Το βάρος των κόκκινων τούβλων και πώς να το μετρήσετε

 Το βάρος των κόκκινων τούβλων και πώς να το μετρήσετε

Πίσω στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας κατέκτησαν την τεχνική της κατασκευής ακατέργαστων τούβλων · σήμερα, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, κατέστη δυνατή η χρήση ενός πιο ευέλικτου και ανθεκτικού ομόλογου στην κατασκευή - κόκκινο τούβλο. Αυτό το υλικό θεωρείται το πιο δημοφιλές στην κατασκευή ως κατοικίες. έτσι και τα κτίρια. Εκτός από την αισθητική εμφάνιση, παρέχει το κτίριο με ασφάλεια και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Είδη

Η κατασκευαστική αγορά αντιπροσωπεύεται από μια τεράστια ποικιλία από τούβλα. Παρά το γεγονός ότι το προϊόν αυτό μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, μέγεθος, δομή και χρώμα, οι τύποι του είναι ελάχιστοι.

Αυτά περιλαμβάνουν τρεις κύριους τύπους.

  • Ιδιωτικός. Αυτό είναι το πιο κοινό τούβλο, χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή εξωτερικών δομών, οι οποίες προβλέπουν την επακόλουθη φινίρισμα γύψου ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό υλικό. Τέτοια μπλοκ είναι επίσης κατάλληλα για την τοποθέτηση όχι μόνο φορητών, αλλά και εσωτερικών τοίχων. Αυτό το δομικό υλικό χαρακτηρίζεται από καλές ιδιότητες απόδοσης, είναι διαθέσιμη στην τιμή, αλλά όταν κτίριο κατοικιών απαιτεί πρόσθετη μόνωση.
  • Σώμα (προσώπου). Θεωρείται διακοσμητικό προϊόν, επειδή συνήθως επιλέγεται για επενδύσεις προσόψεων. Αυτό το τούβλο είναι ακριβό, γι 'αυτό εκτελούν την υπαίθρια διάταξη σε μισό μπλοκ. Το υλικό είναι ανθεκτικό στις αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας, ιδανικό για φινίρισμα αντικειμένων σε όλες τις κλιματικές ζώνες της χώρας.
  • Ειδικά. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας πυρίμαχο διάλυμα αργιλίου, έτσι είναι ιδανικό για την κατασκευή κλιβάνου. Αυτή η τοιχοποιία χρησιμοποιείται για να χτίσει μια σόμπα, τζάκια και καμινάδες. Το κόκκινο τούβλο αυτού του τύπου έχει υψηλή ανθεκτικότητα και πωλείται σε προσιτή τιμή.

Εκτός από τους παραπάνω τύπους, τα κόκκινα μπλοκ μπορούν να υποδιαιρεθούν περαιτέρω σε υποείδη, ανάλογα με το μέγεθος και το εσωτερικό τους περιεχόμενο. Στην πώληση συναντά ένα κοφτερό και κοίλο τούβλο.Η κύρια διαφορά σε αυτά τα μπλοκ είναι η παρουσία ή απουσία διαμπερών οπών. Τα κοίλα προϊόντα επιτρέπουν τη δημοσιονομική τοιχοποιία, επειδή είναι φθηνότερα και λιγότερο δαπανηρά. Επιπλέον, το κονίαμα τσιμέντου διεισδύει ομοιόμορφα στις κοιλότητες του και παρέχει αξιόπιστη προσκόλληση θραυσμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Βάρος

Γνωρίστε ακριβώς πόσο ζυγίζει 1 pc. κόκκινο τούβλο είναι αδύνατο, δεδομένου ότι, όταν απελευθερωθεί, ενδέχεται να επιτρέπονται ορισμένες αποκλίσεις από τον τυπικό δείκτη. Επιπλέον, το βάρος μιας μονάδας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος και τη δομή της. Ένα συνηθισμένο συμπαγές τούβλο ζυγίζει πολύ περισσότερο από τα μοντέλα με τρύπες.

Εάν λάβουμε υπόψη το πρότυπο και τους κανονισμούς των προτύπων GOST, τότε το βάρος ενός ενιαίου στερεού τούβλου θα πρέπει να είναι από 3,5 έως 3,8 κιλά, ενώ μπορούν επίσης να βρεθούν δείγματα από 3,2 έως 4,1 kg. Όσον αφορά το κοίλο μπλοκ, το βάρος του κυμαίνεται από 2,5 έως 2,6 kg. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων. Η παρουσία κενών μέσα στην κοιλότητα καθιστά το υλικό ευκολότερο και ευκολότερο να συνεργαστεί μαζί του.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του κόκκινου τούβλου είναι διαφορετικές, καθώς παράγονται μονό, ενάμισι και διπλά.Οι διαστάσεις των τυποποιημένων μπλοκ είναι 250x120x65 mm, ενάμισι 250 × 120 × 88 mm και διπλά 250 × 120 × 138 mm. Για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο τούβλου, πρέπει να λάβετε υπόψη το πάχος των τοίχων, τα χαρακτηριστικά των δομών στήριξης και τις κλιματικές συνθήκες όπου προγραμματίζεται η κατασκευή. Όλες οι παραπάνω παράμετροι υπόκεινται σε αλλαγές, δεδομένου ότι κάθε κατασκευαστής παράγει μπλοκ ανάλογα με το φάσμα των μοντέλων του. Ένα ενιαίο τούβλο αντέχει τέλεια τη χαμηλή θερμοκρασία, απορροφά την υγρασία και διατηρεί τη θερμότητα. Μία και μισή και διπλά μπλοκ χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και βάρος. Λόγω του μεγέθους τους, η κατασκευή δομών είναι ταχύτερη.

Μέθοδοι μέτρησης

Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε αντικείμενα τούβλου, πρέπει να υπολογίσετε σωστά το υλικό κατασκευής. Για παράδειγμα, πρέπει πάντα να γνωρίζετε πόσα μπλοκ απαιτούνται κατά τη διάρκεια τοποθέτησης ανά κυβικό μέτρο. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να αποφύγετε πολλά λάθη και να επιταχύνετε τη ροή εργασίας σας. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διάφορους τύπους υπολογισμών τούβλων:

  • μέση κατανάλωση μπλοκ ανά κυβικό μέτρο m τοιχοποιία?
  • κατά προσέγγιση κατανάλωση ανά τετράγωνο. m τοιχοποιία.

Η πρώτη επιλογή επιλέγεται συχνότερα στις περιπτώσεις που δημιουργείται δομή ομοιόμορφου πάχους.Επιπλέον, αυτοί οι υπολογισμοί δεν θα λειτουργήσουν εάν οι τοίχοι τοποθετούνται σε 2,5 τούβλα. Ο αριθμός των τούβλων σε έναν κύβο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο των μπλοκ και το πάχος των ραφών. Επομένως, αν χρησιμοποιείτε τυπικό κόκκινο τούβλο μεγέθους 250 × 120 × 65 mm, τότε για 1 κουτί. m θα χρειαστεί περίπου 512 μονάδες.

Όσον αφορά τη δεύτερη μέθοδο υπολογισμού, εκτελούνται, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο τοιχοποιίας και το μέγεθος των τεμαχίων. Έτσι, για να πάρετε το πάχος τοίχου των 12 cm, λαμβάνοντας υπόψη τις ραφές, θα χρειαστεί 51 τεμ. μονό τούβλο, 39 τεμ. ένα και το μισό και 26 τεμ. διπλό. Στο βέλτιστο πάχος δομών των 25 cm, η κατανάλωση υλικού θα μοιάζει με αυτό: 102 μονάδες. μονά μπλοκ, 78 μονάδες. ενάμισι και 52 μονάδες. διπλό.

Δεδομένου ότι η μεταφορά κόκκινων τούβλων πραγματοποιείται σε ειδικές παλέτες, είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε πόσες θραύσεις περιέχει μια συσκευασία. Έως 420 ενιαία τούβλα, 390 τεμάχια τοποθετούνται συνήθως σε μία πλατφόρμα. ένα και το μισό και 200 ​​διπλά. Έχοντας τον αριθμό των μπλοκ, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το βάρος του υλικού.

Θα μάθετε περισσότερα για το κόκκινο τούβλο από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο