Επιλέγοντας ένα ψυγείο για λαχανικά και φρούτα

 Επιλέγοντας ένα ψυγείο για λαχανικά και φρούτα

Ένας ιδιωτικός κήπος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες πιο συχνά με ελάχιστα επιβλαβή πρόσθετα, και ακόμη και να τα αποθηκεύσετε. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι στη χώρα μας η εποχή των φρέσκων λαχανικών και φρούτων δεν διαρκεί όλο το χρόνο και σε κονσέρβες όλα αυτά τα δώρα της φύσης χάνουν εύκολα ένα ορισμένο μέρος των οφελών τους.

Εάν ο δικός σας κήπος φέρνει σημαντικά ποσά συγκομιδής και θέλετε να το διατηρήσετε κυρίως φρέσκο, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ψυγείο για λαχανικά και φρούτα.

Προϋποθέσεις

Για τους περισσότερους σύγχρονους καταναλωτές δεν είναι μυστικό ότι ακόμη και ένα συνηθισμένο οικιακό ψυγείο έχει ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες. Αυτό δεν είναι ένα μειονέκτημα της οργάνωσης του εξοπλισμού, αλλά η ευκαιρία να τοποθετηθεί κάθε προϊόν στις συνθήκες που είναι βέλτιστες γι 'αυτό.Ένα τυπικό "λαχανικό" μέρος είναι ένας ειδικός θάλαμος ή κιβώτιο από το κάτω μέρος του κύριου διαμερίσματος, αλλά εκεί οι συνθήκες δεν είναι τέλειες και υπάρχει μικρός χώρος.

Ένα βέλτιστο ψυγείο για χορτοφάγους μπορεί να έχει πολύ διαφορετικές θερμοκρασίες κατάψυξης, αλλά πάντα με τη δυνατότητα ρύθμισης. Αν η κάμερα είναι σε θέση να το κάνει σε αυτόματο τρόπο, τότε συνήθως η θερμοκρασία μέσα σε αυτήν είναι από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Αλλά είναι σημαντικό να διατηρηθεί η υγρασία μέσα στο θάλαμο μέσα στο 70-95%. Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν τον έλεγχο θερμοκρασίας στην περιοχή των 8-20 μοίρες, αλλά στη συνέχεια η μέγιστη επιτρεπτή υγρασία θα είναι 90%.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικούς θαλάμους θέρμανσης, στους οποίους η θερμοκρασία μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 18 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Εξοπλισμός χωρητικότητας μέχρι 250 τόνων χρησιμοποιείται σε βιομηχανική κλίμακα, αλλά στο σπίτι, φυσικά, κάμερες με μικρότερο μέγεθος χρησιμοποιούνται.

Είναι πολύ επιθυμητό να υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα, δεδομένου ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για προϊόντα φυτικής προέλευσης είναι σχετικές μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση αυτής της τροφής, δεν θα πρέπει να αποψυχθεί απότομα, οπότε το επιλεγμένο ψυγείο θα πρέπει να είναι σε θέση να αυξάνει βαθμιαία την θερμοκρασία, κυριολεκτικά έναν ή δύο βαθμούς.

Αρχή λειτουργίας

Η παραγωγή ειδικών ψυγείων για τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι απλώς ένα είδος μάρκετινγκ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να πουλήσει την ίδια μονάδα με ένα νέο όνομα, αλλά εντελώς ξεχωριστό εξοπλισμό. Τα προϊόντα που περιγράφονται υπόκεινται στην επίδραση διαφόρων μικροοργανισμών και μπορούν επίσης να χάσουν νερό στη διαδικασία ψύξης, πράγμα που προκαλεί χειροτέρευση τόσο της γεύσης όσο και της εμφάνισης.

Το πρώτο πράγμα που κάνει μια τέτοια μονάδα, όταν φορτωθεί, είναι η κατάψυξη σοκ. Διακρίνεται από το γεγονός ότι παρατηρείται απότομη μείωση της θερμοκρασίας, η οποία συνήθως δεν φθάνει σε αρνητικές τιμές. Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να καταστρέψετε αποτελεσματικά όλα τα πιθανά βακτηρίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις διεργασίες αποσύνθεσης ή αποσύνθεσης, αλλά η θερμοκρασία σύντομα αυξάνεται για πολλά φρούτα και λαχανικά, διαφορετικά τροπικά φρούτα απλά θα καταστραφούν από μέσα.

Για κάθε τύπο φρούτου, ορίζεται μια ειδική μόνιμη θερμοκρασία αποθήκευσης. Για παράδειγμα, για τα καρότα χρειάζεστε ένα αυστηρό μηδέν, για τα σταφύλια μπορείτε να κάνετε χαλάρωση - μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου,τα μήλα δεν θα επιδεινωθούν στο +4, αλλά οι νότιες μπανάνες δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες κάτω από +7, αν και δεν αξίζει και πάνω από 12.

Βασική σημασία δεν έχει μόνο η θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο, αλλά και η υγρασία, η οποία πρέπει να παραμείνει σταθερά σε ένα ορισμένο επίπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μια τέτοια μονάδα, τα λαχανικά και τα φρούτα, όταν είναι κλειστά, μπορούν να αποθηκευτούν για μήνες, ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να σκεφτεί το σύστημα εξαερισμούεπειδή είναι απλώς αδύνατο να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας. Το σύστημα παρακολουθεί με προσοχή το επίπεδο υγρασίας στον αέρα μέσα στο θάλαμο και, αν χρειαστεί, παίρνει τον αέρα έξω, έτσι ώστε τα δώρα της φύσης να μην καταστούν παρωχημένα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο εξοπλισμός αυτός εκτελεί από μόνο του όλους τους πολύπλοκους υπολογισμούς, επομένως δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις εκ μέρους του καταναλωτή. Η συσκευή αναλαμβάνει την παρουσία περισσότερων υλικών, κάθε ένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο φρούτο ή λαχανικό, ο ιδιοκτήτης μπορεί να πιέσει μόνο το κατάλληλο κουμπί και να βεβαιωθεί ότι το περιεχόμενο του ψυγείου δεν θα επιδεινωθεί.

Κριτήρια επιλογής

Εάν αποφασίστηκε ότι αυτός ο εξοπλισμός είναι πολύ χρήσιμος στο σπίτι, τότε πριν κάνετε μια αγορά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να καθοδηγούνται κατά την επιλογή.

  • Διαστάσεις. Το σπίτι δεν είναι αποθήκη, οπότε η κάμερα πρέπει ακόμα να τοποθετηθεί κάπου έτσι ώστε να μην ενοχλεί κανέναν. Μια ξεχωριστή στιγμή - πρέπει να περάσει ελεύθερα από τις υπάρχουσες πόρτες, γιατί συνήθως δεν τα καταλαβαίνει.
  • Αρκετές ζώνες θερμοκρασίας. Μεγάλες αποθήκες μπορούν να αντέξουν μια μονάδα ενός θαλάμου για κάθε είδος λαχανικών ή φρούτων, αλλά για το σπίτι είναι επιθυμητό να υπάρχουν πολλά τμήματα έτσι ώστε ολόκληρη η καλλιέργεια να χωράει σε ένα θάλαμο. Κάθε τμήμα πρέπει να ρυθμίζεται ξεχωριστά, επειδή είναι αδύνατο να αποθηκευτούν όλα τα προϊόντα στην ίδια θερμοκρασία.
  • Τόμος. Τα ψυγεία για τα φρούτα και τα λαχανικά παρήγαγαν όγκο 35 λίτρων. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να σκέφτεται εκ των προτέρων για το πόσο χρειάζεται, αφού ένα μικρό ψυγείο δεν θα λύσει το πρόβλημά του και μια μεγάλη μονάδα κοστίζει πολύ περισσότερο και ακόμα και αν είναι απλή, δεν παρέχει επαρκείς συνθήκες αποθήκευσης.
  • Υλικό. Είναι επιθυμητό ο ακριβός εξοπλισμός να αποδειχθεί ανθεκτικός και να μην χάσει την ελκυστική του εμφάνιση όσο το δυνατόν περισσότερο.Αυτές οι απαιτήσεις είναι περισσότερο συμβατές με την περίπτωση του ανοξείδωτου χάλυβα, αλλά τα ζωγραφισμένα ψυγεία φθείρονται γρήγορα έξω.
  • Τύπος ψύξης. Τα στατικά ψυκτικά γραφεία λειτουργούν με βάση την αρχή της φυσικής κυκλοφορίας της μάζας του αέρα, γι 'αυτό η διαφορά θερμοκρασίας στις επιμέρους ζώνες διαφέρει συχνά ανάλογα με τη θέση του ραφιού - από πάνω ή κάτω. Τα δυναμικά μοντέλα εισάγουν βίαια ψυχρό αέρα με ανεμιστήρα, οπότε η θέση των ζωνών θερμοκρασίας είναι πιο ευαίσθητη στις ρυθμίσεις του χρήστη.

Θα μάθετε πώς να αποθηκεύετε φρούτα στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο