Έπιπλα κήπου από μέταλλο: χαρακτηριστικά και οφέλη

Έπιπλα κήπου για να δώσει ή το δικό σας σπίτι έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώσετε στον ελεύθερο χρόνο. Τα πιο προτιμώμενα μεταλλικά εσωτερικά αντικείμενα που είναι πρακτικά, λειτουργικά, ικανά να χωρέσουν σε οποιοδήποτε τοπίο και να χωρίσουν την περιοχή σε ζώνες. Αυτή η κατηγορία αξίζει να επωφεληθεί από την αγάπη των καταναλωτών, και τα πλεονεκτήματά της είναι γνωστά στους σχεδιαστές.

Τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών επίπλων

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τα έπιπλά τους από το μέταλλο. Πρώτα απ 'όλα, αυτό οφείλεται στη μεγάλη διάρκεια ζωής του. Με την κατάλληλη προστασία από τη διάβρωση, μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ιδιοκτήτες τους για αρκετές δεκαετίες και διατηρούν ακόμη μια ελκυστική εμφάνιση. Καρέκλες, τραπέζια και άλλα έπιπλα σε απόλυτη αρμονία με τα πράσινα δέντρα, τα παρτέρια,μπορεί να γίνει από το ίδιο υλικό με το φράχτη. Μπορεί να βαφτεί επανειλημμένα, και αν είναι επιθυμητό, ​​να γίνει ένας συνδυασμός.

Το μέταλλο συνδυάζεται τέλεια με πλαστικό και ξύλο, τα πόδια μπορούν να σφυρηλατηθούν, καθώς και την πλάτη.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των μεταλλικών προϊόντων:

 • δεν απαιτούν πολύπλοκη φροντίδα.
 • ανθεκτικό σε οποιαδήποτε μηχανική καταπόνηση.
 • διάρκεια ζωής - 100 χρόνια και άνω.
 • δεν φοβούνται την υγρασία και τις άμεσες υπεριώδεις ακτίνες.
 • όταν χρησιμοποιούν μια ειδική προστατευτική επικάλυψη, δεν φοβούνται την καταστροφική επίδραση των διαφορών θερμοκρασίας.

Το κύριο μειονέκτημα των επίπλων από σφυρήλατο σίδηρο και χάλυβα είναι πολύ βάρος, επομένως αυτά τα έπιπλα είναι καλύτερα τοποθετημένα στο δρόμο και όχι στη βεράντα ή τη βεράντα, όπου μπορεί να ωθήσει το δάπεδο και να δημιουργήσει ένα επιπλέον φορτίο.

Τι μέταλλα είναι έπιπλα κήπου;

Τα έπιπλα σπιτιών μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικούς τύπους μετάλλων. Όλοι αυτοί έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, οπότε κατά την επιλογή αξίζει να εξεταστεί. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται σίδηρος, χυτοσίδηρος, χαλκός, χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας, ορείχαλκος, αλουμίνιο και χαλκός.

  Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Χυτοσίδηρος Από αυτό δημιουργούν θεματοφύλακες ενός εσωτερικού που η λειτουργία στον αέρα δεν είναι τρομερή. Ο χυτοσίδηρος είναι ένα καθολικό κράμα που είναι ουσιαστικά μη διαβρωτικό. Είναι ισχυρή και ανθεκτική, προεπεξεργάζεται με ειδικές βαφές. Ο χυτοσίδηρος συνδυάζεται αξιοσημείωτα με διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο: στα τραπέζια μπορεί να είναι επιτραπέζια, οι καρέκλες έχουν καθίσματα και μπράτσα.

  Τα έπιπλα από σφυρήλατη χώρα διακρίνονται από λεπτότητα και φινέτσα. Επιπλέον, είναι πιο προσιτό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι επιρρεπής στις επιπτώσεις του νερού, σε αντίθεση με το cast. Ως εκ τούτου, για το δρόμο είναι πιο συνετό να επιλέξετε την τελευταία επιλογή.

  • Χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα πιο κατάλληλο για την κατασκευή επίπλων μεγάλης κλίμακας: τραπέζια, ξαπλώστρες, καθώς και στοιχεία κιόσκι. Για να αποκτήσετε κομψά ανοιχτά προϊόντα, χρησιμοποιούνται κράματα χάλυβα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα - πρόκειται για μεταλλικές ποιότητες με περιεκτικότητα σε χάλυβα έως 0,13%. Η μεγαλύτερη ένταξη αυτού του στοιχείου περιπλέκει τη σφυρηλασία.

  Τα αντικείμενα από χάλυβα πρέπει επίσης να είναι επικαλυμμένα με αντιδιαβρωτικές ενώσεις - αρχικά γεμίζονται και στη συνέχεια βαμμένα.

  • Αλουμίνιο έχει τα πλεονεκτήματά του: είναι ελαφρύ, ανθεκτικό στη σκουριά.Τέτοιου είδους έπιπλα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, που χρησιμοποιούνται στο δρόμο. Αλλά αυτό το μέταλλο έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: δεν έχει επαρκή αντοχή και υπόκειται σε μηχανική καταπόνηση. Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα αυτά μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας: μειώστε το ύψος των ποδιών, αφαιρέστε ή προσθέστε διακοσμητικά εξαρτήματα, εύκολο να επισκευάσετε. Τα πράγματα από αλουμίνιο είναι φθηνά, ανθεκτικά με προσεκτική λειτουργία, αλλά μπορούν να έχουν μόνο ένα χρώμα - ασήμι.

  Το μέταλλο, φυσικά, στις ιδιότητές του είναι υψηλότερο από τα προϊόντα από πέτρα και ξύλο. Επιπλέον, από αυτό μπορείτε να φτιάξετε έπιπλα με τα χέρια τους. Οι μέθοδοι δημιουργίας μπορεί να διαφέρουν, και ως αποτέλεσμα τα αποτελέσματα αυτών των έργων θα είναι διαφορετικά.

  Συγκολλημένα και πλαστά προϊόντα κήπου

  Ανά τύπο παραγωγής, όλα τα μεταλλικά έπιπλα κήπου χωρίζονται σε συγκολλημένα και σφυρηλατημένα. Συγκολλημένα προϊόντα, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από σίδηρο. Δεν διαφέρουν σε ιδιαίτερη χάρη, αλλά είναι ισχυρές και ανθεκτικές. Ένα άλλο πράγμα είναι έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο: δημιουργείται χρησιμοποιώντας καλλιτεχνική σφυρηλάτηση μεταλλικών ράβδων, οι οποίες στη συνέχεια συγκολλούνται. Τα κράματα σιδήρου με άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνότερα για ράβδους: αυτό αυξάνει την ελαστικότητα του υλικού.

  Σφυρηλατημένοι πάγκοι, τραπέζια και καρέκλες είναι οι πιο δημοφιλείς, αλλά, επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε το site σας με άλλες δομές που θα ταιριάζουν βιολογικά στο τοπίο.

  Σήμερα τα πιο κάτω στοιχεία είναι τα πιο απαιτητικά για την οργάνωση της περιοχής.

  • Τραπέζια τραπεζαρίας με σφυρήλατο σκελετό και πόδια, ενώ η επιφάνεια του τραπεζιού είναι από γυαλί, πλαστικό ή ξύλο. Πρόκειται για μια βιώσιμη δομή, άκαμπτη σε μηχανικό στρες.
  • Αγαπημένος από πολλές ξαπλώστρες με σφυρηλατημένο σώμα και ξύλινο κάθισμα. Αυτά τα σχέδια δεν φοβούνται τις βροχοπτώσεις, είναι ανθεκτικά, σε αντίθεση με τα αμπέλια ιτιάς (φυσικά ή ακόμα και τεχνητά).
  • Τα παγκάκια, το σώμα των οποίων είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, και τα υποβραχιόνια και τα καθίσματα είναι κατά βάση κατασκευασμένα από ξύλο. Αυτό το έπιπλο μπορεί να διαρκέσει αρκετές δεκαετίες και τα ξύλινα στοιχεία σε περίπτωση καταστροφής τους μπορούν πάντα να αλλάξουν.
  • Shod chaise ξαπλώστρες και καρέκλες, τα οποία πίσω και καθίσματα είναι κατασκευασμένα από πολυμερές ή ξύλο. Μπορούν να κατασκευαστούν με το ίδιο στυλ με τραπέζι, καρέκλες και άλλα προϊόντα και να υποστηρίζουν τη γενική τάση της μόδας.
  • Ανθεκτική, δεν φοβόμαστε τις υψηλές θερμοκρασίες κομμάτι των επίπλων κήπου είναι ένα μπρασελέ απόμέταλλο. Εκτός από τις υψηλές τεχνικές ιδιότητες, αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά βολικό στη χρήση.
  • Κούνια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σφυρήλατο μέταλλο, με εξαίρεση κάθισμα για το οποίο είναι κατάλληλο ξύλο ή πλαστικό.

  Προσιτό φαγητό από χυτό αλουμίνιο, αποτελούμενο από τραπέζι, μερικές καρέκλες και μερικές φορές μπάρμπεκιου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

  Για το κιόσκι, μια βεράντα είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο.η οποία θα διαρκέσει πολύ καιρό αν δεν βρίσκεται στο δρόμο. Τα προϊόντα σιδήρου, φυσικά, λαμβάνουν χώρα, αλλά αυτό το μέταλλο είναι δύσκολο να επεξεργαστεί, καθώς έχει σκληρότητα και ακαμψία, που περιορίζει τη φαντασία του σχεδιαστή, αλλά λόγω έλλειψης εμπειρίας στην καλλιτεχνική σφυρηλάτηση στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό σύνολο αξιόπιστων συγκολλημένων επίπλων.

  Τα μοντέρνα έπιπλα αλουμινίου προσφέρουν το σχεδιασμό σε διάφορα στυλ: μοντέρνα, αποικιακή, "μοντέρνα", "υψηλής τεχνολογίας". Πρόσφατα, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση χειμερινών κήπων και θερμοκηπίων, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, υψηλή υγρασία, δεν φοβάται ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

  Πώς να φροντίζετε

  Ικανοποιητική φροντίδα - το κλειδί για μια μακρά υπηρεσία μεταλλικών επίπλων.

  Προηγουμένως, κάθε μεταλλικό έπιπλο πρέπει να καλύπτεται με ένα αστάρι, ειδικά σε όλες τις γωνίες και τις αρθρώσεις όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία. Στη συνέχεια καλύπτεται με ειδική προστατευτική βαφή, η οποία θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά.

  Η σωστή συντήρηση των μεταλλικών επίπλων από σφυρήλατο σίδερο περιλαμβάνει:

  • καθαρισμός χωρίς τη χρήση λειαντικών που μπορούν να αφήσουν γρατζουνιές στο προϊόν.
  • τα πόδια θα πρέπει να έχουν ειδικά τακούνια για την αποφυγή γρατζουνιών και άλλων παραμορφώσεων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
  • όταν συνδυάζεται μέταλλο με άλλα υλικά, όλα τα μέρη πρέπει να καθαρίζονται σύμφωνα με τις ιδιότητές τους.
  • Όταν βερνάνε τα πλαστά αντικείμενα, δεν είναι επιθυμητό να τα κρατάτε έξω κατά τη διάρκεια των παγετών, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στην επιφάνεια του λάκα και στη συνέχεια την καταστροφή του μετάλλου.

  Οι απολιθωμένες μεταλλικές επιφάνειες μπορούν να αποκαταστήσουν τη φυσική λάμψη με μια σύνθεση που αποτελείται από αμμωνία, νερό και ασβεστόλιθο (κιμωλία ή σκόνη δοντιού). Το προκύπτον διάλυμα πρέπει να είναι ομοιογενές. Βουλιά ένα μαλακό πανί σε αυτό, σκουπίστε προσεκτικά το μέταλλο μέχρι γυαλιστερό, τα σημεία σίκαλης καθαρίζονται με μετατροπέα σκουριάς.

  Η προσεκτική στάση απέναντι στα μεταλλικά προϊόντα θα βοηθήσει να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους, και τέτοια έπιπλα θα απολαύσουν πάντα με την ευχάριστη εμφάνισή του.

  Για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε έναν κήπο να μετακινείται από μέταλλο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο