Επισκόπηση των σύγχρονων υλικών για το φινίρισμα της πρόσοψης μιας ιδιωτικής κατοικίας

Τα υλικά για την πρόσοψη του κτιρίου έχουν προστατευτικό και διακοσμητικό ρόλο. Σας επιτρέπουν να κάνετε τη δομή όχι μόνο ελκυστική και αξιοσέβαστη, αλλά και να βελτιώσετε την απόδοσή της. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καθώς και τα χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών υλικών για εξωτερική διακόσμηση.

Απαιτήσεις και κανόνες

Σήμερα, η αγορά κατασκευών αντιπροσωπεύεται από μια ποικιλία υλικών πρόσοψης, που διαφέρουν στη σύνθεση, τις ιδιότητες, την εμφάνιση.

Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να καθοριστεί ποιο είδος υλικού είναι κατάλληλο για μια συγκεκριμένη δομή.

Κατά την επιλογή ενός υλικού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια αξιολόγησης:

 • την αντοχή, την αξιοπιστία (η πρόσοψη του σπιτιού υπόκειται σε βαριά φορτία, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής βλάβης, έτσι ώστε η επίστρωση πρέπει να αντέχει).
 • Αντοχή στην υγρασία (ο βαθμός στον οποίο οι συνθέσεις για το φινίρισμα του σπιτιού μπορούν να αντέξουν την υγρασία, εξαρτάται από την απόδοση, την εμφάνιση και την αντοχή του).
 • (το ιδανικό υλικό για φινίρισμα είναι μη εύφλεκτο, αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο, επομένως είναι σημαντικό να αποκλείεται τουλάχιστον η αυτοανάφλεξη και η απελευθέρωση τοξινών κατά την καύση).
 • αντοχή στις καιρικές συνθήκες (δηλαδή, αντίσταση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, πρωτίστως υπεριώδεις ακτίνες).
 • ιδιαιτερότητα του υαλοπίνακα (ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή αρθρωτών πλαισίων και πλακών που τοποθετούνται σε σύγχρονα κτίρια · το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ειδική ασφάλιση κλειδαριάς).
 • αντοχή στον παγετό (η ικανότητα της επίστρωσης να αντέχει σε κύκλους ψύξης και απόψυξης χωρίς απώλεια της γεωμετρίας και της απόδοσης του υλικού) ·
 • βιοσταθερότητα (ικανότητα αντιστάσεως των επιπτώσεων των παρασίτων εντόμων, τρωκτικά, απουσία μούχλας και μύκητα στην επιφάνεια) ·
 • φιλική προς το περιβάλλον (ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την τελική επεξεργασία υλικών όταν αντιμετωπίζει μια εξοχική κατοικία ή οποιοδήποτε δωμάτιο που προϋποθέτει την παραμονή ή τη μακροχρόνια παραμονή των ατόμων σε αυτό).
 • (ένας σπάνιος ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει την επένδυση κάθε 2-5 χρόνια, έτσι τα σύγχρονα υλικά πρόσοψης σχεδιάζονται για 20-100 χρόνια υπηρεσίας).
 • ευκολία φροντίδας (τα περισσότερα από τα συνηθισμένα υλικά δεν απαιτούν συνεχή φροντίδα και ακόμη έχουν την ικανότητα αυτοκαθαρισμού, άλλα, όπως το ξύλο, συνεπάγονται τακτική εμποτισμό με ειδικές ενώσεις).

Αν μιλάμε για αισθητικά κριτήρια, τότε αυτό είναι, φυσικά, μια ελκυστική εμφάνιση. Οι σημερινές δομές και πλάκες που διαχέονται διακρίνονται από μια ποικιλία σχεδίων και υφών (μια περαιτέρω ανασκόπηση των παραδειγμάτων εξωτερικών είναι μια πειστική επιβεβαίωση αυτού). Ξεχωριστά, είναι απαραίτητο να επιλέξετε πάνελ που μιμούνται φυσικές επιφάνειες (πέτρα, τούβλο, ξύλο, γύψο). Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την παραγωγή τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στα φυσικά υλικά στο χρώμα και την υφή τους.

Μερικές φορές, η απομίμηση δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη και μετά από προσεκτικότερη επιθεώρηση.

Εξωτερική σχεδίαση

Το υλικό που χρησιμοποιείται για το φινίρισμα προκαλεί τους τρόπους εγκατάστασής του, σε σχέση με αυτό Διακρίνονται οι ακόλουθες επιλογές επένδυσης:

 • υγρά (χρησιμοποιούνται μείγματα κτιρίων) ·
 • στεγνώνει (τα υλικά φινιρίσματος στερεώνονται με μπουλόνια, πείρους και άλλους συνδετήρες).

Ανάλογα με το αν υπάρχει ένας μικρός χώρος αέρα μεταξύ της πρόσοψης και του τοίχου, οι όψεις διακρίνονται:

 • αερίζεται (υποθέστε την ύπαρξη κενών μεταξύ του υλικού και του τοίχου ή της μόνωσης, απαραίτητη για την κυκλοφορία του αέρα και την απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας).
 • μη αεριζόμενο (το υλικό συνδέεται απευθείας στον τοίχο).
Αεριζόμενη
Μη αεριζόμενη

Το υλικό για εξωτερική επεξεργασία, καθώς και ο τύπος της πρόσοψης, καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά της δομής. Για παράδειγμα, για ένα σπίτι από τεμάχια αφρού, πλακάκια από τούβλα, πέτρα ή πρόσοψη, με άλλα λόγια, αρθρωτά συστήματα, σύνθετο υλικό και παραδοσιακή επένδυση, θα είναι τα βέλτιστα υλικά που αντιμετωπίζουν.

   Για σπίτια εξοχικών σπιτιών είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φυλλώδεις εκδόσεις επιμετάλλωσης. Το γαλβανισμένο επαγγελματικό φύλλο θα παράσχει πρόσθετη στήριξη στη δομή, αλλά δεν θα απαιτήσει πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης.

   Είναι σημαντικό να συνδυάσετε σωστά τη μόνωση και τα υλικά επίστρωσης. Ο βασικός κανόνας - ένα από τα συστατικά πρέπει να είναι άκαυστα. Έτσι, για ίνες τσιμέντου μη καύσιμων πλακών μπορείτε να χρησιμοποιήσετεμόνωση από ορυκτοβάμβακα. Δεν συνιστάται η χρήση τους σε συνδυασμό με το βινύλιο.

   Υγρό και ελαφρύ σοβά

   Ο διακοσμητικός γύψος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εξωτερικά ακριβή, αισθητικά ελκυστική και πρωτότυπη πρόσοψη, η οποία, αν θέλετε, μπορεί να βαφτεί. Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που επιτρέπει στους τοίχους να "αναπνέουν". Κατάλληλο για αεριζόμενες προσόψεις, αλλά το κτίριο χρειάζεται εσωτερική ηχομόνωση και θερμομόνωση υψηλής ποιότητας, καθώς ο σοβάς δεν παρέχει μόνωση και προστασία από θόρυβο. Όλοι οι τύποι γύψων ανέχονται διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, δεν φοβούνται την υγρασία και το άμεσο ηλιακό φως.

   Τα μειονεκτήματα του υλικού είναι η πολυπλοκότητα της εφαρμογής, η ανάγκη για προσεκτική προετοιμασία των τοίχων (ισοπέδωση, προκαταρκτική αντισηπτική επεξεργασία, εφαρμογή συνθέσεων αστάρι). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία εγκατάστασης, είναι δυνατή η ρωγμάτωση και το ξεφλούδισμα του επιστρωμένου στρώματος.

   Οι παρακάτω τύποι γύψου διακρίνονται.

   • Ορυκτά Τύπος γύψου, ο οποίος είναι ο φθηνότερος τρόπος για να τελειώσει τους τοίχους, γεγονός που οδηγεί στην ευρεία κατανομή του.

   Από τα προφανή χαρακτηριστικά - την απόλυτη αθέμιτη καύση,που σας επιτρέπει να συνδυάσετε υλικό με εύφλεκτη μόνωση.

   Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιφανειών, αλλά έχει χαμηλή ελαστικότητα. Αυτό προκαλεί ρωγμές κατά τη συρρίκνωση της δομής, γι 'αυτό δεν είναι κατάλληλο για νεόδμητα κτίρια. Η διάρκεια ζωής είναι κατά μέσο όρο 12-15 χρόνια.

   • Ακρυλικό. Χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα, και επομένως είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό των τοίχων, ακόμα και μόλις κτισμένα κτίρια. Διαθέτοντας μεγαλύτερη αντοχή και αντοχή στην υγρασία, επιδεικνύει μεγαλύτερη περίοδο λειτουργίας έως και 18 ετών. Το μειονέκτημα του ακρυλικού μίγματος είναι η ευφλεκτότητα του, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εύφλεκτη μόνωση, για παράδειγμα, ορυκτοβάμβακα. Συνήθως συνδυάζεται με υλικά μόνωσης αφρού. Επιπλέον, η επιφάνεια προσελκύει σκόνη και είναι απαράδεκτο να το πλένετε. Πρέπει είτε να καθαρίζουμε τακτικά και να φροντίζουμε για την πρόσοψη, είτε να προετοιμαζόμαστε για το γεγονός ότι θα χάσει γρήγορα την οπτική του έκκληση.
   • Πυριτικό. Υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης, όπως υψηλή ελαστικότητα, δυνατότητα απόρριψης σκόνης και ρύπανσης, τάση αυτοκαθαρισμού κατά τη βροχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η τελευταία φτάνει τα 30 χρόνια.Αυτά τα χαρακτηριστικά εξηγούνται από την παρουσία ποτάσας στη σύνθεση. Η ιδιαιτερότητα του υλικού είναι η γρήγορη σκλήρυνσή του, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί γύψο γρήγορα, μια ομάδα ειδικών θα απαιτηθεί. Επιπλέον, απαιτεί ένα ειδικό αστάρι, το οποίο επίσης αυξάνει το κόστος εγκατάστασης. Η τιμή για το μείγμα είναι επίσης μεγάλη.
   • Σιλικόνη. Το υλικό, το οποίο δεν έχει σχεδόν καμία ατέλεια, όπως όλα τα είδη γύψου, η σύνθεση ανέχεται τη θερμότητα και τον παγετό, τη θερμοκρασία "άλματα", τις επιπτώσεις της υγρασίας και των άμεσων ακτίνων UV, είναι φιλική προς το περιβάλλον και διαπερατή από τους ατμούς. Συγχρόνως χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα και αυξημένη αντοχή στη φθορά, δεν είναι εύφλεκτη, συνδυάζεται με όλους τους τύπους επιφανειών και θερμομονωτικών στοιχείων. Το μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος, το οποίο, ωστόσο, ισοδυναμεί με τα αυξημένα τεχνικά χαρακτηριστικά του μείγματος.

   Αναρτημένες δομές

   Η αναρτημένη κατασκευή περιλαμβάνει τη χρήση κιβωτίων, τα οποία είναι τοποθετημένα στο τελειωτικό υλικό. Αυτή η μέθοδος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αεριζόμενη πρόσοψη, χρησιμοποιήστε μόνωση του επιθυμητού πάχους.

   Χάρη στο κιβώτιο, μπορείτε να κρύψετε τις ανωμαλίες και τα ελαττώματα των τοίχων και να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

   Το πλέγμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από ξύλινες ράβδους ή μεταλλικά προφίλ. Η τελευταία επιλογή είναι προτιμητέα, καθώς δεν απαιτεί προεπεξεργασία των στοιχείων της πλάκας με επιβραδυντικά φλόγας και παρόμοιες συνθέσεις για ξύλο.

   Ένα είδος συναρμολογημένων δομών θεωρείται παρακαμπτήριος. Είναι ένα πάνελ, παρόμοιο σε μέγεθος με το μέγεθος των σανίδων. Ταυτόχρονα, το υλικό έχει ειδικά αυλάκια και συστήματα ασφάλισης, χάρη στα οποία συναρμολογείται σαν παιδικό σχεδιαστή. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης σας επιτρέπει να το κάνετε απλό και γρήγορο, είναι δυνατή η εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης όλο το χρόνο. Το υλικό έχει βελτιωμένες ιδιότητες απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής αιολικής ενέργειας.

   Το μέγεθος και ο σχεδιασμός του υλικού είναι πολύ διαφορετικοί. Αυτά μπορεί να είναι είτε χρωματισμένα μοντέλα (φωτεινά γυαλιστερά ή πιο ήσυχα, ουδέτερα ματ πάνελ) είτε απομίμηση της υφής οποιουδήποτε φυσικού υλικού (τούβλο, πέτρα, ξύλο). Το υλικό είναι εύκολο να καθαριστεί - οι περισσότερες επιφάνειες έχουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού.Πιθανές επικαλύψεις υγρού καθαρισμού.

   Διακρίνονται οι ακόλουθοι κύριοι τύποι πλαισίων πλαισιώσεων.

   • Πλαστικά. Στη βάση - PVC, καθώς και διάφορα τροποποιητές και χρωστικές ουσίες. Τέτοια πάνελ είναι αρκετά ισχυρά, αλλά με αυξημένα μηχανικά αποτελέσματα (κρούσεις) μπορεί να σπάσουν. Το υλικό έχει αντίσταση στην υγρασία, αντέχει τις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, την απότομη αλλαγή τους, ανθεκτικό στην υπεριώδη προστασία.

   Το μικρό βάρος (έως 5 kg / sq. M) δεν απαιτεί την ενίσχυση της θεμελίωσης. Το μειονέκτημα είναι ο χαμηλός βαθμός πυρασφάλειας.

   • Μεταλλικά. Η μεταλλική παρακαταθήκη βασίζεται σε προφίλ αλουμινίου ή γαλβανισμένου χάλυβα. Η μεταλλική παρακαταθήκη χαρακτηρίζεται από μεγάλο περιθώριο ασφαλείας σε σύγκριση με το ισοδύναμο PVC. Τα χαρακτηριστικά των εφαρμοζόμενων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού εμποτισμού, παρέχουν αντιδιαβρωτική προστασία του υλικού και με την αντοχή του. Επίσης παρουσιάζει υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες, αλλά χρησιμοποιείται μόνο σε σκληρυμένες βάσεις λόγω του αυξημένου βάρους του υλικού.
   • Ξύλο. Το ξύλινο προφίλ είναι ξηρό ή επεξεργασμένο με αντισηπτικό χαρτόνι ή προφίλ. Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, διαπερατό από ατμούς, έχει υψηλή θερμική μόνωση, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

   Η φυσική ξύλινη επένδυση φαίνεται κομψή και ευγενής.

   Ωστόσο, παρά την επεξεργασία ξύλινων πάνελ με ειδικές ενώσεις, η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή. Κατά τη λειτουργία, η πλαισιωτική τοποθέτηση απαιτεί τακτική συντήρηση.

   • Τσιμέντο ινών. Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από τσιμεντοκονία και ξηραμένη κυτταρίνη, με αποτέλεσμα ένα ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά υλικό με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων - αντοχή στην κρούση, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, διατήρηση της απόχρωσης των πάνελ, ακόμη και υπό την επίδραση άμεσου ηλιακού φωτός, λόγω κεραμικού σκονίσματος, υψηλής αντοχής στην υγρασία. Η σύνθεση του υλικού προκαλεί το μεγάλο βάρος του (μέχρι 25 kg / sq. M), το οποίο καθιστά δυνατή τη χρήση του μόνο σε εμπλουτισμένα θεμέλια.

   Χωριστά, είναι απαραίτητο να διαθέσει το υπόγειο υπόστεγο, σχεδιασμένο για την επένδυση στο κάτω μέρος του κτιρίου. Έχει μεγαλύτερο πάχος προφίλ, τους καλύτερους δείκτες αντοχής στις καιρικές συνθήκες και αντοχής στην υγρασία, αντοχή σε μηχανικές βλάβες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υπόγειο του σπιτιού πιο συχνά από άλλα υποβάλλονται σε κραδασμούς και άλλες ζημίες, κατάψυξη, υγρασία και άλλους αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

   Η πλευρική τοποθέτηση των πλαισίων είναι μάλλον ορθογώνιος πίνακας.Το πλάτος τους είναι συνήθως ίσο με το ύψος του υπογείου και ξεκινά από 60 εκ. Αυτό προκαλεί ευκολία εγκατάστασης.

   Ορισμένες ομοιότητες, όσον αφορά τη στερέωση και τα πιθανά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή, με πλευρική τοποθέτηση έχουν εμπρόσθια πλαίσια. Μπορούν να έχουν ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, διάφορες διαστάσεις. Ορισμένες πλάκες αποτελούνται από μόνωση. Η επίστρωση των πάνελ εξασφαλίζει τις ιδιότητες υψηλής απόδοσης τους.

   Ένας άλλος δημοφιλής τύπος προσάρτησης είναι τα πάνελ σάντουιτς. Αντιπροσωπεύουν ένα "σάντουιτς" στο οποίο τοποθετείται μια "μέση" μόνωση μεταξύ δύο στρωμάτων από σκληρό υλικό (συνήθως μέταλλο). Η αντοχή και η ανθεκτικότητα του σχεδιασμού παρέχεται με τη μέθοδο της θερμής πίεσης. Η μπροστινή πλευρά του "σάντουιτς" μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε σκιά, να είναι λεία ή να έχει ανακούφιση.

   Τα πάνελ σάντουιτς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις επιπτώσεις της πυρκαγιάς και της υγρασίας, παρουσιάζουν εξαιρετικές ιδιότητες θερμομόνωσης με χαμηλό βάρος. Το υλικό είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και αν υπάρχει ξεχωριστή τοποθέτηση, μπορείτε να το αντικαταστήσετε μόνο χωρίς να περάσετε ολόκληρη την πρόσοψη.

   Οι αεριζόμενες προσόψεις μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας κασέτες πρόσοψης.

   Αν νωρίτερα χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση διοικητικών κτιρίων, τώρα και τα ιδιωτικά κτίρια. Αυτό οφείλεται στην αντοχή και την αξιοπιστία του υλικού, στην ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες. Εξωτερικά, οι κασέτες είναι τετράγωνα και ορθογώνια από αλουμίνιο, χάλυβα, λιγότερο κοινά χαλκό, καλυμμένα με προστατευτικό πολυμερές στρώμα. Το μέγεθος και ο σχεδιασμός των κασετών μπορεί να διαφέρουν.

   Υλικά για την αντιμετώπιση: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

   Κάθε ένα από τα υλικά που παρουσιάζονται έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ταυτόχρονα, ακόμη και στον ίδιο τύπο, τα υλικά μπορεί να έχουν πολικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο κριτήριο. Για παράδειγμα, το τσιμέντο από ίνες και η μεταλλική πλάκα είναι μη εύφλεκτα, ενώ το πλαστικό δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φωτιά.

   Όταν επιλέγετε ένα υλικό, πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στα υπέρ και τα κατά του υλικού, αλλά και στα δομικά στοιχεία. Έτσι, για μια ξύλινη και κούτσουρο σπίτι είναι καλύτερα να επιλέξετε αεριζόμενες προσόψεις. Από αυτή την άποψη, ακόμη και ο υψηλότερης ποιότητας και δαπανηρός γύψος θα είναι κατώτερος στα χαρακτηριστικά του σε πάνελ τοίχου ή επενδύσεων.

   Πλαίσιο
   Πλαίσια που αντιμετωπίζουν

   Αλλά τα τούβλα ή τα πέτρινα κτίρια (τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον) είναι κατά προτίμηση διακοσμημένα στο εξωτερικό με διακοσμητικό γύψο. Είναι απόλυτα φυσικό, συμβάλλει στην απομάκρυνση της υγρασίας από το κτίριο, διατηρώντας τη θερμότητα κατά την κρύα εποχή και δημιουργώντας μια ευχάριστη δροσιά στη θερμότητα.

   Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν οι κλιματολογικές συνθήκες. Για παράδειγμα, η κατοχή ορισμένων πλεονεκτημάτων ξύλινη επένδυση θα γίνει γρήγορα άχρηστη στις παραθαλάσσιες περιοχές. Για την επένδυση ενός σπιτιού είναι καλύτερα με πάνελ ή πλάκες. Αυτό το αδιάβροχο υλικό θα αντέχει σε ριπές ανέμου και θα αποκρούσει κυριολεκτικά την υγρασία.

   Γύψος
   Πλάκες

   Το σύγχρονο υλικό προσκόλλησης πρέπει να έχει διαφορετική αντίσταση στην υγρασία. Ορισμένες επιφάνειες (σοβάς, παρακαμπτήριος και πάνελ, πλακίδια κλίνκερ) έχουν χαμηλή απορρόφηση υγρασίας, ενώ άλλοι (οι περισσότεροι τύποι τούβλων) δεν μπορούν να καυχηθούν με παρόμοια χαρακτηριστικά.

   Η αντοχή στην υγρασία του υλικού επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο η πρόσοψη αντέχει στον παγετό. Με υψηλή απορρόφηση υγρασίας, η υγρασία συσσωρεύεται στους πόρους της επικάλυψης, η οποία καταψύχεται και επεκτείνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

   Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια καλύπτεται με ρωγμές, οι λειτουργικές ιδιότητες της επένδυσης χάνονται, η εμφάνισή της υποφέρει.

   Πλακάκια κλίνκερ

   Οπτικά, το υλικό είναι κανονικό σχήμα τούβλο. Το υλικό βασίζεται σε πηλό αργίλου, το οποίο υποβάλλεται σε πύρωση υψηλής θερμοκρασίας. Στη διαδικασία του τελευταίου, ο πηλός αλλάζει την κιτρινωπή απόχρωση του σε τερακότα, καφέ, μπεζ (εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του πηλού και τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών).

   Το κύριο χαρακτηριστικό του κλίνκερ είναι η αυξημένη αντοχή, ο παγετός και η σεισμική αντίσταση. Τα πλεονεκτήματα του υλικού είναι επίσης υψηλά ποσοστά αντοχής στο νερό, αντοχή στις διαφορές θερμοκρασίας, φιλικότητα προς το περιβάλλον, ποικιλία επιλογών. Είναι κατάλληλο για το σχεδιασμό αεριζόμενων προσόψεων κτιρίων και έχει αρκετά υψηλό κόστος. Ωστόσο, το εύρος τιμών είναι αρκετά ευρύ: από μοντέλα υψηλής ποιότητας έως εκδόσεις οικονομίας.

   Εκτός από το κλίνκερ, υπάρχουν πλακάκια από κεραμικά και σκυρόδεμα. Χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα, αντοχή στη φθορά και χαμηλή απορρόφηση υγρασίας. Σκυρόδεμα πλακάκια δεν ανέχονται διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, μπορεί να έχουν διαταραχθεί γεωμετρία, έχει σημαντικό βάρος.Τα κεραμικά πλακίδια είναι κατάλληλα τόσο για στεγνή όσο και για υγρή εγκατάσταση.

   Κεραμικά πλακίδια
   Σκυρόδεμα πλακιδίων

   Φυσική και τεχνητή πέτρα

   Η πέτρινη επένδυση ανήκει στην κατηγορία των ισχυρών και ανθεκτικών. Όταν επιλέγετε μια φυσική πέτρα, πρέπει να το κάνετε αυτό λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες Έτσι, το μάρμαρο είναι ακατάλληλο για περιοχές με υψηλή υγρασία, ενώ ο ασβεστόλιθος δεν χρησιμοποιείται σε περιοχές με σκληρό κλίμα.

   Η φυσική πέτρα υφίσταται πολύπλοκη επεξεργασία., συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού του, την εξάλειψη της ακτινοβολίας υποβάθρου, δίνοντας το επιθυμητό σχήμα. Φυσικά, όλα αυτά επηρεάζουν το κόστος του τελικού προϊόντος, το οποίο είναι πολύ υψηλό. Το μεγάλο βάρος του υλικού απαιτεί απαραίτητα την ενίσχυση της θεμελίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κτίρια διακοσμημένα με φυσική πέτρα φαίνονται αξιοσέβαστα και μια τέτοια πρόσοψη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 100 χρόνια. Είναι αλήθεια, με τακτική φροντίδα.

   Σήμερα, όσοι επιθυμούν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους με μαρμάρινη πέτρα, χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τεχνητό αντίγραφο. Με τη δύναμη και την αντοχή του, το υλικό αυτό δεν είναι πολύ κατώτερο από το φυσικό ορυκτό, αλλά ταυτόχρονα έχει μικρότερο κόστος και ευκολότερο βάρος, ευκολότερη εγκατάσταση.Η τεχνητή πέτρα βασίζεται σε ρητίνες πολυεστέρα, τροποποιητές και χρωστικές ουσίες, καθώς και μικροσκοπικά κομμάτια πέτρας.

   Το τελευταίο παρέχει την αντοχή και την ελκυστική εμφάνιση του υλικού, και η ρητίνη - η αυξημένη αντοχή στο νερό, οι υψηλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, η ικανότητα αυτοκαθαρισμού.

   Όσον αφορά την εμφάνιση, το υλικό μιμείται οποιαδήποτε επιφάνεια πέτρας. Ταυτόχρονα, δεν είναι πάντοτε δυνατό να βρεθεί μια "υποκατάσταση" ακόμη και σε πιο προσεκτική εξέταση - το χρώμα και η υφή είναι τόσο κοντά στη σκιά και τη δομή μιας φυσικής πέτρας. Κάτω από το φινίρισμα κρύβεται συνήθως ένα κυψελοειδές σκυρόδεμα ή τοίχο από τούβλα, τουλάχιστον - ξύλινες επιφάνειες.

   Τούβλο

   Αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά, ώστε να μπορείτε με βεβαιότητα να δηλώσετε την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η παρουσία μικροπόρων στο υλικό επιτρέπει στους τοίχους να "αναπνέουν", γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος στο κτίριο. Επιπλέον, το υλικό δεν φοβάται τον παγετό, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρεί την αντίσταση στην έκθεση σε UV.

   Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους τούβλων και την τοποθέτησή τους, είναι δυνατόν να δημιουργήσετε πρωτότυπες και μοναδικές προσόψεις. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα: σε περίπτωση βλάβης σε ένα κομμάτι της πρόσοψης, μπορείτε να κάνετε μια επιτόπου επισκευή. Η τοποθέτηση τούβλων είναι μια μάλλον επίπονη διαδικασία που απαιτεί μια επαγγελματική προσέγγιση.Είναι επίσης σημαντικό να το χρησιμοποιείτε μόνο σε ενισχυμένο υπόβαθρο και μετά από προσεκτική στεγάνωση της βάσης. Από τα σημαντικά μειονεκτήματα - χαμηλή θερμική ικανότητα.

   Ένα τούβλο μπορεί να ποικίλει ως προς τη σύνθεση και τη μέθοδο παραγωγής και κατά συνέπεια είναι συνηθισμένο να ξεχωρίσουμε τους ακόλουθους τύπους τούβλων.

   • Κλίνκερ. Η βάση του τούβλου γίνεται πλαστικός πηλός, ο οποίος υπόκειται σε πυροδότηση και πίεση. Αν μιλάμε για τις τεχνικές ιδιότητες του υλικού, τότε είναι το καλύτερο μεταξύ άλλων τύπων τούβλων. Η τροποποίηση του κλίνκερ χαρακτηρίζεται από υψηλή μηχανική αντοχή, αντοχή στη θερμότητα και αντοχή στο άμεσο ηλιακό φως. Η αντοχή στον παγετό είναι 300 κύκλοι. Το τούβλο κλίνκερ είναι ανθεκτικό στα επιθετικά μέσα, έχει χαμηλό συντελεστή απορρόφησης νερού. Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα είναι επίσης η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ευκολία φροντίδας - απλώς πλύνετε την πρόσοψη. Μεταξύ των ελλείψεων - το υψηλό κόστος και το βαρύ βάρος. Μια εναλλακτική λύση σε αυτόν τον τύπο τούβλου μπορεί να είναι ένα λεπτότερο, και ως εκ τούτου ελαφρύ, πλακιδίων κλίνκερ.
   Τούβλο κλίνκερ
   Πλακάκια κλίνκερ
   • Κεραμικό. Ένας ευρύς τύπος τούβλου,που έχει ποικιλία χρωμάτων και χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα, αντίσταση στην αλλαγή θερμοκρασίας, αντοχή στη φωτιά και χαμηλό κόστος. Δυστυχώς, η απορρόφηση νερού των κεραμικών τούβλων μπορεί να φτάσει το 10%, γεγονός που επηρεάζει την αντοχή του σε παγετό. Με την παρουσία ασβεστόλιθου στη σύνθεση, θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση υγρασίας.

   Σε αυτή την περίπτωση, ο ασβεστόλιθος θα επισημαίνεται στο τελικό προϊόν από πιο σκουρόχρωμα μπαλώματα.

   Ανάμεσα στις παρτίδες των κεραμικών τούβλων υπάρχουν συχνά τα υλικά με σπασμένες γωνίες και όχι οι πιο τέλειες μορφές γεωμετρίας.

   • Υψηλής πίεσης. Η βάση τέτοιων τούβλων είναι το τσιμέντο, τα πρόσθετα πρόσθετα και ο βράχος του κελύφους που υποβάλλονται σε ημι-ξηρή πίεση. Οπτικά, το υλικό είναι δύσκολο να διακριθεί από το κεραμικό, αλλά χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη απορρόφηση υγρασίας (είναι σε μέσο επίπεδο και είναι 5-6%) και, κατά συνέπεια, καλύτερη αντοχή στον παγετό, ακριβέστερη γεωμετρία τούβλων. Αυτό το ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ωστόσο, τα τούβλα έχουν ένα μεγάλο βάρος και μια τάση να αλλάζουν σκιά κατά τη λειτουργία.
    • Πυριτικό. Η σύνθεση των πυριτικών τούβλων - μίγμα τσιμέντου-άμμου, η χρησιμοποιούμενη μέθοδος παραγωγής - το αυτόκλειστο. Αυτό εξασφαλίζει την οικονομική προσιτότητα του υλικού. Εκτός από το χαμηλό κόστος, διακρίνεται από τη σωστή γεωμετρία των μορφών, τις καλές ηχομονωτικές ιδιότητες, την ανθεκτικότητα. Η απορρόφηση υγρασίας είναι έως και 15%, γεγονός που προκαλεί αστάθεια του πυριτίου από τούβλα σε παγετό. Μεγάλο βάρος σε συνδυασμό με υψηλή θερμική αγωγιμότητα και λιγότερο ελκυστικές αισθητικές ιδιότητες - αυτό είναι ο λόγος που οι αγοραστές σπάνια επιλέγουν πυριτικά τούβλα για την επένδυση της πρόσοψης.

    Επένδυση

    Το σπίτι που καλύπτει, σε αντίθεση με την πρόσοψη, εκτελεί 2 λειτουργίες - διακοσμητικές και ρουλεμάν. Ο τελευταίος εκδηλώνεται κυρίως σε κτίρια χωρίς πλαίσιο. Η εξωτερική επένδυση έχει ένα μεγάλο φορτίο, επομένως τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή την περίπτωση βασίζονται σε μέταλλο (συνήθως χάλυβα), το οποίο έχει αναγκαστικά αντιδιαβρωτική προστασία. Η επένδυση του σπιτιού πραγματοποιείται συνήθως με τη χρήση ειδικών μεταλλικών φύλλων ή θερμοστατών.

    Thermopanels
    Μεταλλικά φύλλα

    Thermopanels

    Είναι ένα υλικό που αποτελείται από ένα στρώμα φύλλου με σύστημα τοποθέτησης, μόνωση και διακοσμητικό στρώμα.Ο αφρός πολυστυρενίου και η εξωθημένη του έκδοση, καθώς και ο αφρός πολυουρεθάνης, χρησιμοποιούνται ως μόνωση. Θα πρέπει να προτιμούνται τα προϊόντα αφρού πολυουρεθάνης. Η μόνωση σε αυτά περιέχει τις μικρότερες φυσαλίδες αέρα, οι οποίες παρέχουν εξαιρετική απόδοση θερμομόνωσης με μικρό βάρος του προϊόντος.

    Τα κεραμίδια κλίνκερ χρησιμοποιούνται συνήθως ως διακοσμητικό στρώμα.

    Ως αποτέλεσμα της επιμετάλλωσης, επιτυγχάνεται απομίμηση τεμαχίων, η ποικιλία των αποχρώσεων και των υφασμάτων ποικίλλει.

    Το υλικό είναι ανθεκτικό, 1.7 φορές θερμότερο από πολλά από τα εξεταζόμενα υλικά. Είναι μάλλον εύκολο να το τοποθετήσετε, ωστόσο είναι σημαντικό να τηρείτε την τεχνολογία στερέωσης. Το υλικό θα πρέπει να στερεώνεται απευθείας στον τοίχο, αποφεύγοντας τον σχηματισμό αέρος μεταξύ των πλαισίων και της πρόσοψης. Αυτό οφείλεται στην στεγανότητα των θερμικών πλακών.

    Οι τοίχοι θα πρέπει να ισοπεδωθούν εκ των προτέρων, διαφορετικά δεν θα πρέπει να αποφεύγεται η επένδυση του δέρματος, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των λειτουργικών ιδιοτήτων του. Αντιμετωπίζοντας τη ζωή είναι μέχρι 30 χρόνια.

    Φύλλα

    Ο χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως ως βάση των φύλλων για επένδυση. Καλύπτεται με ένα στρώμα ψευδαργύρου, το οποίο σας επιτρέπει να επιτύχετε αξιοπρεπή αντιδιαβρωτική απόδοση.Πρόσθετη προστασία από την έκθεση στο περιβάλλον (κυρίως UV έκθεση), καθώς και η διακοσμητικότητα του υλικού παρέχεται με την εφαρμογή ενός πολυμερούς επιστρώματος.

    Η αντοχή του υλικού και η αντοχή του στον άνεμο εξασφαλίζονται χάρη στα ειδικά χαρακτηριστικά της φόρμας: χρησιμοποιείται ένα γαλβανισμένο φύλλο με προφίλ για τη δημιουργία αεριζόμενων επενδύσεων. Παρόμοια φύλλα χρησιμοποιούνται ως στέγες για διακόσμηση οροφής.

    Αυτή η μέθοδος φινιρίσματος ισχύει όχι μόνο για κτίρια κατοικιών, αλλά και για οικιακά κτίρια, γκαράζ. Τα επαγγελματικά φύλλα διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την αντοχή τους, ενώ τα νέα συστήματα στερέωσης εγγυώνται την ευκολία εγκατάστασης και την ανθεκτικότητα. Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη απόχρωση ή την κατεύθυνση των "αυλακώσεων", μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικούς εξωτερικούς χώρους.

    Εγκατάσταση γίνεται στο προετοιμασμένο πλαίσιο. Για μόνωση, μπορείτε να επιλέξετε πολυστερίνη, υλικά από ορυκτοβάμβακα ή να αγοράσετε επαγγελματικό φύλλο, μονωμένο στο εργοστάσιο. Τα τελευταία μοντέλα είναι 2 επαγγελματικά φύλλα, μεταξύ των οποίων τοποθετείται ένα στρώμα μόνωσης.

    Συνδυασμένες λύσεις

    Όλο και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών καταφεύγουν σε ένα συνδυασμό εξοχικών κατοικιών.Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει ένα συνδυασμό αρκετών υφασμάτων μέσα στην ίδια πρόσοψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά στην υφή επιτυγχάνεται τόσο με τη χρήση διαφορετικών υλικών όσο και με τη χρήση του ίδιου υλικού με απομίμηση διαφορετικών επιφανειών.

    Η τελευταία μέθοδος είναι πιο βολική από την άποψη της εγκατάστασης και των προπαρασκευαστικών εργασιών, καθώς και της συντήρησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το υπόγειο του κτιρίου, οι γωνίες, τα μικρά αρχιτεκτονικά στοιχεία, τα ανοίγματα θυρών και παραθύρων διακρίνονται από άλλα υλικά. Η συνδυασμένη διακόσμηση της πρόσοψης σάς δίνει τη δυνατότητα να τονίσετε την πολυπλοκότητα και την πολυπλοκότητα των κτιρίων σύνθετης διαμόρφωσης και να προσθέσετε ένα προβάδισμα στα κτίρια που είναι απλά σε σχήμα.

    Για κλασικούς εξωτερικούς χώρους, ένας συνδυασμός από πέτρα και τούβλο, καθώς και ένας συνδυασμός αυτών των υλικών με γύψο, θα κάνει.

    Για σπίτια με στυλ γοτθικής ή ρουστίκ, επιλέγεται συνδυασμός πέτρας και γύψου, προσθέτοντας σφυρηλατημένα στοιχεία στο εξωτερικό σχέδιο. Για μια εξοχική κατοικία σε ρουστίκ στιλ με πέτρα, ξύλο και τούβλο. Για τα σύγχρονα κτίρια στο πνεύμα του μινιμαλισμού - ένας συνδυασμός γύψου και σκυροδέματος, ξύλου και τούβλου.

    Κατασκευαστές

    Ο ηγέτης μεταξύ των κατασκευαστών υγρών προσόψεων είναι η Ceresit, των οποίων τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν το 20-30% της εγχώριας αγοράς. Ο σοβάς μείγμα Knauf, Kraysel, και Bitex είναι επίσης σε ζήτηση. Η ανθεκτικότητα και οι αυξημένοι δείκτες αντοχής στη φθορά καθιστούν δυνατή τη χρήση των προϊόντων αυτών των σημάτων για την τελική επεξεργασία όχι μόνο ιδιωτικών αλλά και δημόσιων κτιρίων.

    • Εκείνοι που αναζητούν θερμοπλάνα υψηλής ποιότητας θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα προϊόντα του εγχώριου κατασκευαστή "Εργαστήριο υλικά πρόσοψης" (ΔΝΤ). Η καινοτομία, ο σύγχρονος εξοπλισμός και ο προσεκτικός ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια της παραγωγής - αυτό επιτρέπει στον κατασκευαστή να κατέχει ηγετική θέση. Το πάχος της μόνωσης, ανάλογα με τη συλλογή, είναι 30-100 mm. Η εμφάνιση εκπροσωπείται επίσης από διάφορες συλλογές: "Classic" (παραδοσιακό τούβλο), "Γερμανική συλλογή" (κλίνκερ δημοφιλής στη Γερμανία), "Stone collection" (απομίμηση πέτρινων επιφανειών), "Ισπανική συλλογή" (απομίμηση υφής αρχαίων ισπανικών κάστρων). Η μέση τιμή είναι από 1500 έως 3500 ρούβλια.
    Κλασικό
    Γερμανική συλλογή
    Συλλογή πέτρας
    Ισπανική συλλογή
    • Ένας άλλος κατασκευαστής θερμικών πλακών επένδυσης, Thermosit, μπορεί να υπερηφανεύεται για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της, όχι κατώτερα των ευρωπαϊκών ομολόγων. Πάχος μόνωσης ανάλογα με το μοντέλο - από 30 έως 80 mm. Κόστος - στην περιοχή των 1000-2000 ρούβλια ανά τετραγωνικό μέτρο. m
    • Οι κορυφαίοι κατασκευαστές παρακαμπτηρίων είναι μάρκες. Docke (μεγάλη ποικιλία πλαισίων ξύλου, καθώς και προφίλ ασυνήθιστων παστέλ αποχρώσεων), VOX (μια μεγάλη ποικιλία πάνελ που μιμούνται σπάνια ξύλα, χρωματικά προφίλ με λεπτή σκιά), Alta Profile (αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ρωσικής αγοράς, παράγει παρακαμπτήριος με απομίμηση ξύλινων επιφανειών, προφίλ χρωμάτων, καθώς και καινοτόμα πάνελ ανθεκτικά στους παγετούς).
    • Ένα ευρύ φάσμα αρθρωτών συστημάτων πρόσοψης παρουσιάζεται από την εταιρεία. Εγκατάσταση ορυκτών επενδύσεων Ozersk. Τα κυριότερα προϊόντα είναι τσιμεντοειδείς πλάκες προσόψεων, καθώς και πρόσθετα στοιχεία, υποσυστήματα.

    Οι προσαρμοσμένοι πίνακες είναι ζωγραφισμένοι σε χρώματα που παρουσιάζονται στον κατάλογο RAL.

    Όμορφα παραδείγματα

    Συνήθεις για όλους τους πίνακες ξύλου σας επιτρέπουν να πάρετε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού.Αρκεί να συνδυάσετε υλικά διαφορετικού χρώματος, αλλάζοντας την κατεύθυνση τους μέσα στην ίδια πρόσοψη.

    Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για το κόψιμο ενός δέντρου ή κάτω από ένα δέντρο είναι το Eurolining και το block house (απομιμήσεις κούτσουρων). Τα εξοχικά σπίτια και τα εξοχικά σπίτια που είναι διακοσμημένα με αυτό τον τρόπο φαίνονται άνετα και ευγενή και κάτω από το δέρμα μπορεί να υπάρχουν πολλά οικοδομικά υλικά (πλαίσιο, τούβλο, μπλοκ ή προκατασκευασμένο πλαίσιο).

    Για τα κτίρια στο στυλ της χώρας και η Προβηγκία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικό υλικό βαμμένο πίνακα ή απομίμηση παρακαμπτήριος.

    Όχι λιγότερο όμορφα και ακόμη και προς τα έξω ανθεκτικά σπίτια όψη, κομμένα με τεχνητή πέτρα ή πάνελ και πλαισιώσει με απομίμηση επιφάνεια πέτρα. Το κλασικό είναι ένα τούβλο καπλαμά. Για να το δημιουργήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο το τούβλο, αλλά και ένα κεραμίδι κλίνκερ ή παρακαμπτήριος με απομιμήσεις τοιχοποιίας.

    Τα χρωματιστά πάνελ πλαισιώσεων φαίνονται πρωτότυπα και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εξωτερικό περίβλημα. Οι σχεδιαστές συστήνουν να συνδυαστούν 2-3 τύποι πάνελ που έχουν παρόμοιο ήχο ή να χρησιμοποιούν αντίθεση λύσεις. Η κατεύθυνση του προφίλ μπορεί επίσης να είναι διαφορετική.

    Η κάθετη πλαισιωτική τοποθέτηση είναι σε θέση να "τεντώσει το δωμάτιο" οπτικά και η χρήση πλαισίων που είναι τοποθετημένα υπό γωνία θα δώσει όγκο και εκφραστικότητα.Δεν συνιστάται η χρήση οριζόντιων μονόχρωμων πάνελ για την κάλυψη μεγάλων και απλών οικοδομικών κτιρίων. Φαίνεται μονότονη και μη ελκυστική.

    Χρησιμοποιώντας τον ίδιο διακοσμητικό γύψο με διαφορετική μέθοδο εφαρμογής, μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς διαφορετικές εξωτερικές όψεις. Συνήθεις είναι επικαλυμμένα σε ελαφριές αποχρώσεις της επιφάνειας, είναι μια εξαιρετική λύση για εξωτερικούς χώρους σε κλασικό στυλ, για παράδειγμα, παραδοσιακά αγγλικά ή μοντέρνα.

    Οι έγχρωμες πλάκες δεν φαίνονται λιγότερο ενδιαφέρουσες.

     Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη οργανικότητα επιτυγχάνεται συνήθως συνδυάζοντας διάφορες υφές. Ξύλο και πέτρα, τούβλο και πέτρα, πέτρα και γύψο αρμονικά "παίρνουν μαζί" μέσα στην ίδια πρόσοψη.

     Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για το φινίρισμα του σπιτιού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο