Η χρήση λευκών διακοσμητικών τούβλων για εσωτερική διακόσμηση

 Η χρήση λευκών διακοσμητικών τούβλων για εσωτερική διακόσμηση

Τα διακοσμητικά τούβλα χρησιμοποιούνται συχνά στην εσωτερική διακόσμηση διαφόρων κτιρίων. Ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα είναι τα κομψά καλύμματα ουδέτερου λευκού. Φαίνονται βιολογικά σε πολλές στιλιστικές κατευθύνσεις, από τη λαϊκή σοφίτα έως την υπερσύγχρονη υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα θα εξετάσουμε προσεχώς αυτό το φινίρισμα και θα μάθουμε τι είναι τα χαρακτηριστικά του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών έχουν την ευκαιρία να διακοσμήσουν το σπίτι τους σε οποιοδήποτε στυλ και χρώμα.Πολλοί χρήστες προτιμούν ακατέργαστες σημειώσεις στη ρύθμιση, για παράδειγμα, τοίχους από τούβλα. Μην νομίζετε ότι οι λόγοι αυτοί φαίνονται φτηνοί και βαρετοί. Στην πραγματικότητα, σε έναν σωστά εξοπλισμένο χώρο, αυτή η διακόσμηση μπορεί να αναζωογονήσει το εσωτερικό, καθιστώντας το πιο πρωτότυπο και μοντέρνο.

Το διακοσμητικό τούβλο του λευκού χρώματος μπορεί να είναι φυσικό και να προσομοιώνεται. Συχνά, οι τελευταίες επιλογές δεν φαίνονται χειρότερες από τις φυσικές, ειδικά αν εκτελέστηκαν σωστά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αυτό το ενδιαφέρον σχέδιο είναι πιο εύκολο να οργανωθεί αν το διαμέρισμα είναι σε ένα νέο κτίριο, όπου δεν υπάρχει ακόμη εσωτερική διακόσμηση. Στην περίπτωση αυτή, οι τοίχοι από τούβλα μέσα στις εγκαταστάσεις θα φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικοί. Το μόνο που απαιτείται από τους ιδιοκτήτες είναι η προστασία της επιφάνειας των τούβλων με εξειδικευμένες ενώσεις και η βαφή τους. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ανάγκη να σαρώνουμε τις παρατυπίες. Σε αυτή την περίπτωση, μικρά ελαττώματα στην τοιχοποιία θα έρθουν σε πολύ βολικό - δεν θα παρεμβαίνουν στην εμφάνιση του φινιρίσματος. Με τέτοια μειονεκτήματα, αντίθετα, τα τούβλα θα φαίνονται πιο φυσικά.

Εάν οι βάσεις τοίχων είχαν προηγουμένως τελειώσει ή ήταν κατασκευασμένες από φύλλα γυψοσανίδας ή σκυροδέματος, τότε, πιθανότατα,θα πρέπει να στραφούν σε μια από τις επιλογές για την προσομοίωση των χιονισμένων πλινθοδομών. Κατά την εκτέλεση αυτής της εργασίας, πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τα πιο ρεαλιστικά τούβλα. Φυσικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε απλό καμβά με την εικόνα της τοιχοποιίας, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε σοβαρό ρεαλισμό από ένα τέτοιο φινίρισμα.

Μην νομίζετε ότι με φόντο τα λευκά τούβλα στη διακόσμηση των δωματίων μπορούν να τοποθετηθούν μόνο τα ίδια τραχιά και βάναυση κομμάτια των επίπλων. Στην πράξη, σε ένα παρόμοιο υπόβαθρο, τα πιο διαφορετικά μοντέλα φαίνονται οργανικά, από μοντέρνα ως κλασσικά. Τα έπιπλα μπορούν να έχουν κομψά και στρογγυλά σχήματα, ή, αντίστροφα, γωνιακές λεπτομέρειες. Πριν οι καταναλωτές είναι μια κομψή επιλογή από ενδιαφέρουσες και αρμονικές συνδυασμούς.

Τα διακοσμητικά τούβλα μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες αποχρώσεις λευκού χρώματος. Η υφή των υλικών μπορεί επίσης να ποικίλει. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν απόλυτα λεία και τακτοποιημένα τούβλα, ενώ άλλα προτιμούν χοντρά υλικά με τραχιά επιφάνεια.

Είδη

Το φινίρισμα ή η τοποθέτηση τούβλων κάτω από ένα τούβλο συμβαίνει διαφορετικά. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πιο κοινές και κορυφαίες παραλλαγές αυτής της επένδυσης.

Από γύψο

Χαμηλό και πολύ δημοφιλές είναι τα τούβλα γύψου.Η διακόσμηση αυτών των υλικών μπορεί να έχει σχεδόν οποιαδήποτε υφή, σχήμα και μέγεθος. Επιπλέον, πολλοί καταναλωτές απευθύνονται σε αυτά τα προϊόντα, επειδή δεν φοβούνται τις σταγόνες θερμοκρασίας - υπό την επιρροή τους, η πέτρα γύψου δεν χάνει το σχήμα της και δεν υπόκειται σε παραμόρφωση. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο γύψος δεν μπορεί να καυχηθεί με ειδική αντίσταση στο νερό. Σε ένα τέτοιο φινίρισμα θα πρέπει να εφαρμόσετε μια ειδική προστατευτική σύνθεση, η οποία θα την προστατεύει από υπερβολική απορρόφηση υγρασίας. Συνήθως χρησιμοποιείται για αυτά τα εξειδικευμένα βερνίκια και χρώματα.

  Εάν εστιάσετε στην υφή των γυψοσανίδων, μπορείτε να επιλέξετε τους παρακάτω τύπους:

  • θαμπά - αυτά τα τούβλα δεν έχουν λάμψη και λάμψη, αλλά επίσης αντιμετωπίζονται με προστατευτικές ενώσεις.
  • γυαλιστερά - αυτά είναι λαμπρά προϊόντα, τα οποία είναι απαραίτητα καλυμμένα με ένα ειδικό βερνίκι που παρέχει το υλικό με λαμπερή λάμψη.
  • σκισμένο - δεν υπάρχουν καθόλου αεροπλάνα σε τέτοιο φινίρισμα, αλλά υπάρχουν τυχαία διάσπαρτες τραχύτητες και γωνίες.
  • ανακούφιση - η επιφάνεια των διακοσμητικών αυτών τούβλων συμπληρώνεται από διάφορα έμπλαστρα ανακούφισης.
  • κοίλο και κυρτό - τέτοια τούβλα έχουν ένα ενδιαφέρον ογκομετρικό αποτέλεσμα, το οποίο επιτυγχάνεται λόγω του ακανόνιστου σχήματος τους.

  Από κεραμικά

  Τα πρώτα διακοσμητικά τούβλα κατασκευάστηκαν από αυτή την πρώτη ύλη. Τα κεραμικά τούβλα είναι από τα πιο αισθητικά και περιζήτητα. Με αυτά, μπορείτε να αλλάξετε ριζικά το εσωτερικό, καθιστώντας την πιο άνετη και φιλόξενη.

   Τα κεραμικά τούβλα είναι αρκετά πρακτικά, ανθεκτικά και αξιόπιστα. Σε πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, είναι παρόμοια με κεραμικά πλακάκια ανθεκτικά στη φθορά, τόσο δημοφιλή στους σύγχρονους καταναλωτές. Τα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτών είναι:

   • υψηλή αντοχή.
   • αξεπέραστη αξιοπιστία.
   • μεγάλη διάρκεια ζωής.
   • ασύγκριτη πρακτικότητα;
   • Η καταστροφική υγρασία που μπορεί τελικά να καταστρέψει αυτό το υλικό δεν διεισδύει στα κεραμικά (γι 'αυτό και το ίδιο κεραμικό πλακίδιο είναι η ιδανική λύση για το μπάνιο).
   • ένα τέτοιο τούβλο δεν θα υποστεί παραμόρφωση, ακόμη και αν υποστεί σοβαρό φορτίο.
   • κεραμικά τοιχοποιία δεν φοβούνται τις αλλαγές στις συνθήκες θερμοκρασίας.

   Ωστόσο, πρέπει να εξετάσουμεότι, σε απλούστερα τούβλα γύψου, θα είναι δυνατή η κατασκευή μιας αρχικής σχισμένης ή σκαλισμένης επιφάνειας, αλλά σε κεραμικά μέρη αυτό δύσκολα θα είναι δυνατό.

   Κεραμίδια από πορσελάνη

   Τέτοια διακοσμητικά τούβλα αναγνωρίζονται σωστά ως τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και ανθεκτικά. Η βλάβη τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Το κεραμίδι από πορσελάνη κατασκευάζεται σύμφωνα με μια ειδική τεχνολογία, η οποία μπορεί να ακολουθηθεί μόνο σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή. Στο σπίτι, τα υλικά φινιρίσματος από πορσελάνη πορσελάνης υψηλής ποιότητας δεν μπορούν απλά να κατασκευαστούν.

    Το διακοσμητικό τούβλο από κεραμίδι από πορσελάνη μπορεί να υπερηφανεύεται για τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

    • είναι ανθεκτικό στον παγετό.
    • δεν φοβάται τα άλματα θερμοκρασίας και τη διείσδυση της υγρασίας.
    • αυτό το τούβλο δεν απορροφά τη ρύπανση, επειδή έχει ένα ειδικό επάνω στρώμα.
    • στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τεράστιες ποσότητες πολύχρωμων διακοσμητικών πετρών από κεραμικό γρανίτη.
    • παρόμοια προϊόντα παρουσιάζονται στις πιο διαφορετικές διαστασιακές παραμέτρους.

    Κεραμικά τούβλα γρανίτη χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο για τελικές βάσεις τοίχων, αλλά και για διακόσμηση δαπέδων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές τέτοιες επιφάνειες φαίνονται στην κουζίνα, την τραπεζαρία, το διάδρομο ή το διάδρομο.

    Κλίνκερ

    Μια τέτοια διακόσμηση τοίχων είναι αξιοσημείωτη για την ιδιαίτερη γοητεία της.Τα clinker snow-white στοιχεία είναι πολύ παρόμοια με τα πραγματικά τούβλα. Το υλικό αυτό έχει υψηλή πυκνότητα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην εσωτερική διακόσμηση, όπου υπάρχουν συχνές διαφορές θερμοκρασίας.

    Όπως και οι παραλλαγές πορσελάνης από κεραμίδια, τα τούβλα κλίνκερ δεν μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Ειδικοί κλίβανοι με πολύ υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 1200 βαθμούς Κελσίου) χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτού του φινιρίσματος.

    Επιλογές σχεδίασης

    Οι διακοσμητικοί τοίχοι με λευκά τούβλα είναι η τέλεια λύση για πολλά στυλ εσωτερικού χώρου. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε την κατάσταση πιο φρέσκια, φωτεινότερη και πιο ενδιαφέρουσα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα, σε ποια στυλ συγκροτημάτων, τα λευκά τούβλα θα φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά και οργανικά.

    Σοφίτα

    Στο εσωτερικό αυτού του "σοφίτα" στυλ πλινθοδομή χρησιμοποιείται πιο συχνά. Μπορεί να είναι όχι μόνο λευκό, αλλά και γκρι, κόκκινο, καφέ ή άλλη ελκυστική σκιά. Οι εσωτερικοί χώροι με αυτόν τον τρόπο σήμερα είναι πολύ δημοφιλείς. Χαρακτηρίζονται από ανοικτές επικοινωνίες (για παράδειγμα, σωλήνες), συνδυασμούς επίπλων, σχεδιασμένα σε διαφορετικά στυλ, την παρουσία φυσικών και ακατάλληλων υλικών επεξεργασίας.Για παράδειγμα, στο εσωτερικό ενός σοφίτα, στο φόντο των λευκών πλινθοδομών, μπορεί να υπάρχουν είτε "κακοποιημένα" ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, είτε ακριβοί δερμάτινοι καναπέδες που συνδυάζονται σε ένα ενιαίο παράθυρο.

    Χώρα μουσικής

    Αυτό είναι ένα άλλο δημοφιλές ύφος στο οποίο οι τοίχοι από τούβλα φαίνονται αρμονικοί. Και για να εκτελέσει το εσωτερικό με παρόμοιο τρόπο είναι επιτρεπτή τόσο σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι, και σε ένα κανονικό διαμέρισμα της πόλης. Στο φόντο του τούβλου διακόσμηση σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα δούμε θεαματικά έπιπλα από φυσικό και κακώς κατεργασμένο ξύλο. Ως διακοσμήσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία με εθνικές νότες. Σε ένα ενιαίο σύνολο, αυτά τα εξαρτήματα καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός πολύ ζεστού και "ζεστού" εσωτερικού χώρου, το οποίο δεν θέλετε να αφήσετε.

    Γοτθικό

    Το τούβλο φαίνεται υπέροχο στους εσωτερικούς χώρους που έχουν σχεδιαστεί με γοτθικό ύφος. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστάται να τοποθετείτε μόνο φυσικές πέτρες υψηλής ποιότητας. Συνήθως, μόνο ένας τοίχος στο δωμάτιο ή σε μέρος του τοίχου τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Επιτρέπεται η συμπλήρωση διακοσμητικών κτιρίων από τούβλα και τοξωτών βάσεων.

    Στο φόντο του τοιχοποιίας θα δούμε εκπληκτικά και συμπαγή έπιπλα.Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα πολυτελές ευρύχωρο κρεβάτι με ένα ακριβό θόλο και έναν πλούσιο κρυστάλλινο πολυέλαιο.

    Μινιμαλισμός

    Σήμερα συγκρατημένο σύγχρονο στυλ που ονομάζεται μινιμαλισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Σε αυτό το εσωτερικό το τούβλο φαίνεται όχι μόνο λευκό, αλλά και καφέ ή κόκκινο. Στο φόντο τέτοιων επικαλύψεων, σχέδια επίπλων από γκρι, μαύρο ή ασήμι αποχρώσεις, καθώς και φωτιστικά με χρώμιο και μεταλλικά μέρη θα φαίνονται υπέροχα.

    Πώς να επιλέξετε;

    Εάν θέλετε να επιλέξετε υψηλής ποιότητας διακοσμητικά τούβλα για το εσωτερικό, στη συνέχεια Πρέπει να βασίζεστε στα ακόλουθα σημαντικά κριτήρια.

    • Υλικό. Αγοράστε μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας από ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Προσέξτε με τα προϊόντα γύψου. Τέτοιες επιλογές δεν συνιστώνται να κρεμαστούν στην κουζίνα και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επένδυση γύψου θα αρχίσει σύντομα να σπάει. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε κεραμικά ή άλλα ακριβότερα επιχρίσματα. Αυτά και να πλένονται από τη ρύπανση θα είναι πολύ πιο εύκολο.
    • Για ένα διάδρομο ή διάδρομο είναι καλύτερο να αγοράζετε μόνο υλικά υψηλής αντοχής που δεν υπόκεινται σε ραγδαία ρύπανση. Ο γύψος δεν είναι κατάλληλος εδώ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτούς τους χώρους η διακόσμηση γίνεται πιο ευάλωτη και λερώνεται πιο εύκολα από, για παράδειγμα, στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.
    • Ποιότητα Αν αγοράσετε έτοιμα διακοσμητικά τούβλα, φροντίστε να επιθεωρήσετε την επιφάνεια τους. Δεν πρέπει να παρουσιάζουν ελαττώματα, ζημιές ή ξεθωριασμένα μέρη. Εάν υπάρχουν, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί η αγορά, καθώς αυτό θα έδειχνε την ακατάλληλη αποθήκευση ή την παραπλανητική μεταφορά των προϊόντων.
    • Απόχρωση. Επιλέξτε απαλά τη σωστή απόχρωση του λευκού. Σημειώστε ότι θα πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το υπάρχον εσωτερικό, καλώντας σε άλλες γύρω παλέτες.
    • Κατασκευαστής. Αγοράστε έτοιμα διακοσμητικά τούβλα μόνο από γνωστούς και αξιόπιστους κατασκευαστές - τέτοια προϊόντα, κατά κανόνα, είναι καλής ποιότητας.

    Παραδείγματα στο εσωτερικό

    Ο τοίχος έμφασης στο φόντο της λευκής θύρας εισόδου θα φανεί εντυπωσιακό εάν τελειώσετε με μια επίστρωση κάτω από ένα μικρό λευκό τούβλο. Στο πάτωμα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φως κεραμίδι με μαύρα διαμάντια.

    Το κεραμικό λευκό τούβλο μπορεί να διακοσμηθεί με τοίχο προφοράς πίσω από την τραπεζαρία στην κουζίνα με ανοιχτόχρωμα έπιπλα με ένα αντίβαρο δάπεδο επενδεδυμένο με μεγάλα μαύρα πλακάκια.

    Στο σαλόνι με τοιχοποιία είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός προνομιούχου τοίχου μπροστά σε μαλακά έπιπλα και κρεμάστε μια επίπεδη μαύρη τηλεόραση πάνω σε αυτό. Το πάτωμα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι καλύτερα να θέσει ένα σκούρο γκρι ή μαύρο, βάλτε αμέσως ένα σκούρο βελούδινο καναπέ με ένα χνουδωτό γκρι χαλί στο πάτωμα.

    Σχετικά με διακοσμητικά τούβλα για εσωτερική διακόσμηση, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο