Χαρακτηριστικά και εφαρμογή του τούβλου M200

Πολλές πόλεις της εποχής μας είναι χτισμένες με ψηλά κτίρια. Αυτό ισχύει κυρίως για τη στέγαση. Ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται από έτος σε έτος και δεν είναι πάντα δυνατό να επεκταθεί η επικράτεια. Έτσι, οι οικισμοί δεν μεγαλώνουν τόσο πολύ όσο το επάνω. Και για τα πολυώροφα κτίρια χρειάζεστε ένα κατάλληλο δομικό υλικό. Δεδομένου ότι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των αγοραστών κατοικιών είναι τα τούβλα νέα κτίρια, τα οποία διακρίνονται από την φιλικότητα προς το περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης θερμότητας, οι κατασκευαστικές εταιρείες προσπαθούν να οικοδομήσουν στέγαση από τούβλα. Για τα σπίτια αυτά είναι το καλύτερο ταιριάζει μάρκα τούβλο M200. Εξετάστε γιατί αυτή η δήλωση είναι αληθινή.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η μάρκα τούβλων έχει δείκτη δύναμης M200, που σημαίνει ότι υπομένουν το φορτίο σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της έκτασής του των 200 κιλών.Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να ονομάσουμε ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό το πιο αξιόπιστο για την κατασκευή οικιστικών και άλλων κτιρίων πάνω από το πρότυπο 9 ορόφους. Λόγω της αυξημένης αντοχής του, αυτό το τούβλο έχει πραγματικά καθολικά χαρακτηριστικά κατασκευής. Ισχύει για τοποθέτηση φέροντων τοίχων και άλλων υποστηρικτικών δομών, κατώτερων ορόφων πολυκατοικιών, υπόγειων κτιρίων καθώς και θεμελίων, συμπεριλαμβανομένων και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και σταγόνων θερμοκρασίας.

Το Mark 200 χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στον παγετό. Ο δείκτης αντοχής στον παγετό, ο οποίος υποδηλώνεται με το γράμμα F, έχει μια τιμή από 50 έως 100. Αυτό σημαίνει πόσοι κύκλοι ψύξης και απόψυξης μπορεί να αντέξει ένα σήμα από τούβλα χωρίς αλλαγές στις βασικές του ιδιότητες. Μερικές φορές αυτό το ποσό λαμβάνεται για τη μακροζωία του τοιχοποιίας.

Αν το σπίτι είναι τούβλο-πλακόστρωτο με το δείκτη F100, αυτό σημαίνει ότι το κτίριο μπορεί να παραμείνει για τουλάχιστον 100 χρόνια χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Είδη

Ανάλογα με το σκοπό, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι μάρκας M200:

 • αντιμετωπίζει, που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς της εργασίας που αντιμετωπίζει και φινίρισμα?
 • ιδιωτική, που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση τοίχων, θεμελίων και άλλων κατασκευαστικών αντικειμένων?
 • κλιβάνου με θερμική σταθερότητα και απαραίτητη για την εγκατάσταση φούρνων, καπνοδόχων και σωλήνων.

Η μάρκα 200 και η σύνθεση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τούβλων διαφέρουν.

 • Πυριτικό. Το τούβλο έχει λευκό χρώμα. Είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα χαλαζιακής άμμου, νερού και ασβέστη, το οποίο εκτίθεται σε ατμό υψηλής πίεσης πριν από την απολιποβολή.
 • Κεραμικό. Παράγεται με πύρωση πηλού με διάφορα τεχνολογικά πρόσθετα σε αυτόκλειστα σε θερμοκρασίες έως και 1.000 μοίρες. Το χρώμα των προϊόντων αυτών είναι κόκκινο με διαφορετικές αποχρώσεις (ανάλογα με τη σύνθεση των ακαθαρσιών από πηλό).

Σε μέγεθος σύμφωνα με την GOST, το τούβλο M200 χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • ενιαίο με διαστάσεις (μήκος / πλάτος / πάχος) ίσο με 250/120/65 mm.
 • ενάμισι - 250/120/88 mm.
 • διπλό - 250/120/138 mm.

Πυκνότητα δομικού υλικού

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ένα τούβλο μπορεί να είναι γεμάτο σώμα. Ένα και το μισό και διπλάσια ομοιότητα είναι διαθέσιμα μόνο με τη μορφή προϊόντων κουλοχέρηδων. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικές είναι οι ποικιλίες της μάρκας M200 από τούβλα, είναι ενωμένες από την παρουσία δύο αναμφισβήτητων ιδιοτήτων:

  • υψηλή αντοχή.
  • απολύτως φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση - άμμος, άργιλος, άσβεστος, ακαθαρσίες και νερό.

  Πού ισχύει;

  Το συνηθισμένο κεραμικό τούβλο διαθέτει υψηλή ηχομόνωση και αντοχή στο νερό, επομένως έχει πλεονεκτήματα έναντι άλλων τύπων μάρκας M200. Ένα τούβλο πλήρους πυριτίου, δυστυχώς, έχει υπερβολική απορρόφηση υγρασίας. Με όλες τις άλλες ίσες αρετές, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή θεμελίων και υπογείων. Για τους σκοπούς αυτούς, το κεραμικό αντίστοιχό του ταιριάζει καλύτερα. Ταυτόχρονα, λόγω του χαμηλότερου κόστους του, το γεμάτο πυριτικό δομικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια για την ανέγερση δομών στήριξης και χαμηλότερων ορόφων πολυκατοικιών που διαθέτουν δείκτες υψηλής αντοχής και θορύβου.

  Οι τύποι 200 ​​και 200 ​​τετραγωνικών τούβλων έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα εξαιτίας των κενών τους και έτσι χρησιμοποιούνται, λαμβάνοντας υπόψη την αντοχή και την αντοχή στον παγετό, για την κατασκευή τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών τοίχων κτιρίων. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιείται κοίλο υλικό για επενδύσεις προσόψεων. Το ενάμισι και το διπλό οικοδομικό υλικό είναι επίσης επωφελές επειδή απαιτεί λιγότερη κατανάλωση κονιάματος και χρόνο για τοιχοποιία, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της σύγχρονης κατασκευαστικής βιομηχανίας.

  Ακόμη και τα τζάκια μπορούν να κατασκευαστούν από στερεά κεραμικά τούβλα. Κάνει καλή θερμότητα και το δίνει σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο. Ωστόσο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση τοποθέτηση των θαλάμων καμίνων και τζάκι, καθώς το υλικό θα καταρρεύσει γρήγορα όταν αλληλεπιδρά με τη φωτιά.

  Για τους πυροσβεστικούς καυστήρες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά τούβλο φούρνου (chamotte), ειδικά επεξεργασμένο για τέτοιες συνθήκες.

  Όπως μπορείτε να δείτε, το μαρμάρινο τούβλο M200 είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται στην κατασκευή διαφόρων δομών, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων, των ισογείων, των ορόφων, των προσόψεων, των εσωτερικών γεμάτων των δομικών κατασκευών, καθώς και για τη σόμπες και τα τζάκια. Κατά την επιλογή ενός υλικού, είναι πολύ σημαντικό να απαιτείται από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας των προϊόντων, καθώς και εξωτερική επιθεώρηση για να βεβαιωθείτε ότι ο τύπος τούβλου συμμορφώνεται με τον αναφερόμενο τύπο. Μπορείτε να σπάσετε ένα αντίγραφο για να ελέγξετε τη δύναμή του και την ποιότητα της πυρκαγιάς κόκκινο τούβλο (δεν πρέπει να υπάρχει εσωτερική μαύρισμα). Προσπαθήστε να σπάσετε το υλικό - ρωγμές στην επιφάνεια επιτρέπονται, αλλά η ευκολία θραύσης ενός τούβλου αποδεικνύει την αποτυχία του.

  Για συμβουλές σχετικά με την επιλογή ειδικών τούβλων από τούβλα, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο