Γιρλάντες "Happy Birthday!": Τύποι και οδηγίες για την κατασκευή

Τα γενέθλια είναι μια από τις πιο ευχάριστες και αστείες διακοπές του έτους. Την ημέρα αυτή, τόσο οι μικρές όσο και οι ενήλικες περιμένουν ένα πραγματικό παραμύθι. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα μόνο με τη διακόσμηση του δωματίου. Γιρλάντες θεωρούνται ένα από τα καλύτερα διακοσμητικά στοιχεία.

Είδη

Το Garland είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε το δωμάτιο για να γιορτάσετε τις επετείους ή τα γενέθλια. Η δημοτικότητα αυτού του τύπου διακόσμησης έγκειται στο γεγονός ότι η δημιουργία του απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια, χρόνο και χρήμα. Από τα πιο απλά και προσιτά υλικά μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη διακόσμηση. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να εμπιστευτεί ακόμη και τα παιδιά - χωρίς αμφιβολία, θα αντιμετωπίσουν εύκολα, εάν όχι με όλο τον όγκο της εργασίας, τότε με το μέρος ακριβώς.Τα γιρλάντα μπορούν να είναι ποικίλα - και με τη μορφή ενός νήματος με κύκλους, και σημαίες στο σχοινί, και pompons, καθώς και προϊόντα με πιο σύνθετα στοιχεία.

Τις περισσότερες φορές από ό, τι οι άλλοι για τα γενέθλια των γιορτών κρεμώνουν τα σημάδια επιστολής - είναι βέλτιστα τόσο για τα παιδιά όσο και για τις ενήλικες διακοπές. Τέτοιες επεκτάσεις είναι γράμματα κομμένα από χαρτόνι που είναι προσαρτημένα σε ένα νήμα ή μια κορδέλα.

Η επιλογή αυτών των γιρλάντων είναι αρκετά μεγάλη - μπορεί να είναι διακοσμητικά με το όνομα των γενεθλίων, καθώς και τα παραδοσιακά "Happy Birthday" και τα Happy Birthday. Οι γιρλάντες σημαίας είναι πολύ δημοφιλείς, είναι μια σειρά από ορθογώνιες ή τριγωνικές σημαίες χαρτιού ή υφάσματος, οι οποίες στερεώνονται σε μια ζώνη. Ταυτόχρονα, οι σημαίες μπορεί να είναι μονοφωνικές και μπορούν να διακοσμηθούν με εικόνες στο θέμα που είναι πλησιέστερο στον άνθρωπο γενεθλίων. Οι γιρλάντες λουλουδιών φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες. Για να τα κάνετε, συνθέσεις χαρτιού ή υλικό χρησιμοποιούνται για να κάνουν floral ρυθμίσεις που συνδέονται με το κύριο σχοινί με τη βοήθεια των νημάτων.

Οι γιρλάντες που έγιναν στην τεχνική του quilling φαίνονται πολύ εντυπωσιακές. Είναι απίθανο να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο μπορούν να εγκαταλείψουν αδιάφορα. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα, αλλά ταυτόχρονα σε μια αρκετά απλή και εύκολη εκτέλεση.Ωστόσο, για να συνθέσετε τέτοιες διακοσμήσεις, πρέπει να έχετε κάποιες τεχνικές δεξιότητες στη συστροφή χαρτιού, καθώς και να αποκτήσετε εξειδικευμένα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να στρίψετε λεπτές λωρίδες υφάσματος σε περίτεχνα μοτίβα.

Δεν είναι λιγότερο ελκυστικές γιρλάντες, όλα τα στοιχεία των οποίων είναι διακοσμημένα σύμφωνα με την αρχή origami., όχι μόνο ενθουσιάζουν τη φαντασία, αλλά και αναπτύσσουν τέλεια τη φαντασία. Τέτοια κοσμήματα, στην πραγματικότητα, είναι ένα σύνολο απλών χειροτεχνιών, οι οποίες με τη βοήθεια των κορδελών και του νήματος συνδυάζονται σε πολύπλοκα και περίπλοκα σχέδια.

Υλικό

Τις περισσότερες φορές σε γενέθλια δημιουργούν γιρλάντες από συνηθισμένο έγχρωμο χαρτί. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε το απαραίτητο στοιχείο της διακόσμησης στο κατάστημα, αλλά πιο συχνά τέτοιες διακοσμήσεις δημιουργούνται στο σπίτι με τα χέρια τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί, πεπιεσμένο χαρτί, συρραπτικό και χαρτικά κόλλα και ψαλίδι. Για τη διακόσμηση τέτοιων γιρλάντων απλά πρέπει να κόψετε τα θεματικά στοιχεία. Στη συνέχεια, διακοσμήστε τα με εικόνες, χάντρες ή λάμψη, και στη συνέχεια συνδυάστε τα σε μια μακρά διακόσμηση.

Ανάλογα με το ποια γιρλάντα θέλετε να λάβετε, μπορείτε να πάρετε διαφορετικούς τύπους χαρτιού.Έτσι, για τα ελαφριά προϊόντα είναι καλύτερα να παραμείνετε σε λεπτό. Τα προϊόντα που παράγονται από αυτό είναι σχεδόν αβλαβή, ευάερα, ταλαντεύονται ακόμα και από το αχνό αεράκι του αεράκι και δημιουργούν στην εορταστική ενδυμασία ένα αίσθημα έλλειψης βάρους και ελεύθερου χώρου. Ωστόσο, τα διακοσμητικά στοιχεία που κατασκευάζονται από τέτοιο υλικό είναι συνήθως βραχύβια και είναι απίθανο να επαναχρησιμοποιηθούν.

Πιο ισχυρές και πρακτικές διακοσμήσεις θα είναι οι γιρλάντες από παχύ χαρτί και χαρτόνι. Είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο στοιχείο διακόσμησης, δεδομένου ότι θα πρέπει να καταβληθούν ορισμένες προσπάθειες για τη δημιουργία συνδετήρων - πρέπει να είναι ισχυρότερες από ό, τι στην περίπτωση του κυματοειδούς χαρτιού ή των χαρτοπετσετών. Επιπλέον, αυτές οι γιρλάντες είναι βαρύτερες και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν εξετάζετε την επιλογή στερέωσης της διακόσμησης στον τοίχο.

Είναι σημαντικό! Εκτός από το παραδοσιακό χαρτί, μπορείτε να εφαρμόσετε τα διάφορα παράγωγά του - εφημερίδες και περιοδικά, καρτ-ποστάλ, χαρτοπετσέτες, περιτυλίγματα καραμελών και παλιές μη απαραίτητες διαφημιστικές αφίσες.

Για τη στερέωση, συνήθως χρησιμοποιούν κολλητική κόλλα, χαρτοπετσέτα ή συρραπτικό, εάν πρόκειται να αποσυναρμολογηθεί η εορταστική γιρλάντα.Με τα πιο προσιτά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία διακοσμητικών για την επέτειο και τα γενέθλια, που κυμαίνονται από ένα τέτοιο στοιχειώδες κόσμημα ως ένα νήμα από φωτεινούς χρωματισμένους κύκλους και πεταλούδες σε πολύ πιο περίπλοκα σχέδια, για παράδειγμα, μια γιρλάντα από περιστέρια origami, από αγγέλους, μεγάλα και μικρά λουλούδια. Πολύ πρωτότυπα διακοσμητικά έρχονται από χαρτοπετσέτες. Οι έμπειροι τεχνίτες λένε ότι τα συμπιεσμένα υλικά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα σε αυτό. Κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσες και όμορφες ομπρέλες, οι οποίες συχνά συνδυάζονται για κάθετα τοποθετημένες γιρλάντες και διακοσμήσεις παραθύρων.

Στην πράξη, μπορείτε να πάρετε ό, τι σας αρέσει με διακοσμητικό υλικό - αλουμινόχαρτο, συνηθισμένο βαμβάκι, περικοπή φωτεινού και ποικίλου υφάσματος, κούπες "cups" για τα cupcakes, ακόμα και μπαλόνια. Η επιλογή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το επίπεδο δεξιοτήτων και την πτήση της φαντασίας του ατόμου που ασχολείται με το σχεδιασμό του δωματίου για τις διακοπές. Με την ευκαιρία, χαριτωμένα γιρλάντες αποκτώνται ακόμη και από τα τρόφιμα. Για να το κάνετε αυτό, τα λαμπερά δαχτυλίδια των δημητριακών, τσιπ, ζαχαρωμένα φρούτα και ζαχαρωμένα φρούτα είναι ιδανικά. - Ωστόσο, τέτοια διακοσμητικά στοιχεία χρησιμοποιούνται συχνότερα για διάφορους διαγωνισμούς, και όχι για τη διακόσμηση του δωματίου.Αλλά τα ζυμαρικά με τη μορφή των τόξων ταιριάζουν απόλυτα με τους στόχους και τους στόχους του διακοσμητή - σχηματίζουν ενδιαφέρουσες γιρλάντες-χάντρες, και αν είναι βαμμένες με χρώμα, θα γίνουν πραγματικά κομψές και πρωτότυπες.

Ενδιαφέρουσες Μια άλλη αρκετά απλή έκδοση των γιρλάντες είναι η δημιουργία κοσμημάτων από ένα νήμα. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χοντρά νήματα. Από αυτό το υλικό κάνουν κομψές μπάλες ή "μενταγιόν" και διακοσμούν μαζί τους την οροφή και την πόρτα για τις διακοπές.

Μεγέθη και σχήματα

Τα κύρια στοιχεία της γιρλάντας μπορεί να έχουν διαφορετικό σχήμα. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο τετράγωνο, ορθογώνιο ή τρίγωνο. Τέτοιες σημαίες θα είναι καθολικές. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι κατάλληλες τόσο για δραστηριότητες για παιδιά όσο και για ενήλικες. Επιπλέον, μπορούν πάντα να κολλήσουν οποιαδήποτε κατάλληλη εικόνα.

Όσο για το μέγεθος των κύριων στοιχείων της γιρλάντας, δεν υπάρχουν πρότυπα, αλλά είναι συνηθισμένο να τα κατασκευάσετε με μήκος 10-15 cm. Μικρότερα στοιχεία μπορεί να χαθούν στο γενικό ντεκόρ του δωματίου, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να προσελκύσουν προσοχή και να «βυθίσουν μάτια. Και, φυσικά, αξίζει τον υπολογισμό εκ των προτέρων σε ποιο μέγεθος θα είναι η γιρλάντα σας. Για να το προσδιορίσετε, πρέπει να αλλάξετε το μήκος της ενότητας στην οποία σκοπεύετε να διορθώσετε το κόσμημα και να προσαρμόσετε την προκύπτουσα τιμή με 1,5 συντελεστές. Οι γιρλάντες κρέμονται ελεύθερα έτσι ώστε να κρέμονται σε ημικύκλιο, επομένως χρειάζεται κάποιο απόθεμα.

Στυλ και σχεδιασμός

Το στυλ της γιρλάντας μπορεί να είναι οτιδήποτε. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται απλές έγχρωμες διακοσμήσεις στις οποίες τα στοιχεία αντιπαραβάλλονται ο ένας με τον άλλο ή ομαλά "ρέουν" από τον έναν τόνο στον άλλο στον τύπο της ombre. Αν θέλετε, μπορείτε πάντα να προσθέσετε σχέδιο με εικόνες από τους αγαπημένους σας ήρωες των γενεθλίων. Για παράδειγμα, τα παιδιά έχουν την τιμή "Fiksiki", οι ήρωες της "Cold Heart", "Smeshariki", "Luntik" και αστεία σκυλιά από το "Puppy Patrol". Τα κορίτσια συχνά προτιμούν χαριτωμένα μικρά πόνυ ή αστεία μαθήματα του γυμνασίου τέρας. Τα αγόρια να δοκιμάσουν τον Tyrannosaurus, τους ήρωες "Καροτσάκια", "Valley" και "Star Wars". Αλλά για τους ανθρώπους περισσότεροι ενήλικες είναι πιο κατάλληλες γιρλάντες με στέμματα.

Πολύ συχνά οι φωτογραφίες επισυνάπτονται στη γιρλάντα. Αν μιλάμε για γενέθλια ενός παιδιού, τότε είναι δυνατό να απεικονίσετε ένα παιδί σε κάθε σημαία κάθε γενέθλια - ένα έτος, δύο, τρία, δέκα.Και αν η διακόσμηση προορίζεται για ένα ηλικιωμένο άτομο, τότε οι φωτογραφίες αντανακλούν τα βασικά ορόσημα της ιστορίας του - το τέλος του σχολείου, ο γάμος, η γέννηση ενός παιδιού και άλλα γεγονότα. Ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης των στοιχείων στη γιρλάντα, ο σχεδιασμός και το ύφος της αλλάζουν σημαντικά. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τραβήξετε την κορδέλα ή την ταινία μέσα από τις τρύπες που γίνονται στις άκρες των κενών. Αλλά αν προσθέσετε τη θέση της στερέωσης με ένα μικρό τόξο με μια σπειροειδή στριμμένη κορδέλα, η θέα θα είναι εντελώς διαφορετική, πιο γιορτινή και επίσημη. Κατ 'αρχήν, οι γιρλάντες δεν μπορούν ούτε να ενωθούν, αλλά να στερεωθούν αμέσως στον τοίχο με τη βοήθεια των γραφικών καρφίτσες, έτσι ώστε κάθε σημαία να έχει ένα καρφί.

Πώς να το κάνετε;

Δημιουργήστε ένα "ευτυχισμένο γενέθλια" που είναι απλωμένο με γιρλάντα είναι εύκολο - για αυτό δεν χρειάζεστε περισσότερο από μισή ώρα ελεύθερου χρόνου. Μπορείτε να κατεβάσετε πρότυπα κενών από το Διαδίκτυο και μπορείτε να τα προετοιμάσετε και στη συνέχεια να τα συνδυάσετε σε μια κοινή γιρλάντα. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους εύκολους τρόπους.

Σε μια συμβολοσειρά

Θα χρειαστείτε μια γροθιά, με την οποία θα πρέπει να τρυπήσετε δύο τρύπες σε κάθε γράμμα - πάνω και κάτω, και μέσω αυτών των οπών το νήμα είναι αρμαθιές.Λάβετε υπόψη ότι σε κάθε τρύπα πρέπει να κάνετε μια δέσμη, διαφορετικά τα γράμματα θα αρχίσουν να διασκορπίζονται, ως αποτέλεσμα, η επιγραφή θα αποδειχθεί εντελώς ακατανόητη.

Δέστε μια πλώρη

Αυτή η επιλογή είναι παρόμοια με την προηγούμενη, με τη διαφορά ότι η ταινία δεν είναι αρματωμένη σε όλα τα γράμματα ταυτόχρονα, αλλά μάλλον συνδέει δύο γειτονικές. Η τεχνολογία είναι απλή: οι τρύπες χτυπούνται σε κενά με τρύπημα οπών, τότε πρέπει να επεκτείνετε τα γράμματα με την απαιτούμενη σειρά, να πάρετε το πρώτο και το δεύτερο και να συνδέσετε με δύο ξεχωριστά νήματα. Αφού ολοκληρώσετε την εργασία, πρέπει να συνδέσετε το δεύτερο γράμμα με το τρίτο γράμμα και να επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθούν τα κενά. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ των γραμμάτων, διαφορετικά τα τόξα απλά θα επικαλύψουν το κείμενο.

Μανταρίνια

Αυτός είναι ένας πολύ απλός, αλλά παρ 'όλα αυτά ένας πολύ πρωτότυπος τρόπος τοποθέτησης φωτογραφιών. Οι εργασίες δεν απαιτούν γροθιά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι clothespins, τα οποία είναι πιθανό να βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Κάθε μεμονωμένο τμήμα πρέπει να στερεωθεί στην ταινία με ξεχωριστή στερέωση.

Ένα κλασικό κομμάτι χρωματισμένου χαρτιού μπορεί να είναι ένα κλασικό διακοσμήσεις γενεθλίων.Αυτός είναι ένας απλός, φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος να μετατραπεί ένα δωμάτιο ή άλλο δωμάτιο μέσα σε λίγα λεπτά. Η απλούστερη επιλογή θεωρείται μια γιρλάντα σημαίες. Πρώτα θα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα κύρια στοιχεία της διακόσμησης - ορθογώνια, τα οποία αργότερα θα χρειαστεί να διπλωθούν στο μισό και να βυθιστούν σε μια προετοιμασμένη κορδέλα. Για να κρατήσετε αυστηρότερες τις σημαίες, χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης στην κασέτα.

Μια όμορφη γιρλάντα από περιτυλίγματα καραμελών φαίνεται αρκετά όμορφη. Για αυτό θα χρειαστείτε ολόκληρα, όχι σχισμένα περιτυλίγματα καραμελών, καθώς και μια σταθερή βάση - κατά προτίμηση μια κορδέλα ή μια ταινία και ένα συρραπτικό. Εάν τα περιτυλίγματα καραμελών είναι λαμπερά, τότε μπορείτε να τα διπλώσετε απαλά σε δύο, να τα ρίξετε στη μέση της κόλλας και να τα στερεώσετε στη βάση. Αν όμως στα περιτυλίγματα χρώματος απεικονίζονται μερικές όμορφες εικόνες και σκηνές, τότε είναι καλύτερα να το λυγίσετε προσεκτικά και να το ενισχύσετε ως κανονική σημαία. Και για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό συρραπτικό - στην περίπτωση αυτή η γιρλάντα θα είναι εξίσου κομψή, αλλά δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε ξανά στο μέλλον.

Επιτυχημένα παραδείγματα

Σπιτικές γιρλάντες γενεθλίων μπορεί να είναι πολύ όμορφη.

Οι αλφαβητικές επεκτάσεις χρησιμοποιούνται συχνότερα - μπορούν να περιέχουν ένα ευπρόσδεκτο κείμενο ή να ονομάζονται.

Οι σημαίες των διακοσμήσεων είναι πολύ δημοφιλείς.

Για τους ηλικιωμένους, θα πρέπει να προτιμώνται τα διακοσμητικά φυτά.

Οι ειδικευμένοι πλοιάρχοι δημιουργούν όμορφες γιρλάντες για επετείους και άλλες διακοπές.

Για την γιρλάντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά απροσδόκητα υλικά.

Master-class για την κατασκευή γιρλάντων από βοηθητικά υλικά - στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο