Εάν το έλασμα είναι διογκωμένο

 Εάν το έλασμα είναι διογκωμένο

Εάν το έλασμα είναι διογκωμένο, μην βιαστείτε να αλλάξετε τελείως την επένδυση δαπέδου ή να απαλύνετε τον κατασκευαστή. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα είναι εύκολα αφαιρούμενο και δεν απαιτεί επιπλέον κόστος.

Πριν κάνετε οποιουσδήποτε χειρισμούς με τα διοικητικά συμβούλια, θα πρέπει να κατανοήσετε τη βασική αιτία του προβλήματος. Τις περισσότερες φορές είναι:

 • τα λάθη που έγιναν κατά την τοποθέτηση του ελασματοποιημένου υλικού.
 • χύθηκε νερό στο πάτωμα.
 • κακή ποιότητα του ίδιου του υλικού.

Ανάλογα με τη φύση της διόγκωσης, κάθε πρόβλημα εξαλείφεται με τον δικό του τρόπο.

Εσφαλμένη τεχνολογία εγκατάστασης

Laminate κάτω από τη δράση της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο μπορεί να επεκταθεί. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει κενό 1-2 εκατοστά (τουλάχιστον στη μία πλευρά) μεταξύ της σανίδας και του τοίχου, το οποίο επιτυχώς κρύβεται από την πλίνθο.

Αν το έλασμα είναι διογκωμένο και πηγαίνει σε κύματα λόγω της απουσίας αυτού του κενού, πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Αφαιρέστε όλα τα περβάζια.
 2. Βρείτε τα μέρη όπου το έλασμα στηρίζεται στον τοίχο.
 3. Προσαρμόστε προσεκτικά τα πτερύγια σε αυτές τις περιοχές έτσι ώστε να επιτευχθεί απόσταση 1-2 cm μεταξύ της επικάλυψης και του τοίχου.
 4. Αφαιρέστε από το πάτωμα όλα τα αντικείμενα που εμποδίζουν τις σανίδες να ισιώσουν. Σταδιακά το έλασμα θα ισιώσει.
 5. Μερικές φορές φούσκωμα προκαλούν σωλήνες θέρμανσης. Υπάρχει επίσης ένα κενό μεταξύ αυτών και της επίστρωσης.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το έλασμα έχει διογκωθεί μπορεί να είναι πέλματα βιδωμένα στο πάτωμα, συγκρατητές πόρτας και άλλα στοιχεία που απαιτούν στερέωση στο πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πλάκες είναι στερεωμένες αποκλειστικά στους τοίχους. Για τα υπόλοιπα στοιχεία, είναι απαραίτητο να κόψετε τις οπές στις σανίδες και να τις τοποθετήσετε απευθείας στο δάπεδο δαπέδου.

 Laminate δάπεδα λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης.

Υγρό

Εάν η αιτία του φούσκωμα είναι νερό, τότε πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα:

 1. Αφαιρέστε τις κατεστραμμένες σανίδες Οι λαμέλες καλής ποιότητας, που στεγνώνουν, μπορούν να επαναφέρουν την προηγούμενη εμφάνισή τους. Και επειδή μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο. Φτηνές πολυστρωματικές χαμηλής ποιότητας διογκώνονται πολύ και σπάνια επιστρέφουν στο αρχικό τους σχήμα και συνεπώς απαιτούν αντικατάσταση.
 2. Σκουπίστε το νερό που έχει συσσωρευτεί κάτω από τις σανίδες.
 3. Αντικαταστήστε το πάτωμα υποστρώματος.
 Το φύλλο μπορεί να διογκωθεί εξαιτίας του χυμένου ρευστού.

Εάν οι ξηρές σανίδες έχουν διατηρήσει το σχήμα τους, τότε πρέπει να επιστρέψουν στη θέση τους. Διαφορετικά, πρέπει να αντικατασταθεί το κατεστραμμένο φύλλο.

 Αντικατεστημένο φύλλο

Όταν η επικάλυψη είναι αρκετά ετών, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλέξετε τις λάμπες στο χρώμα και την υφή. Εναλλακτικά, για να αντικαταστήσετε, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις σανίδες κάτω από το ντουλάπι ή τον καναπέ, και στη θέση τους να βάζετε νέες σανίδες. Τέτοια κουνισμένα, κρυφά έπιπλα, δεν θα είναι ορατά στο εξωτερικό μάτι.

 Παλαιό πολυστρωματικό υλικό

Εάν το έλασμα στις αρθρώσεις ανατινάσσεται λόγω της κακής ποιότητας των ελασμάτων, τότε η μόνη διέξοδος είναι να αντικαταστήσετε τις κατεστραμμένες σανίδες.

 Μπορεί να αντικαταστήσει σπασμένο έλασμα

Πώς να αποφύγετε τη φούσκωμα;

Αγοράστε μόνο υλικό υψηλής ποιότητας και τοποθετήστε σωστά το laminate. Διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, το κόστος της επισκευής αυτής της κάλυψης θα καταναλώσει τη φανταστική εξοικονόμηση πόρων.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το έλασμα δεν του αρέσει ο υγρός καθαρισμός. Επομένως, η επίστρωση απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα: επιφανειακή επεξεργασία με υδατοαπωθητικό λάστιχο ή κερί.

Και σε δωμάτια με υψηλή υγρασία συνιστάται να τοποθετείτε ένα ειδικό αδιάβροχο φύλλο.

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι το φύλλο πλαστικοποιείται. Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε το σκασίματα.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο