Τούβλο σχισμένο: τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

 Τούβλο σχισμένο: τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Η επιτυχία της επόμενης εργασίας εξαρτάται από την επιλογή των δομικών υλικών. Μια ολοένα και πιο δημοφιλής λύση είναι ένα τούβλο διπλής σχισμής, το οποίο έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά είναι σημαντικό να βρεθεί ο κατάλληλος τύπος υλικού, καθώς και να κατανοηθούν οι ιδιαιτερότητες της τοποθέτησης των μπλοκ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα πλεονεκτήματα ενός μπλοκ από τούβλα είναι:

  • υψηλή πυκνότητα.

  • Αντοχή στο νερό.

  • σταθερότητα στο κρύο.

Το μέγεθος των ακόλουθων τύπων τούβλων:

  • ενιαία?

  • ένα και το ήμισυ ·

  • διπλό.

Ένα ενιαίο προϊόν έχει διάσταση 250x120x65 mm. Ένα και μισό - 250x120x88 mm. Διπλό - 250x120x138 mm.Όσο περισσότερα κενά, τόσο ευκολότερο είναι το διαμορφωμένο σχέδιο. Αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την επίδραση του αριθμού των κενών στην αντοχή στο κρύο και την απορρόφηση νερού. Ένα κόκκινο δομικό στοιχείο μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα - έναν κύκλο, ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο ή ακόμα και ένα ωοειδές.

Κατηγορίες δομικών υλικών

Τα κοίλα τούβλα με βάση το τσιμέντο και την άμμο είναι φθηνότερα από την παραδοσιακή κεραμική έκδοση. Μετά από όλα, δεν περιλαμβάνει αρκετά ακριβό πηλό. Η απουσία του δεν επηρεάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά - το προϊόν είναι αρκετά ανθεκτικό. Ωστόσο, ένα τέτοιο τούβλο μεταδίδει περισσότερη θερμότητα από άλλες ποικιλίες. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται με φειδώ.

Πολύ καλύτερο από αυτή την άποψη, το λεγόμενο θερμικά αποδοτικό υλικό. Είναι σχετικά ελαφρύ και σας επιτρέπει να διατηρείτε τη θερμότητα στο σπίτι σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Το κεραμικό τετράγωνο τετράγωνο έχει μεγάλη ζήτηση όταν αντιμετωπίζει κτίρια. Έχει επίσης ένα εξαιρετικό επίπεδο θερμομόνωσης. Εάν, μαζί με τη συγκράτηση της θερμότητας, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εξάπλωση των εξωτερικών ήχων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί πορώδες τούβλο.

Το διπλό τούβλο είναι δημοφιλές λόγω της βέλτιστης ταχύτητας και της μείωσης του κόστους. Έχει επίσης εξαιρετική αντοχή και διατηρεί θερμότητα καλά.Αυτές οι πολύτιμες ιδιότητες διατηρούνται ακόμη και όταν στοιβάζονται σε μία σειρά. Το μερίδιο των ρωγμών μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 55% του συνολικού όγκου τούβλου.

Ο πιο ακριβός τύπος τσιμεντοκονίες είναι foamyatomitovy - απαιτείται κυρίως για τη μεταλλουργική παραγωγή, και στην ιδιωτική κατασκευή σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται.

Χρώματα της τεχνολογίας και της εφαρμογής

Το τούβλο σχισίματος παράγεται με ελάχιστη κατανάλωση πρωτογενών πρώτων υλών. Αυτό μειώνει την ένταση της εργασίας και συμβάλλει στη μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος. Το δομικό συγκρότημα επτά γκαζόν έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο, αλλά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μπορεί να επιτευχθεί ένας άλλος αριθμός κενών. Για πηλό εργασίας με υγρασία 10% χρησιμοποιείται.

Η λήψη κενών μέσα στη μονάδα πίεσης επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών πυρήνων. Το σημαντικό σημείο είναι η συστηματική ξήρανση των μπλοκ, η οποία δεν μπορεί να επιταχυνθεί. Μόλις τελειώσει η ξήρανση, τα τούβλα καίγονται και τα θερμαίνουν σε 1000 μοίρες. Τούβλο σχισμένο κατάλληλο κυρίως για τους φέροντες τοίχους, η βάση του δεν μπορεί να τεθεί. Αλλά μπορείτε να διαλέξετε τους εσωτερικούς τοίχους.

Η επιλογή των τετραγώνων σε μέγεθος βασίζεται στην πολυπλοκότητα της κατασκευής και στην κλίμακα της εργασίας που πρέπει να γίνει.Όσο μεγαλύτερη είναι η δομή υπό κατασκευή, τόσο μεγαλύτερα πρέπει να είναι τα ίδια τα μπλοκ. Αυτό σας επιτρέπει να επιταχύνετε τη ροή εργασίας, εκτός από το μείγμα τσιμέντου. Τα μεγάλα κτίρια κατοικιών είναι συχνά χτισμένα από διπλά λείους τούβλους. Η απαγόρευση της χρήσης κοίλων τούβλων στις πλίνθους και στα θεμέλια συνδέεται με την υψηλή υγροσκοπικότητα της.

Πρακτική χρήση των τετράγωνων τούβλων

Η διαδικασία τοποθέτησης δεν απαιτεί τη χρήση συνδετήρων, με εξαίρεση το τσιμεντοκονίαμα. Κάθε στάδιο της εργασίας εκτελείται με αυστηρά καθορισμένα εργαλεία. Για να είναι η σταθερότητα της δομής βέλτιστη, είναι απαραίτητο να περιμένετε 2 ή 3 ημέρες μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη. Το έδαφος όπου θα χτίσει ένα σπίτι πρέπει να επισημανθεί. Προβλέπουν εκ των προτέρων σειρές μελλοντικής τοποθέτησης.

Το εξωτερικό τμήμα του πλινθοδομή πρέπει να έχει ένα σχέδιο, διαφορετικά δεν θα είναι αρκετά αισθητική. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την ένωση (συμπύκνωση της λύσης σε αυτά). Ακριβώς όταν τεθεί η λύση κλαδεύεται. Αυτό απλοποιεί σημαντικά την εκτέλεση του έργου. Οι ραφές μπορούν να είναι ορθογώνιες, οβάλ ή στρογγυλές.

Προκειμένου η ένωση να είναι κοίλη προς τα μέσα, το ειδικό σχήμα πρέπει να είναι κυρτό. Αλλά η ένωση στρογγυλών τμημάτων γίνεται με τη βοήθεια κοίλων στοιχείων. Προσοχή: το τούβλο πρέπει να στοιβάζεται το ένα το άλλο όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Τα κύρια τείχη είναι κυρίως από διπλά τετράγωνα. Εάν κατασκευάζεται ελαφριά κατασκευή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα προϊόντα.

Πρόσθετες πληροφορίες

Τα εσωτερικά χωρίσματα, καθώς και άλλες μη φέροντες κατασκευές, κατασκευάζονται συχνά από τούβλο-άμμο. Η επένδυση των σόμπων και των τζακιών παράγεται κυρίως από δομές διατομιτών αφρού. Αλλά η επένδυση είναι συνήθως πορώδες ή κεραμικό υλικό. Σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, η ελάχιστη αναλογία κενών σε τούβλα με εγκοπές δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 13%. Ο όρος καλύπτει κεραμικά προϊόντα που λαμβάνονται από πηλό χαμηλής τήξης διαφόρων βαθμών.

Το οριακό κλάσμα των κενών στο σχιστό τούβλο είναι 55%. Για λόγους σύγκρισης, σε ένα απλό κεραμικό προϊόν, το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 35%. Το κοίλο μονό μπλοκ της κατηγορίας Μ150 έχει τυπικές διαστάσεις 250x120x65 mm. Η μάζα ενός τέτοιου προϊόντος είναι από 2 έως 2,3 kg. Στην παχιά έκδοση, αυτά τα στοιχεία είναι 250x120x65 mm και 3-3,2 kg, στη διπλή έκδοση - 250x120x138 mm και 4,8-5 kg.Εάν πάρετε ένα πυριτικό τούβλο, όχι κεραμικό, θα είναι λίγο πιο δύσκολο.

Το τετράγωνο υλικό ευρωπαϊκής μορφής έχει διαστάσεις 250x85x65 mm και η μάζα του περιορίζεται σε 2 kg. Για την κατασκευή φέρουσας κατασκευής, χρησιμοποιήστε τούβλα των σημάτων M125 - M200. Για διαμερίσματα απαιτούνται μπλοκ τουλάχιστον M100. Στις γραμμές των περισσότερων ρωσικών εργοστασίων υπάρχει ένα κεραμικό τούβλο με εγκοπή με ισχύ M150 και άνω. Το συνηθισμένο υλικό θα πρέπει να έχει πυκνότητα από 1000 έως 1450 kg ανά 1 cu. m, και αντιμετωπίζει - 130-1450 kg ανά 1 cu. m

Η ελάχιστη επιτρεπτή αντίσταση στο κρύο δεν είναι μικρότερη από 25 κύκλους κατάψυξης και απόψυξης και ο συντελεστής απορρόφησης νερού δεν είναι μικρότερος από 6 και όχι μεγαλύτερος από 12%. Όσον αφορά το επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας, αυτό καθορίζεται από τον αριθμό των κενών και την πυκνότητα του προϊόντος. Η κανονική περιοχή είναι 0,3-0,5 W / m · ° C. Η χρήση μπλοκ με τέτοια χαρακτηριστικά θα μειώσει το πάχος των εξωτερικών τοίχων κατά 1/3. Υπάρχει μόνο ένα θερμότερο υλικό - αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ μονωμένο κεραμικό.

Το κλίνκερ σχισίματος ως επί το πλείστον έχει τη μορφή διπλής πέτρας. Τέτοιο οικοδομικό υλικό επιτρέπει τη χρήση βοηθητικών μονωτικών μέσων για τοίχους πάχους 25 cm και για εσωτερικά χωρίσματα.Το αυξημένο πάχος των τεμαχίων παρέχει, μαζί με την επιτάχυνση της εργασίας, τον ελάχιστο κίνδυνο μετατόπισης των δομών. Αυτό επιπλέον ελαχιστοποιεί την πίεση στη βάση του κτιρίου. Τα προϊόντα καλά επιβιώνουν ακόμη και την άμεση επίδραση μιας ανοικτής φλόγας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τοποθέτηση ενός τετράγωνου τούβλου γίνεται με ειδικές άγκυρες. Οι βιδωτές συνδέσεις θα ταιριάζουν (με ένα επιπρόσθετο παξιμάδι). Μοιάζει με μια ράβδο χάλυβα μήκους 0,6-2,4 cm. Η σύζευξη σε τέτοια προϊόντα είναι κινητή και ο κορμός είναι παρόμοιος με τον κώνο. Η κύρια επιφάνεια καλύπτεται με ένα στρώμα ψευδαργύρου.

Βιδωτά σε αγκύρια (με την προσθήκη διαχωριστικών) είναι κατασκευασμένα κυρίως από ορείχαλκο. Εκτός από την επένδυση, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα περικόχλιο και ένα μπουλόνι. Το σχήμα του μπουλονιού μπορεί να ποικίλει πολύ ευρέως. Και χρησιμοποίησε επίσης μια χημική άγκυρα, δουλεύοντας μέσα από ένα μίγμα δύο συστατικών. Ο σύνδεσμος συγκρατείται με επένδυση με νάιλον μανίκι.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το τούβλο σχισμών στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο