Πώς να χυτεύετε αρμούς από τούβλα;

 Πώς να χυτεύετε αρμούς από τούβλα;

Όποιος θέλει το σπίτι του να είναι το πιο όμορφο, καλυμμένο και ελκυστικό. Τις περισσότερες φορές για την κατασκευή των κατοικιών με τη χρήση τέτοιου υλικού όπως το τούβλο. Σε αυτή την περίπτωση, τίθεται το ερώτημα πώς να σφραγιστούν όλα τα μικρά κενά ανάμεσα στα τούβλα; Αυτό απαιτεί αρμούς επένδυσης και όλες τις ανώμαλες επιφάνειες. Το υλικό Zatirochny κατανέμει τα περιγράμματα ενός μπροστινού τούβλου.

Τοιχοποιία

Η έγχυση είναι η εφαρμογή ειδικής πρόσθετης στρώσης στην επιφάνεια μεταξύ των τούβλων μετά την τοποθέτησή τους. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για κατακόρυφη ή οριζόντια τοποθέτηση του τοιχώματος, αφού αφαιρεθεί το πλεόνασμα του μίγματος στις αρμούς κάθε τούβλου, αλλά παραμένουν μικρές ανωμαλίες.Το ενέματα, ή όπως ονομάζεται επίσης - σύνδεσμος, χρησιμοποιείται ακριβώς για τέτοιους σκοπούς. Η τοποθέτηση τούβλου γίνεται όμορφη και ίση. Το στρώμα, το οποίο θα προστατεύει από την υγρασία, έχει υψηλή ακεραιότητα και αντοχή. Ως αποτέλεσμα, η ζωή της δομής αυξάνεται.

Προσπαθούν να πραγματοποιήσουν την ένωση αμέσως μετά την κατασκευή του κτιρίου. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η εργασία αυτή εκτελείται μετά από αρκετά χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοίχος έχει ήδη απορροφήσει μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας και καταστρέφεται σταδιακά.

Η έγχυση πραγματοποιείται μόνο σε εκείνους τους τοίχους στους οποίους δεν πρόκειται να γίνουν αργότερα εργασίες για σοβάτισμα ή επένδυση.

Πλεονεκτήματα της έγχυσης

Η σύνδεση είναι τόσο διακοσμητική όσο και πρακτική.

Στις διακοσμητικές ιδιότητες περιλαμβάνονται:

 • υπογραμμίζουν τις γραμμές τιμολογίου ·
 • η επιλογή του σχεδίου τούβλο?
 • την ένωση όλων των γραμμών που είχαν τοποθετηθεί τόσο στην οριζόντια όσο και στην κατακόρυφη κατεύθυνση.
 • δίνοντας την αυστηρότητα και την καθαρότητα της πρόσοψης.

Τα πρακτικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 • με επένδυση αυξάνει την ηχομόνωση.
 • προστατεύει από υπερβολική υγρασία.
 • η θερμότητα διατηρείται στο κτίριο.
 • αυξάνεται η διάρκεια ζωής
 • εμφανίζεται η στεγανότητα.
 • μικρές ρωγμές είναι κλειστές.

Το κονίαμα επικαλύπτει την προηγούμενη στρώση του τσιμέντου, αλλά με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατο να απομακρυνθούν πλήρως τα σφάλματα υπό τη μορφή περίσσειας τσιμέντου στον τοίχο, η καμπυλότητα του και η ανομοιογενής τοιχοποιία.

Πότε είναι το καλύτερο μέρος για να γίνει ο σύνδεσμος και σε ποια περίπτωση το κάνει; Είναι δυνατή η σύνδεση μόνο εάν το τοίχο τούβλο έχει ανεγερθεί ακριβώς. Μετά από όλα, κάθε ραφή έχει το ίδιο τυπικό πάχος. Οριζόντια, ο αριθμός αυτός είναι από 10 έως 15 mm και κάθετα από 7 έως 14 mm.

Υπάρχουν αρκετοί γνωστοί και συνηθισμένοι τρόποι να φτιάξετε ένα ρευστό με τα χέρια σας. Εξετάστε μερικά παραδείγματα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην κοπή

Αυτή είναι η ευκολότερη επιλογή για το κονίαμα μεταξύ τούβλων. Γιατί δεν χρειάζεται καν να αγοράσει ένα ειδικό εργαλείο - ένα στενό σπάτουλα.

Πρώτον, είναι απαραίτητο να αραιωθεί το ενέματα και στη συνέχεια να εφαρμοστεί μεταξύ των τούβλων. Η λύση είναι συνήθως από τσιμέντο. Η υπερβολική εφαρμοζόμενη μάζα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με σπάτουλα (γυαλισμένο εργαλείο και στις δύο πλευρές με καμπύλη ξύλινη λαβή). Είναι απαραίτητο να αφήσετε το στρώμα να σκληρύνει λίγο, και στη συνέχεια να αλέσετε τα πάντα με μια σκληρή βούρτσα.

Φιλέτο

Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος που χρησιμοποιούν οι πλοίαρχοι. Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε: μια μικρή αιχμηρή σπάτουλα, η οποία καλείται "ένωση", η ίδια η λύση. Η σπάτουλα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ παχιά και μακριά, διότι με αυτό το εργαλείο το μείγμα που θα εφαρμοστεί στην επιφάνεια θα συμπιεστεί. Τσιμεντοκονίαμα πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια της τοιχοποιίας, να αφαιρέσετε την περίσσεια με μια σπάτουλα, και στη συνέχεια να συμπτύξετε το μίγμα μεταξύ των τούβλων με μια μικρή αιχμηρή σπάτουλα.

Ορθογώνιο

Αυτή είναι η μέθοδος που είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε τους πλοιάρχους παρά να το κάνετε μόνοι σας, επειδή απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δεξιότητες. Ένα διάλυμα περίπου 4-5 mm αφαιρείται από τις ραφές, στη συνέχεια τα σχηματισθέντα κενά γεμίζονται πάλι με ένα νέο μείγμα, πιο πυκνά. Αυτό το φινίρισμα είναι όμορφο σε εμφάνιση και προσελκύει την προσοχή, αλλά δεν είναι κατάλληλο για χρήση στο δρόμο, καθώς δεν εκτελεί υδατοαπωθητική λειτουργία.

Υπάρχουν δύο τύποι τοποθέτησης - το τσιμέντο και το εποξειδικό. Είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Τσιμεντοκονίαμα είναι πιο δημοφιλής, είναι πιο εύκολο να πάρει, είναι φθηνότερα στην κατηγορία τιμών.

Τέτοια ενέματα παράγονται από πολλές επιχειρήσεις (για παράδειγμα, η Quick-mix είναι δημοφιλής προμηθευτής στην αγορά).Το υλικό απομακρύνεται από την επιφάνεια αρκετά γρήγορα και το νερό χρησιμοποιείται σε κάθε σπίτι για να αραιωθεί το μείγμα.

Εποξειδική ενέματα πιο ακριβή, δεν είναι τόσο διαθέσιμη, σε ορισμένες πόλεις δεν μπορούν να αγοραστούν. Είναι πιο αποτελεσματικά από το τσιμέντο. Σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία και υπάρχει αυξημένο φορτίο, το εποξειδικές ενέματα θα είναι ένα κεφάλι υψηλότερο σε σχέση με το τσιμέντο. Ο δείκτης αντοχής τους είναι υψηλός, όπως και η θερμομόνωση.

Αυτοσύνθεση

Για να κάνετε τον εαυτό σας το μίγμα, θα χρειαστείτε: τσιμέντο, μίγμα γύψου και ανθρακικού ασβεστίου (alabaster) και χαλαζιακή άμμο. Τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται σε αναλογίες 2 έως 2 και 10.

Προσθέστε σταδιακά νερό στο μείγμα. Η μάζα δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτή ή πολύ παχύρρευστη. Για να ελέγξετε αν η προκύπτουσα πάστα είναι έτοιμη για εργασία, εφαρμόστε την στην σπάτουλα - δεν πρέπει να αποστραγγίζεται.

Όταν χρειαστεί να πάρετε μια λευκή ενέματα, μπορείτε να προσθέσετε ασβέστη ή εμπορικό μίγμα στο μείγμα. Αν ο ασβέστης χρησιμοποιείται ως βάση λευκού χρώματος, τότε όταν υγραίνεται, το λευκό χρώμα γίνεται γκρι περισσότερο κάθε φορά.

Σταδιακή στερεοποίηση της μάζας λαμβάνει χώρα εντός τριών ωρών.Μετά από αυτό, χάνει την πλαστικότητα του, εφαρμόζοντας πιο έντονα, καθίσταται αδύνατη η εργασία με αυτό.

Τα ακόλουθα εργαλεία μπορεί να χρειαστούν για την τοποθέτηση:

 • σπάτουλα, σπάτουλα, τρυπάνι, το οποίο θα αναμίξει το μείγμα?
 • τσιμέντο, νερό και κάδο.
 • χωρητικότητα στην οποία θα τοποθετηθεί όλη η λύση.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια για περαιτέρω εργασία - χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να περπατήσετε όλες τις ραφές, αφαιρώντας τυχόν παρατυπίες και πλεονάσματα. Μετά από αυτό, πρέπει να πλύνετε τις ραφές (αν ο τοίχος είναι μεγάλος και μεγάλος, τότε θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα), θα πρέπει επίσης να πλένετε το ίδιο το τούβλο έτσι ώστε να γίνεται κορεσμένο με υγρασία.

Παράλληλα, προετοιμάζεται μια λύση. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί γεμίζοντας - κοίλο ή κυρτό. Εξαρτάται από τα εργαλεία που θα χρειαστούν. Μια μικρή ποσότητα του μείγματος πρέπει να λαμβάνεται με μια σπάτουλα, να τυλίγεται απαλά και να τρίβετε τις αρθρώσεις. Αφού πρέπει να καθαρίσετε τη θέση της ραφής με μια βούρτσα για να αφαιρέσετε την περίσσεια. Αυτό το έργο τελείωσε.

Στις αρμούς ενέματος, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο