Σφυρηλατημένα έπιπλα κήπου: μια ποικιλία επιλογών

Όταν επιλέγει έπιπλα για μια ντάκα, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει συχνά το πρόβλημα της αντοχής του, επειδή κάτω από την επίδραση της βροχόπτωσης, πολλά υλικά τελικά επιδεινώνουν, σαπίζουν ή εξασθενίζουν στον ήλιο. Για παράδειγμα, τα ξύλινα αντικείμενα είναι ευαίσθητα στην απορρόφηση υγρασίας, το πλαστικό δεν μπορεί να αντέξει τον παγετό και τα έπιπλα μπαστούνι θα πρέπει να εισάγονται στο σπίτι κάθε φορά που βρέχει. Τα έπιπλα κήπου από μέταλλο είναι τα πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και, συνεπώς, ανθεκτικά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το μεταλλικό υπό μορφή μη επεξεργασμένο δεν φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστο στο σχέδιο τοπίου, αλλά μετατρέπεται σε έργο τέχνης, εάν χρησιμοποιείται καλλιτεχνική σφυρηλάτηση για τη δημιουργία επίπλων κήπου.

Πρόστιμα αντικείμενα που μοιάζουν με λεπτές δαντέλες, που μπορούν να διακοσμήσουν το τοπίο του κήπου, να του δώσουν μια σημείωση αριστοκρατίας και εκλέπτυνσης. Με την κατάλληλη επεξεργασία τέτοιων επίπλων θα ευχαριστηθεί το μάτι για πολλά χρόνια. Οι αντιδιαβρωτικές ενώσεις θα αποτρέψουν τη σκουριά, το μέταλλο δεν θα καταστρέψει τα έντομα ή τα ζώα, δεν θα σπάσει τα μικρά παιδιά. Τα έπιπλα είναι αρκετά βαριά και σταθερά, δεν φοβούνται τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν το ζήτημα με την επιλογή του υλικού επίπλων δεν έχει ακόμη επιλυθεί, θα το κάνει σωστά μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πλαστών προϊόντων:

  • Η ευελιξία είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των μεταλλικών επίπλων κήπου. Τα προϊόντα είναι σε θέση να δώσουν γοητεία σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του σχεδιασμού τοπίου. Η σφυρηλασία ταιριάζει απόλυτα στο κλασικό αριστοκρατικό στυλ. Το μέταλλο είναι σε αρμονία με τα ρουστίκ μοτίβα της χώρας, και τα αλεξίπτωτα γλυπτά, καλυμμένα με λευκό χρώμα ή χρυσό, θα ταιριάζουν στο στιλ της Προβηγκίας ή του τρύγου.
  • Συμβατότητα με άλλα υλικά. Τα πλαστά προϊόντα είναι σε άριστη αρμονία με ένθετα από ξύλο, παχύ πλαστικό, γυαλί ανθεκτικό στην κρούση και υφάσματα. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και το σκοπό του έπιπλα.
  • Η αντοχή του υλικού με την κατάλληλη επεξεργασία του θα επιτρέψει τη χρήση επίπλων για περισσότερες από μια γενιά ιδιοκτητών. Όταν σφυρηλατείται, σχηματίζεται ένα στρώμα κλίμακας πάνω στο μέταλλο, το οποίο προστατεύει το υλικό από τις δυσμενείς επιπτώσεις της υγρασίας και εμποδίζει τη διάβρωση.
  • Αειφορία. Λόγω της βαρύτητας του μετάλλου, τα έπιπλα δεν υπόκεινται σε παραμόρφωση, μπορούν να αντέξουν βαριά φορτία. Η σοβαρότητα των αντικειμένων μπορεί επίσης να αποτρέψει τις προσπάθειες κλοπής εάν τα έπιπλα παραμείνουν στη ντάκα χωρίς επιτήρηση. Η σφυρηλάτηση μπορεί να είναι τόσο λεπτή όσο και κομψή και να δημιουργήσει την εντύπωση ενός μεγαλοπρεπούς αξιοσέβαστου ντεκόρ.
  • Ευκολία φροντίδας. Το μέταλλο είναι πιο ευαίσθητο στο οξυγόνο και την υγρασία, αλλά η επιφάνεια των πλαστών προϊόντων προστατεύεται ήδη στη διαδικασία κατασκευής, οπότε η φροντίδα για τα έπιπλα θα συνίσταται μόνο στην αφαίρεση σκόνης από αυτό. Τα αντικείμενα κήπου μπορούν να χυθούν με νερό από έναν εύκαμπτο σωλήνα έτσι ώστε να λάμπουν και πάλι στον καλοκαιρινό ήλιο.

Τα μειονεκτήματα των μεταλλικών επίπλων περιλαμβάνουν σχετική δυσφορία όταν κάθεστε επάνω σε αυτό. Εκτός από την ακαμψία των καθισμάτων, το μέταλλο θερμαίνεται έντονα κάτω από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου και ψύχεται γρήγορα σε κρύο καιρό.Αλλά αυτές οι αδυναμίες διορθώνονται εύκολα με τη χρήση αποσπώμενων διακοσμητικών μαξιλαριών για καρέκλες ή πάγκους και τα επιτραπέζια στρώματα μπορούν να καλυφθούν με λεπτό φιλμ από PVC.

Πώς να επιλέξετε;

Τα πλαστά προϊόντα παρουσιάζονται σε τεράστια ποικιλία σε καταστήματα επίπλων και εξειδικευμένα εργαστήρια. Αλλά για να κάνετε την πιο επιτυχημένη επιλογή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον σχεδιασμό του σχεδιασμού τοπίου ή να προχωρήσετε από την ήδη υπάρχουσα στυλιστική κατεύθυνση. Τα πλαστά έπιπλα κήπου φαίνονται ιδιαίτερα κομψά σε αρμονία μεταξύ τους και γι 'αυτό πρέπει να σκεφτείτε τα συστατικά μέρη του συγκροτήματος.

Τραπέζια και καρέκλες

Για μέγιστη άνεση, τα βασικά είδη από έπιπλα κήπου από σφυρήλατο σίδηρο μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, για καρέκλες, μπορείτε να πάρετε διακοσμητικά υφάσματα ή ξύλινα καθίσματα, και για το τραπέζι - μια άνετη μη μεταλλική επιφάνεια εργασίας. Για τη βεράντα ή το κιόσκι, θα γίνει τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια εργασίας. Ο συνδυασμός των σφυρηλατημένων μοτίβων και της οπτικής αεροδυναμικής του γυαλιού θα τονίσει τη λεπτή γεύση του ιδιοκτήτη του χώρου. Ένα τραπέζι θα φανεί ιδιαίτερα όμορφο αν γίνει με το ίδιο στυλ με κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο ή βεράντες.

Πέργκολες

Αν δεν υπάρχει βεράντα ή μνημειακό κιόσκι στο οικόπεδο, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια ελαφριά, πλαστή έκδοση αυτής της ιδιότητας. Ένα μεταλλικό στέλεχος λυγαριάς μπορεί να είναι φορητό αν οι ράβδοι πλαισίου είναι αρκετά ελαφρύ. Arbor από πιο λεπτομερή ύφανση με ένα καμβά με μοτίβο στο πλαίσιο μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα στην πιο ζεστή γωνία του κήπου ή μπροστά από την περιοχή μπάρμπεκιου. Μια λεπτή δαντέλα από κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο θα προσθέσει εκλέπτυνση σε ολόκληρο το τοπίο και έτσι ο ήλιος ή η βροχή δεν παρεμποδίζουν την ανάπαυση, μπορείτε να καλύψετε το κιόσκι με διαφανές πολυανθρακικό στη μία πλευρά

Για τη διακόσμηση αυτών των κληματαριών συχνά χρησιμοποιούν αναρριχητικά πολυετή φυτά. Για παράδειγμα, αναρριχητικά τριαντάφυλλα, πολυετή λάχανο, clematis, ή άγρια ​​σταφύλια. Η πλαστική πέργκολα μπορεί να γίνει μια εναλλακτική διακόσμηση του κήπου. Αποτελείται από διάφορα τμήματα καμάρας που συνδέονται με εγκάρσιες ράβδους και είναι διακοσμημένα με φυτικά λυγαριά.

Πάγκοι κήπου

Οι σφυρηλατημένοι πάγκοι σε λυγισμένα πόδια ή με floral μοτίβο προκαλούν μια ρομαντική-ποιητική διάθεση και επομένως θα γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του κήπου ενός μικρού αρχοντικού.Οι πάγκοι μπορούν να είναι με στοιχεία από ξύλινα ένθετα ή εντελώς μέταλλο. Τα πιο συμπαγή σχέδια έχουν μια στέγη σε λεπτές καμπύλες ράβδους, οι οποίες θα σώσει από τη βροχή ή τον ήλιο, και θα γίνει μια πρόσθετη διακόσμηση του κήπου.

Κούνιες και κουνιστές καρέκλες

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή των παγκάδων κήπου είναι οι μεγάλες κούνιες, το πλαίσιο του οποίου αποτελείται από σφυρήλατες ράβδους. Σε αυτή την περίπτωση, το κάθισμα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε υλικό και τα εξαρτήματα θα είναι λεπτές αλυσίδες μεταλλικών συνδέσμων.

Μια κουνιστή καρέκλα είναι ένα άλλο αντικείμενο στον κήπο. Ο υψηλής ποιότητας χάλυβας και η σφυρηλάτηση τέχνης θα επιτρέψουν να συνδυάσουν την κομψότητα και τη δύναμη σε αυτό το έπιπλο.

Βραζιόλια και μπάρμπεκιου

Συσκευές για το τηγάνισμα κρέατος ή ψαριών στον ύπνο μπορεί να είναι είτε ένα ανεξάρτητο στοιχείο της διακόσμησης του κήπου, είτε σε αρμονία με άλλα αντικείμενα. Αυτά τα τεράστια λειτουργικά αντικείμενα είναι συχνά διακοσμημένα με περίπλοκα σχέδια για το συνολικό ύφος των επίπλων κήπου.

Διακοσμητικά αντικείμενα

Εάν ο ιδιοκτήτης σκεφτεί σοβαρά την τέχνη της σφυρηλάτησης, τότε θα ήταν σωστό να βρούμε κάποιες προσθήκες στο σχεδιασμό του τοπίου.Διακοσμητικά πλαστά φανάρια, ψηλά περίπτερα για κρεμαστά λουλούδια, μια γέφυρα πάνω από ένα ρεύμα ή μια λίμνη, μια λεπτή αψίδα σε μια αλπική ολίσθηση - όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια σφυρήλατου μετάλλου. Ίσως ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των φράχτων από σφυρήλατο σίδερο και τα πλέγματα. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να κάνουν έναν κήπο πραγματικά υπέροχο.

Πλαστά έπιπλα με τα χέρια τους

Πολύ περίεργα, μπορείτε να φτιάξετε τα έπιπλα σφυρηλατημένα. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για εργαστήριο ή να αποκτήσετε σφυρί και άκμονα - αρκεί να έχετε δεξιότητες συγκόλλησης. Τα έτοιμα στοιχεία θερμής ή ψυχρής σφυρηλάτησης μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα συνεργεία ή καταστήματα οικοδομικών υλικών και οι ιδέες και οι παραλλαγές των διακοσμητικών αντικειμένων είναι άφθονα στο Διαδίκτυο.

Όλες οι εργασίες μειώνονται στη συναρμολόγηση μερών επίπλων και περιλαμβάνουν διάφορα στάδια.

  • Δημιουργία έργου, τα σχέδια του μελλοντικού προϊόντος και τον υπολογισμό του υλικού. Ωστόσο, κατά την αγορά, δεν πρέπει να φοβάστε να αγοράσετε επιπλέον εξαρτήματα. Όπως δείχνει η πρακτική, σίγουρα θα έρθουν χρήσιμες, αν όχι για τη διακόσμηση αυτού του στοιχείου, τότε για τους επόμενους με βεβαιότητα. Η διαδικασία δημιουργίας πλαστών προϊόντων είναι η δημιουργικότητα που μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε χόμπι.
  • Συγκόλληση Για ένα άτομο που γνωρίζει τα βασικά της συγκόλλησης, η ίδια η διαδικασία δεν θα είναι δύσκολη. Είναι απαραίτητο να έχετε ένα ειδικό εργαλείο: μια μηχανή συγκόλλησης και ένα μύλο με ένα δίσκο υαλοκαθαριστήρα. Για τους αρχάριους λάτρεις να ασχολούνται με την επιχείρηση συγκόλλησης, εάν είναι επιθυμητό, ​​δεν είναι επίσης δύσκολο. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η συνέπεια των γεωμετρικών αναλογιών και το όραμα της τελικής εικόνας. Στο τέλος της συγκόλλησης, είναι απαραίτητο να καθαριστούν οι ανωμαλίες και να επιτευχθεί ένα ενιαίο σύνολο με τη βοήθεια ενός μύλου.
  • Βαφή. Πριν δώσετε το προϊόν σε πλήρη εμφάνιση, το μέταλλο πρέπει να προετοιμαστεί. Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε ένα αστάρι με ένα σπρέι, καθώς η βούρτσα μπορεί να αφήσει μουτζούρες. Αφού το αστάρι στεγνώσει, το προϊόν είναι ομοιόμορφα βαμμένο. Κατά κανόνα, για πλαστά προϊόντα, χρησιμοποιείται αστάρι και χρώμα μαύρου χρώματος. Για να κάνετε τα έπιπλα εξευγενισμένα μετά την ξήρανση του χρώματος, μπορείτε να τονίσετε τα σημαντικά στοιχεία διακόσμησης: εφαρμόστε πατίνα, επιχρύσωση, χάλκινο ή ασημί χρώμα.

Σχετικά με την ποικιλία των πλαστικών επίπλων κήπου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο