Διακοσμητικά τούβλα: χρήση στο εσωτερικό και συμβουλές για την κατασκευή

 Διακοσμητικά τούβλα: χρήση στο εσωτερικό και συμβουλές για την κατασκευή

Το διακοσμητικό τούβλο είναι απομίμηση ενός τσιμέντου. Το υλικό τελικής επεξεργασίας βοηθά στη διακόσμηση του τοίχου χωρίς τη χρήση ξύλου, ταπετσαρίας ή γύψου. Μερικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή φινίρισμα είναι αδύνατο να δημιουργήσετε ένα ζεστό και ευχάριστο σχέδιο, άλλοι είναι σίγουροι ότι το τούβλο στο δωμάτιο είναι αυτό που θα βοηθήσει να κάνει το πρωτότυπο και ασυνήθιστο στυλ. Πριν επιλέξετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά και τους τύπους του, προκειμένου να αποκτήσετε ακριβώς αυτό που θα ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διακοσμητικό τούβλο - το υλικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δημοφιλές λόγω των εξαιρετικών τεχνικών χαρακτηριστικών. Λόγω των πλεονεκτημάτων της, προσελκύει την προσοχή πολλών ανθρώπων. Οι κύριες θετικές ιδιότητες.

 • Έχει ένα μικρό πάχος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μικρά δωμάτια. Πολύ συχνά υπάρχουν τούβλα από το εσωτερικό τούβλο στο διάδρομο.
 • Διατηρεί θερμότητα καλά, έχει χαμηλή διαπερατότητα. Απόδοση μόνωσης - τα πιο σημαντικά προϊόντα συν.
 • Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας, ασφαλή υλικά που δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δεν είναι ικανές να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Εύκολο στην εγκατάσταση, επειδή τα στοιχεία είναι ελαφριά και εύκολα προσκολλημένα στους τοίχους με ειδική κόλλα. Ακόμη και ένα άτομο χωρίς εμπειρία θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει το υλικό.
 • Αρκετά εύκολα αποκοπεί αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό γωνιών και αρμών.

Όπως και με οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος, τα διακοσμητικά τούβλα έχουν μειονεκτήματα:

 • η επιφάνεια των στοιχείων είναι τραχιά.
 • χαμηλή υγροσκοπικότητα

Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν επιτρέπουν τη χρήση στοιχείων όταν τελειώνουν τυχόν προβληματικές περιοχές, για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση μιας ποδιάς στην κουζίνα.

Είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διακοσμητικών τούβλων. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιότητες, οπότε προτού αγοράσετε κάποιο από τα στοιχεία αξίζει να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά όλων των επιλογών για να επιλέξετε το πιο κατάλληλο.

 • Στην κατασκευή τούβλων κλίνκερ Λαμβάνουν κεραμικά ως βάση, έτσι ώστε μερικές φορές να τα ονομάζουν κεραμικά. Μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν η υγρασία στο δωμάτιο είναι υψηλή. Δεν είναι βαριά μολυσμένο, είναι εύκολο να καθαριστεί, έτσι αρκετά συχνά μπορείτε να δείτε αυτό το είδος του τούβλου στο σχεδιασμό του τοίχου στην κουζίνα ή μπάνιο. Το υλικό δεν φοβάται να αλλάζει θερμοκρασίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους που δεν θερμαίνονται. Η πιο ανθεκτική και πρακτική επιλογή. Στη διαδικασία παραγωγής, η μάζα από την οποία κατασκευάζονται τα στοιχεία υπόκειται σε διπλή θερμική σκλήρυνση, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση στοιχείων κλίνκερ τόσο στον τοίχο όσο και στο πάτωμα. Μια άλλη θετική ποιότητα είναι η μη ομοιόμορφη χρωματική γκάμα.Αυτός ο τύπος έχει το υψηλότερο κόστος.
 • Γύψος (Βενετική πέτρα) έχει επαρκή αξία. Είναι αρκετά εύθραυστο, αλλά παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμεύσει για πολλά χρόνια, καθώς είναι πρακτικό και υγροσκοπικό. Μία από τις ποικιλίες τέτοιων τούβλων είναι το τσιμέντο. Είναι ισχυρότερο, δεν φοβάται τα μηχανικά αποτελέσματα. Τα αυτοκόλλητα στοιχεία γίνονται γρήγορα και εύκολα.
 • Ο πρωτότυπος και ασυνήθιστος τύπος υλικού φινιρίσματος - εύκαμπτο τούβλο. Είναι ένα διακοσμητικό κεραμίδι που μπορεί γρήγορα και εύκολα να αλλάξει σχήμα όταν θερμαίνεται (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό ρεύμα αέρα από ένα στεγνωτήρα μαλλιών). Αυτή είναι μια μοναδική επιλογή που καθιστά πολύ βολικό να σχεδιάσετε τοίχους με πολύπλοκη διαμόρφωση, μεγάλη ποικιλία προβολών, κολώνες ή τοξωτές οροφές.
 • Πάνελ τοίχου - υλικό που κατασκευάζεται από MDF, σκυρόδεμα από ίνες υάλου και PVC. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, είναι αρκετά ανθεκτικό λόγω της προστατευτικής επικάλυψης που επιτρέπει στα στοιχεία να αντέχουν στην τριβή και στις μέτριες διαταραχές. Η ιδανική επιλογή για διακόσμηση ενός εστιατορίου ή μπαρ. Με τη βοήθειά του δημιουργούνται αυθεντικοί αυθεντικοί εσωτερικοί χώροι. Μπορεί να διαρκέσει δεκαπέντε χρόνια χωρίς να χάσει την ποιότητα και την ελκυστική εμφάνιση. Έχει μικρό βάρος και πάχος, χρησιμοποιείται ευρέως όταν τελειώνει τα χωρίσματα γυψοσανίδας.Είναι εύκολο να επεξεργαστεί, είναι δυνατόν να κοπεί ένα στοιχείο με ένα συνηθισμένο μαχαίρι, είναι απλό στην εγκατάσταση. Ανθεκτικά, δεν φοβούνται την υψηλή υγρασία, το καλούπι ή το ωίδιο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για το σχεδιασμό τέτοιων στοιχείων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάτι ενδιαφέρον από την ποικιλία των αποχρώσεων και την ποικιλία των υφών.

Στυλ

Τοιχοποιία διακοσμητικά τούβλα κατάλληλα για πολλές μορφές του εσωτερικού, είναι σημαντικό μόνο να κανονιστεί η επιφάνεια. Η μοναδική υφή αυτού του υλικού είναι ιδανική για ένα σοφίτα. Οποιοδήποτε δωμάτιο θα φαίνεται πιο αισθητικό και πρωτότυπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα στην κουζίνα ή στην κρεβατοκάμαρα. Τις περισσότερες φορές, σε αυτό το στυλ, διακοσμητικά τούβλα χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει ένα τοίχο, το οποίο είναι μια προφορά. Το χρώμα των στοιχείων μπορεί να είναι οποιοδήποτε, ανάλογα με τη γεύση των ιδιοκτητών. Μπορείτε να δώσετε προτίμηση στους ελαφρούς τόνους, καθώς και στις φωτεινές, πλούσιες αποχρώσεις - καφέ ή τούβλο. Εάν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, το μαύρο τοίχο προφορά θα φανεί εξαιρετικό και όμορφο.

Εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε στυλ χώρα, τούβλο χρησιμοποιείται για έναν τοίχο, το οποίο είναι το φόντο. Τυπικά, αυτό το σχέδιο επιλέγεται για την κουζίνα.Συχνά τα δωμάτια μπορούν να διακοσμηθούν με ένθετα από στοιχεία κατά μήκος της πόρτας ή της αψίδας. Συνήθως, οι εσωτερικοί χώροι σε παρόμοιο ύφος είναι εξαιρετικά ελαφρύι και απλοί και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ευκολίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό βαρέων βαρών στοιχείων που μπορούν να διαταράξουν την αρμονία που δημιουργείται.

Ασυνήθιστο και δημιουργικό στυλ για τους λάτρεις όλων των ενδιαφερόντων και απίστευτα αισθητικών - γοτθικών. Είναι κατασκευασμένο σε ζοφερές αποχρώσεις. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα τούβλο μαύρου χρώματος. Το εσωτερικό θα φανεί κομψό, καθώς συνδυάζει τη σκόπιμη βαρύτητα και τον ρομαντισμό.

Το πιο μοντέρνο και μοντέρνο στυλ είναι ο μινιμαλισμός. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ελάχιστη λεπτομέρεια, η διακόσμηση είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αυστηρή και συνοπτική. Το κύριο χρώμα είναι λευκό, αλλά μπορούν να επιτραπούν μερικές χρωματικές πινελιές. Λευκό τούβλο - ακριβώς αυτό που χρειάζεται για ένα τέτοιο εσωτερικό. Καλοί "συνεργάτες" γι 'αυτήν θα είναι ταπετσαρία από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, με ελαφριά εκτύπωση και δάπεδο από ξύλο.

Σχεδιασμός δωματίου

Προκειμένου ο σχεδιασμός οποιουδήποτε από τους εσωτερικούς χώρους να είναι όμορφος και αισθητικά ευχάριστος, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά τις περιοχές και τις αποχρώσεις του προϊόντος.Θα πρέπει να αγοράσετε κάτι που θα είναι σε αρμονία με την παλέτα του σχεδιασμού και των επίπλων.

Σαλόνι

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε εξαιρετικά προσεκτικά τη σχεδίαση αυτού του δωματίου, καθώς συχνά πραγματοποιούνται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και συναντήσεις φίλων. Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι επιτρέπουν τη χρήση έμφασης με τη μορφή ενός τοίχου από τούβλα, κάνοντας το δωμάτιο πιο άνετο και ατμοσφαιρικό. Η τοιχοποιία είναι ένα θαυμάσιο διακοσμητικό στοιχείο, οπότε δεν είναι απαραίτητο να το διακοσμήσετε με οποιονδήποτε τρόπο. Αν θέλετε ακόμα να προσθέσετε κάτι, μπορείτε να βάλετε στον τοίχο μερικές όμορφες φωτογραφίες ή αφίσες. Θα φαίνονται αρμονικά και δεν θα απορρίψουν το δωμάτιο.

Για το σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σκιά του προϊόντος. Είναι σημαντικό να συνδυαστεί με επιτυχία με το σχεδιασμό. Κάποιοι σχεδιάζουν ένα τοίχο, ενώ άλλοι διακοσμούν μεμονωμένα τμήματα. Και οι δύο επιλογές φαίνονται αξιοπρεπείς. Απίστευτα ελκυστικό και ενδιαφέρουσα εμφάνιση τζάκι ή σόμπα από τούβλο, καθώς και μια θέση στον τοίχο, η οποία θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή, ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα. Η ιδανική επιλογή για ένα καθιστικό σε συνδυασμό με μια κουζίνα είναι ένας μεσαίου μεγέθους τοίχος από τούβλα που θα βοηθήσει στη διάσπαση των ζωνών.

Υπνοδωμάτιο

Στοιχεία τούβλου στο σχεδιασμό φαίνονται πολύ ζεστά, επομένως αρκετά συχνά το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται κατά το σχεδιασμό του υπνοδωματίου. Το τούβλο είναι τέλεια συνδυασμένο με διάφορα υλικά επίστρωσης. Συχνά χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του τοίχου στο κεφάλι των κρεβατιών ή εκείνου στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας της τηλεόρασης. Αν το δωμάτιο είναι πολύ στενό και η πίσω πλευρά του κρεβατιού βρίσκεται κοντά σε ένα μακρύ τοίχο, αυτή η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με εσωτερικό τούβλο. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε το δωμάτιο ευρύτερο, καθώς ο τοίχος απομακρύνεται οπτικά.

Αίθουσα εισόδου

Εάν ο διάδρομος είναι μικρός, η διακόσμηση με ένα φωτεινό διακοσμητικό υλικό, η επιφάνεια του οποίου είναι γυαλιστερό, είναι κατάλληλο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να κάνετε το δωμάτιο μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο. Τις περισσότερες φορές, αυτή η λύση χρησιμοποιείται για Σκανδιναβικό στυλ ή μινιμαλισμό. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τετριμμένο τετράγωνο τούβλο με κόκκινο χρώμα, δημιουργώντας τις γωνίες, τις περιοχές στις αρθρώσεις των επιφανειών, τις ζώνες των καμάρων και το άνοιγμα της πόρτας εισόδου. Εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο, η τοιχοποιία μπορεί να σας βοηθήσει με τη διαμόρφωση των ζωνών.

Κουζίνα

Ακόμα κι αν το δωμάτιο είναι εξαιρετικά μεγάλο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά τούβλα στο σχεδιασμό του,καθώς αυτό μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό. Είναι καλύτερο να κάνετε τοιχοποιία μια σύνδεση μεταξύ διαφορετικών τύπων φινιρίσματος. Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σωστά ο τοίχος στον οποίο θα τοποθετηθεί το υλικό: η τοιχοποιία πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια στην οποία πέφτει το φυσικό φως. Αν υπάρχει επιθυμία χρήσης κόκκινου τούβλου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πηγές πρόσθετου φωτισμού, καθώς αυτά τα στοιχεία απορροφούν το φως.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένοι τύποι εσωτερικών τούβλων δεν είναι κατάλληλοι για το σχεδιασμό της ποδιάς. Αξίζει να επιλέξετε πάνελ τοίχου ή πλακάκια. Τέτοια υλικά μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε συνθήκες λειτουργίας.

Μπάνιο και τουαλέτα

Το μικροκλίμα στο μπάνιο και το μπάνιο είναι συγκεκριμένο, οπότε το εσωτερικό τούβλο δεν είναι μια πολύ καλή επιλογή για αυτά τα δωμάτια. Εάν εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, τα στοιχεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα ειδικό εργαλείο που ανακουφίζει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος από μούχλα. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιηθεί αντιβακτηριακή σύνθεση. Η τραχιά επιφάνεια του τοιχοποιίας και οι λευκές σωληνώσεις είναι ένας συνδυασμός που μοιάζει εξαιρετικά ελκυστικός.Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιφάνειες κατασκευάζονται με πλαστικά πάνελ ή κεραμίδια που μιμούνται ένα τούβλο.

Μπαλκόνι

Κάνοντας μια loggia με διακοσμητικά τούβλα είναι μια καλή ιδέα, επειδή φαίνεται αρμονική και όμορφη. Εάν το μπαλκόνι είναι μικρό, αξίζει να επιλέξετε πιο λεπτές λεπτομέρειες. Μέσα από αυτή τη διακόσμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο και ευχάριστο δωμάτιο για ξεκούραση και χαλάρωση. Χρησιμοποιούνται τόσο φωτεινά όσο και σκοτεινά τούβλα. Αν θέλετε, μπορείτε να κανονίσετε μια θέση γύρω από την πόρτα με γκρι ή ηλικιωμένο τούβλο. Και οι δύο επιλογές φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες και σύγχρονες.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν διακοσμητικά κεραμίδια για διακόσμηση με τα χέρια τους, σαν να φτιάχνετε τη δική σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ασυνήθιστη υφή. Είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Το υλικό από αφρό είναι η ευκολότερη επιλογή για να βοηθήσει να διακοσμήσετε το αρχικό εσωτερικό. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο προϊόν, χρειάζεστε έναν λεπτόκοκκο αφρό. Πρέπει να κοπεί για να δημιουργήσετε ξεχωριστά στοιχεία (25 έως 12 εκατοστά).Εάν η επιφάνεια είναι απόλυτα ομαλή, μπορείτε να κολλήσετε τα τούβλα απευθείας επάνω σε αυτό. Εάν όχι, κατασκευάζεται ένας πίνακας βάσης κόντρα πλακέ.

Τα στοιχεία είναι στερεωμένα στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα PVA με ένα κενό, το οποίο είναι μια απομίμηση φυσικών πλινθοδομών (10-15 χιλιοστά). Για να κάνετε πιο φυσικό, πρέπει να εφαρμόσετε ρωγμές με ένα μαχαίρι ή ένα συγκολλητικό σίδερο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό αντικείμενο). Στη συνέχεια, ο πίνακας τοποθετείται στον τοίχο, μετά τον οποίο μπορείτε να βάψετε τα στοιχεία με ακρυλικό χρώμα. Θα πρέπει να εφαρμοστούν δύο ή τρία στρώματα, ξεκινώντας από μια σκοτεινή σκιά και φως που τελειώνει. Τα δοχεία ψεκασμού είναι τα καλύτερα για τη ζωγραφική.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Με τη βοήθεια της τοιχοποιίας μπορείτε να κάνετε ένα απίστευτο εσωτερικό, η οποία θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

 • Σχεδιασμός φωτός στον οποίο ένα τοίχο από τούβλο διακοσμητικού υλικού με γκρίζες αποχρώσεις συνδυάζεται εξαιρετικά αρμονικά μέσα.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση για τολμηρές και δημιουργικές προσωπικότητες που κάνουν ένα λακωνικό εσωτερικό.
 • Ωραίο σχέδιο στο οποίο το τούβλο είναι ένα στοιχείο διακόσμησης.

Πώς να κάνετε ένα διακοσμητικό τούβλο με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο