WPC μπροστινά πάνελ: τύποι, χαρακτηριστικά και εγκατάσταση

Ο προσανατολισμός των μπροστινών πλαισίων του WPC είναι μια μοντέρνα ματιά στο εξωτερικό σχεδιασμό των κτιρίων. Είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για την προστασία των εξωτερικών τοίχων από κλιματικές και μετεωρολογικές επιπτώσεις. Είναι ανθεκτικά, αισθητικά σε εμφάνιση, οικονομικά και εύκολα εγκατεστημένα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό, όπως το WPC, είναι ένας συνδυασμός αλεύρου ξυρίσματος ξύλου, βαφών και επίσης πρόσθετων πολυμερών, τα οποία αποτελούν τους συνδέσμους μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών. Χάρη σε αυτό το συνδυασμό, το προϊόν έχει τις χρήσιμες ιδιότητες του πλαστικού και του ξύλου, διατηρεί ένα κορεσμένο χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ανθεκτικό και μακράς διαρκείας και είναι άνομο από το υπεριώδες φως.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των σύνθετων πάνελ οφείλονται στους παρακάτω δείκτες:

 • υψηλή αντοχή, χωρίς παραμορφώσεις - τσιπς, ρωγμές, τσιμπήματα, που είναι τυπικά για το μέταλλο και το ξύλο στην καθαρή του μορφή.
 • ανθεκτικότητα στη φωτιά όταν συναρμολογηθεί σωστά.
 • αυξημένη θερμομόνωση και ηχομόνωση και δυνατότητα εξαερισμού.
 • Ανθεκτικότητα στο ξεθώριασμα, έκθεση στο ηλιακό φως.
 • το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε βλάβη από μούχλα, μύκητες, βακτήρια και είναι ανοσοποιητικό στη σκουριά.
 • η πλαισιωτική τοποθέτηση δεν συρρικνώνεται, είναι ανθεκτική στο νερό.
 • τα σύνθετα πάνελ δεν εκπέμπουν τοξικές ενώσεις.
 • η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη με ειδικές διατάξεις στερέωσης.
 • τα χαρακτηριστικά του προϊόντος δεν επηρεάζονται από κρίσιμες χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες ·
 • η προετοιμασία της επιφάνειας των τοίχων πριν από την εγκατάσταση δεν απαιτείται.
 • το υλικό δεν απαιτεί πρόσθετη διακόσμηση.
 • παρουσία μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων.

Επιπλέον, οι πλάκες WPC έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 25 χρόνια, κατά την οποία συνεχίζουν να διατηρούν το αρχικό τους χρώμα και φωτεινότητα.

Ξεχωριστά, αξίζει να σημειωθεί η ευκολία της φροντίδας - μπορείτε να πλύνετε τα πάνελ με συνηθισμένο νερό με την προσθήκη απορρυπαντικών, χωρίς όμως να χρησιμοποιείτε λειαντικά και χοντροειδείς, σκληρές βούρτσες και σφουγγάρια.

Από τα μειονεκτήματα των οικοδομικών υλικών, το υψηλό κόστος του διακρίνεται, σε σύγκριση με παρόμοια παρακαμπτήριος από μέταλλο και πολυβινυλοχλωρίδιο, επιπλέον, σκούρες χρωματισμένες πλάκες κατά το πρώτο έτος λειτουργίας εξακολουθούν να χάνουν κάποιο κορεσμό χρώματος. Παρά το γεγονός ότι οι πίνακες WPC υπόκεινται σε θερμική επέκταση υπό την επίδραση εξωτερικών συνθηκών, αυτό δεν θεωρείται μειονέκτημα. Αυτό είναι μόνο 1-3 χιλιοστά ανά μέτρο λειτουργίας και αυτό το γεγονός πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εγκατάσταση.

Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται όχι μόνο για την πρόσοψη - χάρη στην ασφάλεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική διακόσμηση, χωρίσματα, περιφράξεις, πάγκους, επενδύσεις δαπέδου για βεράντες, φτιαγμένα από άργυρο.

Τύποι και προδιαγραφές

Όλα τα πάνελ πρόσοψης πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικά ποιότητας και σχετική τεκμηρίωση πυρασφάλειας, επομένως είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε αυτό κατά την αγορά.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προϊόντων από το WPC:

 • στρογγυλεμένες με πυκνή δομή.
 • Το Planken είναι ένα παρόμοιο πυκνό υλικό με πρόσθετες αυλακώσεις για τον κλυμερή.
 • παρακαμπτήριος - ένα προϊόν χωρίς εσωτερικές επιφάνειες.
 • με κυψελοειδή δομή (κοίλη).

Διαφορετικοί τύποι πιάτων έχουν τη δική τους υφή, διακόσμηση, χρώμα, μπορούν να μιμούνται ξύλο και άλλα υλικά, ωστόσο, κατά κανόνα, έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • το κανονικό πλάτος είναι 20,4 cm.
 • το μήκος μπορεί να ποικίλει από 3 έως 3,6 m.
 • απορρόφηση νερού - 3%.
 • απώλεια βάρους κατά τη φθορά - 0,1 g / cm2.
 • μηχανική αντοχή (κάμψη) - 35 MPa;
 • συνθήκες λειτουργίας - θερμοκρασία από -50 έως +70 μοίρες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του υλικού επιτρέπουν την τοποθέτησή του σε όλες τις καιρικές συνθήκες, αλλά ο κατασκευαστής προειδοποιεί ότι συνιστάται να μην πραγματοποιείται εγκατάσταση σε θερμοκρασίες κάτω από + 10 μοίρες.

Εγκατάσταση

Επειδή τα μπροστινά πλαίσια είναι ελαφριά, απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση. Στο μέλλον, είναι δυνατόν να αντικαταστήσετε τις κατεστραμμένες πλάκες με νέες και αυτό δεν απαιτεί την αφαίρεση άλλων υλικών.

Για εργασία θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία: παζλ ή κυκλικό πριόνι, εμπορικό κέντρο, επίπεδο κτιρίου, μέτρηση ταινίας, δείκτη.

Το προπαρασκευαστικό στάδιο περιλαμβάνει:

 • καθαρίζοντας τους τοίχους του σπιτιού από τα μικρά απορρίμματα.
 • ευθυγράμμιση;
 • σφράγιση ρωγμών και ρωγμών.
 • αστάρι.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει διάφορα βήματα.

 1. Κάνοντας το πλαίσιο, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή ξύλινα υλικά. Πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό, καθώς δεν χρειάζονται επιπλέον επεξεργασία, είναι μεταλλικό προφίλ.
 2. Όλα τα μέρη των κιβωτίων είναι στερεωμένα με μπουλόνια ή νύχια αγκύρωσης. Για τα μεταλλικά μέρη χρησιμοποιήστε συνδετήρες με παχιά τοιχώματα.
 3. Κάτω από το πλαίσιο της αρθρωτής πρόσοψης, η τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών μπορεί να είναι σημαντική - στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εγκαταστήσετε και στεγανοποίηση. Οι εργασίες εκτελούνται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος της μόνωσης.

Στο δεύτερο στάδιο, η επένδυση ξεκινάει με αυστηρή σειρά.

 1. Ξεκινούν από το κάτω μέρος της δομής - κάνουν τρύπες σε αυτό, τότε βάζουν ένα πάνελ και το στερεώνουν με βίδες, είναι καλύτερα αν είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο χάλυβα, πρέπει να τοποθετηθούν σε ορθή γωνία.
 2. Μπορείτε να διορθώσετε το υλικό με κλιπ ή να το κάνετε χωρίς αυτά.
 3. Ως αποτέλεσμα της θέρμανσης, τα προϊόντα WPC μπορούν να επεκταθούν · επομένως, είναι σημαντικό, όταν τοποθετείτε τις πλάκες, να αφήσετε απόσταση 2-3 mm μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να ασφαλίσετε τον σύνθετο πίνακα σε κάθε τομή με τον οδηγό. Κάθε σειρά είναι τοποθετημένη με μια μικρή μετατόπιση.

Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα έχουν τα μπροστινά πλαίσια από τον Γερμανό κατασκευαστή Holzhof. Έχουν μια κοίλη δομή, επομένως, χαρακτηρίζονται από αυξημένη αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για παρακαμπτήριος τοίχος, ο οποίος έχει ένα κρυμμένο κενό για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας, λόγω του οποίου λαμβάνει χώρα ο βέλτιστος αερισμός της πρόσοψης.

Αυτό το προϊόν έχει υψηλή ποιότητα - υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, χαμηλό βάρος - 1,7 kg / m. n., αρχική χρωματική κλίμακα (ελεφαντόδοντο, wenge, καφές με γάλα, σκούρο μπεζ). Η υφή υποδηλώνει την παρουσία και την απουσία λείανσης. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής - έως και 30 χρόνια. Εκτός από το γεγονός ότι τέτοιες πλάκες είναι πιο οικονομικές λόγω του αυξημένου πλάτους, είναι επίσης κατάλληλες για το φινίρισμα ξύλινων τοίχων.

Όταν υπάρχει μια επιλογή σύνθετων υλικών, πρέπει πρώτα να προσέξετε τη συνοδευτική πιστοποίηση ποιότητας, αλλά υπάρχουν και ορισμένες λεπτές αποχρώσεις που είναι σημαντικές κατά την εγκατάσταση - τα πάνελ WPC θα πρέπει να τοποθετηθούν σε τοίχους πρόσοψης που έχουν ένα πόδι (με βάση το υπόβαθρο), δηλαδή το υπόγειο .Τα κοίλα πάνελ είναι πιο κατάλληλα για προσόψεις όπου απαιτείται ελάχιστο φορτίο στη δομή. Και μια άλλη σημαντική πρόταση - που αντιμετωπίζει την ηλιόλουστη πλευρά του κτιρίου θα είναι πιο παραγωγική αν επιλέξετε τα ανοιχτά χρώματα της παρακαμπτήριάς σας, αφού τα σκοτεινά μπροστινά πάνελ καίγονται πιο γρήγορα και αυτό είναι αισθητό.

Χρησιμοποιώντας σύνθετα πάνελ πρόσοψης WPC για εξωτερικούς τοίχους, μπορείτε να είστε σίγουροι για την υψηλή ποιότητα αντοχής και την προστασία των τοίχων σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Με τη σωστή προσέγγιση για την εγκατάσταση, το αυξημένο κόστος του υλικού είναι πλήρως δικαιολογημένο - τέτοια πάνελ παρέχουν μεγάλη εξυπηρέτηση και όμορφη εμφάνιση οποιουδήποτε σπιτιού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μπροστινά πλαίσια του WPC, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο