Solar girland: χαρακτηριστικά επιλογής και λειτουργίας

Solar girland: χαρακτηριστικά επιλογής και λειτουργίας

Γιρλάντες που λαμπερίζουν σε διαφορετικά χρώματα, δημιουργούν πάντα μια εξαιρετική ατμόσφαιρα διακοπών. Επί του παρόντος, μπορείτε να τα αγοράσετε σε μια αρκετά λογική τιμή, και να τα κανονίσουμε και στο διαμέρισμα, και στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι ή σε εξοχική κατοικία. Τις περισσότερες φορές για τους ιδιοκτήτες παίρνουν φωτιστικά που μπορούν να λειτουργήσουν σε ηλιακές μπαταρίες.

Και είναι απολύτως δικαιολογημένο, δεδομένου ότι τέτοιες συσκευές δεν απαιτούν την παρουσία πρίζων, και επομένως δεν καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξοικονομώντας έτσι τον προϋπολογισμό του αγοραστή.

Τι είναι αυτό;

Στοιχεία που εκπέμπουν φως, ενώ χρησιμοποιούν μόνο ηλιακή ενέργεια, εμφανίζονται όλο και περισσότερο στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η ζήτηση καθορίζει την προσφορά, έτσι ώστε στην αγορά προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα συσκευών φωτισμού που δεν απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Όταν επιλέγετε γιρλάντες και λαμπτήρες, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την εκτιμώμενη κατηγορία τιμών και, στη συνέχεια, όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις και τη φαντασία του αγοραστή. Υπάρχουν συσκευές για φωτισμό, για παράδειγμα, κιόσκια, δέντρα, πισίνες, μονοπάτια, καθώς και για πώληση υπάρχουν πολλά στοιχεία του νέου έτους.

Όταν οι ηλιακοί συλλέκτες δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί στη μαζική παραγωγή, οι κηπουροί και οι ιδιοκτήτες κήπων αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της παροχής ενέργειας σε όλα τα φωτιστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν σοβαρές δυσκολίες. Η εμφάνιση των ηλιακών συλλεκτών επέτρεψε να βρεθεί μία λύση για πάντα. Το τροφοδοτικό είναι αρκετά συμπαγές και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση.

Τα φωτοκύτταρα που δίνουν φωτισμό χρεώνουν ειδικές μπαταρίες παρουσία ηλιακού φωτός, δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η λάμπα αρχίζει να λειτουργεί, χρησιμοποιώντας το συσσωρευμένο φορτίο, το οποίο κατά μέσο όρο διαρκεί περίπου 10 ώρες.Ωστόσο, δεν απαιτείται και δεν απαιτείται, καθώς το καλοκαίρι η σκοτεινή ώρα της ημέρας δεν διαρκεί περισσότερο. Κατά την ανατολή του ηλίου, οι μπαταρίες ξανά αρχίζουν να συσσωρεύονται, ενώ τα στοιχεία LED σταματούν να λειτουργούν.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στη θέση των πρατηρίων, τα ηλιακά φωτιστικά μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε επιλεγμένο οικόπεδο της βίλας. Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η συμπαγέτητα και η μέγιστη κινητικότητα. Η μονάδα τροφοδοσίας είναι εφοδιασμένη με ένα ειδικό πόδι που θέλετε να στερεώσετε στο έδαφος.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά κύρια πλεονεκτήματα των ηλιακών στοιχειοσειρών. Το πρώτο είναι η έλλειψη ενεργειακού κόστους. Επιπλέον, οι λαμπτήρες είναι εύχρηστοι, δεν χρειάζονται καλωδίωση και καμία ειδική συντήρηση, καθώς αρχίζουν και κλείνουν αυτόματα. Είναι ασφαλείς και δεν προκαλούν προβλήματα καλωδίωσης. Επίσης, είναι αδύνατο να μην σημειωθεί η αισθητική αυτών των συσκευών, επειδή το φως από αυτά είναι ομαλό, επειδή τα LED είναι αρκετά ισχυρά.

Είδη

Τα φωτιστικά που αποτελούνται από ηλιακούς λαμπτήρες χρησιμοποιούνται συνήθως το καλοκαίρι σε καλοκαιρινά σπίτια και οικόπεδα κήπων. Το μήκος τους μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα.Μια ρύθμιση είναι δυνατόν να σκεφτούμε τα πιο διαφορετικά. Η γκάμα των προϊόντων είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να χωριστεί στον τύπο του τρεμούλιασμα, το σχεδιασμό και άλλα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν 6 κύριοι τύποι: κουρτίνα, γραμμικά, πλέγμα, ανθεκτικό φως, αλεξίπτωτα τήξης και γλυπτά.

Κουρτίνα

Τέτοιες γιρλάντες είναι ένα είδος καμβά με πλάτος 2 μέτρα. Το μήκος των στοιχείων σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετικό και εξαρτάται από συγκεκριμένες απαιτήσεις: αρχίζει από 1,5 μέτρα και τελειώνει στα 9 μέτρα. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται ευρέως για να φωτίζει μεγάλες περιοχές, για παράδειγμα, είναι κρεμασμένο στα παράθυρα ή στους τοίχους των κτιρίων και των ανοιγμάτων των παραθύρων. Ο μέγιστος αριθμός γιρλάντων που μπορούν να συνδυαστούν σε μία σύνθεση είναι 10 τεμάχια. Εξωτερικά, σε κατάσταση λειτουργίας, μιμούνται την πτώση του νερού, έτσι συχνά αναφέρονται ως καταρράκτες.

Γραμμική

Πρόκειται για μια σειρά συνδεδεμένη LED με μήκος από 5 έως 20 μέτρα. Το μέγιστο μπορείτε να συνδυάσετε 35 κομμάτια. Έχουν πλούσια χρωματική εμβέλεια και η λειτουργία τρεμοπαίζει για κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιείται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τοποθετημένα στην οροφή των κτιρίων και στην πρόσοψή της.

Πλέγμα

Οπτικά μοιάζει με κουρτίνα.Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση αυτή τα φώτα είναι ένα πλέγμα. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση σε μεγάλες επίπεδες περιοχές. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση αυτού του τύπου γιρλάντας για να φωτίζουν τα δέντρα, επειδή τα κλαδιά μπορούν εύκολα να σπάσουν σύρματα που είναι πολύ λεπτά.

Ανεμιστήρες τήξης

Πήραν το όνομά τους από το γεγονός ότι μοιάζουν με ένα αστάρι που λιώνει. Οι περισσότερες φορές αποτελούνται από λαμπτήρες λευκού φωτός, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Είναι δυνατόν να συνδυάσετε μέχρι 4 κομμάτια.

Dura Light

Αυτές οι γιρλάντες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Dura Light - σειριακά συνδεδεμένες λάμπες που βρίσκονται σε ειδικό σωλήνα. Η επιλογή είναι σε ειδική ζήτηση για το σχεδιασμό του φωτισμού της Πρωτοχρονιάς, που χρησιμοποιείται συχνά στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

LED γλυπτά

Όσον αφορά τα γλυπτά, περιλαμβάνουν μια ποικιλία στοιχείων. Το ίδιο το σχέδιο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό, πλαστικό ή μέταλλο, πάνω στο πλαίσιο είναι LED που τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες. Οι τύποι γιρλάντες μπορούν να συνδυαστούν. Τέτοιου είδους σχέδια γίνονται συχνά ανεξάρτητα, γεγονός που δίνει τον άξονα και τη μοναδικότητα της ντάκας.

Κατασκευαστές

Η αγορά παρουσιάζει προϊόντα από μεγάλο αριθμό κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων η Solviden και η Best Season GmbH είναι τα πιο δημοφιλή.

Solviden

Η απελευθέρωση γιρλάντων ασχολείται με την εταιρεία ΙΚΕΑ. Η σειρά είναι πολύ μεγάλη, ενώ οι λαμπτήρες είναι κομψές. Παρουσιάζει ελαφριές αλυσίδες, πεταλούδες, πουλιά και άλλα. Πρόκειται για αλυσίδες αποτελούμενες από μεμονωμένα στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα για το ντεκόρ της Πρωτοχρονιάς, εσωτερική, εξωτερική. Πλήρες σετ: έχει μια γιρλάντα, τροφοδοτικό, καλώδιο και πείρο. Ορισμένα μοντέλα είναι κατάλληλα για σύντομη βύθιση κάτω από το νερό, δεν φοβούνται την υγρασία, τη βροχή και τη σκόνη. Άλλοι έχουν ειδικά clothespins έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε μια ποικιλία επιφανειών. Το βάρος της τροφοδοσίας από 300 έως 400 γραμμάρια. Η χρέωση είναι αρκετή για 6 ώρες εργασίας.

Εάν απαιτείται να συνδεθούν μαζί αρκετές γιρλάντες, είναι απαραίτητο να έχετε πρόσθετες μπαταρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει μια πρόσθετη μονάδα ελέγχου που μπορεί να ρυθμιστεί για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υπεύθυνο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Περίοδος εγγύησης - 2 χρόνια. Όσον αφορά το κόστος, κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 900 έως 2500 ρούβλια.Εξαρτάται από το πόσο χρονικό διάστημα επιλέγεται η γιρλάντα, πόσα λαμπάκια έχει, πόσο ισχυρό και λειτουργικό έχει.

Best Season GmbH

Αυτή η γερμανική εταιρεία έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως ένας υψηλής ποιότητας κατασκευαστής προϊόντων φωτισμού. Η επιλογή των γιρλάντων για διάφορους σκοπούς είναι αρκετά μεγάλη, συμπεριλαμβανομένων τόσο των εορταστικών όσο και των καθημερινών σκευών.

Γενικά, τα προϊόντα δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τα προϊόντα του προηγούμενου κατασκευαστή. Μπορεί να έχει ξεχωριστές λειτουργίες, τύπο και χωρητικότητα των μπαταριών, τρόπους στερέωσης. Ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 1000 έως 2500 ρούβλια.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν αρχίσετε να επιλέγετε γιρλάντες που κινούνται με ηλιακά κύτταρα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Αυτό θα σώσει τον αγοραστή από μια βιαστική απόφαση και θα σας επιτρέψει να μείνετε στην καλύτερη επιλογή για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Όσον αφορά τα οφέλη, κατά πρώτο λόγο - είναι οικονομικό. Η δήλωση ισχύει για οποιαδήποτε ηλιακή συσκευή. Η επένδυση χρημάτων στην περίπτωση των γιρλάντων χρειάζεται μόνο με την αγορά - στο μέλλον δεν απαιτούν πρόσθετες δαπάνες.Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αυξηθούν και οι ίδιοι οι λαμπτήρες θα διαρκέσουν πολύ - δεν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης τους. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με χαμηλό επίπεδο ποιότητας, η τιμή μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ο κατασκευαστής έχει σημαντικό αντίκτυπο σε αυτό.

Η αυτονομία είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο. Τέτοιες γιρλάντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη φύση ή σε περιοχές που δεν είναι εξοπλισμένες με ενέργεια. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή: κάνει αυτούς τους χειρισμούς από μόνη της, χωρίς να χρειάζεται προσοχή στον εαυτό της.

Ωστόσο, με έναν τόσο σημαντικό αριθμό θετικών στιγμών, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μειονεκτήματα. Στην περίπτωση αυτή, είναι μόνο ένα - μια μικρή χρέωση. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που το φως της ημέρας είναι μικρότερο από τη σκοτεινή ώρα της ημέρας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό συμβάλλει επίσης, για παράδειγμα, σε θολό και βροχερό καιρό.

Ωστόσο, ένα τέτοιο πρόβλημα είναι εύκολο να επιλυθεί: προκειμένου να καταστεί το φορτίο πιο οικονομικό, ορισμένα μοντέλα γιρλάντων είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα ανάβουν μόνο τη στιγμή που πλησιάζει κάποιος.

Στο επόμενο βίντεο περιμένετε να αποσυσκευάσετε και να αναθεωρήσετε τις γιρλάντες LED στις ηλιακές μπαταρίες για να επισημάνετε τα δέντρα και το τοπίο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο