Καρέκλες ταλάντευσης: τι είναι και πώς να επιλέγετε;

Η τρέλα του ρυθμού της ζωής ωθεί τον σύγχρονο άνθρωπο να αναζητήσει νέους τρόπους χαλάρωσης. Η ευκαιρία να χαλαρώσετε, να αισθανθείτε την ειρήνη στο δικό σας διαμέρισμα ή σπίτι είναι απαραίτητη για όλους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κρεμάσετε την ταλάντευση της καρέκλας.

Η τομή μιας ταλάντευσης και μιας συνηθισμένης αιώρας έδωσε στην ανθρωπότητα ένα τόσο πρωτότυπο και όμορφο έπιπλο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, είναι πολύ ευχάριστο να χαλαρώσεις μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι σχεδιαστές έκαναν το καλύτερο δυνατό για να κάνουν αυτά τα έπιπλα αισθητικά και κομψά.

Είδη

Οι σύγχρονες εταιρείες παράγουν μια ποικιλία προϊόντων αυτού του τύπου. Οι ανασταλτικές καρέκλες μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, διαφανές πλαστικό υλικό. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επίσης αμπέλι, μπαστούνι, και φυσικά μέταλλο.Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η μορφή και οι αρχές της στερέωσης διαφέρουν. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να γίνουν από μόνοι σας στο σπίτι.

Cocoon καρέκλα ή αυγό

Αυτό το προϊόν διαφέρει από τα αντίστοιχά του με μεγάλο ποσοστό προσέγγισης (συχνά μέχρι 70%). Εδώ υπάρχει μια υψηλή πλάτη με πλευρικές επιφάνειες που συνδέονται πάνω από το ανθρώπινο κεφάλι. Ένα μάλλον ισχυρό και άκαμπτο πλαίσιο είναι διακοσμημένο με ένα υλικό που επιλέγεται εκ των προτέρων, τέτοια έπιπλα μπορούν ακόμη και να είναι επενδυμένα με ένα ύφασμα. Το μοντέλο έχει ξεχωριστά υποείδη, για παράδειγμα, καρέκλα ή καρέκλα.

Ένα τέτοιο προϊόν θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δωμάτιο όπου τα παιδιά επιθυμούν να περνούν το χρόνο τους.

Καρέκλα φωλιάς

Η βάση αυτού του σχεδιασμού είναι ανθεκτικά στεφάνια. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο με επίπεδο πάτο. Οι πλευρές είναι χαμηλές. Το πλαίσιο είναι συνήθως πλεγμένο με ένα ειδικό καλώδιο. Επίσης, οι πλοίαρχοι μπορούν επίσης να δέσουν προϊόντα με ισχυρά νήματα ή να χρησιμοποιήσουν σχοινί.

Καρέκλα χαλάρωσης

Εδώ υπάρχει μια ισχυρή βάση σε πολλά σημεία. Αυτό σας επιτρέπει να στρέφετε τη δομή σε ένα μόνο επίπεδο. Τα μοντέλα είναι μαλακά και σκληρά.

Στο σκληρό πλαίσιο υπάρχουν δύο εκδόσεις προϊόντων.

 1. Η βάση για την πρώτη επιλογή μπορεί να είναι ένα μαλακό ύφασμα ή ένα ύφασμα, το οποίο είναι εύκολο να ράψει. Μπορείτε επίσης να βελονίσετε ένα προϊόν ή να το πλέξετε σε μια ειδική τεχνική macrame. Το κύριο πράγμα - τα άκρα αυτού του υφάσματος θα πρέπει να συνδέονται με τη ράβδο με τέσσερις σφεντόνες. Στη συνέχεια, αυτή η εγκάρσια ράβδος είναι κρεμασμένη από το stand-πόδι. Μερικές φορές το προϊόν συνδέεται με την ίδια την οροφή.
 2. Μια άλλη επιλογή έχει ένα αρκετά άκαμπτο πλαίσιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, ξύλο, πλαστικό, ακρυλικό υλικό ή μπαστούνι. Το πλαίσιο έχει τη μορφή στεφάνης και καλύπτεται με μαλακή βάση.

Να δώσει

Τέτοια μοντέλα μπορούν να είναι για παιδιά ή ενήλικες, κήπο ή επιλογές που μπορούν να εγκατασταθούν στο μπαλκόνι. Αυτό περιλαμβάνει αιώρες, κρεμαστά καρέκλες και κούνιες στον κήπο, που βρίσκονται σε πολλά σύγχρονα σπίτια.

Για παράδειγμα, μια κούνια κήπου με ειδική προστατευτική τέντα θα είναι κρυμμένη από τη βροχή και τον ήλιο. Μπορούν ακόμη και να ταλαντεύσουν μια μικρή εταιρεία διασκέδασης.

Βασικά υλικά

Από ξύλο

Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο δημοφιλή. Πρώτον, πάντα φαίνονται πολυτελείς. Δεύτερον, έχουν εξαιρετική υποτίμηση.Ταυτόχρονα, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες λειτουργίες ενός εξαιρετικού επιπλώματος υπεύθυνου για χαλάρωση. Όταν σχεδιάζετε να παραλάβετε ένα προϊόν που θα βρίσκεται στην αίθουσα όπου υπάρχει τζάκι, σε σαλόνι σε κλασικό στυλ ή σε κομψό και αξιόλογο χώρο γραφείου, τότε αυτή η επιλογή μπορεί και πρέπει να προτιμάται.

Για την παραγωγή τέτοιων επίπλων που χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη ξύλου. Η επιλογή εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις του αγοραστή και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Ρίχτερ

Αυτά είναι όμορφα και κομψά έπιπλα που είναι υφαντά από τεχνητά και φυσικά υλικά (ράβδοι, μπαστούνι). Μια καρέκλα ταλάντευσης αυτού του τύπου θεωρείται ότι είναι μια καθολική επιλογή, καθώς αυτά τα έπιπλα δεν καίγονται ή δεν βυθίζονται. Δεν φοβάται απολύτως ούτε την υψηλή υγρασία ούτε τις άμεσες καμένες ακτίνες του ήλιου.

Τα έπιπλα λυγαριάς μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία και τις επιπτώσεις διαφόρων εξωτερικών παραγόντων. Αυτό είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, αλλά με μια αρκετά εντατική χρήση, κατά μέσον όρο, τέτοια έπιπλα εξυπηρετούν περισσότερο από 10 χρόνια χωρίς αποκατάσταση και επισκευή. Το ψάθινο κάθισμα είναι πολύ άνετο, θεωρείται ο χρυσός όρος μεταξύ μαλακών και σκληρών επιλογών.

Για την κατασκευή έπιπλα από ψάθινα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων των πολυθρόνων, κυρίως καλαμιών, μπαστούνι ή ιτιάς. Κυρίως τέτοια προϊόντα γίνονται με το χέρι, πράγμα που επηρεάζει την αξία τους.

Το ινδονησιακό μπαστούνι εκτιμάται ιδιαίτερα. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, έχει υψηλή ποιότητα.

Άλλο

Για ένα μοντέρνο εσωτερικό κατάλληλο προϊόν από ανθεκτικό πλαστικό ή μέταλλο. Οι επιλογές σχεδίασης είναι πολλές.

Πρόσθετες λεπτομέρειες

Πολυθρόνες με ειδικό περίπτερο όπου μπορείτε να ρίξετε τα πόδια σας ή ένα υποπόδιο θεωρούνται πολύ άνετα. Μοντέλα με τέτοιο πλήρες σετ θα παρέχουν πλήρη ξεκούραση για όλο το σώμα, αφού όχι μόνο η πλάτη, τα χέρια και ο λαιμός αλλά και οι μύες των ποδιών θα χαλαρώσουν.

Το τσούξιμο είναι αυτό φυσιολογικό;

Η ελαφριά κνησμό κατά την οδήγηση θεωρείται φυσική και φυσιολογική κατά τη λειτουργία μιας νέας καρέκλας. Στην πραγματικότητα, ο ήχος δεν προέρχεται από το ίδιο το σχέδιο, αλλά από τη λακαρισμένη επίστρωση στις λεπτομέρειες, οι οποίες αρχίζουν να συνηθίζουν ο ένας στον άλλο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο ήχος του σκασίματος εξαφανίζεται εντελώς, η καρέκλα αρχίζει να κυλάει τελείως σιωπηλά.

Αλλά τα σημάδια της βλάβης ή του γάμου περιλαμβάνουν ένα εντελώς διαφορετικό φαινόμενο - μια σύγκρουση ή άλλο παρόμοιο αιχμηρό ήχο.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή;

Το υλικό, το χρώμα και ο σχεδιασμός του προϊόντος πρέπει να επιλέγονται, με βάση όχι μόνο την προσωπική γεύση, αλλά και το στυλ του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται. Να είστε βέβαιος να εξετάσει τα έπιπλα για τα οποία επιλέγετε (μοντερνιστική, κλασική ή ρομαντική).

Ο παραδοσιακός σχεδιασμός και η ουδετερότητα της αισθητικής των φυσικών υλικών επιτρέπουν στα υφαντά προϊόντα να χωρούν εύκολα στο εσωτερικό των διαμερισμάτων της πόληςδιακοσμημένο σε ethnostyle. Επίσης, τέτοια έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα σε μια ανοιχτή βεράντα σε ένα εξοχικό σπίτι. Σε καρέκλες από ψάθινο ή μπαστούνι, υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα - μια ελαφρώς κυρτή ύφανση στην πλάτη κατά τη στιγμή της ταλάντευσης θα μασάζει τους μυς της πλάτης, γεγονός που θα προσφέρει επιπλέον χαλάρωση, παρέχοντας 100% ανάπαυση.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα ξύλινα μοντέλα ταιριάζουν απόλυτα στο κλασικό εσωτερικό. Τα διαφανή πλαστικά και μέταλλα είναι ιδανικά για μινιμαλισμό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει σημαντικές παραμέτρους όπως η ηλικία και το βάρος του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει την καρέκλα.Ένας ιδιαίτερος ρόλος θα διαδραματίσει η ασφάλεια του προϊόντος, για παράδειγμα, η παρουσία ιμάντων όταν πρόκειται για παιδικά έπιπλα. Η σταθερότητα της καρέκλας είναι μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια. Είναι καλύτερα ότι το σώμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και η βάση είναι μεγάλη.

Κάθε έκδοση της καρέκλας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να διαβάσετε κριτικές για άτομα που έχουν αγοράσει κάποια από τα μοντέλα. Θα σας βοηθήσουν επίσης να αποφασίσετε για μια αγορά. Ειδικά στο δίκτυο, πολλές απόψεις σχετικά με τα κούνιες νηπιαγωγείου. Και τα παιδιά, και ακόμη και οι έφηβοι είναι ευχαριστημένοι με ένα τέτοιο στοιχείο που κοσμεί τη ντάκα.

Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή σε άλλες σημαντικές πτυχές. Για παράδειγμα, μια καρέκλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Πολύ μαλακό ή, αντιθέτως, πολύ σκληρό προϊόν δεν πρέπει να είναι. Η δομή θα πρέπει να παραμείνει ελαστική, με μέτριο βαθμό ακαμψίας. Είναι απαραίτητο να δούμε το σχήμα της πλάτης, το ύψος των υποβραχιόνων, το πλάτος.

Η θέση του ατόμου μέσα στην καρέκλα πρέπει να είναι ελεύθερη και άνετη. Η βάση του ποδιού θα αφαιρέσει την αναπνοή, θα προωθήσει την πλήρη χαλάρωση. Εξετάστε εκ των προτέρων αν αυτή η στιγμή είναι σημαντική για εσάς.

  Το προϊόν πρέπει να κινείται με ευκολία. Επίσης, θα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένη. Για να κυλήσει ή να αποκλίνει κατά κάποιον τρόπο δεν θα πρέπει (ειδικά κατά τη στιγμή της ταλάντευσης σε αυτό). Για να ελέγξετε το προϊόν, απλά πρέπει να καθίσετε και να το κάνετε. Μπορείτε να το κάνετε ακριβώς στο κατάστημα. Αυτό δεν πρέπει να ενοχληθεί, επειδή τα έπιπλα αγοράζονται για χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στον μελλοντικό ιδιοκτήτη.

  Και, φυσικά, το θέμα της ποιότητας είναι σημαντικό. Ελέγξτε προσεκτικά την ακεραιότητα κάθε άρθρωσης, την αξιοπιστία των συνδετήρων, τη δύναμη του υλικού.

  Ανασκόπηση της καρέκλας - στο επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο