Front board για ιδιωτική κατοικία: σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής και εγκατάστασης

Το ξύλο ήταν πάντα πολύ δημοφιλές στους ανθρώπους. Όλο και περισσότερο, η σανίδα χρησιμοποιείται ως τελικό υλικό, το οποίο διακρίνεται από την πρακτικότητα και το μοναδικό σχεδιασμό του. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα προϊόντα πρόσοψης που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση ιδιωτικών κατοικιών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ο μπροστινός πίνακας είναι ένα υλικό φινιρίσματος που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των εξωτερικών τοίχων κατοικιών. Από τεχνική άποψη, είναι ένα προϊόν που βασίζεται σε φυσικό ξύλο, το οποίο μπορεί να υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία. Τέτοιες επιδράσεις μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τη δομή του υλικού, πράγμα που αυξάνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Οι σανίδες πρόσοψης μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθη και σχήματα., αλλά εξωτερικά τα προϊόντα έχουν μια δομή που είναι εντελώς πανομοιότυπη με το φυσικό ξύλο. Αυτό ισχύει για τα είδη των οποίων η παραγωγή συνεπάγεται την εισαγωγή επιπρόσθετων πολυμερών συστατικών σε ξύλινες επιφάνειες.

Η μπροστινή σανίδα για εξωτερικό φινίρισμα χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή. Διαφέρει από το συνηθισμένο ξύλο που είναι πιο ανθεκτικό σε εξωτερικούς παράγοντες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα βαμμένα υλικά ή το θερμικό δοχείο.

Ο κύριος σκοπός του μπροστινού πίνακα είναι η διακόσμηση των προσόψεων. - δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προστατευτικό υλικό, δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά του δεν επιτρέπουν τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών θερμικής μόνωσης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ολοκλήρωση του μπροστινού πίνακα γίνεται όλο και περισσότερο σε μικρά ιδιωτικά σπίτια, αλλά μπορεί να βρεθεί σε πολυώροφα κτίρια.

Η δημοτικότητα τέτοιων προϊόντων συνδέεται με τις θετικές ιδιότητές του:

 • Οικολογικό. Σχεδόν όλοι οι τύποι προϊόντων κατασκευάζονται από φυσικό ξύλο. Αυτό το προϊόν δεν μπορεί να επηρεάσει το ανθρώπινο σώμα. Στην κατηγορία της ειδικής ασφάλειας μπορεί να αποδοθεί η καταδίωξη ή τα πυρωμένα υλικά.Αν μιλάμε για το σύνθετο συμβούλιο, το επίπεδο της ασφάλειας του δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πλήρως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την κατασκευή του προστίθενται διάφορες πολυμερείς ουσίες στη δομή του προϊόντος.
 • Εξαερισμός υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα τοποθετούνται σε ειδικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ταιριάζουν στενά στους τοίχους. Μεταξύ αυτών των επιφανειών σχηματίζεται ένα διάκενο αέρα, όπου κυκλοφορούν αέρια.
 • Παρμπρίζ. Το σχήμα του φινιριστικού υλικού συνεπάγεται στενή σύνδεση μεταξύ γειτονικών στοιχείων, επομένως σκανδιναβικοί και άλλοι τύποι σανίδων προστατεύουν επιπλέον τους τοίχους από τις επιπτώσεις του ανέμου.
 • Θερμομόνωση. Το ξύλο διατηρεί θερμότητα από μόνο του, γεγονός που του επιτρέπει να διατηρεί τη βέλτιστη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Αυτό το επιχείρημα είναι ένα από τα πιο ισχυρά γεγονότα που επηρεάζουν την επιλογή του υλικού που αντιμετωπίζει.
 • Ανθεκτικότητα. Τα προϊόντα αντιστέκονται εύκολα στις εξωτερικές επιρροές. Αυτό επιτρέπει το υλικό να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ένα συμβατικό ξύλινο χαρτόνι. Αυτή η επίδραση επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής επεξεργασίας και της ενίσχυσης της δομής της ουσίας.
 • Πρακτικότητα. Η επιφάνεια του πίνακα έχει μια ομαλή δομή, η οποία απλοποιεί τη φροντίδα του υλικού.
 • Μοναδικός σχεδιασμός. Αν και το διοικητικό συμβούλιο έχει ξυλώδη δομή, σχεδόν ποτέ δεν επαναλαμβάνει. Η παρουσία πολλών χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε κάλυψη για σχεδόν κάθε γούστο και κάτω από το γενικό σχεδιασμό του σπιτιού.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Για να διορθώσετε το προϊόν, δεν θα χρειαστείτε πολύπλοκα εργαλεία και πολλή εμπειρία - η επένδυση μπορεί να εκτελεστεί ακόμα και από έναν άπειρο ιδιοκτήτη σπιτιού.

Ο μπροστινός πίνακας δεν είναι καθολική λύση, καθώς έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • Χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Παρόλο που οι κατασκευαστές του σκάφους το επεξεργάζονται με προστατευτικές ουσίες, δεν προστατεύουν πάντα το υλικό από τη φωτιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον πίνακα, ο οποίος αποτελείται μόνο από ξύλο.
 • Υψηλό κόστος Αυτό οφείλεται όχι μόνο στις διαδικασίες παραγωγής, αλλά και στη χρήση διαφόρων δαπανηρών ξύλων.
 • Η ανάγκη για συνεχή φροντίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό ισχύει για το planken, το οποίο κατά προτίμηση υποβάλλεται περιοδικά σε επεξεργασία με ειδικά προστατευτικά διαλύματα.
 • Ελάχιστη αντίσταση στη εξασθένιση. Τα σύνθετα υλικά έχουν συχνά παρόμοια χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, το ξύλο αναπτύσσεται πολύ καλά όταν θερμαίνεται, οπότε κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτός ο παράγοντας και να αφεθούν τα αντίστοιχα κενά μεταξύ των στοιχείων σύνδεσης.

Είδη

Οι μπροστινές σανίδες είναι προϊόντα κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο καθώς και από τεχνητές ουσίες.

Ανάλογα με τη μέθοδο παραγωγής, τα προϊόντα αυτού του τύπου χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

 • Μη κομμένο χαρτόνι Το προϊόν είναι λεπτόκοκκο υλικό από διάφορα είδη ξύλου. Δεν υπάρχει φλοιός στην επιφάνεια του προϊόντος και επίσης αντιμετωπίζεται με ειδικά προστατευτικά διαλύματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός ο τύπος σανίδας είναι κατασκευασμένος από μαλλί, που αντιστέκεται εύκολα στους μύκητες και είναι ανθεκτικός. Το υλικό είναι το φθηνότερο, οπότε δεν υπάρχει πάντα ζήτηση στην αγορά.
 • Planken. Αυτό το τεμαχισμένο συμβούλιο, στο οποίο όλα τα μέρη αντιμετωπίζονται με εγκύκλιο. Κάντε το από διάφορες φυλές ενός δέντρου. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα υλικά από τέφρα, βελανιδιά, κέδρο και λάριχο - αυτά τα είδη δέντρων διακρίνονται από την αντοχή τους και τις μοναδικές διακοσμητικές ιδιότητες.Η αγορά παρουσιάζει επίσης προϊόντα από εξωτικές φυλές, μεταξύ των οποίων κουμαρά, τικ, έρπητα ζωστήρα και meranti.
Μη κομμένο χαρτόνι
Planken
 • Σύνθετο. Η σανίδα από ξύλο και πολυμερές σύνθετο είναι ο ισχυρότερος από όλους τους θεωρημένους τύπους. Διαφέρει σε αντοχή, ανθεκτικότητα, αντίσταση στη φωτιά και αντίσταση στην ακραία θερμοκρασία και υγρασία. Αυτά τα υλικά υπενθυμίζουν πάρα πολύ ένα ταβάνι που δέχεται με την ίδια αρχή.
 • Thermoboard Το υλικό προέρχεται επίσης από συνηθισμένες ξύλινες σανίδες. Τα τελικά προϊόντα υπόκεινται σε ειδική θερμική επεξεργασία. Κατά τη διαδικασία του δέντρου αφαιρεί όλο το νερό, αλλάζει και τη δομή του. Μετά από αυτό, η ουσία είναι πρακτικά ανίκανος να απορροφήσει την υγρασία και είναι επίσης εύκολο να αντισταθεί σε εξωτερικές επιδράσεις.
 • Τσιμεντοσανίδα ινών. Είναι ένας άλλος εκπρόσωπος τεχνητών υλικών. Η σανίδα από αυτή την ουσία δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά όσο δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό ξύλο. Παράλληλα, τα προϊόντα διαθέτουν πολύ καλές τεχνικές παραμέτρους και μπορούν σύντομα να αντικαταστήσουν τα υλικά που περιγράφονται παραπάνω.
Σύνθετο.
Thermoboard
Τσιμέντο ινών

Κατασκευαστές

Η δημοτικότητα του μπροστινού πίνακα αυξάνεται με κάθε περνώντας έτος. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για επενδύσεις προσόψεων, αλλά και ως διακοσμητικά επιχρίσματα ορισμένων περιοχών του σπιτιού. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλές ποικιλίες σανίδων επένδυσης.

Μεταξύ αυτής της πολυμορφίας, υπάρχουν πολλές δημοφιλείς μάρκες:

 • Vetedy;
 • Bruggan;
 • Το Legro είναι ένα ουγγρικό προϊόν υψηλής ποιότητας και πρωτότυπου σχεδιασμού.
Vetedy
Bruggan
Legro
 • Η PS-Wood είναι εγχώριος κατασκευαστής πλακών WPC, οι οποίοι κατασκευάζονται σύμφωνα με τη γερμανική τεχνολογία.
 • Revaldia;
 • "Ecoles" - παράγει υψηλής ποιότητας πλακάκι που είναι κατάλληλη για διάφορους τύπους κατοικιών.
PS-Wood
"Οικολογικά"
Revaldia

Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που παράγουν υλικά που είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν τόσο έξω όσο και μέσα στα κτίρια.

Συνέλευση

Η τεχνολογία εγκατάστασης της επένδυσης από τον μπροστινό πίνακα αποτελείται από τις ακόλουθες διαδοχικές λειτουργίες.

 • Προετοιμασία των τοίχων. Συχνά αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση του άνω στρώματος που βλέπει. Εάν οι τοίχοι έχουν αποκολληθεί από το γύψο, τότε αυτά τα σημεία πρέπει να σφραγιστούν έτσι ώστε αργότερα η κατάσταση να μην υποβαθμιστεί.
 • Στερέωση μόνωσης. Αυτό το στρώμα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά η μπροστινή σανίδα επιτρέπει τη χρήση μόνωσης. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ορυκτό μαλλί, και άλλα παρόμοια υλικά. Είναι σημαντικό να ληφθεί μέριμνα για τη στεγανοποίηση μόνωσης - είναι καλύτερο να το καλύψετε και στις δύο πλευρές με μια ειδική προστατευτική μεμβράνη.
 • Εγκατάσταση κιβωτίων. Ως πλαίσιο, χρησιμοποιήστε είτε ξύλινες σανίδες είτε μεταλλικό προφίλ. Η πρώτη επιλογή είναι κατάλληλη για σανίδες και όλα τα είδη σανίδων από φυσικό ξύλο. Εάν χρησιμοποιούνται σύνθετα υλικά, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικά προφίλ ικανά να αντέχουν σε υψηλά φορτία. Όλοι οι οδηγοί του πλαισίου είναι διατεταγμένοι κάθετα.
 • Προσδιορισμός του πίνακα. Τα στοιχεία στερέωσης είναι απλά. Στην περίπτωση ενός ξύλινου πλαισίου και σανίδας, χρησιμοποιούνται συνηθισμένες βίδες με αυτοκόλλητες βίδες - βιδώνουν την σανίδα στη βάση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιοι τύποι υλικών δεν επικαλύπτονται - είναι επιθυμητό να αφήσουμε ένα μικρό κενό μεταξύ τους, το οποίο θα επιτρέψει στο δέντρο να επεκταθεί. Για τις σύνθετες σανίδες χρησιμοποιούνται ειδικοί συνδετήρες, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για μέταλλο.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μερικές φορές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνήθεις μεταλλικές βίδες.

Για τέτοιες εργασίες, αξίζει να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα ποιότητας αποδεδειγμένων εμπορικών σημάτων, προκειμένου να αποκλείσουμε τις συχνές επισκευές των κατασκευών και να καταστήσουμε το κτίριο μοναδικό.

Όμορφα παραδείγματα

Η μπροστινή σανίδα είναι ένα μοναδικό υλικό που μπορεί να αλλάξει δραματικά την εμφάνιση οποιουδήποτε σπιτιού. Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με άλλα υλικά φινιρίσματος και γυαλί, είναι σε θέση να δώσει ένα μικρό εξοχικό σπίτι μια εντελώς μοναδική, μοναδική εμφάνιση.

Προαιρετική σχεδίαση της πρόσοψης ενός δημόσιου χώρου ψυχαγωγίας. Εδώ, με την πρώτη ματιά, όλα είναι εξαιρετικά απλά, αλλά η χρήση σανίδων διαφορετικών χρωμάτων φαίνεται πολύ πρωτότυπο.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο γρήγορης και αποτελεσματικής συναρμολόγησης μιας πρόσοψης, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο