Ιαπωνικά πάνελ πρόσοψης για ιδιωτική κατοικία: ανασκόπηση υλικών και κατασκευαστών

Η ελκυστική εμφάνιση οποιουδήποτε κτιρίου δημιουργεί, πρώτα απ 'όλα, την πρόσοψη του. Ένας από τους καινοτόμους τρόπους για να τελειώσετε τα σπίτια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αεριζόμενο σύστημα πρόσοψης. Τέτοιες πρακτικές και ανθεκτικές επιτροπές στην αγορά υλικών φινιρίσματος προσφέρονται από τις ιαπωνικές μάρκες Nichiha, Kmew, Asahi και Konoshima.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Οι προσεκτικοί ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ποιότητα και την λογική τιμή των υλικών που χρησιμοποιούνται για να τελειώσουν το σπίτι, αλλά και για τη μέγιστη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην τεχνολογία των ιαπώνων κατασκευαστών. Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ τέτοιων επιλογών φινιρίσματος - η δυνατότητα εξαερισμού των προσόψεων.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των ιαπωνικών υλικών φινιρίσματος είναι η πρακτικότητα., η οποία προκαλείται από την αυτοκαθαριζόμενη επιφάνεια. Κάνοντας την κατασκευή τέτοιων πάνελ, παίρνετε τακτοποιημένες προσόψεις που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, επειδή η βρωμιά από αυτές καθαρίζεται εύκολα κατά τη διάρκεια της βροχής.

Οι τυποποιημένες διαστάσεις των πάνελ διακόσμησης πρόσοψης από την Ιαπωνία είναι 455x3030 mm με πάχος 14 έως 21 mm. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των υλικών αυτών είναι η ευκολία εγκατάστασης. Όλα τα ιαπωνικά συστήματα τοποθέτησης και τα εξαρτήματά τους είναι τα ίδια. Ως εκ τούτου, μπορείτε όχι μόνο να αλλάξετε εξαρτήματα χωρίς προβλήματα, αλλά και να συγκεντρώσετε υλικά από διαφορετικούς κατασκευαστές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η εγκατάσταση ιαπωνικών πλαισίων μπορεί να γίνει σε οριζόντια ή κάθετη κατεύθυνση. Εκτός από το υλικό τελικής επεξεργασίας, το κιτ περιλαμβάνει συνδετήρες, εξαρτήματα, καθώς και σφραγιστικό και ειδική βαφή κάλυψης σύμφωνα με την επιλεγμένη απόχρωση των πάνελ. Τα μοντέρνα προσόψεις έχουν κρυμμένες κλειδαριές για στερέωση, χάρη στις οποίες η επιφάνεια της πρόσοψης είναι σταθερή και σχεδόν χωρίς αρμούς. Και λόγω του κενού αερισμού στο υλικό, ο αέρας κυκλοφορεί, γι 'αυτό το συμπύκνωμα δεν σχηματίζεται μεταξύ των πλακιδίων.

Τα πάνελ αποτελούνται από πολλά στρώματα (πρωτεύον, πρωτεύον, συνδετικό και εξωτερικό χρώμα). Αυτό οφείλεται στην επίδραση της πολλαπλής στρώσης που εξασφαλίζει την αντοχή, τη φωτιά, την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση των προϊόντων. Οι ιαπωνικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν υλικό επένδυσης που μοιάζει με φυσική πέτρα, τούβλο, ξύλο, σχιστόλιθο ή διακοσμητικό γύψο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή διακόσμησης τοίχων για οποιοδήποτε στυλ.

Για παράδειγμα, το κεραμίδι "κάτω από το δέντρο" είναι κατάλληλο για μια εξοχική κατοικία ή εξοχικό σπίτι στο στυλ της "χώρας". Η πέτρινη επένδυση θα είναι κατάλληλη για ένα πολυώροφο μαζικό εξοχικό σπίτι. Ταυτόχρονα, η απομίμηση φυσικών λίθων στο εξωτερικό των ιαπωνικών πινακίδων είναι τόσο πιθανή, ώστε ακόμη και μικρές λεπτομέρειες, όπως scuffs, γρατσουνιές ή διαφορές χρώματος θα είναι ορατές.

Στον σύγχρονο κόσμο, τα ιαπωνικά υλικά πρόσοψης χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την τελειοποίηση εξοχικών σπιτιών και σπιτιών, αλλά και για επενδύσεις γραφείων, καφετέριες, καταστήματα, εστιατόρια, κινηματογράφους, βιβλιοθήκες και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως επιλέγεται η επιλογή "υπό σοβά", ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο έξω όσο και εντός των χώρων.

Κατασκευαστές

Nichiha

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής Nichiha εργάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην αγορά υλικών φινιρίσματος. Στη χώρα μας είναι γνωστός από το 2012. Σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες που πωλούν προϊόντα αυτού του είδους. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας διακρίνονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, φιλικότητα προς το περιβάλλον και αντίσταση στη φθορά. Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πάνελ και τα ειδικά συστατικά που αποτελούν τη σύνθεση τους.

Η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ασφάλεια των υλικών για την ανθρώπινη υγεία επιτυγχάνονται με τη χρήση τέτοιων πρόσθετων στοιχείωνόπως μαρμαρυγία, χαλαζία, ξύλινες ίνες και ακόμη και πράσινες ίνες τσαγιού. Για το λόγο αυτό, τα τελειωτικά πάνελ Nichiha χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο για το φινίρισμα των προσόψεων αλλά και για τη διακόσμηση των εσωτερικών τοίχων του δωματίου. Η επιφάνεια των υλικών πρόσοψης Nichiha είναι αυτοκαθαριζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι μετά την πρώτη βροχή το σπίτι σας θα λάμψει στον ήλιο όσο το νέο. Οι πίνακες αυτής της μάρκας "στην κορυφή πέντε" αντιμετωπίζουν τα καθήκοντα της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης, καθώς και είναι ανθεκτικά στην ψύξη και την αντοχή στην ψύξη.

Δεν πρέπει να μιλάμε για ανθεκτικότητα για άλλη μια φορά, δεδομένου ότι όλα τα ιαπωνικά προϊόντα ελέγχονται και δοκιμάζονται επανειλημμένα προτού να αρχίσουν να πωλούνται.Λόγω της παρουσίας κάψουλων με αέρα μέσα στο βάρος των πάνελ είναι ελάχιστη, επομένως, προβλήματα με την εγκατάσταση δεν θα προκύψουν ακόμη και μεταξύ μη εκπαιδευμένων κατασκευαστών. Ναι, και το φορτίο για το θεμέλιο του κτιρίου για το λόγο αυτό θα είναι μικρό.

Επίσης, οι Ρώσοι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με την πλούσια επιλογή σχεδίων, υφασμάτων και αποχρώσεων των πάνελ πρόσοψης Nichina. Ιδιαίτερα δημοφιλής με τους συμπατριώτες μας είναι οι επιλογές που μιμούνται τούβλο, μέταλλο ή πέτρα, πλαισιώνοντας "κάτω από το δέντρο". Δεδομένου ότι η συνολική παλέτα των αποχρώσεων των πάνελ πρόσοψης αυτής της ιαπωνικής μάρκας περιλαμβάνει περίπου 1000 αντικείμενα, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια επιλογή σύμφωνα με το δικό τους γούστο και σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενός αρχιτεκτονικού αντικειμένου.

Kmew

Η ιαπωνική μάρκα Kmew έχει κερδίσει την παγκόσμια φήμη ως αξιόπιστος και αποδεδειγμένος κατασκευαστής τσιμεντοειδούς τσιμέντου και πάνελ οροφής. Αυτό το υλικό φινιρίσματος γίνεται με την προσθήκη φυσικών προσθέτων και ινών κυτταρίνης. Χάρη σε αυτό, οι πίνακες της εταιρείας είναι φιλικές προς το περιβάλλον και ασφαλείς για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Η αντοχή αυτών των πλαισίων παρέχεται από μια ειδική τεχνολογία παραγωγής. Το υλικό πιέζεται υπό υψηλή πίεση και κατόπιν υποβάλλεται σε επεξεργασία σε κλίβανο σε θερμοκρασία περίπου 180 βαθμών Κελσίου. Χάρη σε αυτό, τα μπροστινά πάνελ Kmew είναι ανθεκτικά σε εξωτερικές επιρροές, κρούσεις και διάφορες μηχανικές βλάβες.

Πλεονεκτήματα των πάνελ Kmew:

 • αντοχή στη φωτιά.
 • ευκολία υλικού, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης και εξαλείφει την ανάγκη τοποθέτησης δομών υποστήριξης.
 • Υψηλός βαθμός ηχομόνωσης.
 • σεισμική αντίσταση (το φινίρισμα θα αντέξει ακόμη και ένα ισχυρό σεισμό)?
 • αντοχή στον παγετό (οι δοκιμές των υλικών διεξάγονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες).
 • ευκολία φροντίδας (λόγω ιδιοτήτων καθαρισμού από τη σκόνη και τη βρωμιά).
 • σταθερότητα χρώματος (ο κατασκευαστής εγγυάται την διατήρηση χρώματος έως και 50 έτη).
 • αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • την απλότητα της εγκατάστασης και τη σταθερότητα της επιφάνειας της πρόσοψης, η οποία επιτυγχάνεται μέσω ειδικής κρυφής στήριξης.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης πάνελ σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και ανά πάσα στιγμή του έτους.
 • ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφή των ιαπωνικών υλικών φινιρίσματος, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο να επιλέξετε πάνελ για οποιαδήποτε αρχιτεκτονική λύση αλλά και να συνδυάσετε υλικά από διαφορετικές συλλογές για να εφαρμόσετε τις πιο τολμηρές ιδέες σχεδίασης.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει πάνελ πολλών σειρών. Η κατεύθυνση "Neorok" προσφέρει υλικά με την παρουσία μιας μεγάλης κοιλότητας με τη μορφή κάψουλων. Εξαιτίας αυτού, τα πάνελ είναι εύκολα και αποτρέπουν το σχηματισμό υγρασίας κατά τη διάρκεια αλλαγών της θερμοκρασίας. Η σειρά "Serradir" χαρακτηρίζεται από την παρουσία μικρών πορωδών σχηματισμών και τα πάνελ έχουν τις ίδιες καινοτόμες ιδιότητες με τις προηγούμενες.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης διάφορα είδη υλικών κατάλληλα για φινίρισμα εξωτερικών επιφανειών.

 • "Hydrofilkeramika" - κεραμική επικάλυψη με την προσθήκη γέλης σιλικόνης, λόγω της οποίας τα πάνελ γίνονται άτρωτα από την υπεριώδη ακτινοβολία και διατηρούν το αρχικό τους χρώμα περισσότερο.
 • "Pavercote" Είναι μια ακρυλική επίστρωση σιλικόνης που προστατεύει το εξωτερικό στρώμα ινών-τσιμέντου από τις επιδράσεις της βρωμιάς και της σκόνης.
 • Η σύνθεση των "φωτοκεραμικών" περιλαμβάνει φωτοκαταλύτες, λόγω των οποίων τα πάνελ έχουν βελτιωμένες ιδιότητες καθαρισμού.
 • "Αρχική απόδοση Hydrofil" χάρη σε μια ειδική επικάλυψη εμποδίζει τυχόν προσμίξεις να εισέρχονται στα μπροστινά πλαίσια.

Asahi

Ένας άλλος κατασκευαστής πάνελ πρόσοψης, λιγότερο δημοφιλής στη χώρα μας, αλλά όχι λιγότερο στη ζήτηση σε όλο τον κόσμο - Asahi. Οι πίνακές του δεν φοβούνται τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις, τη σκόνη και τη βρωμιά. Η ιδιαιτερότητά τους είναι η παρουσία κυτταρίνης και τσιμέντου Portland στη σύνθεση, γεγονός που εξασφαλίζει αυξημένη διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα των προϊόντων πρόσοψης.

Η αντίσταση στη εξασθένιση των προϊόντων αυτού του εμπορικού σήματος δεν είναι χαμηλότερη από αυτή άλλων κατασκευαστών της Ιαπωνίας. Από τα πλεονεκτήματα των προϊόντων μπορεί να σημειωθεί μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, καθώς και εξαιρετικές ιδιότητες εξοικονόμησης θερμότητας και ενέργειας. Η ευκολία εγκατάστασης εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε προφίλ διαφόρων υλικών (για παράδειγμα από ξύλο ή μέταλλο).

Κονόσχαμα

Τα πάνελ τσιμέντου ινών ενός άλλου εμπορικού σήματος από την Ιαπωνία, Konoshima, έχουν μια νανοκεραμική επίστρωση ελάχιστου πάχους που προστατεύει την πρόσοψη από τις επιπτώσεις της βροχόπτωσης, της υπεριώδους ακτινοβολίας, της σκόνης και της ρύπανσης. Η παρουσία οξειδίου του τιτανίου σε συνδυασμό με οξυγόνο οξειδώνει τη μούχλα και τη ρύπανση, καταστρέφοντάς τα έτσι. Και το νερό ή το συμπύκνωμα που φθάνει στην επιφάνεια είναι ικανό να σχηματίζει ένα είδος φιλμ, όπου η σκόνη και η βρωμιά καθιζάνουν, χωρίς να διεισδύσουν στο ίδιο το πάνελ.Ως εκ τούτου, ακόμη και η ελαφριά βροχή εύκολα πλένει μακριά κάθε ρύπανση από την πρόσοψη. Είναι επίσης σημαντικό τα πάνελ φινιρίσματος Konoshima να μην περιέχουν τοξικές ουσίες ή αμίαντο.

Επαγγελματικές συμβουλές

Όταν χρησιμοποιείτε ιαπωνικά πάνελ πρόσοψης, θα πρέπει να θυμάστε τις συστάσεις των επαγγελματιών και να λάβετε υπόψη σας τα σχόλια των πλοιάρχων. Σε ένα σκληρό ρωσικό κλίμα (βέβαια, εάν δεν ζείτε στο νότο, όπου δεν υπάρχουν ψυχρός χειμώνας), οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετηθεί ένα στρώμα μόνωσης μεταξύ του τοίχου και της πρόσοψης που είναι επενδεδυμένα με πάνελ. Αυτό όχι μόνο θα κάνει το κτίριο πιο ζεστό, αλλά και θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή του.

Ο ορυκτός ή ο αφρός από πολυστυρένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θερμομονωτικό υλικό. Φτηνός αφρός επιτρέπεται επίσης, αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπει το συμπύκνωμα να εξατμιστεί από τις εσωτερικές δομές. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε επιπλέον τρύπες εξαερισμού. Η επιλεγμένη μόνωση μπορεί να στερεωθεί με ειδική κόλλα, καθώς και με συνηθισμένους πείρους και βίδες.

Συμπέρασμα

Με τη βοήθεια ινών τσιμέντου ιαπωνικών πάνελ από τα εμπορικά σήματα Nichiha, Kmewca, Asahi και Konoshima, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα πραγματικό κομμάτι αρχιτεκτονικής τέχνης από ένα συνηθισμένο μικρό σπίτι και να εκπλήξετε τους γείτονές σας.

Ωστόσο, κατά την αγορά αξίζει να θυμηθούμε την παρουσία μεγάλου αριθμού απομιμήσεων στην αγορά δομικών υλικών. Όπως γνωρίζετε, ο κακός πληρώνει πάντα δύο φορές. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η αγορά εμπρόσθιων πάνελ αποκλειστικά από επίσημους διανομείς ιαπωνικών εταιρειών. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε την εγκατάσταση υλικών φινιρίσματος με τη βοήθεια πλοίαρχων, ειδικά εκπαιδευμένων στην Ιαπωνία.

Σχετικά με τους κατασκευαστές ιαπωνικών πάνελ πρόσοψης για ιδιωτική κατοικία, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο