Loft-style τούβλο: πού χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να γίνει;

 Loft-style τούβλο: πού χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να γίνει;

Loft στυλ είναι απίστευτα δημοφιλής σήμερα. Πολλοί χρήστες στο σχεδιασμό των σπιτιών τους επιλέγουν ακριβώς αυτή την κατεύθυνση, επειδή δεν είναι πάρα πολύ προκλητικοί και περίτεχνοι, αλλά σας επιτρέπουν να τονίσετε την ατομικότητα του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Το κύριο σημείο της κατεύθυνσης του σοφίτα είναι ένα τυποποιημένο τούβλο. Είναι παρούσα σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους σε αυτό το ύφος. Θα εξοικειωθούμε με παρόμοια στοιχεία και θα εξετάσουμε πώς μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το αττικό στυλ που ονομάζεται σοφίτα προέρχεται από τη Νέα Υόρκη τον 20ο αιώνα.Εκείνη την εποχή, οι αρχές μετέφεραν ενεργά τις βιομηχανικές επιχειρήσεις μακριά από την πόλη. Οι περιοχές που εκκένωσαν την ίδια στιγμή έδωσαν στους φτωχούς πολίτες, ζητώντας να μισθωθούν μόνο πένες. Χωρίς πολλά χρήματα, οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν σε ατμόσφαιρα σιδήρου, τούβλων και ξύλινων τοίχων χωρίς διακόσμηση. Μερικές φορές τέτοιες βαρετές και σκληρές βάσεις ήταν διακοσμημένες με διάφορες διακοσμήσεις.

Όσον αφορά την αστική μποέμ, οι εκπρόσωποί της άρχισαν να οργανώνουν κάθε είδους συναντήσεις στα βιομηχανικά κτήρια. Παρόμοιες κατασκευές αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών δεν παραμελήθηκαν. Άνοιξαν φαντασία στη φύση, κάνοντας τέτοιες βάναυσες κατοικίες. Οι τοίχοι από ξύλο και τούβλο καλύπτονται με ασβέστη, γυαλισμένα σωστά ή βαμμένα με βερνίκι.

Σήμερα, το στυλ σοφίτας έχει πολλούς οπαδούς. Οι εσωτερικοί χώροι που έχουν σχεδιαστεί προς αυτή την κατεύθυνση σπάνια κάνουν χωρίς τούβλα και πέτρινους τοίχους. Μια τέτοια διακόσμηση έχει γίνει μια αληθινή παράδοση του σοφίτα. Αφιερώνεται όταν διακοσμεί σπίτια και διακοσμεί διαμερίσματα πόλης. Σε ένα τέτοιο τραχύ υπόβαθρο κοιτάξτε μια μεγάλη ποικιλία από κομμάτια επίπλων - από ακριβά δερμάτινα καναπέδες έως μαλακές πολυθρόνες με εθνοτικές μορφές.Η σοφίτα είναι διαφορετική - αναμιγνύει συχνά πολλές διαφορετικές στυλιστικές τάσεις.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του διάσημου στυλ περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πτυχές.

 • Η παρουσία σημαντικού ελεύθερου χώρου. Τα δωμάτια σε στιλ σοφίτας έχουν συνήθως ψηλά ταβάνια και επιμήκη παράθυρα. Στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν έντονες αντιθέσεις από τον διαθέσιμο χώρο.
 • Σε τέτοιες ρυθμίσεις, υπάρχουν τόσο αντίκες λεπτομέρειες όσο και οι τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες της μόδας. Ταυτόχρονα, διάφορες επικοινωνίες συχνά κλείνουν με τίποτα και παραμένουν ορατές.
 • Η τοιχοποιία στους τοίχους είναι ένα κοινό πράγμα για ένα σοφίτα. Επιπλέον, τα δομικά στοιχεία (φυσικά ή απομιμήσεις) δεν έχουν μόνο παραδοσιακό κόκκινο, αλλά και γκρι, καφέ ή άλλο ενδιαφέρον χρώμα.
 • Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, κυριαρχούν τα δροσερά και ανοιχτά χρώματα, ειδικά όταν πρόκειται για το φινίρισμα των ψηλών οροφών. Η χρήση λευκών πλινθοδομών ή η τοποθέτηση οικοδομικών τεμαχίων είναι μια παραδοσιακή τεχνική. Στο μέλλον, τα τούβλα μπορούν να βαφτούν ή να παραμείνουν άθικτα.
 • Οι ασυνήθιστες συσκευές φωτισμού και τα εξαρτήματα είναι κοινές λεπτομέρειες στους εσωτερικούς χώρους του σοφίτα.Τα υπερβολικά πλούσια και καλλιτεχνικά στοιχεία σε αυτές τις ρυθμίσεις συνήθως απουσιάζουν.

Πλινθοδομή διαφόρων χρωμάτων βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο σε σοφίτα. Παρόμοιες επιλογές φινιρίσματος φαίνονται εξαιρετικά σε μια ποικιλία δωματίων. Αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο ένα κομψό σαλόνι, αλλά και μια κουζίνα ή υπνοδωμάτιο. Σε πολλά δωμάτια συχνά τοποθετείται απομίμηση φυσικής πέτρας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα λείο κεραμίδι κάτω από ένα τούβλο. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για φινίρισμα της κουζίνας, επειδή δεν είναι ευαίσθητο στη βρωμιά και καθαρίζεται εύκολα από οποιονδήποτε λεκέ, αν εμφανιστεί.

Στο φόντο ενός τούβλου στο στυλ σοφίτας, πολλά διακοσμητικά στοιχεία και συνθέσεις επίπλων δίνουν αρμονική εμφάνιση. Το κύριο πράγμα είναι ότι όλες οι λεπτομέρειες ταιριάζουν μεταξύ τους στο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι συχνά πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα σύνολα που προσελκύουν πολλή προσοχή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα τούβλα τύπου σοφίτας έχουν πολλές θετικές και αρνητικές ιδιότητες. Θα γνωρίσουμε αυτά και με άλλους. Πρώτα εξετάστε τα πλεονεκτήματα αυτών των στοιχείων:

 • λογική τιμή.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια (το τούβλο δεν βλάπτει ούτε την ανθρώπινη υγεία ούτε το περιβάλλον στο σύνολό του) ·
 • καλής ποιότητας ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
 • τούβλο - ανθεκτικό στην υγρασία υλικό.
 • να κάνει μια τέτοια διακόσμηση με όλες τις διακοσμήσεις με τα χέρια τους δεν είναι δύσκολη?
 • Τα τούβλα σε στυλ σοφίτας μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, από το σαλόνι μέχρι την κουζίνα.
 • ένας τοίχος από τούβλα μπορεί να είναι όχι μόνο εσωτερική διακόσμηση, αλλά και οριοθέτηση ξεχωριστών ζωνών ενός δωματίου
 • Με αυτό το φινίρισμα μπορείτε να αποκρύψετε πολλά ελαττώματα των δομών τοίχων.
 • Το φινίρισμα τούβλου είναι ανθεκτικό και ανεπιτήδευτο.
 • έχει ελκυστική επιφάνεια με υφή.
 • συνδυάζονται αποτελεσματικά με φυσικές παλέτες και διάφορα υλικά φυσικής προέλευσης.

  Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των τούβλων στο πατάρι στη διακόσμηση διαμερισμάτων και σπιτιών, αυτά περιλαμβάνουν:

  • χωρίς επικάλυψη φυσικών χρωμάτων απαιτούν μια επιλογή υψηλής ποιότητας φωτισμού (ως έξοδος από την κατάσταση, επιτρέπεται να μετατραπεί σε χιόνι-λευκό τούβλο ή στο φως βαφής)?
  • οι άνισες υφές είναι δύσκολο να καθαριστούν.
  • Ένας μεγάλος αριθμός τούβλων στο εσωτερικό δημιουργεί την επίδραση ενός παραμελημένου και κρύου χώρου, στον οποίο δεν είναι πολύ άνετα και άνετα.

  Σφαίρες εφαρμογής

  Τούβλο σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για την εσωτερική διακόσμηση των σπιτιών και των διαμερισμάτων. Αυτές οι επιλογές φαίνονται εξαιρετικά σε μια ποικιλία δωματίων. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι:

  • καθιστικό
  • γραφείο ·
  • κρεβατοκάμαρα (εδώ είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε συμπλέκτες απαλούς τόνους, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν στον γρήγορο ύπνο και την ειρήνη).
  • η κουζίνα (στην κουζίνα, οι άνθρωποι συχνά εγκαθιστούν τούβλα όχι από φυσικές πέτρες, δεδομένου ότι θα είναι δύσκολο να καθαριστούν λόγω της τραχιάς υφής τους, και στην κουζίνα είναι απίθανο να είναι σε θέση να κάνει χωρίς λεκέδες λίπους)?
  • Διάδρομος / διάδρομος (αυτές είναι επαγγελματικές κάρτες οποιωνδήποτε κατοικιών και συνήθως έχουν μια μέτρια περιοχή, επομένως συνιστάται η τοποθέτηση τούβλων σε φωτεινά χρώματα - θα διευρύνουν οπτικά το χώρο και θα το κάνουν πιο φιλόξενο).

  Αλλά έχετε κατά νου ότι το τούβλο, σχεδιασμένο με το ύφος ενός πατάρι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι απολύτως όλους τους τοίχους του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, το εσωτερικό μπορεί να φαίνεται γελοίο ή υπερφορτωμένο. Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε με αυτόν τον τρόπο μόνο ένα δωμάτιο, καθιστώντας έτσι την προφορά.

  Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

  Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά είναι αρκετά δυνατό να φτιάξουμε τα τούβλα στο πατάρι με τα χέρια μας. Αυτό δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια.

  Θα είναι πολύ καλό αν οι τοίχοι στο σπίτι σας ήταν αρχικά κατασκευασμένοι από τούβλα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει μόνο να σκουπίσετε όλες τις υπάρχουσες ρωγμές, καθώς και να καθαρίσετε τα τούβλα από διάφορους λεκέδες και βρωμιά. Θα χρειαστεί να απαλλαγείτε από τη σκόνη και την πλάκα. Επιπλέον θα είναι απαραίτητο μόνο να καλύπτεται η τοιχοποιία με βαφή ή βερνίκι. Αυτό γίνεται έτσι:

  • συνθέσεις με βάση το νερό χρησιμοποιούνται.
  • αραιώστε τη σύνθεση χρωματισμού με νερό και ανακατέψτε καλά.
  • νερό πρέπει να προστεθεί έως ότου το μείγμα έχει ημιδιαφανές τόνο.
  • Περαιτέρω, η προκύπτουσα σύνθεση πρέπει να υποστεί επεξεργασία σε κάθε τούβλο χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι.
  • κατά τη διαδικασία του εμποτισμού, τα τούβλα θα ζωγραφιστούν.
  • δεν είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε ολόκληρη τη βάση ταυτόχρονα - ξεκινήστε από μια μικρή περιοχή.
  • Αφού ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες, φροντίστε να περιμένετε να σκληρυνθεί το χρώμα / το βερνίκι.

  Μια όμορφη και κοινή επιλογή φινιρίσματος είναι μια απομίμηση από γύψο. Αυτή η μέθοδος έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • κόστος φθηνό?
  • είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
  • δεν αφαιρεί χρήσιμο χώρο στο δωμάτιο.
  • διαθέσιμη για αυτο-φιλοξενία.

  Από τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεστε:

  • χωριστό δοχείο για την αραίωση του διαλύματος.
  • ειδική συγκολλητική ουσία πλακιδίων και μίγμα γύψου.
  • ταινία κάλυψης;
  • στενές και φαρδιές σπάτουλες.
  • κανόνες και επίπεδο (καλύτερα να πάρει λέιζερ ή φούσκα).

  Πρώτον, θα πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους στο δωμάτιο για μελλοντική διακόσμηση. Η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί από την προηγούμενη ταπετσαρία, να εξομαλυνθούν όλες οι σταγόνες με γυαλόχαρτο. Προκειμένου το μείγμα να τοποθετηθεί αξιόπιστα, οι τοίχοι θα πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία με ένα αστάρι χρησιμοποιώντας ένα κύλινδρο ή μια βούρτσα πριν από την τοποθέτηση του κονιάματος.

  Τώρα πρέπει να σημειώσετε τον τοίχο με ταινία κάλυψης. Οι συνήθεις παραμέτρους τούβλου είναι 25x6,5 εκ. Και η εσοχή είναι 1,5 εκ. Πρώτα πρέπει να επικολλήσετε τις οριζόντιες λωρίδες και στη συνέχεια να προχωρήσετε στις κάθετες. Για την παρασκευή της λύσης, εφαρμόζουμε κόλλα και γύψο σε αναλογίες 50x50. Μετά από αυτό, η παρασκευασμένη σύνθεση εφαρμόζεται με μία σπάτουλα (αυτό επιτρέπεται να γίνει χειροκίνητα, εάν είναι επιθυμητό). Προσπαθήστε να μην αγγίξετε τα άκρα της κόλλας. Μη φοβάστε να αφήσετε ανώμαλες επιφάνειες - αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Μετά την εφαρμογή της σύνθεσης της κολλητικής ταινίας μεταξύ των μεμονωμένων "τούβλα" πρέπει να αφαιρεθεί.Για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό σχήμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σμίλη ή μια κουταλιά της σούπας. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να καλύψετε το αστάρι και τα τούβλα και τις ραφές μεταξύ τους.

  Εάν η επεξεργασία των τοίχων με μίγματα γύψου και βαφές δεν σας απευθύνει έκκληση, τότε μπορείτε να στραφείτε σε έναν άλλο κοινό τρόπο να φέρετε έναν τοίχο από τούβλα στο εσωτερικό - για να κολλήσετε ταπετσαρίες που μιμούνται τούβλα. Αυτή η επιφάνεια δεν χρειάζεται να φροντίζει τακτικά, ξοδεύοντας επιπλέον χρήματα. Χρειάζεται μόνο από καιρό σε καιρό για να σκουπίσετε τον καμβά από τη σκόνη, χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς υγρό πανί.

  Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες επιφάνειες δείχνουν αμέσως την αφύσικοτητά τους. Η εμφάνισή τους είναι πολύ κατώτερη από τη φυσική πέτρα, ειδικά εάν η εκτύπωση στον ίδιο τον καμβά είναι μέτρια. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια τέτοια διακόσμηση μειώνει την τιμή του εσωτερικού, μερικές φορές το καθιστά γελοίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ταπετσαρία κάτω από το τούβλο πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να μην χαλάσει την κατάσταση στο σπίτι / διαμέρισμα.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Εάν αποφασίσετε να φέρετε τούβλα σε σοφίτα στο εσωτερικό, τότε θα πρέπει να ακούσετε τη σειρά. συμβουλές από επαγγελματίες, ώστε να μην χαλάσει το βλέμμα του εσωτερικού.

  • Συνιστάται να εφαρμόσετε την απομίμηση της τοιχοποιίας εάν διακοσμείτε κλασικούς, σκανδιναβικούς ή αγγλικούς, Προβηγκιακούς εσωτερικούς χώρους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι επιθυμητό να παρουσιάσετε πιο ήρεμα χρώματα - άσπρο, καφέ, άμμο, παστέλ.
  • Αν θέλετε να κολλήσετε ταπετσαρία κάτω από το τούβλο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τις πιο ρεαλιστικές και υψηλής ποιότητας επιλογές. Φτηνά προϊόντα με αφύσικα τούβλα μπορεί να καταστρέψουν το εσωτερικό.
  • Εάν πρόκειται να κάνετε τούβλα με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας γύψο και ειδική κολλητική ταινία, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αντί για το τελευταίο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό στένσιλ. Παρόμοια πράγματα πωλούνται σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Σύμφωνα με τους αγοραστές, αυτά τα μέρη είναι πολύ βολικό στη χρήση.
  • Εάν το σπίτι σας δεν έχει σχεδιαστεί με το στυλ του πατάρι, και θέλετε να το διακοσμήσετε με έναν τοίχο από τούβλα, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε. Τέτοιες διακοσμήσεις οργανικά φαίνονται στο εσωτερικό των Σκανδιναβικών, Προβηγκιακών, Αγγλικών, Γοτθικών, Μεσογειακών, εκλεκτικών, ρουστικών (χώρα) στυλιστικών κατευθύνσεων.
  • Τα τούβλα είναι συχνά κατασκευασμένα από γύψο,Ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εδώ - αυτό το υλικό στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε όταν αφαιρείτε την αυτοκόλλητη ταινία / μεμβράνη, μπορεί απλά να "σκάψει" (θα είναι πολύ δύσκολο να αποκαταστήσετε την κατεστραμμένη περιοχή), πράγμα που θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του φινιρίσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν μίγματα γύψου αντί για γύψο - είναι ευκολότερο να συνεργαστεί μαζί τους.

  Όμορφα παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

  Τα τούβλα σε στυλ σοφίτας φαίνονται υπέροχα σε πολλές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να χωρίσει την κουζίνα από το χώρο καθιστικού στο διαμέρισμα στούντιο. Φυσικό διακοσμητικό φινίρισμα σκούρο κόκκινο σκιά μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αξιοπρόσεχτο διαχωριστικό. Πριν από ένα τέτοιο τοίχο πρέπει να τοποθετηθεί γκρίζος καναπές. Αυτές οι εικόνες θα ξεχωρίζουν αποτελεσματικά με φόντο μια φωτεινή κουζίνα με μέρη χρωμίου.

  Τούβλο, στυλιζαρισμένο αντίκα, μερικές φορές επιλέγουν να ολοκληρώσουν όλους τους τοίχους στο δωμάτιο. Αυτή η λύση μπορεί να αντιμετωπιστεί αν υπάρχει μια λευκή οροφή και ελαφρά δάπεδα (ακόμη και ξύλινα) στη ρύθμιση. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα δούμε θεαματικά έπιπλα από φυσικό κακά επεξεργασμένο ξύλο (το υλικό μπορεί να είναι λακαρισμένο ή βαμμένο).

  Στο φόντο του τοίχου με κόκκινο τούβλο, θα φανεί καταπληκτικό σε ένα ακριβό καναπέ από δέρμα μαύρης σοκολάτας και τραπέζια / τραπέζια καφέ στο ίδιο χρώμα. Είναι δυνατό να συμπληρώσετε ένα τέτοιο σύνολο με ζωντανά φυτά μαζί με μονόχρωμους πίνακες στους τοίχους.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό στο ύφος μιας σοφίτας σε ένα κανονικό διαμέρισμα, παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο