Γκρίζο τούβλο: χαρακτηριστικά, τύποι και πεδίο εφαρμογής

 Γκρίζο τούβλο: χαρακτηριστικά, τύποι και πεδίο εφαρμογής

Στην κατασκευή κτιρίων, το σημαντικότερο μέρος είναι το υλικό στο οποίο στηρίζεται το κτίριο. Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι προτιμούν τούβλο υλικό, το οποίο έχει πολλούς τύπους. Γκρίζο τούβλο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό το στοιχείο είναι ευρέως κατανεμημένο στην πρόσοψη των κτιρίων, εκτιμάται λόγω της υψηλής αντοχής του και της ανθεκτικότητας σε εξωτερικούς παράγοντες.

Χαρακτηριστικά και πεδίο εφαρμογής

Το τούβλο είναι ένα πυκνό οικοδομικό υλικό με τη μορφή ενός μπαρ, που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση σπιτιών, βίλες, διάφορα είδη λουτρών. Ένα τέτοιο υλικό είναι γνωστό από τον αιώνα XV. Είναι σε συνδυασμό με τέτοιες ιδιότητες όπως: αντοχή στο νερό, θερμομόνωση και μηχανική αντοχή - τα τούβλα οδηγούν από κάθε άποψη.

Αν μιλάμε για πρακτική εφαρμογή, το τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη του κτιρίου και για τη διακόσμηση του πεζοδρομίου με τη μορφή πλακιδίων. Χρησιμοποιείται ενεργά για τον εξοπλισμό τζακιών, σόμπων, υπογείων, εσωτερικών διακοσμήσεων. Το υλικό είναι κατάλληλο για την αποκατάσταση παλαιών και ερειπωμένων κατασκευών. Μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων τούβλων δίνει κομψότητα στο εσωτερικό.

Είδη

Η βάση των τυποποιημένων τούβλων είναι πηλός και τσιμέντο. Υποδιαιρείται σε ένα μονό, ένα και το μισό με επίπεδη, με σχέδια ή διπλή επιφάνεια. Η ευκολία επεξεργασίας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό σχήμα ανακούφισης. Στην εμφάνιση γκρι τούβλο χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • με λεία επιφάνεια.
 • τραχύ, πελεκημένη επιφάνεια, δίνοντας την επίδραση καθαρού βράχου.
 • βαθιά επιφάνεια του φλοιού.

Κατά την κατασκευή των προσόψεων τούβλα διαφέρει στις κατηγορίες. Η σύνθεση του είναι διαφορετική.

 • Πυριτικό, που παράγεται κυρίως από χαλαζιακή άμμο με την προσθήκη ασβέστου και τέφρας.
 • Εξωθημένο, που λαμβάνεται από υψηλή πίεση ως αποτέλεσμα ενός μείγματος τσιμέντου και μικρών πετρωμάτων.
 • Κεραμικά,κατασκευασμένο σύμφωνα με το σύστημα καύσης ειδικών πηλών και ανόργανων προσθέτων.
 • Το κλίνκερ με ειδική αντοχή κατασκευάζεται με την πυροσυσσωμάτωση πυρίμαχου αργίλου.

Για να φτιαχτεί ένα γκρι πυριτικό τούβλο, προστίθεται μια ειδική βαφή στη σύνθεση του, και στη συνέχεια ολόκληρη η μάζα υποβάλλεται σε φρύξη στους 200 βαθμούς και υψηλή ατμοσφαιρική πίεση. Απομονώνει απολύτως τον ήχο και μειώνει τη ροή της θερμότητας, αλλά δεν ανέχεται την υγρασία. Είναι το πιο κατάλληλο για την επένδυση του εσωτερικού.

Κεραμικό γκρι τούβλο ανάλογα με τα εξαρτήματα μπορεί να είναι διαφορετικές αποχρώσεις. Ποιος θα είναι ο τόνος του, αποφασίζει το αρχικό υλικό του προϊόντος. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του πηλού, την ανάμιξη αλάτων και οξειδίων. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών δίνει μια στερεή μορφή για να αποφευχθεί η ταχεία φθορά ή μηχανική βλάβη. Τέτοιες ράβδοι μπορούν να φρυγανιστούν σε θερμοκρασία 1000 μοίρες.

Για να βάψετε κεραμικά τούβλα που αντιμετωπίζουν, εφαρμόζονται δύο τεχνολογίες. Η πρώτη τεχνολογία χρησιμοποιεί λευκή καύση ή κόκκινη πηλό. Το τελευταίο θα δώσει στο τούβλο ένα πιο σκούρο χρώμα και ο λευκός πηλός θα κορεστεί το υλικό με λευκό, ροδακινί και κίτρινο.Για να επιτευχθεί μια διαφορετική απόχρωση, προστίθενται ειδικές χρωστικές ουσίες κατά τη διάρκεια του ζυμώματος του τσιμέντου.

Η μέθοδος κατασκευής υπερπλασμένων τούβλων είναι απλή. Για την παραγωγή ενός τέτοιου γκρίζου τούβλου, ο θρυμματισμένος ασβεστόλιθος συμπιέζεται με μια υδραυλική πρέσσα σε τέτοιο βαθμό ώστε τα κομμάτια του υλικού να γίνουν ένα κομμάτι. Στη συνέχεια, το θρυμματισμένο υλικό συνδέεται με ένα διάλυμα τσιμέντου και νερού. Όλα αυτά χρωματίζονται επιπρόσθετα με τη βοήθεια χρωστικών συνθέσεων. Στη συνέχεια οι ήδη σχηματισμένες ράβδοι στεγνώνουν μέχρι 20 ώρες σε ειδικό θάλαμο.

Το γκρίζο τούβλο κλίνκερ απορροφά πολύ ασθενώς την υγρασία και με ανυπομονησία ανέχεται οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας την ακεραιότητα. Ένας ειδικός τύπος αργίλου είναι φρυγμένος σε υψηλές θερμοκρασίες, έτσι ένα σκούρο χρώμα για κλίνκερ είναι ο κανόνας. Παράγονται κυρίως σε κοίλη μορφή. Ανάλογα με την τελική θερμοκρασία καύσης, σχηματίζεται το μελλοντικό χρώμα.

Clinker γκρι τούβλο είναι μια παγκόσμια θεραπεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση, αλλά και για τη δημιουργία πεζοδρομίων, διαδρομών μεταφοράς και παιδικών χαρών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σωμάτων και κοίλων;

Πλήρες σώμα πιο ανθεκτικό στη δομή. Χρησιμοποιούνται σε κτίρια όπου απαιτείται ισχυρή κατασκευή. Έχουν ένα μικρό μείον, αυτή είναι μια υψηλή θερμική αγωγιμότητα και αν χτίζετε ένα σπίτι σε ένα τέτοιο υλικό, θα χρειαστεί να μονώσετε τους τοίχους.

Το κοίλο γκρι τούβλο είναι μια πιο προσιτή επιλογή και το βάρος είναι πολύ ελαφρύτερο. Θερμότητας που κρατούν καλύτερο από το πλήρες σώμα. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή, όπου δεν χρειάζεστε μεγάλο φορτίο στους τοίχους.

Για να διασφαλίσετε την καλή ποιότητα του υλικού, φροντίστε να λάβετε υπόψη την εμφάνισή του. Πρέπει να είναι ομοιόμορφη, αν ο γκρίζος τούβλο είναι καλυμμένος με υπόλευκες κηλίδες, τότε υπάρχουν ακαθαρσίες αλατιού. Ο λόγος για αυτό είναι ένα προϊόν κακής ποιότητας και μια κατεστραμμένη τεχνολογία παραγωγής. Για να αφαιρέσετε αυτό το άλας στην πέτρα, πρέπει να εφαρμόσετε ένα διάλυμα οξέος (συνήθως υδροχλωρικό) στην προβληματική περιοχή. Μετά από λίγο, ξεπλύνετε με νερό και, εάν χρειάζεται, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία αρκετές φορές.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα το φυσικό χρώμα, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε προσεκτικά την τεχνική τεκμηρίωση. Το έγγραφο πρέπει να είναι σαφώς γραμμένο ότι στην κατασκευή του χρώματος πρέπει να είναι ανθεκτικά στο αλκαλικό μέσο.Διαφορετικά, το τούβλο που βλέπει θα σταδιακά αρχίσει να σέρνει μακριά και όλο το χρώμα του θα διαγραφεί.

Οφέλη

Ως συστατικό βαρέως τύπου, το γκρι τούβλο έχει πολλές άλλες αναντικατάστατες ιδιότητες, τα οποία δεν αποθηκεύονται πάντα σε άλλα υλικά.

 1. Η απώλεια θερμότητας κατά τη διάρκεια της τοιχοποιίας είναι μικρότερη από το μισό.
 2. Ανθεκτικό στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 3. Φυσικές, οικολογικές πρώτες ύλες.
 4. Καλή μόνωση.
 5. Το μέτωπο και οι πάτοι του κτιρίου δεν υπόκεινται σε καταστροφή από τις καιρικές συνθήκες.
 6. Καλή ανθεκτικότητα.
 7. Η δυνατότητα να δοκιμάσετε οποιαδήποτε σκιά χρώματος.
 8. Προστασία από την ηλιοθερμία.

Μειονεκτήματα

Ανάμεσα στα εκπληκτικά πλεονεκτήματα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αδυναμίες, όπως:

 • βαριά κατασκευή, δίνοντας το φορτίο στο θεμέλιο του κτιρίου.
 • υψηλό κόστος φινιρίσματος.
 • πολύπλοκη αποσυναρμολόγηση και αντικατάσταση ολόκληρης της δομής.

Όταν επιλέγετε ένα τούβλο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος, εξαιτίας αυτού θα εξαρτηθεί από τη δική τους ασφάλεια, άνεση στο σπίτι. Τα τούβλα από γκρι υλικά για πολλά χρόνια θα σας εξοικονομήσουν από τις επισκευές.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους τούβλων και τα χαρακτηριστικά τους στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο