Wicker έπιπλα να δώσει: όμορφες επιλογές στο εσωτερικό σχεδιασμό

Πλεκτά έπιπλα για τη χώρα κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα. Τέτοια έπιπλα κοσμούν όχι μόνο τα οικόπεδα στον κήπο, αλλά και σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλές όμορφες επιλογές στο εσωτερικό σχεδιασμό ενός εξοχικού σπιτιού. Εκτός από την ελκυστική εμφάνιση, οι υφαντές κατασκευές έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Wicker έπιπλα εξοχικό σπίτι είναι ένα ελαφρύ και κομψό σχεδιασμό των φυσικών και τεχνητών υλικών. Τα προϊόντα φαίνονται υπέροχα τόσο στο εξοχικό εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του δωματίου. Τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά των επίπλων καθιστούν δυνατή τη λειτουργία της ακόμη και σε συνθήκες δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το κόστος των υφασμένων δομών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό και τον κατασκευαστή. Στη σημερινή αγορά, το εύρος των εν λόγω επίπλων είναι αρκετά μεγάλο: από απλά, φθηνά πακέτα προϊόντων μέχρι επιλογές πολυτελείας σχεδιαστή.Αν έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις κατασκευές από λυγαριά.

Η παλέτα χρωμάτων των υφασμένων σχεδίων για την παροχή συνήθως επαναλαμβάνει αποχρώσεις των φυσικών ράβδων και αμπέλια. Ωστόσο, η χρήση συνθετικών υλικών, όπως το τεχνητό μπαστούνι, επέτρεψε τη δημιουργία επίπλων με διάφορες αποχρώσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα των λυγαριών είναι ότι αυτά τα προϊόντα θα ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό σχέδιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα χαρακτηριστικά ενός ή του άλλου τύπου έπιπλα από ψάθινα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο παραγωγής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Όλα τα προϊόντα αυτού του τύπου έχουν ορισμένα κοινά πλεονεκτήματα.

 • Αβλαβότητα Για την κατασκευή κατασκευών που χρησιμοποιούνται μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
 • Μεγάλη ποικιλία από διάφορα μοντέλα. Επιπλέον, τα έπιπλα λυγαριάς μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα σύμφωνα με τα δικά σας σκίτσα.
 • Χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν γύρω από το έδαφος ενός εξοχικού σπιτιού.
 • Η καλή αντίσταση στην υγρασία επιτρέπει τη χρήση τέτοιων επίπλων τόσο σε εσωτερικό όσο και στον κήπο.
 • Υψηλή αντοχή.Παρά την εξωτερική ελαφρότητα της κατασκευής, τα προϊόντα από λυγαριά είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν φορτία μέχρι 500 κιλά.
 • Με την κατάλληλη φροντίδα, τα έπιπλα λυγαριάς μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι οι πλεγμένες δομές δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα.

 • Ορισμένα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λυγαριάς είναι ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, όταν βρέχετε στη βροχή, τα ραβδιά της δομής μπορούν να διογκωθούν και να σπάσουν μετά την ξήρανση.
 • Οι κατασκευές από τα περισσότερα φυσικά υλικά είναι ευαίσθητες στη θερμοκρασία. Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να φυλάσσονται κοντά σε συσκευές θέρμανσης και όταν χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους με ισχυρή θερμότητα ή θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, τα έπιπλα πρέπει να αφαιρεθούν για λίγο στο δωμάτιο.
 • Παρά την αντοχή των προϊόντων, σε περίπτωση βλάβης σε μία μόνο ράβδο, μπορεί να διαλυθεί ολόκληρη η δομή.

Υλικά

Για την παραγωγή προϊόντων από ψάθινα προϊόντα για χρήση τόσο φυσικών όσο και τεχνητών υλικών. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένα σχέδια από συνδυασμό διαφορετικών τύπων ράβδων.Τις περισσότερες φορές για την παραγωγή επίπλων που χρησιμοποιούνται rattan, κλάδων ιτιάς και άβακας.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, τα ακόλουθα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αποκλειστικών επίπλων και μεμονωμένων διακοσμητικών στοιχείων:

 • μπαμπού και μπαμπού.
 • υάκινθος νερού?
 • φύκια;
 • κεράσι πουλιών;
 • ελάτη

Φυσικό και τεχνητό μπαστούνι

Το ραπανάκι είναι το πιο δημοφιλές υλικό για την ύφανση επίπλων. Πρόκειται για στέλεχος του τροπικού φυτού calamus. Τα προϊόντα από αυτό το υλικό δεν θεωρούνται ανέξοδα. Τα σχέδια από φυσικό μπαστούνι διαφέρουν σε αντοχή και υψηλή αντοχή. Εάν χρησιμοποιείτε τέτοια προϊόντα στη χώρα για τον κήπο, σε κακές καιρικές συνθήκες, συνιστάται να καλύπτονται με αλουμινόχαρτο, να κρύβονται κάτω από υπόστεγο ή να εισέρχονται στις εγκαταστάσεις. Από τις ακραίες βροχοπτώσεις ή τις θερμοκρασίες, οι ράβδοι ενδέχεται να σπάσουν.

Το Polyotang δεν είναι τίποτα περισσότερο από συνθετικές ίνες που δημιουργούνται με τεχνητά μέσα που βασίζονται στο πολυαιθυλένιο και το καουτσούκ. Το υλικό είναι μια πλαστική ράβδος διαφόρων μηκών και πάχους. Τα έπιπλα από συνθετικό μπαστούνι είναι πιο ανθεκτικά στους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες,παρά προϊόντα από φυσικούς μίσχους. Παρά την υψηλή ποιότητα των προϊόντων από συνθετικές ίνες, η τιμή είναι χαμηλή.

Αμπέλου

Το αμπέλι για έπιπλα υφάσματος είναι κλάδους ιτιάς. Τα κλαδιά ιτιάς είναι βολικά σε λειτουργία και έχουν εξαιρετική αντίσταση στην υγρασία και τα άκρα θερμοκρασίας. Αυτά τα έπιπλα θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εγκατάσταση σε γη εξοχικής κατοικίας και βεράντες εξοχικών κατοικιών. Η διάρκεια ζωής των δομών της ράβδου εξαρτάται από τον κατασκευαστή και τη μέθοδο κατασκευής και επεξεργασίας του προϊόντος. Αντικείμενα από κλαδιά ιτιάς είναι ελαφρώς κατώτερης εμφάνισης σε προϊόντα μπαστούνι και δεν φαίνονται τόσο ακριβά και κομψά. Παρ 'όλα αυτά, έπιπλα λυγαριά ψάθινα είναι αρκετά δημοφιλής.

Μανίλα κάνναβης

Η κάνναβη της Μανίλα ή η αβακά είναι μια φυσική ίνα που συλλέγεται από τα φύλλα της καννάβεως μπανάνας. Ανάλογα με το ποιο μέρος των φύλλων προέρχεται η ίνα, εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού και τα έπιπλα που κατασκευάζονται από αυτό. Στη δομή του, το άβακας είναι αρκετά ανθεκτικό και τραχύ. Αυτό το υλικό έχει υψηλή αντίσταση στο νερό. Το κάνναβο δεν καταστρέφεται και δεν βυθίζεται στο νερό, επομένως έχει χρησιμοποιηθεί στην ναυτιλία για την κατασκευή καλωδίων και σχοινιών από την αρχαιότητα.Η περιοχή χρώματος του abaca αντιπροσωπεύεται από φυσικές αποχρώσεις: από κίτρινους τόνους έως σχεδόν μαύρους. Στην κατασκευή επίπλων, οι ράβδοι υφαίνονται πολύ σφιχτά, έτσι ώστε τα τελικά προϊόντα να είναι ανθεκτικά στα βαριά φορτία.

Είδη

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ύφανσης μπορείτε να κάνετε σχεδόν κάθε έπιπλα.

Τις περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες επιλογές για να δώσετε:

 • swing;
 • καρέκλες και καναπέδες?
 • σύνολα καρέκλες.
 • καφέ και μικρά τραπέζια?
 • κουνιστές καρέκλες.

Η αιωρούμενη κούνια είναι μια συχνή ιδιότητα της ντάχας. Ο σχεδιασμός αυτός είναι δημοφιλής όχι μόνο μεταξύ των παιδιών αλλά και μεταξύ των ενηλίκων. Οι περιστροφικές κούνιες γίνονται συνήθως με τη μορφή καρέκλας αιώρας. Το προϊόν αναρτάται σε ισχυρά σχοινιά σε ένα τεράστιο δέντρο στον κήπο ή σε άλλη σταθερή κατασκευή. Οι καρέκλες, οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα τραπέζια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την οργάνωση ενός εξοχικού σπιτιού αλλά και για τη δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου αναψυχής.

Τα προϊόντα λυγαριάς ποικίλλουν σε ορισμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επίπλων.

 • Χωρίς πλαίσιο. Μια σταθερή βάση για τέτοια έπιπλα είναι τα ισχυρά ραβδιά που παίζουν το ρόλο των ενισχυτικών.
 • Με πλαίσιο. Ως βάση σε τέτοια προϊόντα είναι άκαμπτες ράβδοι από μέταλλο, πλαστικό ή ξύλινο πλαίσιο, οι οποίες υφαίνονται γύρω από το υλικό βάσης.
 • Πλαίσιο από ξύλο. Αυτός ο τύπος έπιπλα λυγαριάς είναι πιο σταθερός και αξιόπιστος λόγω του ανθεκτικού πλαισίου.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές ύφανσης επίπλων. Η εμφάνιση της δομής εξαρτάται από τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους. Τα πιο ελκυστικά προϊόντα εμφάνισης στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές ταυτόχρονα.

Οι τύποι ύφανσης που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι οι εξής:

 • απλή?
 • σχοινί ·
 • απλή και σύνθετη τεχνική ανοιχτής εργασίας.

Πώς να επιλέξετε;

Κατά την επιλογή ενός κατάλληλου έπιπλα λυγαριά να δώσει, πρώτα απ 'όλα πρέπει να επικεντρωθεί στον τόπο εγκατάστασης του προϊόντος, καθώς και την ποιότητά του. Γνωρίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των δομών, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή τόσο για τον κήπο όσο και για το σπίτι. Τα έπιπλα κήπου θα πρέπει να αντιμετωπίζουν καλά την αρνητική επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος και να έχουν εξαιρετική αντοχή. Για την εγκατάσταση στο δρόμο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αντικείμενα από πολυτραγάνους. Αυτά τα προϊόντα ανέχονται καλύτερα τη θερμότητα, το κρύο και τις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής κατακρημνίσεως.

Το σπίτι θα δούμε υπέροχα έπιπλα από φυσικά και τεχνητά υλικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να εξεταστεί το ύφος του εσωτερικού σχεδιασμού. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, τα λευκά έπιπλα λυγαριάς ή τα σχέδια που είναι συνδυασμός διαφορετικών υλικών θα φαίνονται καλά. Τα αρχικά προϊόντα με ένα πλαίσιο από μέταλλο και πλεγμένο από φυσικές ράβδους.

Κατά την αγορά, πρέπει επίσης να εξετάσετε τη χώρα όπου κατασκευάστηκαν τα έπιπλα. Τα προϊόντα από την Κίνα είναι καλής ποιότητας. Βασικά, τα έπιπλα από ροτάν παρέχονται από αυτή τη χώρα, η οποία έχει μια πολύ λογική τιμή. Επιπλέον, οι Κινέζοι μάστορες μιμούνται καλά τα κομψά προϊόντα σχεδιασμού από την Ευρώπη. Τα έπιπλα λυγαριάς από τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν υψηλό κόστος. Για να δημιουργήσουν πρωτότυπα προϊόντα, οι πλοίαρχοι προσφεύγουν σε συνδυασμένες τεχνικές ύφανσης και σε συνδυασμό διαφορετικών υλικών.

Επιτυχημένα παραδείγματα

Η περιστροφική περιστροφή με τη μορφή κρεμαστής καρέκλας έχει ελκυστικό σχεδιασμό, υψηλή ανθεκτικότητα και ευκολία.

Στον κήπο μπορείτε να εξοπλίσετε ένα μικρό καθιστικό. Για να εγκαταστήσετε προϊόντα ψάθινα δεν χρειάζονται πολύ χώρο.Μια κορνίζα υφάσματος πάνω από έναν καναπέ θα σας επιτρέψει να κρύψετε από τον ήλιο σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

Ένα σύνολο από λευκά έπιπλα κατασκευασμένα από τεχνητό μπαστούνι θα ταιριάζουν απόλυτα σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου. Το ανοιχτό ύφασμα κάνει τα προϊόντα πιο εξαίσια.

Λόγω της ελαφριάς και συμπαγούς τους, οι κατασκευές λυγαριάς είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια.

Τα φθηνά προϊόντα ιτιάς δεν φαίνονται χειρότερα στο εσωτερικό από τα φυσικά είδη μπαστούνι.

Τα έπιπλα λυγαριάς μπορούν να εκπλήξουν με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και τα ασυνήθιστα σχήματα.

Σχετικά με τις όμορφες επιλογές σχεδιασμού ψάθινα έπιπλα για να δώσετε, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο