Χαρακτηριστικά και τύποι ελαφρών τσιμεντόλιθων τοίχου

 Χαρακτηριστικά και τύποι ελαφρών τσιμεντόλιθων τοίχου

Η χρήση στην κατασκευή μιας ευρείας γκάμας διαφορετικών υλικών σας επιτρέπει να λύσετε όλα τα είδη εργασιών, μερικές φορές πολύ συγκεκριμένα. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πλήρη γνώση των χαρακτηριστικών κάθε ουσίας. Ένα μείγμα διογκωμένης αργίλου με σκυρόδεμα αξίζει επίσης ιδιαίτερη προσοχή.

Χαρακτηριστικά ελαφρού αδρανούς

Ο επεκτεινόμενος πηλός είναι ένα από τα ελαφρύτερα σκυροδέματα, ο διογκωμένος πηλός χρησιμοποιείται ως πληρωτικό. Για μια δέσμη εξαρτημάτων, χρησιμοποιείται κυρίως τσιμέντο. Πολύ λιγότερο κοινό ασβέστη και γύψος, πάντα στη σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει άμμο. Ο εκτεταμένος πηλός χωρίζεται σε πυκνή και περιέχει μεγάλες ποικιλίες πόρων.Ο ελαφρύτερος τύπος υλικού που χρησιμοποιείται στην προετοιμασία των πάνελ τοίχων.

Τα πάνελ μονής στρώσης με βάση το διογκωμένο πηλό σκυροδέματος ονομάζονται έτσι μόνο υπό όρους. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια μονάδα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • το κύριο στρώμα κυψελοειδούς σκυροδέματος.
 • εσωτερικό διακοσμητικό κέλυφος.
 • το εξωτερικό περίβλημα καλύπτει από εξωτερικές επιδράσεις.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται μια λύση αυξημένης πυκνότητας (1,8 τόνοι ανά 1 κυβικό μέτρο). Το πάχος αυτού του υλικού είναι 1,5 εκ. Ο σκοπός μιας τέτοιας επίστρωσης είναι να προστατεύσει το κύριο μέρος από την επαφή με υδρατμούς.

Η εξέταση του στρώματος του δρόμου δεν έχει μόνο προστατευτική αλλά και διακοσμητική λειτουργία. Το πάχος του είναι από 1 έως 2,5 εκ. Το αεριωμένο σκυρόδεμα που μπορεί να περάσει ατμός χρησιμοποιείται για την κατασκευή του εξωτερικού κελύφους. Ως αποτέλεσμα, εξασφαλίζεται η στεγανότητα του μπλοκ για την υγρασία. Η εξωτερική επιφάνεια του συγκροτήματος έχει πυκνότητα 1200 έως 1400 kg ανά 1 cu. m

Τα τριστρωματικά πάνελ αργιλίου είναι λιγότερο συνηθισμένα από τα αντίστοιχα μονοστρωματικά. Για την κατασκευή τέτοιων τεμαχίων χρησιμοποιούνται διάφορα στρώματα ελαφρού ή βαρύ σκυροδέματος. Προσπαθούν να διακρίνουν τις ακόλουθες θερμαντικές συσκευές:

 • ορυκτό μαλλί.
 • αφρώδες γυαλί?
 • ινρολίτη.
 • υαλοβάμβακα.
 • πλαστικό αφρού.

Σε κάθε περίπτωση, τα υλικά αυτά πρέπει να έχουν πυκνότητα που δεν υπερβαίνει τα 400 kg ανά 1 cu. m. Για να εξαλειφθεί η συσσώρευση νερού στο μονωτικό στρώμα μεταξύ του πυρήνα και του κελύφους πρέπει να διατηρηθεί μια αναλογία 1,2: 1. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ένα φράγμα ατμών, συνήθως το υλικό στέγης και το φύλλο. Αυτό το φράγμα πρέπει να διαχωρίζει το μονωτικό στρώμα από το κύριο μέρος. Προκειμένου το μπλοκ να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό, πρέπει να δημιουργηθούν ειδικές συνδέσεις άκαμπτου ή εύκαμπτου τύπου.

Εκτός από τον αριθμό των εξαρτημάτων, τα προϊόντα μπορούν να ταξινομηθούν και ανά δομή. Για την κατασκευή κατοικιών με ύψος 2 και 3 ορόφων χρησιμοποιείται μπλοκ από σκυρόδεμα από σκυρόδεμα. Ακόμα, αυτά τα προϊόντα είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουν ακόμα λιγότερες υψηλές αλλά πολύ σημαντικές κατασκευές.

Ο τύπος κοίλου μπλοκ από διογκωμένο μπετόν απαιτείται κυρίως για την κατασκευή μονοκατοικιών και μεμονωμένων χωρισμάτων. Και επίσης αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στις δομές επένδυσης, οι οποίες επιτρέπουν τη μείωση του συνολικού χρόνου κατασκευής κτιρίων. Αν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως μια επιφάνεια που έχει τελειώσει. Μία από τις επιφάνειες τέτοιων όγκων έχει κατ 'ανάγκη ειδική στρώση επίστρωσης ή βαφής.Υπάρχουν πήλινα τεμάχια, το χρώμα των οποίων οφείλεται στην προσθήκη φυσικών χρωματισμένων πηλών ή ορισμένων χρωστικών ουσιών. Οι πίνακες φινιρίσματος μπορούν να έχουν 1-3 στρώματα και οι πολυστρωματικές εκδόσεις διακρίνονται από την υψηλότερη αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας.

Είδη

Δομικά δομικά στοιχεία κεραμιδιού κεραμιδιού απαιτούνται για την κατασκευή αντικειμένων που αντιμετωπίζουν σημαντικά φορτία. Πρώτα απ 'όλα, αυτό αναφέρεται σε γέφυρες και μεγάλες κατασκευές. Η πυκνότητα των προϊόντων αυτής της ομάδας κυμαίνεται από 1400 έως 1800 kg ανά 1 cu. Σε αυτή την περίπτωση, η αντοχή σε θλίψη είναι 100-500 kg ανά 1 cu. Εκτός από τη μείωση της μάζας των δομών, η ελκυστική πλευρά είναι η υψηλή αντίσταση στον παγετό (περίπου 500 κύκλοι).

Εξίσου σημαντικό στην πράξη είναι τα δομικά μονωτικά προϊόντα που απαιτούνται για την παραγωγή πάνελ τοίχου σε ένα μόνο στρώμα. Περισσότερα με βάση τέτοιες εκτεταμένες πλάκες αργίλου σχημάτισαν μεγαλύτερα μπλοκ. Η αντίσταση στη συμπίεση κυμαίνεται από 350 έως 1000 kg ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. cm. Την ίδια στιγμή, η πυκνότητα είναι 700-1200 kg ανά 1 cu. m. Αντίσταση παγετού δεν είναι ομοιόμορφη (15-100 κύκλοι, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας).

Υπάρχουν επίσης μπλοκ από αργίλιο-σκυρόδεμα που χρησιμοποιούνται για τη θερμομόνωση δομών εγκλεισμού.Για αυτούς, η κανονική ισχύς θλίψεως κυμαίνεται από 5 έως 25 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. cm και πυκνότητα - από 350 έως 600 kg ανά 1 m³. Ποιότητα πάνελ τοίχου ceramsite είναι πάντα ευκολότερη από τα στοιχεία από απλό σκυρόδεμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η καλύτερη λύση για την κατασκευή. Οι περισσότερες παραγγελίες αφορούν πλακίδια από διογκωμένο χαλίκι του κλάσματος των πνευμόνων. Η πυκνότητα όγκου τέτοιων πλακών εμπίπτει σε μία από τρεις κατηγορίες όπως:

 • M300;
 • M400;
 • M500.

Το τυπικό πάχος του πάνελ είναι 0,6 μ. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να υποβάλετε μια μεμονωμένη παραγγελία. Στη συνέχεια, τα μπλοκ μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις επιλεγμένες διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή αρθρωτών πλαισίων τοίχου GOST πρέπει να τηρείται αυστηρά. Στη σύνθεση κάθε παρτίδας αποστολής δεν επιτρέπεται περισσότερο από το 10% των τεμαχίων με ρωγμές.

Μέγεθος και βάρος

Το SCC 390x190x188 mm είναι μια από τις πιο συνηθισμένες διαστάσεις των μπλοκ από αργίλιο-σκυρόδεμα. Η μάζα αυτού του σχεδίου είναι 12 κιλά. Εάν η περιγραφή των εμπορευμάτων δείχνει πάχος 400 mm, στην πραγματικότητα είναι 390 mm (η στρογγυλοποίηση γίνεται για ευκολία υπολογισμού). Καθώς η συγκέντρωση του πληρωτικού αυξάνεται, το μπλοκ γίνεται ελαφρύτερο, ενώ η θερμική του αγωγιμότητα μειώνεται.Μπορείτε να βρείτε συχνά πέτρες αργίλου-σκυροδέματος 390x188x120 mm. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

 • βάρος - 6 kg.
 • χωρητικότητα αποθήκευσης ανά 1 τετραγωνικό. m - 12,5;
 • ο αριθμός κύκλων ψύξης και απόψυξης είναι 50.
 • η μηχανική αντοχή αντιστοιχεί στην κατηγορία M50.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των προϊόντων διογκωμένης αργίλου

Claydite μπροστά από το συνηθισμένο σκυρόδεμα για την προστασία των χώρων από τον παγετό. Ταυτόχρονα, η αγοραία αξία της είναι κάπως χαμηλότερη από εκείνη του κυψελοειδούς σκυροδέματος υψηλής ποιότητας. Τα μηχανικά χαρακτηριστικά είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Αλλά ο πηλός χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην υγρασία και επιθετικές χημικές ενώσεις. Το αυξημένο πορώδες καθιστά το υλικό ακατάλληλο για την κατασκευή θεμελίων και δομών διαστάσεων.

Πλάκες και πάνελ από διογκωμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών και χρειάζονται επίσης όταν δημιουργούνται εσωτερικά χωρίσματα. Μια άλλη χρήση είναι ο κορεσμός του πλαισίου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Εάν συγκρίνετε τα αργιλικά μπλοκ με πυριτικά τούβλα, θα βρείτε τέτοια πλεονεκτήματα όπως:

 • μείωση του κόστους τσιμέντου.
 • αύξηση της ταχύτητας εργασίας ·
 • μειώνοντας τον όγκο του τοίχου και την επέκταση των ίδιων των χώρων.
 • εξαιρετικές περιβαλλοντικές και υγειονομικές παραμέτρους.

Αλλά το σκυρόδεμα keramsit έχει πολλά προβλήματα, και συγκεκριμένα:

 • δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου έτοιμες οδηγίες χρήσης.
 • υψηλή τιμή σε σύγκριση με το τούβλο (δικαιολογείται πλήρως από τα χαρακτηριστικά του υλικού)?
 • σχετικά κακή εμφάνιση των δομικών στοιχείων.
 • ένα μεγάλο αριθμό ψυχρών γεφυρών.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τους τύπους των πλακιδίων τοίχου από σκυρόδεμα, βλέπε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο