Έπιπλα κήπου από παλέτες: τι μπορεί να γίνει από ξύλινες παλέτες;

Κάθε ένας από εμάς είναι έτοιμος να επενδύσει πολλή προσπάθεια και χρήματα στη διευθέτηση του σπιτιού του, σε ένα όμορφα σχεδιασμένο εσωτερικό, που θα δημιουργούσε άνεση για πολλά χρόνια διαμονής. Και μάλλον, λίγοι έχουν ακούσει ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια υλικών παλαιοσιδήρου, χωρίς να επενδύει μεγάλα οικονομικά έξοδα. Μία από αυτές τις επιλογές είναι η χρήση συνηθισμένων ξύλινων παλετών στο σχεδιασμό του σπιτιού σας, εξαιτίας των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας όλες σχεδόν τις απαραίτητες έπιπλα για την διακόσμηση του δωματίου και του κήπου, με ελάχιστη προσπάθεια.

Εσωτερική διακόσμηση με παλέτες σε σοφίτα

Όταν τελειώνουν τα κτίρια πρόσφατα, το στυλ σοφίτας γίνεται όλο και πιο διάσημο. Η παρουσία αυτού του στυλ στο σπίτι εκφράζεται από ακατέργαστους τοίχους από τούβλα και σκουριασμένα δοκάρια δαπέδου.Είναι επιπλωμένο με ένα μικρό αριθμό απαραίτητων τεμαχίων επίπλων που δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν τα περισσότερα διαθέσιμα υλικά. Και οι παλέτες από ξύλο είναι οι πλέον κατάλληλες για ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο.

Χειρισμός παλετών

Στην κατασκευή επίπλων από ξύλινες παλέτες υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα συνδυάσετε με άλλα αντικείμενα, να κολλήσετε μεταξύ τους, να αποσυναρμολογήσετε, να βάψετε ή να τυλίξετε με ένα πανί. Αλλά δεδομένου ότι το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σε ορισμένες συνθήκες, έχει μόλυνση. Ως εκ τούτου, πρέπει να επεξεργαστεί προσεκτικά και να προετοιμαστεί για περαιτέρω χρήση.

Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά ενεργειών για την επεξεργασία αυτού του υλικού.

 • Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε το υλικό από τη βρωμιά όσο καλύτερα μπορείτε. Η καλύτερη επιλογή είναι να ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και να στεγνώσετε.
 • Όλες οι φούσκες και η τραχύτητα απομακρύνονται από την προκατεστραμμένη επιφάνεια, καθώς αυτά τα έπιπλα θα πρέπει να έρχονται σε επαφή καθημερινά, οπότε η επιφάνεια τους θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή. Για την ποιότητα της διαδικασίας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια μηχανή λείανσης, όταν εργάζεστε με την οποία πρέπει να φοράτε μάσκα.Η άλεση γίνεται καλύτερα σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 • Οι παλέτες δεν μπορούν να είναι πλήρως αποφλοιωμένες, αλλά μόνο η πλευρά με την οποία το πρόσωπο θα βρίσκεται σε άμεση επαφή. Αλλά αν τα σχέδια είναι να δημιουργήσετε μια μεγάλη δομή, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αποσυναρμολογήσετε και να επεξεργαστείτε κάθε στοιχείο ξεχωριστά από κάθε πλευρά.
 • Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε μελλοντικά κατασκευασμένα έπιπλα σε μέρη με υψηλό περιεχόμενο υγρασίας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την προστασία τους. Για να γίνει αυτό, τα ξύλινα προϊόντα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα μέσο προστασίας από την υγρασία για εξωτερική χρήση. Εάν τα έπιπλα που κατασκευάζονται είναι στο δρόμο, τότε μια τέτοια επίστρωση θα την προστατεύσει από υγρούς και βρεγμένους καιρούς και δεν θα καλύπτεται με μπλε, μούχλα ή σήψη.

Τι μπορεί να γίνει;

Δημιουργία τραπεζιών, περίπτερα, τραπεζάκια

Η δημιουργία πινάκων από το υλικό που παρουσιάζεται δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και εμπειρία - είναι αρκετά απλή στην εκτέλεση και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ευρέως σε είδη οικιακής χρήσης. Μεσαίο μέγεθος πίνακα μπορεί να γίνει από δύο ή τρεις παλέτες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και επιλογές για αυτοπαραγωγή ενός τέτοιου πίνακα. Μπορεί να γυαλιστεί με ένα μύλο σε μια λεία επιφάνεια και να εφαρμόσει μια επίστρωση λάκας για να προσδώσει ένα ζεστό τόνο στο προϊόν. Αυτό το κάλυμμα θα χρησιμεύσει ως προστασία από τη διείσδυση της υγρασίας του ξύλου. Η επιφάνεια του σχεδιασμένου τραπεζιού είναι επίσης βαμμένη και εφαρμόζεται ποικιλία σχεδίων σε συνδυασμό με το εσωτερικό.

Στην επιφάνεια ενός τέτοιου τραπεζιού συνιστάται η τοποθέτηση γυαλιού υπό μορφή επιτραπέζιου καλύμματος, κομμένου σε φύλλο - η διακόσμηση αυτή θα διακρίνει το προϊόν με τη μοναδική του πρωτοτυπία, θα δώσει μια όμορφη εμφάνιση των επίπλων και την ευκολία φροντίδας της επιφάνειας.

Κάνοντας κρεβάτια

Αυτά τα χρησιμοποιημένα προϊόντα είναι κατάλληλα ως βάση για ένα κρεβάτι. Εάν θέλετε να έχετε ένα χαμηλό ασιατικό κρεβάτι στο εσωτερικό σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε αρκετές παλέτες στη σειρά στο χώρο της ίδρυσής του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άλλη επιλογή: να χτίσετε δύο ή τρεις βαθμίδες από τις παλέτες και να τις στερεώσετε με ξύλινα στηρίγματα - έτσι μπορείτε να πάρετε έναν ύπνο σε κλασικό ύφος. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας κλίνης είναι ότι διαθέτει εξαιρετικό εξαερισμό και το μειονέκτημα είναι ότι είναι αδύνατο να ασκηθεί μεγάλο φορτίο, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής της δομής: οι σανίδες δεν θα αντέξουν και θα μπορούσαν να σπάσουν.

Εάν η εσωτερική διακόσμηση περιέχει στοιχεία σοφίτας ή country style, ένα τέτοιο αυτο-κατασκευασμένο κρεβάτι θα είναι πολύ αρμονικό στην ατμόσφαιρα που βασιλεύει στο δωμάτιο. Οι παλέτες μπορούν να προσαρμοστούν αντί για κεφαλάρι και, εάν είναι επιθυμητό, ​​να δημιουργήσουν ένα μικρό ράφι για βιβλία ή λαμπτήρα.

Κατασκευαστικές καρέκλες και καναπέδες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παλέτες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν καρέκλες και καναπέδες σε ένα εξωτερικό καθιστικό. Αλλά χρησιμοποιώντας μια μικρή φαντασία και προσθέτοντας νέα στοιχεία, τα προϊόντα αυτά είναι πολύ κατάλληλα για έπιπλα σπιτιού και τα μαξιλάρια καναπέδων θα αποτελέσουν εξαιρετική αντικατάσταση για πλάτες και καθίσματα.

Το πλεονέκτημα αυτών των κατασκευασμένων αντικειμένων είναι ότι είναι δυνατό να αλλάξουν οι παράμετροί τους: το ύψος και το πλάτος, και αν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να προσαρμόσετε τα υποβραχιόνια.

Με μεγάλο αριθμό παλετών, μπορείτε εύκολα να βρείτε και να ολοκληρώσετε μια σειρά από έπιπλα, που περιλαμβάνει καναπέ, δύο καρέκλες και ένα τραπέζι για περιοδικά. Στην κατασκευή είναι σημαντικό να διατηρηθεί το βασικό στυλ και η ακεραιότητα της δομής.

Δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων

Κατά την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από μια παλέτα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απεριόριστη φαντασία, για παράδειγμα,να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό πάνελ με ένα περίεργο σχέδιο ή να φτιάξετε τα απαραίτητα ράφια για διάφορα μικρά αντικείμενα.

Η ανώτερη επιφάνεια της παλέτας με σανίδες με μεταλλικές επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εξαιρετικό δίσκο - απλά πρέπει να σκεφτείτε και να τοποθετήσετε τις αυθεντικές λαβές σε αυτήν και η βάση για τον καθρέφτη από διαφορετικά κομμάτια διαφόρων σχημάτων θα είναι μια μεγάλη διακόσμηση για το μπάνιο.

Πρωτότυπη θέση ανάπαυσης για κατοικίδια ζώα

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να στερεώσετε δύο παλέτες κάθετα μεταξύ τους και να το εξοπλίσετε με μαλακή στρωμνή, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κόψετε τα ανοίγματα για κύπελλα νερού και τροφής - ένα τέτοιο άνετο μέρος που το κατοικίδιο ζώο σας θα εκτιμήσει.

Παραγωγή επίπλων χώρας και δρόμου

Οι ξύλινες παλέτες έχουν έναν ατελείωτο πόρο στη χρήση στη χώρα ή στην επικράτεια δίπλα στο δικό τους σπίτι. Εξωτερικά με θέα τη φύση, τα αντικείμενα που συλλέγονται από παλέτες συνδυάζονται τέλεια ακόμα και χωρίς εξωτερική επεξεργασία. Είναι πολύ οργανικά κατάλληλα για το σχεδιασμό του τοπίου της αυλής ή του κήπου, και οι σανίδες είναι η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή της περιοχής μπάρμπεκιου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε καλές κούνιες από παλέτες που είναι κατάλληλες για άτομα διαφορετικών ηλικιών και για ευκολία μπορούν να καλύπτονται με οποιοδήποτε μαλακό υλικό.

Είναι επίσης ρεαλιστικό να εξοπλίσετε έναν εξαιρετικό χώρο αναψυχής χάρη στους γωνιακούς καναπέδες που συναρμολογούνται από αυτά τα προϊόντα, να τοποθετήσετε ένα μικρό τραπέζι όπου μπορείτε να περάσετε μια καλή βραδιά με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αυτή η κατάσταση θα είναι διαθέσιμη για το γεύμα και το πρωινό στην ύπαιθρο.

  Εκτός από το σχεδιασμό τοπίου, είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί μια ποικιλία γλάστρων και λουλουδιών. Μπορούν όχι μόνο να εγκατασταθούν, αλλά και να κρεμαστούν σε διάφορες κάθετες συσκευές.

  Για να μάθετε πώς να κάνετε έναν πάγκο κήπου από παλέτες, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο