M100 τούβλο: χαρακτηριστικά, τύποι και εφαρμογές

Στην παραγωγή τούβλων χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές κατασκευής, οι οποίες καθορίζουν περαιτέρω το χρώμα, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Η σήμανση μιλά για τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος. Κάθε τύπος έχει τις δικές του ιδιότητες. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στην κατασκευή είναι τα τούβλα των μοντέλων M100 και M150.

Περιγραφή

Πριν αποφασίσετε για την επιλογή του οικοδομικού υλικού, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπαρχουσών επιλογών. Πρώτα απ 'όλα, οι αγοραστές ανησυχούν για τους δείκτες δύναμης. Το σήμα M100 σημαίνει ότι το προϊόν μπορεί να αντέξει φορτίο που δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό. Το μέγεθος ενός συνηθισμένου τούβλου είναι μήκους 250 χιλιοστών, πλάτους και ύψους 120 και 65 χιλιοστών, αντίστοιχα.Το βάρος ενός τέτοιου προϊόντος είναι περίπου 3,5 κιλά.

Brick M100 χρησιμοποιείται συχνότερα για την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό αυτό απαγορεύεται να εφαρμοστεί αν το ύψος του κτιρίου είναι πάνω από 2-3 ορόφους.

Κατά την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα τούβλο που έχει σημειωθεί λιγότερο από το M150.

Είδη

Η πυκνότητα του τούβλου επηρεάζεται αναμφισβήτητα από το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε. Σύμφωνα με αυτό το προϊόν μπορεί να χωριστεί σε διάφορους τύπους. Εκτός από την κοφτερή, κοίλη, απλή και μισή, υπάρχουν επίσης κεραμικά, υπερσυμπιεσμένα και πυριτικά προϊόντα. Εξετάστε αυτά τα είδη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τύποι κεραμικών και πυριτικών τούβλων διαφέρουν, πρώτα απ 'όλα, στη σύνθεση. Το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει έναν ή περισσότερους από δύο τύπους αργίλου, ο οποίος χυτεύεται, αποξηραίνεται και καίγεται. Λόγω αυτού, είναι καλά ανεκτή από την υγρασία. Το δεύτερο αποτελείται από άμμο και ασβέστη. Είναι κατασκευασμένο σε λευκό χρώμα και έχει χαμηλή αντίσταση στην υγρασία, λόγω των οποίων έχει περιορισμούς στο πεδίο εφαρμογής. Επίσης, το τούβλο πυριτίου είναι λεπτότερο από το κεραμικό, αν και παρέχει τουλάχιστον καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση των χώρων.

πυριτικό
κεραμικά

Όσον αφορά τα υπερσυμπιεσμένα προϊόντα, είναι 90% ασβεστόλιθος, ενώ το υπόλοιπο 10% είναι τσιμέντο και βαφές. Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σε εργασίες φινιρίσματος κτιρίων. Στην περίπτωση αυτή, ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει η ποικιλία των χρωμάτων.

Το τούβλο που βλέπει μπορεί να εκδοθεί σε αποχρώσεις όπως το κανονικό κόκκινο, καφέ, τερακότα, καθώς και ένα ελεφαντόδοντο και άχυρο.

υπερπηγμένο

Τα κεραμικά προϊόντα είναι κοφτερά και κοίλα. Η διαφορά έγκειται στο περιεχόμενο διαμπερών οπών, θερμικής αγωγιμότητας, αντοχής στην υγρασία. Για παράδειγμα, σε σωματοποιημένα τούβλα, η παρουσία κενών δεν μπορεί να υπερβεί το 13%, ενώ οι κοίλες αποδίδουν θερμότητα πολύ καλύτερα, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικές στην υγρασία.

σωρός
κοίλο

Δείκτες ποιότητας και μέθοδοι χύτευσης

Μπορεί να κριθεί με τα βασικά έγγραφα - το πιστοποιητικό ποιότητας και το διαβατήριο για το πόσο υψηλής ποιότητας υλικό προτίθεται να αγοράσει ο αγοραστής. Σε αυτά τα έγγραφα υπάρχουν τα κύρια χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες των προϊόντων.

Όσον αφορά τη χύτευση, μπορεί να είναι ημίσυρα και πλαστικά. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πλαστική διαδικασία είναι ο σχηματισμός τούβλων.Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν περιορισμούς στη χρήση. Το υλικό τοποθετείται υπό μορφή και υπόκειται σε έλεγχο πίεσης υπό πίεση. Στη συνέχεια διεξάγεται ξήρανση, μετά την οποία το προϊόν καίγεται υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών.

Η ημι-ξηρή χύτευση περιλαμβάνει το ψήσιμο χωρίς προ-ξήρανση. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να πάρετε τούβλα με πορώδη δομή. Αυτά τα προϊόντα έχουν περιορισμούς στη χρήση, για παράδειγμα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή δομών στήριξης και περιφράξεων. Ωστόσο, είναι καλά αποδεδειγμένα ως υλικό για δάπεδα και τοίχους μέσα στο δωμάτιο. Τα τούβλα έχουν ιδανικό σχήμα, η επικάλυψή τους είναι λεία και δεν έχει τραχιά άκρα, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική επιλογή για πλακάκια.

Διαστάσεις

Τα τούβλα M100 μπορούν να παραχθούν σε 3 μεγέθη. Η επακόλουθη χρήση τους εξαρτάται από το είδος της τοιχοποιίας που θα χρησιμοποιήσουν οι οικοδόμοι. Τα προϊόντα μπορούν να είναι μεμονωμένα (250x120x65 mm), ενάμισι (250x120x88 mm) και διπλά (250x120x138 mm).

Το βάρος κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος (από 2 έως 2,3 kg στην πρώτη, από 3 έως 3,2 kg στη δεύτερη και από 4,8 σε 5 kg στην τρίτη περίπτωση).

Αν λάβετε υπόψη το μέγεθος των προϊόντων, μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό τους, ο οποίος απαιτείται κατά την κατασκευή. Αυτές οι διαστάσεις θεωρούνται τυποποιημένες.Επίσης πωλούνται προϊόντα αποκατάστασης και τούβλα ευρωπαϊκών μεγεθών.

Πού ισχύει;

Brick M100 χρησιμοποιείται αρκετά ευρέως στην κατασκευή. Σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, δεν μπορούν όλοι να αξιολογήσουν θετικά την εμφάνισή τους. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να κρατήσετε την επένδυση ή να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά πλαίσια. Εάν χρησιμοποιείτε τις πλάκες τελικής επεξεργασίας, παράλληλα, μπορείτε να καλύψετε τους τοίχους του μονωτικού υλικού.

Στερεό τούβλο M100 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία οικοδόμησης ενός ιδρύματος, καθώς και κατά την τοποθέτηση των τοίχων του κτιρίου. Το κανονικό τούβλο είναι ιδανικό για τη συναρμολόγηση των σόμπων και των τζακιών, αλλά στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καπλαμά. Επίσης, όπως και το κοίλο, χρησιμοποιείται για την κατασκευή χωρισμάτων. Για την τελική εργασία, ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι μπορείτε εύκολα να κόψετε ένα τούβλο και να του δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

Όσον αφορά τη λύση για την τοποθέτηση, εδώ είναι απαραίτητο να εξεταστεί μόνο ο τόπος εργασίας. Η σύνθεση τσιμέντου είναι κατάλληλη όχι μόνο για την κατασκευή εξωτερικών τοίχων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Το ασβέστη είναι εξαιρετικό για εσωτερική εργασία.Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει ένα οξύ πρόβλημα του χρώματος των ραφών. Μπορεί εύκολα να λυθεί χρησιμοποιώντας ξηρά μείγματα. Στην κατασκευή κτιρίων όπου παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση διαλύματος αργίλου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η μεγάλη ζήτηση για τούβλα M100 οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θετικών χαρακτηριστικών του. Πρώτα απ 'όλα, είναι μια ελκυστική κατηγορία τιμών. Το κόστος των προϊόντων είναι σχετικά μικρό, γεγονός που τους επιτρέπει να τα βλέπουν οι καταναλωτές σε διάφορα κοινωνικά επίπεδα.

Τα στερεά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία έργων. Επιπλέον, είναι αρκετά ρεαλιστικό να το κάνετε μόνοι σας, αρκεί να γνωρίζετε τα βασικά της τεχνολογίας των κατασκευών και να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την κατασκευή σύνθετων δομών πρέπει ακόμα να στραφούν σε επαγγελματίες.

Τα unary κεραμικά προϊόντα M100 δημιουργούν εξαιρετική ηχομόνωση του δωματίου. Επιπλέον, οι μονωτικές ιδιότητες του υλικού καθιστούν δυνατή την απόρριψη πρόσθετης μόνωσης.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά την εργασία με ένα συνηθισμένο τούβλο, θα απαιτηθεί επένδυση.Αυτό δεν είναι πάντοτε επωφελές από οικονομική άποψη, τόσο πολλοί αγοραστές σταματούν να χρησιμοποιούν υλικό προσώπου.

Κανόνες επιλογής

Όταν αγοράζετε ένα τούβλο M100 αξίζει να δίνετε προσοχή σε μερικά σημεία. Όσον αφορά το μέγεθος, οι περισσότερες φορές η επιλογή είναι μεταξύ μονής και διπλής. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο της τοιχοποιίας, το υλικό επιλέγεται ξεχωριστά.

Δεδομένου ότι το τούβλο είναι το κύριο δομικό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή κτιρίων, είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε τη μέγιστη παράμετρο των κύκλων απόψυξης και κατάψυξης. Αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν η επιλογή των 30-50 κύκλων.

Ανθρώπινα τούβλα χρησιμοποιούνται για να κάνουν το ίδρυμα, ωστόσο, υπάρχουν και εδώ περιορισμοί. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται με ημι-ξηρή τεχνολογία χύτευσης έχουν μικρή αντοχή στον παγετό. Η χρήση τους σε αυτή την περίπτωση, όπως στην περίπτωση της εξωτερικής επένδυσης, πρέπει να αποφεύγεται. Αλλά είναι τέλεια για την κατασκευή χωρισμάτων μέσα στο κτίριο.

Το τούβλο M100 είναι κατάλληλο για την κατασκευή κατοικιών που δεν έχουν περισσότερους από 3 ορόφους.Για υψηλότερα κτίρια, χρησιμοποιήστε προϊόντα άλλων μοντέλων.

Το χρώμα του τούβλου επηρεάζεται από τις βαφές και το ψήσιμο, οπότε δεν θα πρέπει να συμπεράσετε την ποιότητα του προϊόντος στη βάση του. Τα προϊόντα ποιότητας δεν πρέπει να έχουν ρωγμές και τσιπς και το υλικό δεν πρέπει να καταρρέει.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα σπίτι από τούβλα, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο