Fiberglass: χαρακτηριστικά και πεδίο εφαρμογής

Συχνά συμβαίνει ότι η επιδιόρθωση που πραγματοποιείται για μικρό χρονικό διάστημα ικανοποιεί άψογη θέα. Οι ζωγραφισμένες ή επιχρισμένες επιφάνειες καλύπτονται με ένα δίκτυο ρωγμών και η ταπετσαρία αρχίζει να απομακρύνεται από τους τοίχους, καλύπτονται με «ρυτίδες». Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων επιτρέπει την προκαταρκτική προετοιμασία των επιφανειών - ενίσχυση (ενίσχυση), ισοπέδωση, εφαρμογή της σύνθεσης για τη βελτίωση της πρόσφυσης - μια αρκετά μεγάλη εργασία.

Μπορούν να αντικατασταθούν από τη συγκόλληση υαλοβάμβακα με βάση τα νήματα από υαλοβάμβακα. Θα ενισχύσει τους τοίχους και την οροφή, ανακουφίσει τις μικρές ρωγμές. Η τελική επίστρωση θα πέσει επίπεδη, τα ελαττώματα δεν θα συμβούν ακόμα και όταν οι τοίχοι του κτιρίου συρρικνωθούν.

Το υλικό είναι κατάλληλο για ζωγραφική όπως σε κατοικημένους και γραφικούς χώρους παραγωγής.Το κύριο πράγμα - για να επιλέξετε το σωστό τύπο fiberglass.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το Fiberglass χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των ακατέργαστων υλικών και την παραμόρφωση τους κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης. Το υλικό είναι ένα μη υφασμένο φύλλο με βάση νημάτια από ίνες υάλου που πιέζονται. Η μορφή απελευθέρωσης υλικού - κυλίνδρων πλάτους 1 μ. Μήκος υλικού - 20 και 50 μ.

Το GOST υπαγορεύει το διαφορετικό πάχος των νημάτων και τους συνδέει με χαώδη τρόπο., το οποίο παρέχει ενισχυτικό αποτέλεσμα. Η πυκνότητα του υλικού είναι 20-65 g / m2. Ανάλογα με το σκοπό του υλικού, επιλέγονται ρολά μιας συγκεκριμένης πυκνότητας. Το βέλτιστο για εσωτερική εργασία είναι το fiberglass με πυκνότητα 30 g / m2.

Λόγω της χαμηλής πυκνότητάς του, το υλικό μοιάζει με ημιδιαφανές καμβά, για το οποίο έλαβε ένα άλλο όνομα - "gossamer". Ένα άλλο όνομα - υαλικά.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του υλικού είναι η παρουσία της μπροστινής και ανθεκτικής πλευράς. Στην εσωτερική πλευρά του ρολού είναι η μπροστινή πλευρά, είναι ομαλότερη. Λάθος περισσότερο fleecy για καλύτερη πρόσφυση με την επιφάνεια.

Το Fiberglass μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τύπους επιφανειών, όπως για στόκ, βαφή, διακοσμητικό γύψο.Με την αποφυγή ρωγμών του φινιρίσματος, το υλικό επιτρέπει στους τοίχους να "αναπνεύσουν".

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα του υλικού είναι η ικανότητα εξάλειψης ρωγμών και παραμορφώσεων του φινιριστικού φινιρίσματος. Το Fiberglass έχει καλή πρόσφυση, γεγονός που εξασφαλίζει τη στενή εφαρμογή του σε διάφορους τύπους επιφανειών.

Το υλικό είναι υποαλλεργικό, δεδομένου ότι βασίζεται σε φυσικά συστατικά. (χαλαζία ή πυριτική άμμος), έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα παιδικά ιδρύματα. Λόγω της καλής διαπερατότητας του ατμού, είναι δυνατόν να ληφθούν επιφάνειες που αναπνέουν.

Μεταξύ των άλλων "πλεονεκτημάτων" είναι τα εξής:

 • καλή αντοχή στην υγρασία, έτσι ώστε το υλικό να είναι κατάλληλο για χρήση σε χώρους υψηλής υγρασίας (μπάνιο, κουζίνα).
 • πυρκαγιά, επειδή το υλικό δεν είναι εύφλεκτο.
 • δεν εκτίθεται σε μύκητες, μούχλα?
 • μη υγροσκοπικό υλικό, χάρη στο οποίο το βέλτιστο μικροκλίμα διατηρείται πάντα στο δωμάτιο.
 • δεν προσελκύει σκόνη και βρωμιά.
 • υψηλή πυκνότητα, η οποία παρέχει το αποτέλεσμα της ενίσχυσης και την ελαφρά ευθυγράμμιση των επιφανειών.
 • (-40 ... + 60C).
 • η ικανότητα να χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών, να ισχύουν για ζωγραφική, στόκος, ταπετσαρία?
 • η ικανότητα εφαρμογής σε επιφάνειες εκτεθειμένες σε αυξημένο φορτίο κραδασμών.
 • ευρύ πεδίο εφαρμογής - εκτός από την ενίσχυση των επιφανειών, fiberglass, όπως fiberglass, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες στέγης και στεγανοποίησης?
 • υψηλή ελαστικότητα και χαμηλό βάρος, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση υαλοβάμβακα.
 • χαμηλό βάρος

Το μειονέκτημα είναι ο σχηματισμός των μικρότερων σωματιδίων από υαλοβάμβακα, που εμφανίζονται στη διαδικασία κοπής και τοποθέτησης υφάσματος. Η επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί προστατεύοντας το εκτεθειμένο δέρμα και τα αναπνευστικά όργανα - από αναπνευστήρα.

Το Fiberglass ονομάζεται συχνά ένας τύπος ινών από γυαλί. Ωστόσο, τέτοιες δηλώσεις είναι εσφαλμένες. Τα υλικά διαφέρουν στην τεχνολογία παραγωγής: το γυάλινο τοίχωμα αποτελείται από ύφασμα από ίνες υάλου και οι ίνες γυαλιού κατασκευάζονται από νήματα από ίνες υάλου με πίεση. Μια τέτοια διαφορά καθορίζει τις διαφορετικές χρήσεις των υλικών: για την τελική επίστρωση χρησιμοποιείται γυάλινο τοίχωμα, ενώ ο καμβάς χρησιμοποιείται για την προετοιμασία της επιφάνειας για περαιτέρω φινίρισμα.

Είδη

Το γυαλί μπορεί να έχει διαφορετική πυκνότητα.Με βάση αυτό, υπάρχουν 3 ομάδες "ιστών αράχνης":

Με πυκνότητα 25 g / m2

Το υλικό είναι ιδανικό για να κολλήσει στην οροφή για ζωγραφική, οπότε ονομάζεται επίσης οροφή. Το μικρό βάρος του καμβά δεν φορτώνει την επιφάνεια και απορροφά λιγότερο χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχετικά επίπεδη οροφή με μικρές ρωγμές.

Πυκνότητα 40 g / m2

Ολοκληρωμένο υαλοβάμβακα, η χρήση του οποίου συνιστάται σε επιφάνειες που έχουν υποστεί ζημιά από ρωγμές από την οροφή. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης επιτρέπουν τη χρήση υαλοβάμβακα αυτής της πυκνότητας για τοίχους, για οροφές, τελειωμένες με παλαιό σοβά, καθώς και για επιφάνειες με υψηλό φορτίο κραδασμών. Η τελική επίστρωση είναι επίσης ποικίλη, γύψο, βαφή, ταπετσαρία, με βάση επιστρώσεις fiberglass ή μη υφασμένα.

Πυκνότητα 50 g / m2 και περισσότερο

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το υλικό σε βιομηχανικούς χώρους, συνεργεία, καθώς και σε επιφάνειες που είναι επιρρεπείς σε μεγάλη καταστροφή με βαθιές ρωγμές. Αυτός ο τύπος "αράχνης" είναι ο πιο ανθεκτικός και η χρήση του είναι πιο δαπανηρή.Κόστος που συνδέεται με την αγορά του ίδιου του υλικού (τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα - το πιο ακριβό), καθώς και η αυξημένη κατανάλωση κόλλας.

Κατασκευαστές

Σήμερα στην αγορά κατασκευών μπορείτε να βρείτε γυάλινο τοίχο από διάφορα εμπορικά σήματα. Σας προσφέρουμε μια επιλογή κατασκευαστών που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Vitrulan

Η γερμανική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή υαλοβάμβακα. Η Vitrulan ασχολείται με την παραγωγή ταπετσαρίας, συμπεριλαμβανομένου του νερού, η σειρά είναι γεμάτη με υλικά και εργαλεία για έργα ζωγραφικής, καθώς και παραλλαγές από γυαλί. Ο κατασκευαστής παράγει επίσης ήδη ζωγραφισμένα καμβά, υαλοβάμβακα, που μιμείται υφές υφασμάτων, έχει μια ποικίλη ανακούφιση.

Οι αγοραστές σημειώνουν τις υψηλές επιχειρησιακές ιδιότητες του υλικού και, κυρίως, την απουσία τσιπ από υαλοβάμβακα κατά το κόψιμο και την εγκατάσταση του καμβά. Τέλος, ο κατασκευαστής παράγει ένα υλικό με μεγάλη διακύμανση πυκνότητας - από 25 έως 300 g / m2,

Η εταιρεία ενημερώνει τακτικά την γκάμα των προϊόντων της, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις. Έτσι, όσοι δεν θέλουν να βρωμίσουν με κόλλα μπορούν να αγοράσουν συλλογές από Fiberglass Agua Plus. Περιέχει ήδη συγκολλητική σύνθεση.Μπορεί να "ενεργοποιηθεί" με διαβροχή με συνηθισμένο νερό. Αφού αυτή η κόλλα εμφανιστεί στην επιφάνεια του "αράχνης", είναι έτοιμη για κόλληση.

Το μειονέκτημα των προϊόντων μπορεί να θεωρηθεί υψηλή τιμή. Το κόστος ακόμη και μη βαμμένων καμβάδων ξεκινά από 2000 ρούβλια ανά ρολό.

Wellton και Oscar

Τα προϊόντα κατασκευάζονται από την ομάδα παραγωγής Alaxar, η οποία συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες από τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή επιχρισμάτων για τοίχους και οροφές. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα σχετικά προϊόντα και εργαλεία.

Το εμπορικό σήμα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών και πιο προσιτές επιλογές. Από τα χαρακτηριστικά - μια ευρεία επιλογή υλικού από την άποψη της πυκνότητας (από 40 έως 200 g / m2), τη δυνατότητα αγοράς υλικού από το μετρητή, καθώς και τις ιδιότητες υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πολλαπλής χρώσης.

Μαζί με το fiberglass, μπορείτε να σηκώσετε τη κόλλα για να το στερεώσετε από τους ίδιους κατασκευαστές, πράγμα που είναι πολύ βολικό.

Το κόστος του υλικού είναι χαμηλότερο (περίπου 1.500 ρούβλια ανά ρολό), αλλά τείνει να καταρρεύσει και συνεπώς απαιτεί ρούχα εργασίας για εγκατάσταση.Στην επιφάνεια του υαλοβάμβακα υπάρχουν μικρά ελαττώματα.

Μεταξύ των εγχώριων παραγωγών, δίνεται προσοχή στα προϊόντα των εταιρειών Τεχνικόνκολ, Γερμόπλαστος και Ισοφλέξ. Ο πρώτος κατασκευαστής προσφέρει ενισχυμένη υαλοβάμβακα, που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για το σχεδιασμό βιομηχανικών χώρων, τη μόνωση στέγης, καθώς και τις βαριά κατεστραμμένες επιφάνειες. Το πλεονέκτημα της πλειοψηφίας των εγχώριων fiberglass είναι η προσιτή τιμή τους.

Ο ρωσικός κατασκευαστής X-Glass είναι ένας από αυτούς που κατασκευάζουν γυαλί-flizelin σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Χαρακτηρίζεται από ευελιξία στη χρήση, ενισχύει τέλεια την επιφάνεια, κρύβει μικρές και μεσαίες ρωγμές και εμποδίζει την εμφάνιση νέων ελαττωμάτων. Η συλλογή του εμπορικού σήματος δεν είναι τόσο διαφορετική σε σύγκριση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές, αλλά τα προϊόντα X-Glass είναι αξιοσημείωτα για την προσιτή τιμή τους. Με άλλα λόγια, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για επισκευή χαμηλού προϋπολογισμού χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα της επικάλυψης.

Κριτικές

Σύμφωνα με τις ανεξάρτητες αξιολογήσεις των καταναλωτών, οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνουν τα fiberglasses της μάρκας Oscar, λίγο κατώτερα από αυτά τα προϊόντα της Wellton.Πολλοί χρήστες επισημαίνουν ότι το κόστος ενός κυλίνδρου είναι πάνω από το μέσο όρο, αλλά η υψηλότερη τιμή αντισταθμίζεται από την άψογη ποιότητα του υλικού και την απλότητα της εφαρμογής του.

Το fiberglass Wellton συνιστάται ενεργά για αυτοκόλλητα στην οροφή και στις επιφάνειες γυψοσανίδας, σημειώνοντας την απλότητα της εφαρμογής, τα καλά ποσοστά πρόσφυσης, την ικανότητα να διεξάγονται επακόλουθες εργασίες φινιρίσματος την επόμενη μέρα. Μεταξύ των ελλείψεων - την εμφάνιση των σωματιδίων διάτρησης ινών γυαλιού κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Εκείνοι που ασχολούνται επαγγελματικά με την επισκευή διαμερισμάτων, συνιστούν έντονα τη χρήση του Wellton, ειδικά σε νέα κτίρια. Είναι σημαντικό να προστατεύετε προσεκτικά τα χέρια και το πρόσωπό σας από το να χτυπηθούν από γυάλινες ίνες, ιδανικά να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό.

Από την αγορά φτηνών κινεζικών και οικιακών ινών γυαλιού είναι καλύτερα να αρνηθεί. Το υλικό εξαπλώνεται υπό τη δράση της κόλλας, απαιτεί σημαντική προσπάθεια για στερέωση, και κατά τη διάρκεια της περαιτέρω βαφής στις αρθρώσεις μερικές φορές προσκολλάται στον κύλινδρο και υστερεί πίσω από τον τοίχο.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Το κολλητικό γυαλί είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας προστατεύονται από γάντια και αναπνευστικά όργανα - με αναπνευστήρα.Το γεγονός είναι ότι τα υαλοβάμβακα κατά την κοπή μπορεί να σχηματίζουν σωματίδια. Η επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Η χρήση του υλικού αρχίζει με την κοπή του. Το μέγεθος του υλικού που χρειάζεστε εκείνο με το οποίο είναι βολικό να εργαστείτε. Κατά κανόνα, το fiberglass είναι κολλημένο στον τοίχο αμέσως από την οροφή μέχρι το πάτωμα. Ωστόσο, μπορείτε να τα διαιρέσετε σε 2 μέρη και να τα κολλήσετε το ένα πάνω στο άλλο. Για τον καθορισμό της "αράχνης" στην οροφή, οι επαγγελματίες προτείνουν την κοπή ενός καμβά όχι περισσότερο από 1-1,5 μ.

Πριν κολλήσετε ένα υλικό, καθορίστε την μπροστινή πλευρά του. Όταν ξετυλίγει το ρολό, θα είναι μέσα. Η εξωτερική πλευρά (πάνω στην οποία εφαρμόζεται κόλλα) είναι πιο σκληρή.

Επίσης, κατά την προπαρασκευαστική φάση, η κόλλα πρέπει να απλώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν οι δομές συγκόλλησης που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τα υαλοβάμβακα. Για κάθε τύπο καμβά είναι η κόλλα του. Η κόλλα είναι επίσης κατάλληλη για μη υφαντά ταπετσαρία, θα κρατήσει το fiberglass οποιασδήποτε πυκνότητας.

Χρήση του

Το Fiberglass χρησιμοποιείται όταν εκτελείτε πολλούς τύπους κατασκευών και φινιρίσματος:

 • ενίσχυση τοίχων για καλύτερο φινίρισμα.
 • αποτρέποντας το σχηματισμό ρωγμών στην τελική επικάλυψη και την κάλυψη των ήδη υπαρχουσών ρωγμών.
 • προετοιμασία τοίχων για διακοσμητική επίστρωση - όταν χρησιμοποιείτε υαλοβάμβακα, δεν μπορείτε να στόκου την επιφάνεια με ένα τελειωτικό στόκος?
 • τοίχωμα τοίχου?
 • τη δημιουργία αρχικών επιδράσεων στην επιφάνεια της τελικής επίστρωσης (για παράδειγμα, το μαρμάρινο αποτέλεσμα).
 • χρήση σε στέγες ως βάση για μαστίχα ασφάλτου (χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι υλικών που βελτιώνουν την πρόσφυση της οροφής και της μαστίχας).
 • προστασία των αγωγών ·
 • υαλοπετάσματα - υαλοβάμβακα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση και την προστασία των φύλλων πολυαιθυλενίου?
 • οργάνωση συστημάτων αποστράγγισης.

Το υλικό είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε οποιαδήποτε επιφάνεια - σκυρόδεμα, γυψοσανίδα και μπορεί να κολλήσει πάνω από ένα στρώμα παλαιού χρώματος (είναι καλύτερο να χαράξουμε τις αυλακώσεις σε αυτό για να βελτιώσουμε την πρόσφυση).

Η χρήση του "gossamer" συνιστάται ειδικά για εκείνες τις επιφάνειες που υπόκεινται σε συνεχή μηχανική καταπόνηση. Ταπετσαρίες, βαφές και άλλα υλικά που τοποθετούνται πάνω από το fiberglass θα σας κρατήσουν περισσότερο χωρίς να αλλάξετε την αρχική ελκυστική εμφάνιση, ακόμη και αν το κτίριο συρρικνώνεται.

Κολλημένος καμβάς "αράχνης" σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε πολλές επιχειρήσεις.Δεν μπορείτε να προετοιμάσετε την επιφάνεια, δεν θα χρειαστεί να φινίρετε καουτσούκ ούτε (αν δεν σκοπεύετε να κολλήσετε την ταπετσαρία). Αν οι τοίχοι είναι σχετικά επίπεδες, χωρίς λακκούβες, τότε αρκεί να στερεώσετε το fiberglass.

Τα κολλημένα υαλοβάμβακα στεγνώνουν γρήγορα, και η εφαρμογή των επόμενων φινιρίσματος θα είναι ταχύτερη. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια για επισκευές.

Είναι ιδανικό για εφαρμογή κάτω από την επίστρωση οροφής, καθώς θα παρέχει μια άψογη θέα του φινιριστικού φινιρίσματος. Τα υαλοβάμβακα κολλημένα στις εξωτερικές γωνίες θα σας βοηθήσουν να κολλήσετε γρήγορα και όμορφα την ταπετσαρία σε αυτήν την περιοχή.

Συμβουλές

Κατά την εφαρμογή κόλλας σε fiberglass, είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε λίγο περισσότερο από το πλάτος του υλικού, επειδή απορροφά γρήγορα κόλλα. Όταν κόβετε τον καμβά στον τοίχο, σιδερώστε το καλά με ένα καθαρό πανί και όταν "χτυπά" λίγο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη των φυσαλίδων αέρα από το διάστημα μεταξύ του αράχνης και της βάσης. Αφού το fiberglass είναι ασφαλώς τοποθετημένο στον τοίχο, εφαρμόστε κόλλα στην εμπρόσθια πλευρά του, έτσι ώστε να σκοτεινιάζει με κόλλα.

Τα φύλλα είναι κολλημένα και μετά το στέγνωμα με ένα καλά αιχμηρό κοφτερό μαχαίρι, όλα τα προεξέχοντα μέρη της επικάλυψης θα πρέπει να αποκόπτονται.Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επίπεδη επιφάνεια.

Μετά την πλήρη ξήρανση του καμβά, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελείωμα φινίρισμα. Δεδομένου ότι το αράχνης απορροφά το χρώμα, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε 2-3 στρώματα, προσέχοντας τις αρθρώσεις. Για τη χρώση τους, συνιστάται να αγοράσετε μια ειδική "πτέρυγα". Θα πρέπει να προτιμάτε τα χρώματα με βάση το νερό, που εφαρμόζονται με ρολό ή με μεγάλη βούρτσα. Η εφαρμογή του επόμενου στρώματος συνιστάται 10-12 ώρες μετά την εφαρμογή του προηγούμενου.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​fiberglass μπορεί να καλυφθεί με ταπετσαρία, ωστόσο, πρώτα, η επιφάνεια πρέπει να είναι στόκος. Με την ευκαιρία, εάν βάζετε ένα στρώμα στόκος πριν τη βαφή, θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης βαφής.

Επιλέγοντας fiberglass για το ανώτατο όριο, θα πρέπει να προτιμάτε ένα υλικό χαμηλότερης πυκνότητας - 20-30 g / m2 είναι αρκετό. Για τη διακόσμηση των τοίχων θα χωρέσει πιο πυκνό καμβά. Συνήθως για επισκευή σε ιδιωτικό ή πολυκατοικία αρκεί η ύαλος με πυκνότητα 40-50 g / m2.

Όταν ο καμβάς στεγνώνει, είναι απαράδεκτο το δωμάτιο να έχει βύθισμα ή να έχει ενεργοποιήσει θερμαντήρες και άλλες πρόσθετες πηγές θερμότητας.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ο κύριος σκοπός της ενίσχυσης των φίμπεργκλας, αλλά χρησιμοποιώντας αυτές ή άλλες τεχνικές, μπορείτε να επιτύχετε ενδιαφέρουσες λύσεις στυλ. Όσοι θέλουν να επιτύχουν πρωτότυπες επιφάνειες, συνιστάται να δοθεί προσοχή στις ευρωπαϊκές ίνες γυαλιού, έχοντας μια συγκεκριμένη υφή.

Μπορείτε να επιτύχετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα εφαρμόζοντας το χρώμα απευθείας στο "αράχνης" με ένα λεπτό στρώμα. Το αποτέλεσμα είναι μια αρχική επιφάνεια με υφή. Η εικόνα στη φωτογραφία δίνεται με μια μεγάλη αύξηση, στην πραγματικότητα, η υφή δεν είναι τόσο έντονη

Εάν χρειάζεστε μια τέλεια λεία επιφάνεια για ζωγραφική ή ταπετσαρία, χρησιμοποιήστε ένα στόκο. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πάρετε μια τέλεια οροφή και τοίχους. Σε τέτοιες επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια φωτεινές γυαλιστερές αποχρώσεις, οι οποίες, όπως γνωρίζετε, είναι πολύ απαιτητικές για την ομαλότητα των βάσεων εργασίας.

Μπορείτε να πάρετε ενδιαφέροντα αποτελέσματα εφαρμόζοντας ανάγλυφα υαλοβάμβακα και εφαρμόζοντας χρώμα απευθείας πάνω τους. Για δομικά υλικά, συνιστάται να επιλέξετε πλούσιες αποχρώσεις - μπορντό, σοκολάτα, μπλε, βιολετί. Στις ανοιχτό μπεζ επιφάνειες, η ανακούφιση συνήθως «χαθεί».

Η χρήση υαλοβάμβακα για ζωγραφική είναι μια εξαιρετική λύση για μπάνια. Θα κοστίσει πολύ φθηνότερα από ό, τι βλέπει κεραμίδια, αλλά δεν θα είναι λιγότερο ελκυστική. Επιπλέον, λόγω της αντοχής στο νερό και της αντοχής του, η επίστρωση θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο. Και εάν κουραστείτε από το σχεδιασμό του μπάνιου, αρκεί να ανακατασκευάσετε το fiberglass. Τόσο ένα εντελώς ομαλό τοίχωμα όσο και ένας συνδυασμός ομαλών και υφής επιφανειών φαίνονται οργανικά.

Δεν μπορεί να επιτευχθεί λιγότερο ενδιαφέρον αποτέλεσμα με τη βαφή της ίδιας επιφάνειας ανακούφισης με διαφορετικές αποχρώσεις.

Τέλος, χρησιμοποιώντας fiberglass μπορείτε να επιτύχετε την επίδραση των μαρμάρινων επιφανειών.

Τι είναι το fiberglass και πώς να το κολλήσετε, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο