Πώς και από τι να κάνει μια γιρλάντα;

Η γιορτή είναι μια από τις πιο κομψές διακοσμήσεις κάθε γιορτής. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι αυτό το προϊόν θα μπορούσε να φέρει διαφορετικό συναισθηματικό φορτίο αν το επιλέξετε σωστά. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό θέμα για την εργασία με κεντήματα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Στην κατανόηση του ανθρώπου στο δρόμο η γιρλάντα δεν είναι τίποτα άλλο παρά διακόσμηση, που είναι αρμαθιές σε μακρύ κορδόνι. Στην περίπτωση αυτή, τα προϊόντα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, που διαφέρουν στον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται, το μήκος και το θέμα. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γιρλάντα, όχι μόνο για τις συνήθεις διακοπές Πρωτοχρονιάς: μπορεί να είναι κατάλληλη το καλοκαίρι. Λόγω του γεγονότος ότι είναι σε θέση να φέρει έναν διαφορετικό συναισθηματικό χρωματισμό στο χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικό εξάρτημα που δίνει στην ατμόσφαιρα μια καινοτομία.

Το προϊόν μπορεί να είναι ηλεκτρικό, αναβοσβήσιμο ή παραδοσιακό, χωρίς να συνδέεται με το δίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, το έργο χρησιμοποιεί ένα ειδικό και ασφαλές υλικό.

Μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα, σχήμα και μέγεθος, που καθορίζει το ανήκει στις διακοπές ή μόνο την εποχή του χρόνου. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι η εμφάνιση που μιλά για τον τόπο χρήσης, είτε πρόκειται για σαλόνι, παιδικό σταθμό, είτε για δρόμο.

Η δημιουργία μιας γιρλάντας είναι μια δημιουργική και διασκεδαστική διαδικασία. Επιτρέπει να δείξει μέγιστη φαντασία. Ωστόσο, για μια αρμονική έγχυση στην υπάρχουσα εσωτερική σύνθεση, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε το ύφος του δωματίου για τον οποίο κατασκευάζεται.

Για παράδειγμα, floral στοιχεία μιλούν για το καλοκαίρι, νιφάδες χιονιού και χιονάνθρωπους - για το χειμώνα, τις καρδιές - για την ημέρα των εραστών.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Παρά τους φαινομενικά περιορισμένους τόπους χρήσης, στην πραγματικότητα, η γιρλάντα μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό για φωτογράφηση. Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι σε θέση να δημιουργήσει τη σωστή διάθεση έτσι ώστε οι εικόνες να φαίνονται όχι μόνο όμορφο, αλλά ακόμη και ιδιαίτερα. Και μπορείτε να διακοσμήσετε με μια γιρλάντα όχι μόνο πλαίσια παιδικής φωτογραφίας: φαίνονται όμορφα για την οικογένεια, το γάμο και τις ρομαντικές φωτογραφίες.

Ανάλογα με τον τύπο διακόσμησης και τον τύπο της γιρλάντας μπορούν να κρεμαστούν σε ντουλάπια, ράφια, πλαίσια καθρέφτη. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με έναν τοίχο, ράφια, κουρτίνες, γείσα, χώρο οροφής, κανονικά σκαμνιά, καρέκλες, καναπέδες. Κάποιος διακοσμεί ένα τέτοιο εορταστικό τραπέζι, παιδικό κρεβάτι και ακόμη και θερμοκήπιο στο σπίτι.

Ωστόσο, προκειμένου οι γιρλάντες να φαίνονται αρμονικά στο εσωτερικό, θα πρέπει να εξετάσετε ποιο είδος ψεύτικου φαίνεται όμορφο και ποιο φαίνεται καλύτερα μόνο στο κενό.

Είδη κοσμημάτων

Συμβατικά, όλοι οι τύποι γιρλάντες μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής τους. Μπορούν να ράβονται, να συναρμολογούνται για κόλλα ή να χρησιμοποιούν το ντεκόρ αυτοσχέδιων μέσων για έτοιμες γιρλάντες διόδων. Στην περίπτωση αυτή, η κατασκευή κάθε προϊόντος θα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η γιρλάντα των δίσκων θα πρέπει να εκτελείται με ειδική κόλλα, αφού ο συνήθης υπάλληλος δεν θα κρατήσει τους δίσκους.

Ειδική κόλλα και τα λεγόμενα Ταϊλανδικά φανάρια θα απαιτηθούν, καθώς η κοινή PVA δεν μπορεί να δώσει την ίδια ισχυρή και ανθεκτική μορφή.

Άλλα προϊόντα χρειάζονται μια διαφορετική προσκόλληση, ας πούμε, αισθάνθηκαν καλύτερα κρατημένα, αν είναι ραμμένα στη βάση.Επιπλέον, μια τέτοια στερέωση θα είναι όχι μόνο ανθεκτική αλλά και πιο ελκυστική από αισθητική άποψη.

Τα προϊόντα διαφέρουν σε βαθμό δυσκολίας. Στην περίπτωση αυτή, το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Σε μια περίπτωση, μπορείτε απλά να κόψετε τις σημαίες και να τις βάλετε στο σχοινί, στην άλλη η γιρλάντα μπορεί να είναι περίπλοκη, στριμμένη ή ακόμα και σε δύο επίπεδα. Η δημιουργία μπορεί να πάρει διαφορετικούς χρόνους, επειδή ορισμένα στοιχεία (για παράδειγμα, από τσόχα, μερικούς τύπους υφάσματος) μπορούν απλά να κοπούν και να συναρμολογηθούν πάνω σε ένα νήμα, άλλα μπορούν απλά να κολληθούν, άλλα (π. Χ. Βαμβακερά μπάλες) να γίνουν από το μηδέν.

Τι να προετοιμαστείτε για εργασία;

Το απόθεμα για τη δημιουργία μιας γιρλάντας σε κάθε περίπτωση είναι ατομικό. Εάν δημιουργήσετε κάτι χειμώνα ή νέο έτος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώνους, μπογιά (για το φαινόμενο του χιονιού), κλαδιά ελάτης, καθώς και μικρές μπάλες Χριστουγέννων. Στο μάθημα μπορούν να πάνε όλα αυτά που ο πλοίαρχος θεωρεί κατάλληλα, ή τι υπάρχει. Αυτά μπορεί να είναι:

 • κώνους πεύκου ·
 • βελανίδια;
 • χαρτόνι?
 • έγχρωμο χαρτί.
 • αισθητή.
 • φύλλο ·
 • περιττοί δίσκοι.
 • μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα;
 • χοντρό ύφασμα με μη χοντρές άκρες.
 • αυτοκόλλητο χαρτί ·
 • φωτεινή ταπετσαρία?
 • μικρούς λαμπτήρες;
 • αισθητή.
 • χαρτί κρεπ?
 • παλιές εφημερίδες.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αποχρώσεις του βάρους, επειδή τα υλικά που συνδέονται με τη βάση, δεν θα πρέπει να κάνουν το προϊόν βαρύ.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους εκδήλωση χρειάζεστε για μια γιρλάντα. Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε πρώτα απ 'όλα από αυτό, και μόνο αφού ο πλοίαρχος ήδη κοιτάξει, ποια υλικά για τη δημιουργία του προϊόντος έχει σε απόθεμα. Ας δούμε μερικές από τις πιο πρωτότυπες και απλές μεθόδους κατασκευής γιρλάντες με τα χέρια σας, τα οποία ο καθένας μπορεί να κυριαρχήσει για πρώτη φορά.

Ταϊλανδικά φανάρια

Αυτή η διακόσμηση σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες, είναι σε θέση να διακοσμήσει το δωμάτιο μέσα και έξω σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είναι εύκολο να φτιάξετε φανάρι οι ίδιοι, οι οποίοι είναι ουσιαστικά μπάλες από βαμβακερά νήματα μικρού μεγέθους. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε εκ των προτέρων μικρού μεγέθους μπαλόνια και μια αντλία αέρα για αυτούς, κόλλα με βάση φυσικές ρητίνες και να προετοιμάσει λεπτά σπειρώματα.

 • Αρχικά, οι σφαίρες διογκώνονται χρησιμοποιώντας μια αντλία, εξασφαλίζοντας ότι το μέγεθός τους είναι το ίδιο.
 • Οι μπάλες είναι δεμένες με ένα νήμα, έτσι ώστε να μην αφήνουν τον αέρα.
 • Είναι τυλιγμένα με βαμβακερά νήματα εμποτισμένα με κόλλα. Για αυτό, οι τεχνίτες μας τρυπώνουν ένα μπουκάλι κόλλα PVA μέσω μιας τσιγγάνικης βελόνας, περνώντας ένα νήμα μέσα από το μπουκάλι.
 • Ένα ή περισσότερα νήματα είναι αμέσως τυλιγμένα γύρω από το σφαιρίδιο μέχρι να δημιουργήσουν ένα υψηλής ποιότητας επίστρωση νήματος.
 • Τα νήματα κόβονται, το κενό τοποθετείται σε ειδικό φούρνο για να μειωθεί ο χρόνος στεγνώματος.
 • Σηκώνοντας ένα λεπτό άγκιστρο, αφαιρέστε προσεκτικά και απαλά το μπαλόνι από το εσωτερικό, πριν το τρυπήσετε.
 • Στην μπάλα κάντε μια περικοπή, μετά την οποία τοποθετείται στην ηλεκτρική γιρλάντα LED.

Από τσόχα

Τέτοιες τέχνες το διευκολύνουν. Θα χρειαστείτε διαφορετικά χρώματα, καθώς και πρότυπα (για πιο ακριβή σχήμα των τεμαχισμένων τεμαχίων). Το μόνο πράγμα που μπορεί να περιπλέξει την κατασκευή είναι η ανάγκη συναρμολόγησης σε μια ραπτομηχανή. Σε γενικές γραμμές, η επίπεδη τεχνολογία γιρλάντας είναι απλή.

 • Προετοιμάστε όμορφα πρότυπα (μπορείτε να εκτυπώσετε τις αγαπημένες σας φόρμες στον εκτυπωτή).
 • Χρησιμοποιούνται για να κόβουν κενά από διαφορετικά χρώματα από τα τσόχα χωρίς να προσθέτουν οποιεσδήποτε αποζημιώσεις (αυτές μπορεί να είναι καρδιές, αστέρια, κύκλοι, χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονάνθρωποι, κολοκύθες, γάτες, λουλούδια και πολλά άλλα).
 • Βιδώστε το νήμα στο μηχάνημα και διαμορφώστε την ίδια τη βάση της γιρλάντας του, ράψιμο περίπου 40 cm μάταια (τότε η περίσσεια μπορεί να αποκοπεί).
 • Στη συνέχεια αρχίζουν να ραμίζουν τα διαθέσιμα κενά, τοποθετώντας τη γραμμή στη μέση. Μπορούν να συλλέγονται με οποιαδήποτε σειρά.
 • Αφού συναρμολογηθούν όλα τα αντικείμενα, χάνεται άλλα 40 εκατοστά.

Αν χρειάζεστε μια γιρλάντα όγκου, μπορείτε να κόψετε μικρά ορθογώνια, να τα συνδέσετε στο κέντρο, σχηματίζοντας έτσι τόξα και καλύπτοντας το νήμα με ένα κομμάτι από πίλημα παρόμοιου χρώματος.

Στη συνέχεια, τα τόξα μπορούν να ραμμένα ή κολλημένα στο νήμα, και έπειτα στην ίδια τη βάση της γιρλάντας, για παράδειγμα, κατασκευασμένα από ρινίσματα ή κορδέλα.

Σε νήματα από χαρτί ή φύλλο

Αυτή η τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αρχή της προσάρτησης αισθητήρα σε μια ραπτομηχανή. Θα χρειαστείτε πολύχρωμα κενά από χαρτί ή φύλλο (με τη μορφή καρδιών, λουλουδιών, κύκλων, αστέρια ή κάποια άλλη μορφή), κόλλα, κλωστές και σχοινί για τη βάση της γιρλάντας. Η αρχή της δημιουργίας ενός τέτοιου προϊόντος είναι η εξής:

 • εκτυπώστε ή σχεδιάστε πρότυπα, κόψτε τα.
 • να περικλείονται σε έγχρωμο χαρτί και να εκτελούν τουλάχιστον δύο τεμάχια για κάθε ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο.
 • το κενό είναι διπλωμένο στο μισό και στη συνέχεια κολλημένο στο νήμα ακριβώς στο κέντρο?
 • το δεύτερο πανομοιότυπο κενό κλείνει το νήμα, κολλώντας ένα κομμάτι σύμφωνα με την αρχή του πρώτου.
 • η προσκόλληση πολλών τεμαχίων σε ένα σπείρωμα συνδέεται με ένα σχοινί με βάση.

Αυτή είναι η αρχή της κατασκευής ολόκληρης της γιρλάντας. Για να μην υποφέρετε από κόλλα, μπορείτε απλά να ράψετε κενά χαρτιού. Προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο όγκο και να μην φαίνονται επίπεδα, ο αριθμός των θραυσμάτων του ίδιου σχήματος για ένα σχήμα πρέπει να αυξηθεί σε 3-4. Είναι απαραίτητο να κολλήσετε ή να ράψετε μια διακόσμηση σε διαφορετική κατάσταση: με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

Ειδικά πρωτότυπα θα δούμε ογκομετρικούς κύκλους, που δημιουργούνται σύμφωνα με αυτή την αρχή.

Πιλήματα μπάλες

Ένα άλλο προϊόν που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις στις περιπλοκές του υλικού. Η παραγωγή του θα απαιτήσει την παρουσία του πιλήματος για το φελλό. Εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:

 • πάρτε λίγο μαλλί, στη συνέχεια υγρό κάτω από τη βρύση και να το κυλήσει σε μια μπάλα?
 • προσθέστε λίγο σαπούνι ή αφρό.
 • για να καταστεί ευκολότερη η φόρμα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε τη θερμοκρασία του νερού: από αυτή την πτώση των ινών γρηγορότερα.
 • Μόλις η μπάλα είναι έτοιμη (γίνεται στερεά), πλένεται από το σαπούνι.
 • σύμφωνα με αυτή την αρχή, όλα τα στοιχεία γίνονται, στη συνέχεια, είναι αρμαθιές στη βάση χρησιμοποιώντας μια βελόνα.

Με κυλίνδρους είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα διακοσμητικό φύλλο αλουμινίου. Είναι καλά ζαρωμένο και μπορεί να πάρει στρογγυλεμένο σχήμα. Μπορείτε να ρίξετε πολλές μπάλες, και τα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να αραιωθούν με νιφάδες χιονιού. Έτσι μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη διακόσμηση Χριστουγέννων που μπορεί να κρεμαστεί όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο δρόμο.

Για να μειώσετε την κατανάλωση αλουμινόχαρτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι για τη μέση των μπαλών, στερεώνοντας το φύλλο με κόλλα για το θερμογόνο.

Καρδιές

Τέτοιες γιρλάντες μπορούν να δημιουργηθούν με διαφορετικούς τρόπους (για παράδειγμα, σύμφωνα με την αρχή των χαρτιού κύκλων, χρησιμοποιώντας διάφορα κομμάτια για μια ογκομετρική καρδιά και ράψιμο τους όλα μαζί στη μέση). Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για να δημιουργήσετε μια ασυνήθιστη γιρλάντα από ρίγες, που έχει σχήμα καρδιάς. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια διακόσμηση, αξίζει να προετοιμαστούν λωρίδες πολύχρωμου χαρτιού, κόλλα γραφείου ή συρραπτικού και η ίδια η βάση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαλακό σύρμα. Η μέθοδος κατασκευής κοσμημάτων έχει ως εξής:

 • πάρτε δύο λωρίδες πανομοιότυπου χρώματος και μεγέθους, στερεώστε το κάτω μέρος του συρραπτικού, σχηματίζοντας ένα απότομο κάτω μέρος της καρδιάς?
 • τα ελεύθερα άνω άκρα διπλώνονται μεταξύ τους, τυλίγοντάς τα πάλι, εισάγοντας μια μικρή ταινία προς τα μέσα εκτός από αυτά για προσάρτηση στη βάση.
 • Οι λωρίδες που συγκεντρώνονται μαζί στερεώνουν κάτω.
 • η ουρά, η οποία σχηματίστηκε από πάνω για στερέωση, μπορεί να συναρμολογηθεί σε δακτύλιο και να βυθιστεί σε σχοινί ή σύρμα.

Εάν θέλετε να κάνετε τις καρδιές μεγαλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες, αξίζει να δημιουργήσετε ένα στοιχείο όχι 2, ας πούμε, 6 ταινίες. Επιπλέον, κάθε δύο από αυτά θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα και διαφορετικό μέγεθος, γεγονός που θα επιτρέψει να γεμίσει τη μέση και να δώσει μια πιο πρωτότυπη εμφάνιση. Λαμβάνοντας αυτή την αρχή ως βάση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γιρλάντα χωρίς συνδετήρες, εισάγοντας κάθε καρδιά σε άλλη.

Ενδιαφέροντα παραδείγματα

Τελικά μπορείτε να δείτε 10 όμορφες ιδέες για τη δημιουργία γιρλάντας:

 • όμορφη λύση για διακόσμηση δωματίου Ταϊλανδικά φανάρια?
 • μια γιρλάντα από καρδιές γεμίζει το χώρο με μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού.
 • ένα παράδειγμα μιας οπτικής αλλαγής στην ατμόσφαιρα ενός δωματίου για να του δώσει μια ιδιαίτερη διάθεση?
 • όμορφη διακόσμηση δωματίου χρησιμοποιώντας φώτα που αναβοσβήνουν
 • διακόσμηση στο φόντο του χώρου οροφής φαίνεται ιδιαίτερα επίσημο?
 • μια γιρλάντα από διπλωμένα ακορντεόν και στερεωμένη μαζί σε κύκλους στοιχείων μοιάζει απίστευτα κομψή.
 • πεταλούδες σε σπειρώματα βυθίζουμε το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα του καλοκαιριού και φέρνουμε ελαφρότητα στο εσωτερικό του δωματίου.
 • ευαίσθητες ογκομετρικές μπάλες από λεπτό κυματοειδές χαρτί μπορούν να φέρουν μια αίσθηση εορτασμού σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • χαρτί εφημερίδας + χαρτί kraft, χαραγμένο με κυματιστό άκρο και χνουδωτό μέχρι να μοιάζει με λουλούδια, να κοιτάζει πολύ ήπια στα νήματα και μπορεί να γίνει στολίδι μέσα και έξω από το σπίτι.
 • Η αρχική λύση για τη διακόσμηση του εξοχικού σπιτιού.

Πώς να φτιάξετε το γιρλάντο LED με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο