Τούβλο εδάφους: πώς να διαλέξετε και να χαλαρώσετε;

Σημαντικά φορτία από την οικιστική (και όχι μόνο) δομή προϋποθέτουν όχι μόνο την ίδρυση αλλά και το υπόγειο. Επιπλέον, ο τελευταίος εκτίθεται σε αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες όπως η βροχόπτωση, καθώς και το εμπρόσθιο τμήμα της κατασκευής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά υλικά για τη βάση, τα οποία θα εξυπηρετούν για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα. Σήμερα, θα εξετάσουμε προσεχώς τα οικοδομικά υλικά όπως το υπόγειο τούβλο και θα μάθετε πώς να το στοιβάζετε σωστά.

Απαιτήσεις

Πριν από την αναζήτηση ενός συγκεκριμένου τύπου τούβλου για την κατασκευή του υπογείου, πρέπει να μάθουν ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν.

 • Ένα τέτοιο δομικό υλικό πρέπει να έχει επαρκή πυκνότητα και ακαμψία.Πάρα πολύ πλαστικά και εύθραυστα προϊόντα δεν θα λειτουργήσουν. Ένα κατάλληλο τούβλο δεν πρέπει να υπόκειται σε παραμόρφωση υπό την επίδραση σοβαρών φορτίων.
 • Το τούβλο για τη βάση πρέπει να είναι ανθεκτικό στη φθορά. Δεν πρέπει να "φοβάται" τις βροχοπτώσεις. Επιπλέον, αυτό το δομικό υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Διαφορετικά, θα λειτουργήσει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σύντομα θα αρχίσει να καταρρέει.
 • Αυτά τα δομικά υλικά δεν πρέπει να φοβούνται τις συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και παγετού. Η απορρόφηση του υπόγειου τούβλου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Διαφορετικά, το οικοδομικό υλικό πηγαίνει απλά ρωγμές και αποτυγχάνει.
 • Το δομικό υλικό για το υπόγειο θα πρέπει να έχει τυπικές παραμέτρους διαστάσεων. Εάν το υλικό πληροί αυτή την απαίτηση, τότε η εγκατάστασή του θα είναι απλή και γρήγορη και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν άπειρο αρχηγό του σπιτιού.
 • Το τούβλο για τη βάση πρέπει να διακρίνεται από επαρκώς καλή και αξιόπιστη πρόσφυση με το κονίαμα που έχει επιλεγεί για κατασκευαστικές εργασίες.
 • Το προϊόν πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η χρήση τοξικών προϊόντων δεν θα είναι η καλύτερη λύση.
 • Δεν έχει νόημα να αγοράσετε πολύ ακριβό τούβλο για τη βάση. Αυτό το δομικό υλικό πρέπει να έχει επαρκή τιμή.
 • Ο τύπος του υπόγειου τούβλου είναι επίσης σημαντικός. Πρέπει να είναι αισθητική και ελκυστική.

Γιατί χρειάζεστε μια βάση;

Οι κατασκευές υπόγειου τούβλου κατασκευάζονται σε:

 • για να εξασφαλιστεί η πλήρης προστασία των τοίχων από την πτώση τους στη δομή τους σε χαμηλές θερμοκρασίες και επιβλαβή υγρασία.
 • σχηματίζουν το σωστό οριζόντιο επίπεδο για την επακόλουθη τοποθέτηση.
 • κατανέμουν ομοιόμορφα το φορτίο στο θεμέλιο.
 • παρέχουν την απαραίτητη στάθμη δαπέδου του κατώτερου ορόφου.
 • να κατασκευάσει ένα υψηλότερο τεχνικό υπόγειο?
 • κάνουν την κατασκευή πιο αισθητική και σταθερή.

Από τα παραπάνω καθήκοντα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για την κατασκευή του υπόγειου κτιρίου πρέπει να επιλέγουμε μόνο τούβλα υψηλής ποιότητας, τα οποία θα μεταφέρουν εύκολα βαριά φορτία.

Είδη

Για την κατασκευή της κατασκευής του υπογείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους τούβλων. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών και κοινών επιλογών.

Πυριτικό

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται τούβλο πυριτίου για την κατασκευή του υπογείου. Ένα τέτοιο δομικό υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα εντυπωσιακό βάρος, επομένως δεν είναι πάντα βολικό να δουλεύουμε μαζί του. Το επίπεδο απορρόφησης του πυριτικού νερού είναι περίπου 8-16%.Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται σύμφωνα με την τεχνολογία πίεσης μιας ειδικής σύνθεσης που παρασκευάζεται από χαλαζιακή άμμο και ασβέστη. Από τέτοια εξαρτήματα εμφανίζονται πολύ ισχυρά και ανθεκτικά μπλοκ. Ωστόσο, έχουν επίσης ένα σοβαρό μειονέκτημα - διακρίνονται από μάλλον χαμηλή αντίσταση στο νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο δομικό υλικό δεν είναι κατάλληλο για τη μεσαία ζώνη. Ακόμη και αν σε παρόμοιες περιπτώσεις τα τείχη του σπιτιού είναι κατασκευασμένα από αξιόπιστο πυριτικό τούβλο, το υπόγειο είναι συνήθως κατασκευασμένο από αδιάβροχα υλικά.

Πηλός

Συχνά στην κατασκευή υπογείων σχεδίων, οι πλοιάρχοι μετατρέπονται σε δημοφιλή τούβλα πηλού. Αυτό το δομικό υλικό γίνεται με τη συμμετοχή της τεχνολογίας θερμικής επεξεργασίας, δηλαδή "ψημένο".

Τα τούβλα από πηλό είναι καλά επειδή είναι πιο ανθεκτικά στο νερό, ειδικά σε σύγκριση με τα πυριτικά προϊόντα. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει καμία σημασία αν αυτό το υλικό είναι γεμάτο ή κοίλο - και οι δύο παραλλαγές θα απορροφούν ενεργά την υγρασία στη δομή τους. Αυτή η ποιότητα επηρεάζει την αντοχή στον πάγο των δομών από τούβλα. Στην περίπτωση της κατάψυξης στους πόρους του νερού αρχίζει να επεκτείνεται,και ως εκ τούτου να σπάσει το ίδιο το υλικό.

Εάν επιλέξετε τούβλα από πηλό για την κατασκευή της βάσης, τότε θα πρέπει να βασιστείτε καλύτερα στη μάρκα τους. Τα προϊόντα με διαφορετικές σημάνσεις και χαρακτηριστικά διαφέρουν. Για παράδειγμα, ορισμένα μοντέλα είναι ανθεκτικά στην ψύξη, ενώ άλλα δεν είναι προετοιμασμένα για χαμηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα, τα τούβλα M150 μπορούν να μεταφέρουν άψογα περισσότερους από 60 κύκλους κατάψυξης και απόψυξης. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός της μάρκας, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή στον παγετό.

Ανθεκτικό σε κεραμικό οξύ

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης διαθέτουν κεραμικό ανθεκτικό τούβλο. Έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ανθεκτικό στην υγρασία και την υγρασία.
 • "Δεν φοβάται" τα άκρα της θερμοκρασίας?
 • είναι ανθεκτικό στον παγετό.
 • διαφέρει σε μάλλον χαμηλή απορρόφηση νερού.
 • έχει καλές ιδιότητες ηχομόνωσης.
 • Έχει καλή θερμομόνωση.

Αυτό το κοινό οικοδομικό υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή πυκνότητα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή από αυτήν ακόμη και πολυώροφων κατασκευών. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των κεραμικών τούβλων είναι η αντοχή του σε επικίνδυνα περιβάλλοντα.Αυτή η ποιότητα είναι πολύ σημαντική για την βάση, καθώς στο έδαφος και στην ατμοσφαιρική βροχόπτωση υπάρχουν διάφορα χημικά ενεργά συστατικά.

Στη σύνθεση τέτοιων προϊόντων υπάρχει ένα τόσο απαραίτητο συστατικό όπως ο πηλός, συμπληρωμένο με νουνίτη.

Κλίνκερ

Ο βαθμός απορρόφησης νερού του τούβλου κλίνκερ φτάνει το 3-5%. Όπως τα δημοφιλή πλακίδια κλίνκερ, τέτοια δομικά υλικά κατασκευάζονται από ειδικές ποιότητες αργίλου σύμφωνα με την τεχνολογία της ενιαίας ψήσεως σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών.

Η φέρουσα ικανότητα των τούβλων κλίνκερ είναι πολύ υψηλότερη από αυτή των τυπικών κόκκινων οικοδομικών υλικών. Επιπλέον, έχει καλές διακοσμητικές ιδιότητες και σταθερότητα χρώματος. Πολλές εταιρείες παρέχουν εγγύηση για αυτά τα προϊόντα σε 100 χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι τα προϊόντα αυτά είναι ακριβότερα από άλλες επιλογές.

Κριτήρια επιλογής

Αν θέλετε να οικοδομήσουμε μια καθαρή και υψηλής ποιότητας βάση, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο τούβλο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βασιστείτε στα ακόλουθα σημαντικά κριτήρια.

 • Το ίδιο χρώμα και το σχήμα των τούβλων στο πάρτι. Φροντίστε να προσέξετε αυτές τις παραμέτρους.Εάν τα μεμονωμένα τούβλα στη συσκευασία θα διαφέρουν ως προς την απόχρωση, θα είναι αμέσως εμφανή. Η κατασκευή τέτοιων υλικών θα φανεί δυσαρμονική. Εάν τα τούβλα διαφέρουν σε σχήμα, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατο ή εξαιρετικά δύσκολο να οικοδομηθεί μια σωστή κατασκευή τους.
 • Επιφάνεια. Κοιτάξτε την επιφάνεια των τούβλων που πρόκειται να συναρμολογηθούν για την κατασκευή του υπογείου. Πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη και άθικτη - δεν πρέπει να είναι ορατές πάνω σε αυτό ρωγμές ή τσιπς. Εάν εξακολουθούν να παρατηρούνται, είναι προτιμότερο να αρνηθούν να αγοράσουν τέτοια προϊόντα - ίσως δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα αντέξουν σοβαρά φορτία κάτω από το βάρος του ίδιου τούβλου.
 • Χρωματισμός. Κοιτάξτε το χρώμα των τούβλων. Όχι μόνο θα πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα τούβλα. Το χρώμα αυτών των υλικών πρέπει να είναι αρκετά φωτεινό και ομοιόμορφο. Δεν θα πρέπει να είναι οι δαιμονικές και οι υπόλευκες περιοχές.
 • Κόστος Φυσικά, κάθε καταναλωτής θέλει να εξοικονομήσει χρήματα και να αγοράσει όχι μόνο υψηλής ποιότητας, αλλά και ανέξοδο τούβλο. Αξίζει να είστε προσεκτικοί εδώ. Τα υλικά με υποψία χαμηλού κόστους μπορεί να αποδειχθούν κακής ποιότητας και δεν έχουν σχεδιαστεί για σοβαρά φορτία.
 • Σημείο πώλησης. Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα τούβλο για την κατασκευή του υπογείου στα ελεγχόμενα σημεία πώλησης που είναι γνωστά στην πόλη σας. Είναι καλύτερο να αρνείται το παζάρι και να ψωνίσει τα προϊόντα - είναι σπάνια πραγματικά υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο. Κατά την αγορά, είναι σκόπιμο να ζητήσετε από τον πωλητή ένα πιστοποιητικό ποιότητας το οποίο θα απαριθμεί όλα τα χαρακτηριστικά του οικοδομικού υλικού. Αν το αίτημα σας δεν έγινε δεκτό, τότε είναι προτιμότερο να μην διακινδυνεύσετε και να πάτε σε άλλο κατάστημα.

Πώς να το βάζετε με τα χέρια σας;

Είναι πολύ πιθανό να φτιάξετε ένα υπόγειο τούβλο με τα χέρια σας. Το κυριότερο είναι να χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής ποιότητας δομικά υλικά και να λαμβάνετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας εργασίας. Ας εξοικειωθούμε με αυτούς.

 • Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το πάχος της δομής του υπογείου εξαρτάται πάντοτε από τα υλικά από τα οποία παράγεται η πρόσοψη. Εάν είναι κατασκευασμένο από τούβλο, τότε το πλάτος της βάσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 51 cm. Αν μιλάμε για κούτσουρο, τότε θα υπάρχει αρκετή βάση 25 cm.
 • Κατά κανόνα, η τοποθέτηση πραγματοποιείται σε πλάτος 1,5 ή 2 τετράγωνων. Το συνολικό ύψος του καλύμματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.
 • Προκειμένου να τοποθετήσετε ένα τούβλο σωστά και με ασφάλεια, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε διάλυμα τσιμέντου με βαθμό όχι χαμηλότερο από το M200 με ασβέστη και κοσκίνισμα άμμου.Οι αναλογίες πρέπει να έχουν ως εξής: 1 μέρος τσιμέντου έως 6,7 άμμου, καθώς και 0,7 πηλό ή ασβέστη.
 • Είναι σημαντικό να παρακολουθείται η συνοχή της σύνθεσης. Θα πρέπει να είναι παχιά ως ζύμη. Σε 1 μέρος του τσιμέντου συνήθως χρειάζονται περίπου 0,8 μέρη νερού. Προκειμένου να γίνει πάρα πολύ παχύρρευστη η υγρή σύνθεση, επιτρέπεται να αναμειγνύεται περισσότερο ασβέστη ή πηλό. Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αναμειγνύουν ένα μικρό μέρος των πλαστικοποιητών (στο ρόλο αυτών των συστατικών επιτρέπεται να χρησιμοποιούν απορρυπαντικό).
 • Για να στεγανοποιήσετε αποτελεσματικά τη δομή του υπογείου, μπορείτε να τρέξετε τα φύλλα υλικού στέγης ή στέγης. Πρέπει να επιβάλουν ένα θεμέλιο καλυμμένο με μαστίχα ασφάλτου. Τοποθετείται στεγανοποίηση σε 2 στρώσεις με προσθήκη με τη μορφή της ίδιας μαστίχας.
 • Η βάση από τούβλα πρέπει να είναι κατάλληλα μονωμένη με κατάλληλες επικαλύψεις.
 • Για να προστατεύεται αξιόπιστα από τους εξωτερικούς παράγοντες και τις βροχοπτώσεις εκτός από το υπόγειο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί με φινίρισμα υψηλής ποιότητας. Δεν θα προστατεύσει μόνο τη δομή, αλλά θα την κάνει πιο ελκυστική και αισθητική.

Συμβουλές

Πριν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι οριζόντια.Και δεν έχει σημασία ποια είναι τα θεμέλια που χτίστηκαν στην περιοχή - ταινία, στήλη ή οποιαδήποτε άλλη. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε για τη σωστή απόδοση σε κάθε περίπτωση.

Εάν επιλέξετε ένα τούβλο πυριτίου για την κατασκευή της βάσης, τότε θα πρέπει να θυμάστε ότι αν και είναι πολύ ανθεκτικό, απορροφά γρήγορα το υγρό, μετά το οποίο διογκώνεται και χάνει τις ιδιότητες αντοχής του. Αυτό το οικοδομικό υλικό συνιστάται να επικοινωνείτε μόνο εάν ζείτε σε μια περιοχή με ένα αρκετά ξηρό κλίμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε για μια καλή δομή υπόγειου υποστρώματος.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το τέλειο τούβλο για την οργάνωση της βάσης, τότε μπορεί να κατασκευαστεί από σκυρόδεμα.

Πριν προχωρήσετε απευθείας στις εργασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την έκταση στην οποία πρέπει να αγοράσετε οικοδομικό υλικό. Για να γίνει αυτό, επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και υπηρεσιών σε δικτυακές πύλες κατασκευών ή προσπαθήστε να κάνετε μόνοι σας όλους τους υπολογισμούς. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι στρέφονται στην πρώτη μέθοδο, επειδή εκεί είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει λάθος.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να αγοράσουν ένα τούβλο για τη βάση με μικρό περιθώριο, δεδομένης της πιθανότητας σύγκρουσης με ελαττωματικά μέρη ή ζημιάς κατά τη μεταφορά.

  Το μωσαϊκό τούβλο συμπληρώνεται συχνά με διάφορα υλικά παρακαταθήκης. Όμορφη πέτρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σήμερα. Φαίνεται αρμονικό με τις περισσότερες υπάρχουσες προσόψεις διαφορετικών αποχρώσεων. Με αυτή την προσθήκη, το σπίτι θα φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

  Τσιμεντοκονίαμα μπορεί να αγοραστεί όχι μόνο στην τελική κατάσταση, αλλά και να προμηθεύσει τον εαυτό σας. Για το λόγο αυτό, το τσιμέντο και η άμμος λαμβάνονται σε αναλογία 1 προς 3.

  Κατά την τοποθέτηση μιας δομής υπογείου από τούβλα, το κονίαμα πρέπει να τοποθετηθεί σε πάχος όχι μεγαλύτερο από 1 cm. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρείται αυτός ο κανόνας εάν η βάση της κατασκευής είναι κατασκευασμένη από μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα.

  Πολλοί χρήστες ενδιαφέρονται για το αν επιτρέπεται η χρήση ενός τούβλου που δεν καίγεται κατά τη διαδικασία κατασκευής για την οργάνωση της βάσης. Ναι, η χρήση τέτοιων οικοδομικών υλικών επιτρέπεται, αλλά οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να προτιμούν τα μπλοκ που έχουν υποβληθεί παρόλα αυτά στη διαδικασία. Συνιστάται η χρήση αλεξήπτων τούβλων να γίνεται μόνο εάν δεν είναι δυνατή η αγορά άλλων υλικών.

  Μην ξεχνάτε τη μόνωση του υπόγειου χώρου, εάν χτίζετε μια κατοικία.Είναι επίσης απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν τρεις τύποι κατασκευών υπογείων - η είσοδος, από άκρο σε άκρο με εξωτερικούς τοίχους και εσοχές. Το τελευταίο είναι πάντα κατασκευασμένο για οικιστικά κτίρια σε βάθος 6 cm κάτω από τις βάσεις των εξωτερικών τοίχων.

  Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης του υπό κατασκευή τούβλου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο