Μεταλλικά μπροστινά πλαίσια: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

 Μεταλλικά μπροστινά πλαίσια: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Η αγορά κατασκευών είναι γεμάτη με μια ποικιλία διαφορετικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την επένδυση προσόψεων διαφόρων κτιρίων και κατασκευών. Πρόκειται για ένα κλασικό γύψο και τούβλο ή πέτρα και ένα ειδικό κεραμίδι πρόσοψης, αλλά η πιο κοινή έκδοση των πάνελ από χάλυβα για την πρόσοψη. Τέτοια σχέδια ονομάζονται συχνά "παρακαμπτήριος".

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πάνελ πρόσοψης που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής εμπορικών ακινήτων: διάφορα κτίρια γραφείων, επιχειρηματικά κέντρα και χώρους λιανικής και αποθήκης.Όμως, όλο και πιο συχνά, τέτοια αντικείμενα που χρησιμοποιούνται αντιμετωπίζουν τη διακόσμηση της πρόσοψης των ιδιωτικών κτιρίων κατοικιών και ακόμη και ψηλά.

Ένα τέτοιο οικοδομικό υλικό αποτελείται από δύο μεταλλικά φύλλα, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα μεταλλικό υλικό πλήρωσης. Από πάνω, το μέταλλο καλύπτεται με μια προστατευτική επίστρωση, η οποία του επιτρέπει να διατηρεί την αρχική του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά μακρύτερα.

Το πληρωτικό και ο τύπος σύντηξης του χρησιμοποιούμενου μετάλλου μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των μεταλλικών κατασκευών είναι τα εξής:

 • χαμηλό βάρος με αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα, που ελαχιστοποιεί το φορτίο στα θεμέλια του σπιτιού.
 • εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση.
 • το υλικό δεν υπόκειται σε καύση και συνεπώς ασφαλέστερο από το πλαστικό ή το ξύλο.
 • αντοχή σε επιθετικά μέσα και μηχανικές βλάβες.

Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, τέτοια πάνελ τοίχου εξακολουθούν να έχουν δύο σημαντικά μειονεκτήματα:

 • την ανάγκη αγοράς ενός μεγάλου αριθμού διαφορετικών κλασματικών στοιχείων και ειδικού εξοπλισμού για την κοπή μετάλλου ·
 • την ανάγκη να μονωθεί επιπρόσθετα η επιφάνεια του τοίχου πριν από την τοποθέτηση της δομής.

Η επένδυση αυτή χρησιμοποιείται τόσο για την κάλυψη νέων όσο και για την ανακατασκευή των παλαιών κτιρίων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ελκυστικής εμφάνισης. Χάρη στους πίνακες, βελτιώνεται η μόνωση, καθώς δημιουργούν ένα είδος ακουστικού buffer. Με τη βοήθεια αυτού του υλικού, μπορείτε να ισιώσετε την πρόσοψη και να την κάνετε πιο αεριζόμενο.

Είδη

Τα μεταλλικά πλαίσια έχουν μέσο πάχος 0,55 mm. Είναι ανθεκτικά στο νερό και πυρίμαχα. Ο βαθμός αντοχής σε κρούση είναι 50 kg / cm και η αντοχή στην κάμψη είναι 118 MPa. Η ταξινόμηση των πλαισίων βασίζεται είτε στην εμφάνισή τους είτε στο χρησιμοποιούμενο μέταλλο. Ανάλογα με την εμφάνιση του πίνακα μπορεί να μιμηθεί ξύλο, πέτρα ή πλινθοδομή. Τα προφίλ μπορούν να είναι κυματοειδή, λεία, διάτρητα ή διαφορετικά ανάγλυφα στην άκρη.

Για την παραγωγή πάνελ πρόσοψης μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι μετάλλων και διάφοροι τρόποι επεξεργασίας τους.

Γαλβανισμένος χάλυβας

Οι επιχειρήσεις κατασκευής μεταλλικών πλακιδίων παράγουν επίσης γαλβανισμένα πάνελ από χάλυβα επενδυμένα με πολυεστέρα. Ομαλή, αυλακωτή ή με σχέδια - όλα έχουν μια κλειδαριά και είναι εύκολο να εγκατασταθούν.Το πάχος του γαλβανισμένου μετάλλου είναι 0,5-0,7 mm, και η επίστρωση δεν προστατεύει μόνο το υλικό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να δώσετε στο προϊόν μια ποικιλία χρωμάτων και υφών. Το υλικό αυτό είναι το πιο ευπροσάρμοστο και χρησιμοποιείται όταν αντιμετωπίζει οποιεσδήποτε προσόψεις, που κυμαίνονται από εξοχικές και εξοχικές κατοικίες και τελειώνουν με εμπορικά περίπτερα και αθλητικά κέντρα. Το μήκος αυτών των πλαισίων μπορεί να φτάσει τα 5-6 μέτρα και να παραγγελθεί στο εργοστάσιο. Μπορείτε να τα βάλετε τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Τα πάνελ είναι ελαφριά, ανθεκτικά και οικονομικά.

Δυστυχώς, λόγω της ελαφρότητάς τους, τέτοιες κατασκευές υπόκεινται σε παραμόρφωση, καθώς και συσσωρεύουν στατικό ηλεκτρισμό και απαιτούν πρόσθετη θερμομόνωση.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα άλλο δημοφιλές υλικό επένδυσης πρόσοψης. Καλύπτεται με ένα στρώμα οξείδιο "ανοξείδωτο χάλυβα" δεν απαιτεί πρόσθετη επικάλυψη με διάφορους παράγοντες προστασίας. Με τη σωστή ποιότητα, τέτοια πάνελ από χάλυβα είναι ανθεκτικά, έχουν χαμηλό βάρος και είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν, παρά την αρκετά μεγάλη τιμή τους. Όπως και η επένδυση από γαλβανισμένο χάλυβα, ο ανοξείδωτος χάλυβας απαιτεί θερμομόνωση και συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό, αλλά είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση.

Αλουμίνιο

Τα πάνελ αλουμινίου καλούνται επίσης σύνθετα.Το ολικό πάχος τους δεν ξεπερνά τα 6 mm και το μήκος τους είναι 6 m. Από πάνω, το μέταλλο μπορεί να καλυφθεί με ένα φιλμ οξειδίου, το οποίο θα προστατεύει το υλικό και θα του δώσει διαφορετικές αποχρώσεις. Με αυτή την ταινία μπορείτε να πάρετε μια κατοπτρική επίδραση, μιμούμενος μια ξύλινη ή πέτρινη επιφάνεια.

Ένας ξεχωριστός τύπος απομονωμένων σύνθετων πολυστρωματικών πάνελ αλουμινίου, που ονομάζεται "Alucobond". Μεταξύ των φύλλων ανθεκτικού μετάλλου είναι είτε ένα συνθετικό πολυμερές είτε πολυαιθυλένιο αφρισμένο υπό υψηλή πίεση. Ένα τέτοιο υλικό προστατεύει την πρόσοψη από την υγρασία και τις μηχανικές βλάβες και σας επιτρέπει να ζωοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε ιδέα σχεδίασης λόγω του γεγονότος ότι κάμπτεται εύκολα και παίρνει το απαραίτητο σχήμα.

Σε αντίθεση με τον γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα, το αλουμίνιο δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό και δεν απαιτεί την εγκατάσταση θερμομόνωσης. Ωστόσο, είναι ένα πιο ακριβό και λιγότερο ανθεκτικό υλικό που αντιμετωπίζει.

Άλλοι τύποι μετάλλων

Εκτός από το χάλυβα και το αλουμίνιο, οι μεταλλικές πλάκες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από άλλα υλικά και κράματα: ορείχαλκο, χαλκός και ακόμη και χαλκό. Τέτοια πάνελ καλύπτονται με γυαλιστερό ή ματ βερνίκι και εγκαθίστανται με τη χρήση κρυμμένων συνδετήρων.Στο εσωτερικό, τέτοιες κατασκευές επικαλύπτονται με υλικό απορρόφησης του ήχου, προκειμένου να εξουδετερωθεί ο δακτύλιος κατά τη μηχανική καταπόνηση. Είναι ανθεκτικά, εύκολο στην εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση. Τέτοια πάνελ χρησιμοποιούνται όχι μόνο για επενδύσεις προσόψεων αλλά και για εσωτερική διακόσμηση.

ορείχαλκο
χαλκό

Επικάλυψη με πολυμερές

Η βάση αυτών των πλαισίων είναι αλουμίνιο ή γαλβανισμένος χάλυβας, επί του οποίου εφαρμόζεται επάνω προστατευτική επικάλυψη πολυμερών. Το πάχος αυτών των μεταλλικών φύλλων είναι περίπου 0,56 mm. Είναι λεία, κυματοειδή ή διάτρητα. Τέτοιοι πίνακες είναι ανθεκτικοί στην υγρασία και τον παγετό, έχουν καλή μόνωση θορύβου και επίσης είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να προθέρμανση της πρόσοψης ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ακριβό πάνελ σάντουιτς. Προκειμένου μια τέτοια επένδυση να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά το περίβλημα από προφίλ ξύλου ή αλουμινίου.

Μεταλλικό κεραμικό

Τέτοια πάνελ είναι χαλύβδινα φύλλα που καλύπτονται με υαλοειδές σμάλτο. Το σμάλτο προσφέρει υψηλή αντοχή σε επιθετικά περιβάλλοντα, υψηλή ακαμψία και αντοχή. Τέτοιες δομές χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κατασκευή υποδομών μεταφορών: διάφορες σήραγγες, κόμβοι και σταθμοί.Ωστόσο, σήμερα αυτό το υλικό χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την επένδυση προσόψεων των συνήθων κτιρίων κατοικιών. Το πάχος τους είναι 200 ​​mm, το υλικό είναι μη εύφλεκτο, μπορεί να αντέξει τις θερμοκρασίες σταγόνες από -60 βαθμούς έως +800. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό είναι εύκολο να συντηρηθούν και να υπηρετήσουν για πάνω από 50 χρόνια.

Σχεδιασμός

Εκτός από τις διαφορές στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πάνελ πρόσοψης, μπορούν να ποικίλουν στην επιφάνεια ανακούφισης.

 • Ομαλή. Συμβατικά πλαίσια από χάλυβα, τα οποία διαφέρουν μόνο στο χρώμα. Μπορούν να επαναλάβουν ένα ξύλινο σχέδιο, να συνθέσουν μια μεγάλη εικόνα από θραύσματα ή να καλύπτονται με γυαλάδα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα καθρέφτη.
 • Κυματοειδές. Καμπύλο μαλακό κύμα ή σκληρές γωνιακές προεξοχές.
κυματοειδή
ομαλή
 • Διάτρητο. Υπάρχουν διάφορα μοτίβα: από γεωμετρικά έως μεμονωμένα στολίδια. Στο σκοτάδι, τέτοιου είδους πίνακες αφήνουν το φως που εκπέμπεται από το κτίριο και δημιουργούν μια παράξενη εικόνα, ενσωματώνοντας κάθε είδους ιδέες από τους σχεδιαστές.
 • Με πρόσθετες διακοσμητικές πλευρές. Ανάλογα με την απόσταση μεταξύ αυτών των νευρώσεων, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά την πρόσοψη ή να την αυξήσετε.
με διακοσμητικές νευρώσεις
διάτρητο

Όταν τελειώνουν οι βιομηχανικοί και δημόσιοι χώροι χρησιμοποιούν, κατά κανόνα, πάνελ κασέτας.

Τέτοια πλαίσια είναι διαφόρων τύπων.

 • Κασέτες - τα πάνελ όγκου που αποτελούνται από φύλλο αλουμινίου ή χάλυβα με πολυμερικό ξεσκόνισμα. Μια τέτοια κασέτα έχει κάμψη γύρω από τις άκρες και γίνεται όχι μόνο σε εργοστάσια, αλλά και απευθείας σε εργοτάξια λόγω της απλότητας του σχεδιασμού. Οι περισσότερες φορές έχουν τετράγωνη μορφή και λεία επιφάνεια.
 • Γραμμική - επιμήκη πλαίσια για εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση. Λόγω αυτού του σχεδιασμού, η πρόσοψη είναι τοποθετημένη με ελάχιστο αριθμό κενών στις αρθρώσεις ή χωρίς κενά. Τα γραμμικά σχέδια είναι παρόμοια με τις μεγάλες κασέτες, αλλά μπορεί να έχουν διάτρητη ή 3D επιφάνεια.

Με όλη την ποικιλία υλικών, οι περισσότερες από τις προσόψεις αντιμετωπίζουν πάνελ σάντουιτς κατασκευασμένα από διάφορα στρώματα διαφορετικών υλικών. Τα πιο απλά προϊόντα έχουν τρία στρώματα: δύο προσόψεις (μέταλλο, ξύλινη σανίδα ή άλλα υλικά) και ένα στρώμα πλήρωσης (συνήθως είναι θερμομόνωση).

Γραμμική
Κασέτες

Διαστάσεις και άλλες προδιαγραφές

Οι μέσες διαστάσεις των πάνελ πρόσοψης από χάλυβα έχουν ως εξής:

 • το πάχος του μετάλλου κυμαίνεται από 0,48 mm έως 0,65 mm.
 • το μήκος των μεγαλύτερων πάνελ (γραμμικό) μπορεί να φτάσει έως και 6 μέτρα, αλλά κατά μέσο όρο το μήκος των πάνελ κυμαίνεται από 2 έως 3 μέτρα.
 • το πλάτος συνήθως κυμαίνεται από 200-250 mm, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε το παραπέτασμα μεμονωμένων μεγεθών - μέχρι 300 mm (ωστόσο το μεγάλο πλάτος του προϊόντος θα αυξήσει τον κίνδυνο παραμόρφωσης κατά τη μεταφορά και την εγκατάσταση).
 • το βάρος ενός τετραγωνικού μέτρου αυτού του προσώπου ζυγίζει κατά μέσο όρο από 2 έως 3,5 kg.

Δεδομένου ότι τα πάνελ πωλούνται ξεχωριστά, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε σαφώς πόσα υλικά χρειάζονται για την εργασία.

Όλοι οι υπολογισμοί είναι πάντα στρογγυλοποιημένοι, και για τους αρχάριους είναι καλύτερο να αγοράσετε αρκετές πρόσθετες ομάδες σε περίπτωση αποτυχίας των πρώτων προσπαθειών.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Η παραγωγή μεταλλικών πινάκων μπορεί να είναι τόσο χειροκίνητη (απευθείας στην εγκατάσταση) όσο και επαγγελματική (σε μεγάλες εγκαταστάσεις). Προϊόντα από ξένους προμηθευτές αντιπροσωπεύονται από διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετές μάρκες που έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές: Φινλανδικές μεταλλικές πλάκες της μάρκας Ruukki (στην αγορά κατασκευών για πάνω από 50 χρόνια), αμερικανική παρακαμπτήριος από την εταιρεία Alcoaκατασκευασμένο κυρίως από αλουμίνιο, καθώς και το βρετανικό-ολλανδικό εμπορικό σήμα Corus.

Μεταξύ των εγχώριων κατασκευαστών μπορεί να οριστεί πρόσοψη πάνελ μάρκα Μεγάλη γραμμή. Η παραγωγή του τμήματος Lipetsk του εξοπλισμού κάμψης και της εκμετάλλευσης INSI εκπροσωπείται ευρέως στην αγορά. Εκτός από τη θετική ανατροφοδότηση από τους πελάτες που έλαβαν προϊόντα του εργοστασίου. SeverStal. Η κύρια διαφορά μεταξύ των ρωσικών κατασκευαστών είναι ότι με την ίδια ποιότητα, τα εγχώρια προϊόντα έχουν χαμηλότερη τιμή από ότι τα ξένα. Η διαφορά αυτή οφείλεται στην απουσία μεταφορικών εξόδων.

Συστάσεις εγκατάστασης

Για την επένδυση της πρόσοψης οποιουδήποτε κτιρίου, είναι απαραίτητο να διεξάγονται με συνέπεια τα ακόλουθα στάδια εργασίας.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει τον καθαρισμό ολόκληρης της εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου από συντρίμμια και παλαιές επιχρίσματα, αποσυναρμολόγηση όλων των ξένων αντικειμένων (παντζούρια, υδρορροές, κεραίες). Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τυχόν ελαττώματα στους τοίχους, να αφαιρέσετε όλα τα τσιπ και τις ανωμαλίες στο σκυρόδεμα, επεξεργαστείτε το ξύλο από την σήψη.

Μαρκάρισμα

Χρησιμοποιώντας ένα διατρητικό εργαλείο, ανοίγουν ειδικές οπές σε θέσεις που σημειώνονται με σημάνσεις.Η σήμανση είναι καλύτερο να κάνει ένα φωτεινό ανεξίτηλο υλικό, έτσι ώστε σε περίπτωση μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών να μην χρειάζεται να ξεκινήσει πάλι αυτό.

Κιβώτιο

Σε αυτό το στάδιο, η κατασκευή του πλαισίου από ξύλινες σχάρες ή μεταλλικά προφίλ. Η μόνωση επιλέγεται έτσι ώστε να μην είναι παχύτερη από το κιβώτιο και να ταιριάζει άνετα στην προκύπτουσα "κηρήθρα". Το μονωτικό υλικό τοποθετείται από κάτω προς τα πάνω στο τελικό κιβώτιο ή απευθείας κολλημένο στην επιφάνεια του τοίχου.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο στεγνή μόνωση, καθώς η υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από το τοποθετημένο πλαίσιο μπορεί να την καταστρέψει.

Στην κορυφή του στρώματος της μόνωσης καλύπτεται με ένα στεγανωτικό φιλμ, το οποίο εμποδίζει την είσοδο νερού στα ήδη εγκατεστημένα πάνελ.

Συνέλευση

Τις περισσότερες φορές, η διαδικασία ξεκινά με την προσάρτηση των κλασματικών στοιχείων: αρχικές, γωνιακές και τελικές ταινίες. Στη συνέχεια, τα τμήματα τοίχων δίπλα στο παράθυρο και τα ανοίγματα των θυρών αντιμετωπίζουν. Στην περίπτωση της χρήσης της ράβδου τελειώματος, τα στοιχεία αυτά τίθενται, αντίθετα, στην τελευταία θέση.

Μετά την εγκατάσταση του κλασματικού, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των υπόλοιπων πτερυγίων, ξεκινώντας από το κάτω αριστερό μέρος του τοίχου. Τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με βίδες ή ειδικές ενσωματωμένες κλειδαριές και μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την υπάρχουσα στερέωση με πρόσθετες βίδες. Αφού τελειώσει η επιφάνεια, όλα τα στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί επιστρέφονται στον τόπο: κλίσεις, αποχετεύσεις, ρολά κτλ.

Γενικά, όλες οι εργασίες τελειώματος στην πρόσοψη, στις οποίες χρησιμοποιούνται μεταλλικά πλαίσια, πραγματοποιούνται σύμφωνα με έναν απλό αλγόριθμο - δεν μπορείτε να φοβάστε να χαλάσετε και να παραμορφώσετε ανθεκτικό υλικό.

Panels - μια αρκετά οικονομική λύση για μια ιδιωτική ή εξοχική κατοικία, και το αποτέλεσμα θα είναι ευχάριστο στο μάτι για πολλά χρόνια.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης του συστήματος πίνακα, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο