Δημοφιλείς τρόποι για να εγκαταστήσετε μια υγρή πρόσοψη

Ο σχεδιασμός της πρόσοψης του κτιρίου είναι εξίσου σημαντικός με την εσωτερική του εκτέλεση. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν πολλά πρακτικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξωτερική διακόσμηση σπιτιών οποιουδήποτε μεγέθους και σχεδίου.

Τι είναι πίσω από το όνομα;

Δεν είναι κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού γνωρίζει ακριβώς τι περιλαμβάνεται στον ορισμό της "υγρής πρόσοψης". Πριν συνεχίσετε να εξοικειωθείτε με αυτή τη μέθοδο τελικής επεξεργασίας, θα πρέπει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση. Το αξέχαστο όνομα της υγρής πρόσοψης μιλάει από μόνο του. Σε αυτή την περίπτωση, συνεπάγεται τη χρήση υψηλής ποιότητας συγκολλητικών διαλυμάτων στην υγρή ή ημι-υγρή κατάσταση. Χάρη στην εισαγωγή αυτής της καλά σχεδιασμένης τεχνολογίας, οι κατοικίες προστατεύονται αξιόπιστα από την εμφάνιση σημείων δρόσου - με μια βρεγμένη πρόσοψη εκτείνονται και δεν διεισδύουν στην οροφή.

Επιπλέον, ο ορισμός μιας υγρής πρόσοψης περιλαμβάνει τρεις κύριους τρόπους τελειώματος ιδιωτικών κατοικιών.στην οποία η μόνωση των συνδετήρων, τα ενισχυτικά πλέγματα και η επένδυση πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ειδικών συγκολλητικών μιγμάτων. Ακόμα κι αν υπάρχει έντονη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο, το καταστρεπτικό συμπύκνωμα δεν θα συσσωρευτεί σε σπίτια με υγρή πρόσοψη. Η τεχνολογία αυτή απελευθερώθηκε ήδη από τη δεκαετία του '60 - '70 του περασμένου αιώνα, όταν προέκυψε το ζήτημα της αποτελεσματικής εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εξωτερική μόνωση των τοίχων υψηλής ποιότητας είναι στην προκειμένη περίπτωση η βέλτιστη λύση, καθώς καθιστά δυνατή τη μετακίνηση του σημείου δρόσου όσο το δυνατόν περισσότερο από τους εσωτερικούς χώρους στην κατοικία.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Επί του παρόντος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να επιλέξουν από μόνα τους την καλύτερη επιλογή για μόνωση - εξωτερική ή εσωτερική. Ωστόσο, το μερίδιο των καταναλωτών του λέοντος αναφέρεται σε αξιόπιστα εξωτερικά συστήματα στα οποία η μόνωση βρίσκεται έξω. Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών στρέφονται προς αυτό το σχέδιο της πρόσοψης των ιδιωτικών κατοικιών, διότι επιτρέπει τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής των οικοδομικών υλικών.Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλά άλλα, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε μια πρόσοψη υψηλής ποιότητας. Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε απευθείας στη μόνωση του με τα κατάλληλα υλικά. Η επιλογή της μόνωσης σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιαδήποτε τιμή.

Μόνο μετά από αυτό, οι πλοίαρχοι αρχίζουν να εφαρμόζουν μια ειδική κόλλα στο μονωτικό υλικό. Ακολουθώντας την τεχνολογία, τότε εφαρμόζεται σε ενισχυτικό πλέγμα, ανθεκτικό στις επιδράσεις αλκαλικών ενώσεων. Τα τελικά στάδια όλων των έργων είναι η σοβάτισμα της βάσης, καθώς και η εφαρμογή του τελικού στρώματος διακοσμητικού περιβλήματος. Για να γίνει μια υγρή πρόσοψη αξιόπιστη και ανθεκτική, πρέπει να είναι μια πολυστρωματική κέικ. Αυτός ο κανόνας δεν πρέπει να παραμεληθεί, διαφορετικά η επένδυση θα είναι λιγότερο ανθεκτική και αξιόπιστη και θα είναι κρύα μέσα στην κατοικία.

Τέτοιες προσεκτικά μελετημένες συστήματα μπορούν να καυχηθούν πολλές θετικές ιδιότητες για τις οποίες πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού τους επιλέγουν.

 • Ένα τέτοιο σύστημα συνδυάζει τόσο μια διακοσμητική και μονωτική λειτουργία, η οποία είναι πολύ βολική και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο σε πρόσθετες εργασίες.
 • Εάν τα τείχη του σπιτιού είναι πολύ ελαφριά ή λεπτά, τότε η υγρή πρόσοψη είναι η τέλεια λύση. Με ένα τέτοιο σύστημα, το σπίτι θα γίνει όχι μόνο πολύ πιο ελκυστικό, αλλά και πολύ θερμότερο και πιο άνετο.
 • Χρησιμοποιώντας μια θερμή πρόσοψη υψηλής ποιότητας, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά τη θέρμανση, καθώς το περίβλημα δεν απαιτεί υπερβολική θέρμανση.
 • Η υγρή πρόσοψη είναι επίσης καλή επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε λόγο.
 • Με τη βοήθεια ενός τέτοιου συστήματος, είναι δυνατόν να παρασχεθεί χώρος διαβίωσης με πρόσθετη ηχομόνωση.
 • Λόγω της υγρής πρόσοψης, η ζωή του σπιτιού θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς θα προστατεύεται αξιόπιστα από αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.
 • Με παρόμοιο σχεδιασμό του σπιτιού φαίνονται πολύ ταχύτερα.
 • Με τα χρόνια, άσχημες κηλίδες αλάτων δεν εμφανίζονται σε μια υγρή πρόσοψη, η οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθεί.
 • Οι επικαλύψεις με τέτοιο σχεδιασμό δεν προσθέτουν στον εαυτό τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο υπόβαθρο γι 'αυτούς.
 • Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια υγρή πρόσοψη είναι φθηνότερη από τους αντίστοιχους.
 • Με την παρουσία μιας υγρής πρόσοψης, το εσωτερικό της κατοικίας θα προστατεύεται όχι μόνο από παγετό, αλλά και από υψηλές θερμοκρασίες. Τα δωμάτια δεν θα είναι υπερθερμανθέντα και αποπνικτικά.

Σήμερα, αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται από εκείνους που είναι συνηθισμένοι να φροντίζουν το σπίτι τους και θέλουν να διατηρήσουν μια ελκυστική εμφάνιση όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μια υγρή πρόσοψη είναι μια άψογη λύση, χωρίς σφάλματα.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στα μειονεκτήματα που είναι εγγενή σε ένα τέτοιο σύστημα.

 • Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι αναστατωμένοι ότι η εγκατάσταση μιας υγρής πρόσοψης μπορεί να ξεκινήσει μόνο σε θερμοκρασία +5 βαθμών Κελσίου. Διαφορετικά, όλα τα υλικά ενδέχεται να αποτύχουν στο στάδιο της αίτησης.
 • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει εργασία εγκατάστασης εάν βρέχει έξω από το παράθυρο (ακόμη και αδύναμη και ρηχή). Ναι, και κατά τη διάρκεια της υγρής κατάστασης της εγκατάστασης, η υγρή πρόσοψη είναι καλύτερο να μετακινηθεί "για αργότερα".
 • Κατά την εκτέλεση μιας τέτοιας πρόσοψης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι όλα τα υλικά κατασκευής και επένδυσης ταιριάζουν μεταξύ τους.
 • Το άμεσο ηλιακό φως που πέφτει σε υγρή πρόσοψη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξήρανση του κονιάματος στα δάπεδα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ανθεκτικότητα της επένδυσης και την αντοχή και τη φθορά της.
 • Τα επικαλυμμένα υποστρώματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με καλή προστασία από τον άνεμο.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη διαδικασία της ρύθμισης σκόνης και ακαθαρσιών μπορεί να κολλήσει σε μια νέα επίστρωση. Είδος φινιρίσματος ενώ χαλάσει.

Πόσο σοβαρά είναι αυτά τα μειονεκτήματα - ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Ωστόσο, ποτέ δεν θα συναντήσετε πολλά από αυτά αν ακολουθήσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης μιας υγρής πρόσοψης. Ο τελευταίος ρόλος δεν παίζει η ποιότητα των αγορασθέντων υλικών. Το χαμηλής ποιότητας διάλυμα και τα συγκολλητικά μείγματα δεν θα διαρκέσουν πολύ και η εφαρμογή τους μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσκολίες.

"Πίτα" γέμιση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η προϋπόθεση για υψηλής ποιότητας υγρή πρόσοψη είναι μια αρμόδια συσκευή "πίτα". Η σύνθεση του τελευταίου περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά στρώματα, χωρίς τα οποία δεν θα λειτουργήσει αξιόπιστη κάλυψη. Στο ρόλο της βάσης σε ένα τέτοιο σύστημα είναι ένας ειδικός μπροστινός τοίχος. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε - τούβλο, ξύλινο, μονολιθικό, μπλοκ αφρού ή φύλλο. Η βασική απαίτηση που πρέπει να πληροί η βάση είναι μια τελείως επίπεδη επιφάνεια. Εάν παραλείψουμε μια τέτοια κατάσταση, ο αέρας θα κυκλοφορεί συνεχώς μεταξύ της επιφάνειας του δαπέδου και των μονωτικών υλικών, εξαιτίας της οποίας η μόνωση στο δωμάτιο δεν θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Το επόμενο σημαντικό στρώμα του "κέικ" είναι το μονωτικό στρώμα. Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν δίχτυα που δεν φοβούνται την επαφή με αλκάλια. Μετά το θερμικό ακολουθεί μια ενισχυμένη στρώση. Κατά κανόνα, περιέχει ορυκτή κόλλα και ενισχυτικό πλέγμα. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα στρώμα βαφής πρόσοψης υψηλής ποιότητας ή διακοσμητικού γύψου. Επιτρέπεται επίσης η αγορά ειδικών πλακών πρόσοψης μικρού βάρους για φινίρισμα.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ολόκληρο το "κέικ" της υγρής πρόσοψης θα πρέπει να είναι αδιάβροχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα υλικά πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε κάθε νέα στρώση προς την κατεύθυνση από το εσωτερικό προς το εξωτερικό να είναι πιο αδιάβροχη από την προηγούμενη. Μόνο εάν τηρείται αυτή η απαίτηση, η κατοικία θα "αναπνεύσει". Και πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το θερμικό περίγραμμα του "κέικ" πρέπει να παραμείνει αδιάκοπο. Δεν πρέπει να είναι ρωγμές, τρύπες ή ρωγμές.

Τύποι: συστάσεις για χρήση

Ένα πολύπλευρο σύστημα που ονομάζεται υγρή πρόσοψη είναι πολύ δημοφιλές σήμερα. Επιλέγεται από πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες τέτοιου σχεδιασμού πρόσοψης.Για αρχή, αξίζει να εξεταστεί λεπτομερώς ποια υποείδη χωρίζονται σε υγρές προσόψεις ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά.

 • Οργανικά Σε αυτά τα συστήματα, ο φτηνός αφρός συνήθως λειτουργεί ως θερμαντήρας. Όσον αφορά την ενίσχυση, εκτελείται χρησιμοποιώντας μια ειδική ενισχυτική μάζα οργανικής προέλευσης. Η τελική επίστρωση φινιρίσματος σε αυτή την περίπτωση είναι το μείγμα σιλικόνης, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οργανικός σοβάς.
 • Ορυκτά Εάν αποφασίσετε να γυρίσετε στην ορυκτή υγρή πρόσοψη, τότε θα πρέπει να αγοράσετε υψηλής ποιότητας ορυκτοβάμβακα για μόνωση. Η ενίσχυση σε ένα τέτοιο σύστημα γίνεται με τη βοήθεια ειδικού ενισχυτικού διαλύματος ορυκτής προέλευσης. Για την τελική διακοσμητική επίστρωση χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό όπως για τις οργανικές επιλογές.
 • Συνδυασμένη. Με ένα τέτοιο σύστημα, φθηνός αφρός χρησιμοποιείται επίσης για τη μόνωση. Τα ορυκτά χρησιμοποιούνται για περαιτέρω φινίρισμα.

Οι σύγχρονες υγρές προσόψεις διαφέρουν ως προς τη μέθοδο στερέωσης.

 • Στη βαριά έκδοση, η μόνωση δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί απευθείας στην οροφή.Αντ 'αυτού, πλάκες από θερμομονωτικό υλικό τοποθετούνται σε πείρους, εξοπλισμένους με μικρά άγκιστρα. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι προ-τοποθετημένοι στον τοίχο. Στην περίπτωση αυτή, στη μόνωση τοποθετείται ένα αξιόπιστο πλέγμα από μέταλλο. Αυτό το στοιχείο είναι προσαρτημένο στις ειδικές πλάκες πίεσης. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στο σοβάτισμα των βάσεων και το φινίρισμα τους με ένα τελικό στρώμα υλικού. Με μια τέτοια εργασία είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας.
 • Οι φωτεινές προσόψεις είναι πολύ συνηθέστερες. Σε αυτή την έκδοση του φινιρίσματος η μόνωση συνδέεται απευθείας στους τοίχους. Γι 'αυτό, επιτρέπεται η χρήση κατάλληλης κόλλας μαζί με πλαστικούς πείρους.

Η επιλογή της μόνωσης

Ένας από τους κύριους ρόλους στην υγρή πρόσοψη παίζεται με σωστά επιλεγμένη μόνωση. Σήμερα, για αυτό, κατά κανόνα, επιλέξτε είτε φύλλα αφρού (το πάχος τους πρέπει να είναι από 5 έως 10 cm), ή ορυκτοβάμβακα αυξημένης πυκνότητας (είναι προτιμότερο να ληφθούν βασαλτικά προϊόντα).

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε πολύ προσεκτικά και προσεκτικά το υλικό θέρμανσης για μια υγρή πρόσοψη.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στις ακόλουθες σημαντικές παραμέτρους.

 • Κόστος Όσον αφορά αυτό το κριτήριο, τότε ο αφρός, χωρίς αμφιβολία, κερδίζει το ορυκτό μαλλί. Αυτό το υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό και είναι φθηνό, τόσο πολλοί καταναλωτές το επιλέγουν, παρά την ευθραυστότητα του.
 • Ιδιότητες διαπερατότητας ατμών. Τέτοιες ιδιότητες είναι εγγενείς στο δημοφιλές, αλλά ακριβό ορυκτό μαλλί. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το σπίτι "αναπνέει" με τέτοια μόνωση, επομένως είναι πιο άνετο να είσαι σε αυτό. Επιπλέον, τα σπίτια "αναπνοής" δεν υπόκεινται στο σχηματισμό μύκητα και μούχλας. Ο αφρός δεν έχει ειδική διαπερατότητα ατμού, αποδίδοντας στην περίπτωση αυτή ορυκτοβάμβακα.
 • Η πολυπλοκότητα των εργασιών εγκατάστασης. Αν συγκρίνουμε το αφρώδες πλαστικό και το ορυκτό μαλλί όσον αφορά την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, μπορούμε αμέσως να πούμε ότι το πρώτο είναι απλούστερο και πιο εύκαμπτο. Αυτό οφείλεται στην άκαμπτη δομή του αφρού.
 • Πυρκαγιά. Τα χαρακτηριστικά της πυρασφάλειας είναι επίσης πολύ σημαντικά για τη μόνωση. Έτσι, οι πλάκες αφρού είναι εύφλεκτες, επομένως πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας. Το βαμβάκι δεν καίγεται. Μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι +1000 μοίρες.

Και είναι επίσης απαραίτητο να προσέξετε το πάχος της μόνωσης που αγοράσατε.Σήμερα, στα καταστήματα κτιρίων και υλικών φινιρίσματος, μπορείτε να συναντήσετε πολλά μονωτικά υλικά με διαφορετικές διαστασιακές παραμέτρους. Το πάχος των πλακών είναι διαφορετικό και μπορεί να κυμαίνεται από 25 έως 200 mm. Κατά κανόνα, ο βήματος σε αυτήν την περίπτωση είναι 10 mm.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι πολύ λεπτό φύλλο μόνωσης μπορεί να είναι αναποτελεσματικό. Αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε στα άκρα, γιατί δεν συνιστώνται πάρα πολύ παχιά υλικά, καθώς οδηγούν μόνο σε επιπλέον χρήματα και σε μια κατοικία με υπερβολική θερμομόνωση δεν θα είναι πολύ άνετα. Οι ειδικοί συστήνουν ιδιαίτερα την αγορά υψηλής ποιότητας μονωτικών υλικών από γνωστούς κατασκευαστές για προσόψεις κτιρίων. Η υπερβολική εξοικονόμηση πόρων μπορεί να οδηγήσει στην αγορά προϊόντων χαμηλής ποιότητας που δεν θα εκτελέσουν τις βασικές τους λειτουργίες και θα απαιτήσουν αντικατάσταση και αυτό αποτελεί πρόσθετο κόστος.

Υλικά και εργαλεία

Για να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό υγρό πρόσοψη και έναν απλό οδηγό για το σπίτι. Ωστόσο, για αυτό πρέπει να αποθηκεύσετε όχι μόνο την υπομονή, αλλά και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αναλώσιμα.Όλα τα υλικά και τα εργαλεία πρέπει να είναι αξεπέραστη. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με τέτοια εξαρτήματα και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα απογοητεύσει.

Αξίζει να λάβουμε υπόψη όλες τις θέσεις που μπορεί να είναι χρήσιμες για τέτοια έργα.

 • Θα χρειαστείτε ένα προφίλ εκκίνησης ή βάσης. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η παράμετρος του πλάτους της αντιστοιχεί στο πάχος της μόνωσης. Η ποιότητα του προφίλ πρέπει να αντιστοιχεί στην περίμετρο των διακοσμημένων δαπέδων.
 • Είναι απαραίτητο να έχετε αξιόπιστες λεπτομέρειες σύνδεσης για ένα προφίλ σόλας. Χάρη σε αυτά τα εξαρτήματα, είναι δυνατή η επίτευξη ιδανικά σωστής σύνδεσης όλων των προφίλ σε ένα μόνο επίπεδο. Επιπλέον, αυτά τα εξαρτήματα σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε τη σωστή άρθρωση (διαφορά θερμοκρασίας) μεταξύ των προφίλ.
 • Συνδετήρες για προφίλ πλαισίου. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι τα καρφιά επέκτασης θα έχουν μήκος τουλάχιστον 40 mm, εάν οι τοίχοι έχουν τελειώσει με συμπαγές τούβλο ή σκυρόδεμα. Για τις οροφές που αποτελούνται από κοίλα τούβλα, συνιστάται να επιλέξετε συνδετήρες 60 mm, για αεριωμένο σκυρόδεμα και πυριτικό αέριο - 100 mm. Είναι εύκολο να μετρήσετε τα σημεία στερέωσης.Εάν η στρώση μόνωσης είναι 80 mm ή περισσότερο, ο βήματος θα είναι 300 mm και με πάχος μικρότερο από 80 mm, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε βήματα των 500 mm. Σε κάθε σημείο τοποθέτησης θα χρειαστεί ένα διαχωριστικό ροδέλα από πλαστικό. Αυτό το τμήμα είναι χρήσιμο για την πιο ακριβή και σωστή ευθυγράμμιση των προφίλ.
 • Είναι απαραίτητο να αγοράσετε αστάρι υψηλής ποιότητας για να προετοιμάσετε το πάτωμα για κολλητικές πλάκες. Σε αυτή την περίπτωση, για τούβλα, γύψο ή πυριτικές βάσεις αερίου, συνιστάται να αγοράσετε ένα βαθύ βάθος διείσδυσης. Η μέση κατανάλωσή του είναι 300 ml ανά 1 m². Για τα θεμέλια του σκυροδέματος, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έδαφος τύπου «σκυροδέματος». Η μέση κατανάλωση ενός τέτοιου διαλύματος είναι συνήθως 400 ml ανά 1 m².
 • Είναι απαραίτητο να αγοράσετε υψηλής ποιότητας κολλητική σύνθεση για τη στερέωση πλακών μόνωσης. Επιλέξτε μόνο εκείνες τις κόλλες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιες εργασίες.
 • Αξίζει να αγοράσετε υψηλής ποιότητας μονωτικές πλάκες με προκαθορισμένο πάχος. Η μέση κατανάλωσή τους, λαμβανομένης υπόψη της κοπής και των πιθανών αποβλήτων, διαρκεί από 1,05 έως 1 m².
 • Θα χρειαστούν επίσης και μύκητες. Απαιτούνται για τη μηχανική ενίσχυση του μονωτικού υλικού. Συνολικά, το μήκος του πείρου θα πρέπει να αντιστοιχεί στο πάχος της μόνωσης, καθώς και στο μήκος του διαχωριστικού στοιχείου.
 • Θα χρειαστεί να αποθηκευτούν υλικά για την εφαρμογή ενός ενισχυτικού στρώματος βάσης που περνάει κατά μήκος των πλακών μόνωσης. Για το σκοπό αυτό, το πιο συχνά αποκτάται εξειδικευμένο μίγμα σοβά ή μια αξιόπιστη συγκολλητική σύνθεση, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για την εγκατάσταση θερμών πλακών.
 • Πρέπει να αγοράσετε ένα ενισχυτικό πλέγμα. Συνιστάται η αγορά ανθεκτικών και ανθεκτικών προϊόντων από υλικά που δεν φοβούνται τα αλκάλια.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει με αστάρι διασποράς νερού, διακοσμητικό γύψο και χρώμα ειδικά για εξωτερική χρήση.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Όταν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα έχουν ήδη προετοιμαστεί, πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο σημαντικό βήμα - αυτή είναι η προετοιμασία των βάσεων για τη μελλοντική εγκατάσταση μιας υγρής πρόσοψης.

Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε αυτή τη διαδικασία με το παράδειγμα στερέωσης μόνωσης για μια κατάλληλη σύνθεση συγκολλητικού.

 • Οι πλάκες μόνωσης μπορούν να συνδεθούν με κόλλα μόνο εάν η βάση καθαριστεί προσεκτικά από όλα τα περιττά. Για παράδειγμα, αν υπάρχει πρώην βαφή στην πρόσοψη, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί μέχρι την ίδια τη βάση ή το στρώμα γύψου.
 • Το παρελθόν γύψο επιτρέπεται να φύγει μόνο αν είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση. Για να επαληθεύσετε αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ενδελεχή έλεγχο της βάσης με ελαφρύ χτύπημα. Εάν εντοπιστούν ασταθείς περιοχές, θα πρέπει να καθαρίζονται γρήγορα.
 • Εάν υπάρχει μούχλα ή μύκητας στους τοίχους, τότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση μιας υγρής πρόσοψης. Αυτά τα ελαττώματα πρέπει να αφαιρεθούν από τους τοίχους.
 • Μετά την εξάλειψη των μυκητιακών εναποθέσεων της επικάλυψης, είναι απαραίτητο να λιπαίνεται με ένα ειδικό "θεραπευτικό" παράγοντα. Επιτρέπεται η έναρξη άλλων εργασιών μόνο όταν το αντισηπτικό στις βάσεις είναι εντελώς στεγνό.
 • Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τοίχοι πρέπει να είναι ομαλοί. Οποιεσδήποτε παρατυπίες, ρωγμές, ρωγμές και σχισμές πρέπει να επισκευαστούν. Είναι απαραίτητο να τα σφραγίσει με αστάρι, λειασμένο.
 • Είναι απαραίτητο να εξεταστεί το επίπεδο των τοίχων τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Εάν παρατηρήθηκαν αποκλίσεις άνω των 20 mm, τότε δεν θα είναι σε θέση να τις τοποθετήσουν λίγο αργότερα με τη βοήθεια γύψου, επομένως τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.
 • Προεγκαταστήστε στους τοίχους των συστατικών μερών του μετάλλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση κεραιών, υδρορροών, φωτιστικών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων.
 • Όταν η επισκευή και το στρώμα σοβά στα δάπεδα στεγνώσουν εντελώς, η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί. Είναι δυνατή η εφαρμογή του εδάφους μέσω του κυλίνδρου ή της βούρτσας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε από την οπτική γωνία ένα ενιαίο οικόπεδο στο έδαφος.

Εγκατάσταση και σοβάτισμα

Αν η βάση έχει προετοιμαστεί σωστά, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των προφίλ υποστρώματος εκκίνησης και στην περαιτέρω εγκατάσταση του μονωτικού υλικού.

Αξίζει να εξεταστούν βήμα προς βήμα οδηγίες για την εκτέλεση αυτών των έργων.

 • Το προφίλ βάσης πρέπει να ρυθμιστεί αυστηρά οριζόντια. Θα τοποθετηθεί πάνω του η πρώτη πλάκα μόνωσης. Παρακολούθηση της ομαλότητας της θέσης αυτού του τμήματος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα επίπεδο.
 • Δεν πρέπει ποτέ να ορίσετε επικαλύψεις προφίλ. Θα είναι πιο σωστό να τοποθετήσετε αυτά τα εξαρτήματα αποκλειστικά από άκρο σε άκρο, διατηρώντας απόσταση 2-3 mm.
 • Στις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες, τα προφίλ πρέπει να συνδεθούν με τη διατήρηση του διακένου. Για το σκοπό αυτό, οι λεπτομέρειες αυτές κόβονται υπό γωνία 45 μοιρών.
 • Εάν η πυκνότητα της μόνωσης υπερβαίνει τα 80 cm, τότε θα πρέπει να φροντίσετε προσωρινά στάσεις για τη συναρμολόγηση του προφίλ εκκίνησης. Αυτά τα μέρη δεν πρέπει να κάμπτονται. Μετά την εγκατάσταση του μονωτικού στηρίγματος απλά αφαιρείται.
 • Όταν όλα τα υποστηρίγματα είναι έτοιμα, θα πρέπει να προχωρήσετε στην προετοιμασία της λύσης. Είναι απαραίτητο να τηρείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
 • Ρίξτε το ξηρό διάλυμα στη σωστή ποσότητα νερού. Για να φέρετε όλα τα εξαρτήματα σε υγρή κατάσταση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με ένα μπεκ-αναμικτήρα.
 • Αναμίξτε τη σύνθεση πρέπει να είναι μέχρι μια ενιαία μάζα χωρίς σβώλους. Κατά κανόνα, χρειάζονται 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε μια σύντομη παύση για 6-8 λεπτά και να αναμίξετε το διάλυμα ξανά.

Η κόλλα επιτρέπεται να τοποθετείται πάνω στο υλικό της μόνωσης με τους ακόλουθους τρόπους:

 • λωρίδες 100 mm κατά μήκος της περιμέτρου, αφήνοντας 20-30 cm από την άκρη.
 • μικρές αντικειμενοφόρες πλάκες με διάμετρο περίπου 200 mm, ενώ το ύψος του εφαρμοζόμενου διαλύματος μπορεί να είναι 10 ή 20 mm.

Εάν το τοίχωμα που είναι μονωμένο είναι αρκετά ομαλό, τότε η κόλλα μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επιφάνεια του με σπάτουλα με γαρύφαλλο. Συνιστάται η εφαρμογή της κόλλας ως εξής:

 • μια μικρή ποσότητα του μείγματος πρέπει να τρίβεται στην επίστρωση της μόνωσης πλάκα, κάνοντας μια μικρή προσπάθεια?
 • μεταφέρετε την απαιτούμενη ποσότητα συγκολλητικής σύνθεσης.

Επιπλέον, η πλάκα, λερωμένη με κόλλα, στηρίζεται στη θέση της και πιέζεται σταθερά.Είναι απαραίτητο να διανείμετε την κόλλα, μετακινώντας ελαφρά το μέρος στις πλευρές, πάνω και κάτω. Η υπερβολική κόλλα που έρχεται κατά μήκος των άκρων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν. Η επόμενη πλάκα μόνωσης πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην προηγούμενη, αφήνοντας κενά. Αν είναι αδύνατο χωρίς αυτούς, τότε μπορούν να κλείσουν με σφήνες από το ορυκτό μαλλί. Κατά κανόνα, η τοποθέτηση μόνωσης αρχίζει από τη μία γωνία, κινούνται σε σειρές.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τους ακόλουθους κανόνες:

 • η αρχική σειρά πρέπει να είναι εγκατεστημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζεται στο πρώτο προφίλ κατά μήκος της σανίδας (περιοριστής).
 • Οι πλάκες πρέπει να τοποθετούνται με μετατόπιση κάθετων αρμών τουλάχιστον 200 mm.
 • στις γωνίες, χρησιμοποιήστε το "κλείδωμα γραναζιών".
 • τα μέρη των πλακών κοντά στις γωνίες, τα χωρίσματα ή τις πλαγιές δεν πρέπει να έχουν πλάτος μεγαλύτερο από 200 mm ·
 • το συντομότερο δυνατό πρέπει να συνδέσετε το μονωτικό στρώμα με επικαλύψεις και κλίσεις.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση μόνωσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά ή κενά που απομένουν οπουδήποτε. Όλα τα ελαττώματα πρέπει να εξαλειφθούν με υπολείμματα ορυκτοβάμβακα. Μετά τοποθέτηση μόνωσης θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ενισχυτικό πλέγμα. Απαιτείται για το τελικό στρώμα.

Τελειώνοντας

Όταν το ενισχυτικό στρώμα είναι εντελώς στεγνό (χρειάζεται από 3 έως 7 ημέρες), μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στο φινίρισμα των βάσεων.Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από μίγμα γύψου θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, χρησιμοποιώντας ένα ημι-λίτρο σε θέση σε μια γωνία. Η προκύπτουσα επιφάνεια θα είναι η ιδανική βάση για την επεξεργασία αξιόπιστου χρώματος πρόσοψης ή άλλου επιλεγμένου υλικού. Αυτή η διαδικασία είναι το τελευταίο στάδιο της θέρμανσης του εξωτερικού μέρους του σπιτιού.

Συμβουλές και κόλπα

Κατά την τοποθέτηση της υγρής πρόσοψης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη συμβουλή εμπειρογνωμόνων.

 • Για εργασίες στην πρόσοψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τέτοια υλικά που δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας, διαφορετικά ως αποτέλεσμα μπορείτε να πάρετε ένα γύψο που καλύπτεται με ρωγμές.
 • Θα πρέπει να κρατάει ένα χέρι στην επιφάνεια της βάσης. Εάν υπάρχουν ίχνη κιμωλίας σε αυτό και κάτι πέφτει από τον τοίχο, τότε τα δάπεδα πρέπει να καθαρίζονται όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.
 • Το προφίλ βάσης μετά την εγκατάσταση πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή ρωγμές στις αρθρώσεις.
 • Οι ειδικοί δεν συνιστούν σίγουρα να επιλέξετε το σπίτι μόνωση πλάκες fiberglass. Τέτοια υλικά δεν μπορούν να διαθέτουν επαρκή αντοχή. Επιπλέον, φοβούνται τα αλκάλια, χωρίς τα οποία δεν είναι ολοκληρωμένα τα μίγματα σοβά και τα συγκολλητικά.
 • Ο θερμικός μονωτήρας δεν πρέπει να πιέζεται ξανά στη βάση. Η μετατόπισή του μετά από λίγα λεπτά δεν συνιστάται επίσης. Αν η μόνωση δεν κολλήσει όπως πρέπει, αφαιρέστε το διάλυμα κόλλας και στη συνέχεια το τοποθετήστε ξανά στην πλάκα και πιέστε το τμήμα στην επιφάνεια.
 • Κατά τη διαδικασία της μονωτικής κλίσης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι το μονωτικό υλικό εκτείνεται πέρα ​​από τα όριά τους κατά περίπου 10 mm. Με αυτή την επιλογή να ενωθούν στην κύρια πρόσοψη η μόνωση θα είναι πολύ πιο εύκολη.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο πείρος θεωρείται σωστά εγκατεστημένος, εάν η κεφαλή του βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το μονωτικό στρώμα.
 • Το ενισχυμένο πλέγμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί εγκαθιστώντας πάνω σε ένα θερμαντήρα που δεν έχει λερωθεί με κόλλα πριν, επειδή αν το στρώμα ενίσχυσης είναι αρκετά λεπτό, τότε θα εμφανιστούν ρωγμές στις αρθρώσεις.
 • Εάν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας την εργασία, θα πρέπει να αποθηκεύσετε επώνυμα υλικά και μείγματα από γνωστούς κατασκευαστές, παρά το κόστος τους. Συνιστάται να αγοράζετε προϊόντα που έχουν καλή ανταπόκριση πελατών.
 • Οι εργασίες πρόσοψης πρέπει να εκτελούνται στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές του φθινοπώρου.Συνιστάται να γνωρίσετε την πρόγνωση του καιρού πριν προχωρήσετε στο σχεδιασμό της πρόσοψης.

Όμορφα παραδείγματα

Μια βρεγμένη πρόσοψη με ένα τραχύ φινίρισμα ροδακινί φαίνεται εντυπωσιακή σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, από μικρό σε μεγάλο και ψηλό. Μπορείτε να αραιώσετε το παστέλ χρώμα με τα φωτεινά πλευρικά πλαίσια και μια σκοτεινή οροφή.

Οι προσόψεις ελαφρού καφέ με λευκά κουφώματα φαίνονται πολύ τρυφερά. Σε συνδυασμό με τις επικαλύψεις μιας παρόμοιας σκιάς, μια σκοτεινή σοκολάτα στέγης θα δούμε αρμονικά, καθώς και ένα φράχτη από ξύλο και τούβλο.

Η υγρή πρόσοψη, διακοσμημένη με χιονάτη ή κρέμα χρώματος, θα φανεί εντυπωσιακή εάν προσθέσετε ένθετα κάτω από την γκρι άγρια ​​πέτρα. Ένα τέτοιο κτίριο μπορεί να διακοσμηθεί με πέτρινα μονοπάτια και φράχτες από σφυρήλατο σίδερο γύρω από το χώρο ή το μπαλκόνι.

Η αρχική υγρή πρόσοψη με κάμπια καφέ μπορεί να συμπληρωθεί με πέτρα στο κάτω μέρος. Σε ένα τέτοιο σπίτι θα δούμε οργανικά την οροφή του μπορντό χρώμα, που αραιώνουν αποτελεσματικά τις παστέλ παστέλ.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που έγιναν κατά την εγκατάσταση μιας υγρής πρόσοψης περιγράφονται λεπτομερώς στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο