σας κάνει να απογοητευτείτε.

Υπάρχουν πολλές απλές διατάξεις τούβλων. Μια ή άλλη επιλογή επιλέγεται σύμφωνα με τον άμεσο σκοπό της μελλοντικής κατασκευής και δεξιοτήτων των ιδιοκτητών. Πολλοί χρήστες στρέφονται στη μέθοδο τοποθέτησης μισών τούβλων. Αν ακολουθήσετε αυτό το σχέδιο, οι τοίχοι από τούβλα θα είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να εφαρμόσουν σε αυτόν τον συμπλέκτη σε περίπτωση που δεν είστε πολύ περιορισμένοι στον όγκο των οικοδομικών υλικών, αλλά και να σχεδιάσετε να χτίσετε ένα σπίτι σε μια ζώνη όπου η αυξημένη δύναμη είναι μια αναγκαιότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση σε ενάμισι τούβλο διαφέρει στο ότι εμποδίζει την πιθανή αποκόλληση του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται η κατασκευή του τοίχου.

Εάν δεν επιδιώξετε το στόχο της οικοδόμησης ενός πραγματικού "προπύργου", τότε μπορείτε να στραφείτε σε έναν άλλο (απλούστερο) τρόπο να τεθούν μπλοκ τούβλο.Όπως και στην περίπτωση άλλων παραλλαγών πλινθοδομής, η πρώτη σειρά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με τους κανόνες. Από αυτό το γεγονός εξαρτάται η ποιότητα ολόκληρης της δομής στο σύνολό της.

Επίσης, μην ξεχνάτε την ποιότητα των εδωμένων γωνιακών βάσεων, αφού στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν ως τα θεμέλια για την κατασκευή τοίχων. Κατά την τοποθέτηση ενός τούβλου και ενός μισού πρέπει να ενεργεί πολύ προσεκτικά και σκόπιμα. Δεν πρέπει να κάνετε λάθη και παραμελούν τη γεωμετρία των υλικών. Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ασταθούς και βραχείας διάρκειας κατασκευής τοίχων, η οποία μπορεί να χρειαστεί να ξαναγεμίσει.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Ο τοίχος, το υπόγειο και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή μπορεί να κατασκευαστεί με τη χρήση τετραγωνικής τοιχοποιίας 1.5 χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών. Φυσικά, το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του έργου. Είναι απαραίτητο να βασίζεστε σε οδηγίες βήμα προς βήμα για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ας εξοικειωθούμε με όλα τα στάδια μιας τέτοιας δουλειάς με το παράδειγμα της κατασκευής ενός τοίχου 1,5 τούβλων.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο κατασκευαστικό έργο, η κατασκευή κατασκευής τούβλων σύμφωνα με το ανωτέρω σχήμα παρέχει μια σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών. Θα χρειαστεί να αγοράσετε υψηλής ποιότητας δομικό υλικό και να προετοιμάσετε ένα κατάλληλο συνδετικό διάλυμα για αυτό. Επιπλέον, σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσετε διάφορα εργαλεία και αξεσουάρ:

 • μυστρί (διαφορετικά ονομάζεται σπάτουλα).
 • σφυρί?
 • σύνδεση ·
 • σφουγγαρίστρα;
 • βυθίζεται?
 • επίπεδο ·
 • gon;
Σπάτουλα
Σφυρί
Διόρθωση
Βυθιστεί
Επίπεδο
Πλατεία
 • καλώδιο ·
 • τάξη;
 • ταινία μέτρο?
 • ο κανόνας.
 • εκκρεμές.

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με διάφορες αποχρώσεις (εξετάστε τις για παράδειγμα τοίχων κτιρίων):

 • το πάχος της συγκεκριμένης τοιχοποιίας συνήθως φθάνει τα 380 mm (η παράμετρος αυτή αποτελείται από την παράμετρο του πλάτους ενός τμήματος, το πλάτος του στοιχείου που συνδέει το τοίχωμα και το πάχος της ραφής).
 • θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή διάταξη κάθε γωνίας και σύνδεση των σειρών.
 • για επαρκώς καλή απολίνωση 1,5 τεμαχίων, απαιτείται η χρήση πλήρους μήκους, μισού τετάρτου και τριών τετάρτων προϊόντων.
 • Θα πρέπει πρώτα να σημειώσετε τη θέση της πρώτης γραμμής (φυσικά, αφού επιλέξετε την τεχνολογία εγκατάστασης).
Καλώδιο
Μέτρο ταινιών
Κανόνας

Επίδεσμοι

Συνήθως οι πλοίαρχοι αναφέρονται σε αυτούς τους τύπους επιδέσμων:

 • μονή σειρά (ή αλυσίδα);
 • πολυ-σειρά.

Απλή αναγνωρισμένη σύνδεση μιας γραμμής. Όταν αντικαθιστά τις σειρές tychkovy και κουτάλι από το εξωτερικό της προγραμματισμένης βάσης (αν είναι τοίχος). Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστούν πλήρεις τούβλα σε μεγάλες ποσότητες.

Η πολλαπλή απολίνωση γίνεται ως εξής:

 • η σειρά εκκίνησης έχει χαραχθεί "κουτάλι".
 • το δεύτερο είναι το αντίθετο.
 • Οι 3,4,5,6 σειρές απλώνουν τα κουτάλια με μια δέσμη βελονιών σε μισό μπαλάκι.
Πολλαπλασία
Αλυσίδα

Γωνίες τοιχοποιίας

Οι γωνίες αποτελούν τη βάση για την κατασκευή τέτοιων δομών από τούβλα όπως οι τοίχοι. Ακόμα και μικρές ατέλειες στη διάταξη εδώ μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή παραβίαση της γεωμετρίας. Εξαιτίας αυτού, η ικανότητα μεταφοράς της δομής μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Σημειώστε ότι η τοποθέτηση των γωνιών μπροστά από τη διάταξη των τοίχων οι ίδιοι από περίπου 3-4 σειρές.

Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε παραγγελίες και ήταν δυνατό να τεντώσετε ένα ειδικό καλώδιο μεταξύ τους. Θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της ομαλότητας των γραμμών κατά τη διαδικασία τοποθέτησης. Η τεχνολογία εμφάνισης 1,5 τούβλων είναι περίπλοκη σε σύγκριση με την τεχνική σε 1 μπλοκ.Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν δομικά υλικά διαφόρων μορφών (τέσσερα, τρία τετάρτα και μισά εννοούνται).

Τοιχοποιία

Πρώτον, θα πρέπει να στεγανοποιήσετε το θεμέλιο, τοποθετώντας πάνω του φύλλα υλικού στέγης. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας το επίπεδο κατασκευής στις γωνίες της μελλοντικής κατασκευής, η τοιχοποιία γίνεται σε πολλές σειρές. Οι γωνιακές ρυθμίσεις με ειδικές αγκύλες θα προσαρτηθούν στη συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της παραγγελίας, θα χρειαστεί να τεντώσετε ένα ειδικό καλώδιο. Συνιστάται να τοποθετείται κάθε 5 μ. Εάν το μήκος μεταξύ των κατασκευασμένων γωνιών είναι μεγαλύτερο, τότε για να αποφύγετε το τέντωμα της δαντέλας, τοποθετείται στη μέση ένας φάρος από τούβλα. Μετά από αυτό, είναι δυνατό να προχωρήσουμε στη ρύθμιση των σειρών τούβλων.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώστε την προετοιμασμένη σύνθεση τοιχοποιίας. Βήμα από την άκρη του τοίχου πρέπει να είναι περίπου 20 mm. Εάν η ραφή είναι γεμάτη εντελώς, στη συνέχεια όχι περισσότερο από 10-15 mm. Το πάχος της δεξαμενής πρέπει να διατηρείται στην περιοχή των 25-30 mm. Με βάση τη συνοχή της λύσης, οι ραφές θα είναι 10-12 mm.

Τεχνικές τοιχοποιίας

Υπάρχουν τρεις τύποι τοποθέτησης τούβλων σε 1,5 τούβλα. Γνωρίστε τα.

 • Ελάτε. Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης τούβλων συνιστάται να ξεκινήσετε, εάν εργάζεστε με ένα στερεό προϊόν συγκόλλησης. Ταυτόχρονα, οι ραφές έχουν χυθεί τελείως και πραγματοποιείται η σύνδεσή τους. Στην κατακόρυφη πλευρά του μπλοκ που είχε προηγουμένως παραδοθεί, η υπόλοιπη λύση ωθείται από τη σπάτουλα. Στη συνέχεια, βάλτε το επόμενο τούβλο, το οποίο πρέπει να πιέζεται κατά της σπάτουλας. Kelmu πρέπει να πάρει απότομα. Η χαραγμένη λεπτομέρεια είναι αναστατωμένη.
 • Ένεση Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει σημασία όταν εργάζεστε με πλαστική σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση, το τούβλο είναι ελαφρώς κεκλιμένο, αγγίζει τη χαραγμένη λύση με ένα από τα πρόσωπά της, προωθεί το μέρος που έχει στερεωθεί πριν από αυτό και το πολιορκεί.
 • Σφουγγάρι με καρφίτσα. Αυτή η τεχνολογία διαφέρει από τα παραπάνω μόνο στο ότι το συνδετικό υλικό πρέπει να τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από την άκρη του τοιχώματος. Η λύση, που εκκρεμεί έξω από τις αρθρώσεις, στη συνέχεια αφαιρείται με σπάτουλα.

Οι πλάκες διάταξης 1.5 μπορούν να γίνουν με μόνωση. Είναι απλά προσκολλημένο στη βάση του τοίχου στήριξης με επιπλέον επίστρωση γύψου.

Σφιχτά
Ψεκασμός
Ψεκαστήρας

Συμβουλές και κόλπα

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές και τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων.

 • Εάν αμφιβάλλετε για τις δυνατότητές σας, τότε οι ειδικοί συνιστούν να εμπιστευτείτε την τοποθέτηση γωνιών,(καθώς και ζώνες στη διασταύρωση των πεσσών) και λεπτομέρειες όπως οι πόλοι στους μαστόρους με εκτεταμένη εμπειρία, καθώς αυτά τα στοιχεία των δομών από τούβλα είναι συνήθως εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία ολόκληρης της δομής.
 • Το τοίχωμα ρουλεμάν με σταθερή μόνωση είναι επιτρεπτό να τελειώνει μια ποικιλία επικαλύψεων. Γύψος μπορεί να είναι ένα τραχύ σχέδιο, στη συνέχεια ολοκληρώθηκε με τούβλα επένδυση ή αεριζόμενη πρόσοψη.
 • Κατά την παρασκευή ενός διαλύματος συνδετικού, πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερο τσιμέντο περιέχει, τόσο λιγότερο πλαστικό θα αποδειχθεί. Εάν φοβάστε να προετοιμάσετε το μείγμα μόνοι σας, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ήδη έτοιμο προϊόν με σταθερές αναλογίες. Θα χρειαστεί μόνο να προσθέσει νερό.
 • Εάν το πλινθοδομή σε 1,5 μπλοκ θα τελειώσει με μίξη γύψου, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την ένωση των αρθρώσεων σε αυτό. Αυτή η διαδικασία δεν είναι επίσης απαραίτητη εάν θέλετε επιπλέον να συμπληρώσετε την προκύπτουσα διάταξη με τούβλο που βλέπει.
 • Σε κάθε στάδιο των εργασιών κατασκευής, χρησιμοποιήστε το επίπεδο του κτιρίου. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι σειρές και οι βάσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο όμοιες και σωστές.

Το τούβλο "στο ενάμισι τούβλο" φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο