Το βάρος του κόκκινου στερεού τούβλου

Στην κατασκευή των σπιτιών και hozblok πιο συχνά χρησιμοποιούνται στερεά κόκκινο τούβλο. Έχει υψηλή απόδοση και παρέχει κτίρια με ανθεκτικότητα. Πριν αρχίσετε να κατασκευάζετε αυτό το υλικό, πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο τις ιδιότητές του αλλά και να υπολογίζετε σωστά τις παραμέτρους βάρους και τη ροή.

Πόσο ζυγίζει ένα τούβλο;

Ένα κόκκινο τούβλο με πλήρες σώμα είναι ένα χύμα οικοδομικό υλικό, το οποίο παράγεται με ειδική τεχνολογία από υψηλής ποιότητας πυρίμαχο πηλό. Έχει μέσα σε ένα ελάχιστο κενά, το ισοδύναμό τους είναι συνήθως 10-15%. Για να καθορίσετε το βάρος ενός κομματιού κόκκινου τούβλου, είναι σημαντικό να εξετάσετε ότι μπορεί να παραχθεί σε τρεις τύπους:

  • ενιαία?
  • ένα και το ήμισυ ·
  • διπλό.

Το μέσο βάρος μίας μόνο μονάδας είναι 3,5 κιλά, το ένα και το μισό είναι 4,2 κιλά και ένα διπλό είναι 7 κιλά. Συγχρόνως για την κατασκευή των σπιτιών επιλέγουν συνήθως το υλικό των τυποποιημένων μεγεθών 250x120x65 mm, το βάρος τους 3.510 kg. Αντιμέτωποι με τα ίδια κτίρια εκτελούν ειδικές μονά μπλοκ, στην περίπτωση αυτή, ένα τούβλο ζυγίζει 1,5 κιλά. Για την κατασκευή τζακιών και σόμπων συνιστάται η χρήση του υλικού M150, εξαιρετικής θερμικής ασφάλειας και με τυποποιημένες διαστάσεις η μάζα μιας μονάδας κλιβάνου μπορεί να κυμαίνεται από 3,1 έως 4 kg.

Επιπλέον, ένα συνηθισμένο τούβλο της μάρκας M100 χρησιμοποιείται για εξωτερική διακόσμηση, είναι ανθεκτικό στον παγετό, παρέχει το κτίριο με καλή μόνωση θορύβου και το προστατεύει από τη διείσδυση της υγρασίας. Το βάρος ενός τέτοιου τεμαχίου είναι 3,5-4 kg. Εάν σχεδιάζεται η κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, τότε είναι απαραίτητο να αποκτήσετε υλικό με τάξη αντοχής τουλάχιστον 200. Το μαρμάρινο τούβλο με σήμα M200 έχει αυξημένο επίπεδο αντοχής, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική θερμομόνωση και ζυγίζει κατά μέσο όρο 3,7 kg.

Υπολογισμός της συνολικής μάζας των δομικών υλικών

Προκειμένου να οικοδομηθεί ένα κτίριο που εξυπηρετείται αξιόπιστα εδώ και πολύ καιρό, η ποιότητα της τοποθέτησης τούβλων διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του.Επομένως, προκειμένου το υλικό να αντέξει το βέλτιστο και το μέγιστο φορτίο, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η μάζα του υλικού ανά 1 m3 τοιχοποιίας. Για το σκοπό αυτό, οι πλοίαρχοι χρησιμοποιούν έναν απλό τύπο: η ειδική βαρύτητα ενός κόκκινου συμπαγούς τούβλου πολλαπλασιάζεται με την ποσότητα του στην τοποθέτηση. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε το βάρος του κονιάματος τσιμέντου, καθώς επίσης να λάβουμε υπόψη τον αριθμό των σειρών, των ραφών και του πάχους τοιχώματος.

Η προκύπτουσα τιμή είναι κατά προσέγγιση, καθώς μπορεί να έχει μικρές αποκλίσεις. Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη κατά την κατασκευή, είναι απαραίτητο να αποφασιστεί εκ των προτέρων το εμπορικό σήμα τούβλου, η μέθοδος τοποθέτησης και ο σωστός υπολογισμός του βάρους και του πλάτους των τοίχων κατά τη δημιουργία ενός έργου.

Για απλοποίηση του υπολογισμού της συνολικής μάζας του υλικού μπορεί και με τον υπολογισμό επιμέρους περιοχών.

1 παλέτα

Πριν αγοράσετε ένα οικοδομικό υλικό, πρέπει επίσης να γνωρίζετε την κατανάλωσή του. Το τούβλο μεταφέρεται σε ειδικές παλέτες, όπου τα μπλοκ τοποθετούνται υπό γωνία 45, με τη μορφή «χριστουγεννιάτικου δέντρου». Σε μια τέτοια παλέτα, κατά κανόνα, τοποθετούνται από 300 έως 500 μονάδες θραυσμάτων. Το συνολικό βάρος του υλικού είναι εύκολο να υπολογίσετε τον εαυτό σας, αν γνωρίζετε τον αριθμό των μπλοκ στην παλέτα και το βάρος μιας μονάδας. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ξύλινων παλετών με βάρος μέχρι 40 κιλά, η χωρητικότητα τους μπορεί να φθάσει τα 900 κιλά.

Για να απλουστευθούν οι υπολογισμοί, ο αγοραστής και ο πωλητής πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι ένα ενιαίο κόκκινο στερεό τούβλο ζυγίζει μέχρι 3,6 κιλά, ενάμισι έως 4,3 κιλά και διπλάσιο σε 7,2 κιλά. Με βάση αυτό, αποδεικνύεται ότι στο ίδιο ξύλινο υπόστρωμα, κατά μέσο όρο, τοποθετούνται μεταξύ 200 και 380 τούβλα. Με απλούς υπολογισμούς προσδιορίζεται το κατά προσέγγιση βάρος του υλικού στην παλέτα, θα κυμαίνεται από 660 έως 1200 kg. Αν προσθέσετε το βάρος του δοχείου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η επιθυμητή τιμή.

Κύβος m

Για την κατασκευή κτιρίων, θα πρέπει επίσης να έχετε πληροφορίες και πόσα κυβικά μέτρα υλικού θα χρειαστείτε για το τούβλο, πόσο θα ζυγίσει. Μέχρι 513 μπλοκ μπορούν να τοποθετηθούν σε 1 m3 ενός ενιαίου κόκκινου τούβλου με πλήρες σώμα, επομένως η μάζα κυμαίνεται από 1693 έως 1847 kg. Για ένα ενάμισι τούβλο, ο δείκτης αυτός θα αλλάξει, καθώς σε 1 m3 η ποσότητα του μπορεί να φτάσει τα 379 κομμάτια, συνεπώς το βάρος θα κυμανθεί από 1515 έως 1630 kg. Όσο για τα διπλά μπλοκ, τότε σε ένα κυβικό μέτρο υπάρχουν περίπου 242 μονάδες και μάζα από 1597 έως 1742 κιλά.

Παραδείγματα υπολογισμού

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ιδιοκτήτες γης προτιμούν να ασχολούνται με την κατασκευή των σπιτιών και hoztopostroyk ανεξάρτητα. Φυσικά, αυτή η διαδικασία θεωρείται δύσκολη και απαιτεί την παρουσία ορισμένων γνώσεων, αλλά εάν κάνετε ένα έργο σωστά και υπολογίζετε την κατανάλωση τούβλων,τότε τελικά θα αποδειχθεί ότι θα χτιστεί ένα όμορφο και ανθεκτικό κτίριο. Τα παρακάτω παραδείγματα θα βοηθήσουν τους αρχάριους να υπολογίζουν τα οικοδομικά υλικά.

Κατανάλωση κόκκινων συμπαγών τούβλων για την κατασκευή διώροφου σπιτιού 10 × 10 μ. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ολόκληρο το μήκος των εξωτερικών ορόφων. Δεδομένου ότι το κτίριο θα έχει 4 τοίχους, το συνολικό μήκος θα είναι 40 μ. Με ύψος οροφής 3,1 μ., Η επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων των δύο ορόφων θα είναι 248 m2 (s = 40 × 6,2). Από το προκύπτον σχήμα θα πρέπει να αφαιρεθούν ορισμένες περιοχές, μακριά από τις πόρτες και τα ανοίγματα των παραθύρων, επειδή δεν θα είναι επενδεδυμένα με τούβλο. Έτσι, αποδεικνύεται ότι η περιοχή των τοίχων του μελλοντικού σπιτιού θα είναι 210 m2 (248m2-38m2).

Για την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, συνιστάται η κατασκευή τοίχων με ελάχιστο πάχος 68 cm, έτσι ώστε η τοποθέτηση να γίνεται σε 2,5 σειρές. Στην αρχή, η τοποθέτηση πραγματοποιείται με ένα συνηθισμένο ενιαίο τούβλο σε δύο σειρές, και στη συνέχεια γίνεται η πρόσοψη με μπροστινό τούβλο σε μια σειρά. Ο υπολογισμός των μπλοκ σε αυτή την περίπτωση μοιάζει με αυτό: 21 × 210 = 10710 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί ένα ενιαίο κανονικό τούβλο για επικάλυψη: 204 × 210 = 42.840 τεμ. Το βάρος του οικοδομικού υλικού υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τη μάζα ενός μπλοκ με τη συνολική ποσότητα.Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το εμπορικό σήμα του τούβλου και τα χαρακτηριστικά του.

Κατανάλωση του στερεού κόκκινου τούβλου για την τοποθέτηση του τοίχου 5 × 3 m. Σε αυτή την περίπτωση, η εκταση της επιφάνειας θα είναι 15 m2. Από την κατασκευή του 1 m2 για να χρησιμοποιήσετε 51 τεμ. μπλοκ, αυτός ο αριθμός πολλαπλασιάζεται επί της έκτασης 15 m2. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι απαιτούνται 765 τούβλα για την κατασκευή επικάλυψης 5 × 3 m. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αρμοί κονιάματος, το προκύπτον ποσοστό θα αυξηθεί κατά περίπου 10% /, και η κατανάλωση μπλοκ θα είναι 842 τεμάχια.

Δεδομένου ότι μέχρι 275 μονάδες κόκκινου τούβλου τοποθετούνται σε μία παλέτα και το βάρος της είναι 1200 kg, είναι εύκολο να υπολογιστεί ο απαιτούμενος αριθμός παλετών και το κόστος τους. Σε αυτή την περίπτωση, για την κατασκευή ενός τείχους θα χρειαστεί να αγοράσετε τουλάχιστον 3 παλέτες.

Μια ανασκόπηση των χαρακτηριστικών του κόκκινου τούβλου Votkinsky M 100 βλέπε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο