Πόσο ζυγίζει μια παλέτα από τούβλα και από τι εξαρτάται το βάρος;

 Πόσο ζυγίζει μια παλέτα από τούβλα και από τι εξαρτάται το βάρος;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το βάρος της παλέτας με τα τούβλα ή, για παράδειγμα, πόση ζυγίζει μια παλέτα από κόκκινα τούβλα. Αυτό οφείλεται στους υπολογισμούς του φορτίου στη δομή και στην επιλογή της μεταφοράς για τη μεταφορά δομικού υλικού στο αντικείμενο.

Χαρακτηριστικά

Το κεραμικό τούβλο που παράγεται με πυροδότηση από πηλό με τη χρήση προσθέτων διακρίνεται από την υψηλή αντοχή, το επίπεδο αντοχής στον παγετό και την αντοχή στην υγρασία. Τα κεραμικά προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μικρό μειονέκτημα είναι το κόστος και το βάρος αυτού του οικοδομικού υλικού.

Υπάρχουν τεχνολογικές τρύπες στην πέτρα με σχισμές, η οποία μπορεί να καταλαμβάνει το 45% του συνολικού όγκου.Ένας τέτοιος δομικός τύπος μειώνει σημαντικά το βάρος των κόκκινων κοίλων τούβλων σε αντίθεση με τις πλήρεις πέτρες.

  Οι κύριες χαρακτηριστικές ιδιότητες των κεραμικών προϊόντων περιλαμβάνουν:

  • απορρόφηση νερού από 6 έως 16%.
  • ένδειξη αντοχής M50-300;
  • δείκτης αντοχής στον παγετό - F25-100.

  Τα κενά στο δομικό υλικό μπορούν να ποικίλουν, δηλαδή, οριζόντια ή διαμήκη, στρογγυλά και με σχισμές. Αυτά τα κενά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πρόσθετη μόνωση στο δωμάτιο από εξωτερικό θόρυβο.

  Πυκνότητα

  Μέθοδος εξώθησης - μία από τις πιο κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κεραμικών λίθων. Μόνο χάρη αυτής της μεθόδου παραγωγής είναι τα προϊόντα τόσο ανθεκτικά και πυκνά. Ο δείκτης πυκνότητας του κοίλου τούβλου εξαρτάται από την επιλεγμένη πρώτη ύλη και τη σύνθεσή της και ο τύπος των κενών θα επηρεάσει επίσης την πυκνότητα.

  Ο σκοπός του κεραμικού δομικού υλικού επηρεάζει επίσης τον δείκτη πυκνότητας:

  • πυκνότητα μίας πέτρας από τούβλα από 1300 έως 1450 kg / m³.
  • η πυκνότητα μιας συνηθισμένης κανονικής πέτρας από τούβλα είναι από 1000 έως 1400 kg / m³.

  Το μέγεθος τούβλου

  Τα τυπικά τούβλα επιλέχθηκαν ειδικά με μέγεθος 250x120x65 mm, έτσι ώστε οι μαστόροι να είναι άνετοι που εργάζονται με τέτοιο υλικό.Δηλαδή, έτσι ώστε ο οικοδόμος να πάρει ένα τούβλο με το ένα χέρι και να ρίξει τσιμεντοκονία με το άλλο.

  Τα δείγματα μεγάλου μεγέθους έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις:

  • μισό τούβλο - 250x120x88 mm.
  • διπλό μπλοκ - 250x120x138 mm.

  Η χρήση μίας και μισής και διπλών μπλοκ σας επιτρέπει να επιταχύνετε σημαντικά την κατασκευή και την τοποθέτηση και η χρήση τούβλων αυτών των διαστάσεων μειώνει την κατανάλωση τσιμεντοκονίας.

  Είδος παλετών

  Τα τούβλα μεταφέρονται σε ειδικές ξύλινες ασπίδες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από συνηθισμένες σανίδες και στη συνέχεια στερεώνονται με ράβδους. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να παραδώσετε, φορτώσετε και αποθηκεύσετε τούβλα.

  Οι παλέτες χωρίζονται σε δύο τύπους.

  1. Μικρή παλέτα μέγεθος 52χ103 cm, το οποίο μπορεί να αντέξει φορτίο 750 λίβρες.
  2. Μεγάλη παλέτα - 77χ103 cm, ανέρχεται σε 900 χιλιόγραμμα φορτίου.

   Σύμφωνα με τα πρότυπα, επιτρέπονται ασπίδες μεγάλου μεγέθους (75x130 cm και 100x100 cm) ικανές να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο αριθμό κεραμικών προϊόντων.

   • Αντιμετωπίζοντας 250x90x65 - έως 360 τεμ.
   • Διπλό 250x120x138 - έως 200 τεμ.
   • Μιάμιση 250x120x88 - έως 390 τεμ.
   • Ενιαίος 250x120x65 - έως 420 τεμ.

   Βάρος της φορτωμένης παλέτας

   Αυτή η τιμή πρέπει να είναι γνωστή ακριβώς όταν ένα φορτηγό διατάσσεται να μεταφέρει κεραμικά τεμάχια.Δεδομένου ότι η μάζα της συσκευασίας, η οποία ονομάζεται επίσης παλέτες, εξαρτάται από τον αριθμό των ταξιδιών φορτηγών και το συνολικό κόστος των μεταφορικών υπηρεσιών.

   Για παράδειγμα, ένα ενιαίο τούβλο ζυγίζει 3,7 κιλά, ενώ το βάρος ενός και μισού μπλοκ είναι 5 κιλά. Μια κοίλη πέτρα μήκους ενός και μισού ζυγίζει 4 κιλά, το διπλό σε βάρος φτάνει τα 5,2 κιλά. Το μέγεθος του μπλοκ 250x120x65 έχει ένα διαφορετικό βάρος: μια συντομευμένη μορφή - 2,1 κιλά, ένας κοίλος τύπος - 2,6 κιλά, πλήρες σώμα 3,7 κιλά.

   Μετά τον υπολογισμό, αποδεικνύεται ότι η μάζα μιας μεγάλης γεμάτης παλέτας με ένα ενιαίο τούβλο θα έχει βάρος 1.554 kg. Αυτό το ποσοστό αποκτήθηκε με ρυθμό 420 τεμ. πέτρες από τούβλα, πολλαπλασιασμένες με το βάρος κάθε τούβλου σε 3,7 kg.

   Η συνολική μάζα ενός και ενός ημίσεου κοίλου τούβλου σε ένα ξύλινο πάνελ μεγάλου μεγέθους είναι 1560 kg, εάν η παλέτα είναι πλήρως γεμισμένη.

   Οι κανονικές ξύλινες παλέτες συνήθως δεν ζυγίζουν περισσότερο από 25 κιλά, ενώ τα μέταλλα και τα μη τυποποιημένα ξύλινα έχουν βάρος 30 κιλά.

   Οι κεραμικοί λίθοι έχουν γίνει εξαιρετικό υποκατάστατο του συμπαγούς τούβλου. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή διαφόρων κτιρίων, βιομηχανικών ή οικιστικών.

   Η μάζα ενός κόκκινου κοίλου τούβλου μεγέθους 250x120x65 mm φτάνει τα 2,5 κιλά, όχι περισσότερο.Αυτή είναι ακριβώς η τιμή μιας σχισμένης μονάδας σε στιγμές κάτω από το πλήρες σώμα. Η χρήση αυτού του οικοδομικού υλικού θα προσφέρει οφέλη όχι μόνο σε βάρος, η χρήση τέτοιων τούβλων θα βοηθήσει να διατηρηθεί ζεστό, θα μειώσει τη συνολική κατανάλωση των κεφαλαίων για την κατασκευή.

   Τα τσιμεντένια υπόγεια, τα οποία είναι συχνά κλίνκερ ή κανονικά κόκκινα, έχουν τις ίδιες πρότυπες διαστάσεις (το κλίνκερ μπορεί μερικές φορές να διαφέρει από το πρότυπο), αλλά λόγω της υψηλής πυκνότητάς τους έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος - από 3,8 έως 5,4 kg μονό και Διπλασιάστε ανάλογα. Επομένως, σε παλέτες θα πρέπει να τοποθετούνται σε μικρότερες ποσότητες, αν δεν παραβιάζουν τα πρότυπα (από 750 έως 900 kg).

   Τούβλο στον κλίβανο

   Χρησιμοποιήστε αυτό το δομικό υλικό για την κατασκευή σόμπων, καμινάδων και τζακιών. Έχει πυρίμαχες ιδιότητες και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 1800 μοίρες. Τυπικά, ένα τέτοιο υλικό τοποθετείται σε ξύλινες παλέτες και συνδέεται με στενά μεταλλικά φύλλα. Το συνολικό βάρος του τούβλου σε αυτές τις παλέτες δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 850 kg σύμφωνα με την GOST.

   Το βάρος ενός τυπικού τούβλου φούρνου μεγέθους 250x123x65 mm είναι από 3,1 έως 4 kg. Αποδεικνύεται ότι σε μία παλέτα μπορεί να χωρέσει από 260 έως 280 κομμάτια.Ωστόσο, οι κατασκευαστές φορτώνουν συχνά παλέτες με μεγάλη ποσότητα οικοδομικού υλικού που υπερβαίνει το κανονικό βάρος κατά μιάμιση ή ακόμα και δύο φορές. Το ακριβές βάρος κατά την αγορά πρέπει να ελέγχεται με τους πωλητές.

   Για κάποιες μάρκες φούρνων (ShB-5, ShB-8, ShB-24) χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πυρίμαχο τούβλο, το οποίο έχει ελαφρώς μικρότερο φάκελο. Αυτά τα τούβλα ταιριάζουν περισσότερο στην πλατφόρμα και επομένως το βάρος της κανονικής παλέτας φτάνει τα 1300 κιλά.

   Πώς μαθαίνει η τοποθέτηση τούβλων σε παλέτες από το βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο