Γιρλάντες: είδη, χαρακτηριστικά επιλογής και συστάσεις για χρήση

 Γιρλάντες: είδη, χαρακτηριστικά επιλογής και συστάσεις για χρήση

Νέο έτος, γενέθλια, επέτειος, γιορτή - υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δημιουργήσετε σε εσωτερικούς χώρους μια εορταστική ατμόσφαιρα. Ένα πραγματικό εύρημα που μπορεί να μετατρέψει κυριολεκτικά το δωμάτιο και να το γεμίσει με φωτεινά χρώματα, είναι γιρλάντες. Πρόκειται για χαρτί, ύφασμα, νήμα, νέον ή ηλεκτρικό.

Είδη

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η διακόσμηση είναι ένα νήμα με μικρούς βολβούς συνδεδεμένους σε αυτό. Μακριά από αυτό, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από γιρλάντες με πολύ διαφορετικά σχέδια, χρώματα και μεγέθη, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από απλό χαρτί, πλαστικό, χαρτόνι, φύλλα και λυχνίες LED.

Υλικά

 • Από χαρτί. Πολύ γρήγορα και απλά μπορείτε να χτίσετε γιρλάντες χρωματισμένου χαρτιού. Αυτό μπορεί να είναι παραλλαγές σημαίας, χάρτινοι δακτύλιοι, ανεμιστήρες και άλλες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν σε μια κατάσταση όπου το δωμάτιο θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, ακόμη και τα μικρά παιδιά, που είναι πάντα ερωτευμένα με την ματαιοδοξία πριν από τις διακοπές, μπορούν να προσελκύονται στην εργασία.

Τα γιρλάντα από σιωπή ή κυματοειδές χαρτί φαίνονται εξαιρετικά κομψά, συνήθως κόβονται από τις σημαίες και στερεώνονται σε μια κορδέλα. Τα ίδια υλικά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μικρών λουλουδιών χαρτιού, τα οποία στη συνέχεια διασυνδέονται σε μια μακρά διακόσμηση.

 • Πολύ συχνά, τα γιρλάντα διακοπών συνθέτουν από φυσικά υλικά. Κώνοι θεωρούνται η πιο δημοφιλής επιλογή, είναι από αυτούς που μπορείτε να κάνετε μια απολύτως φυσική διακόσμηση που θα εξυπηρετήσει και θα ευχαριστήσει για πολλά χρόνια. Έχουν ιδιαίτερη σημασία για το νέο έτος και τις φθινοπωρινές διακοπές. Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε κοσμήματα - πάρετε τους αποφλοιωμένους και αποξηραμένους κώνους και συνδέστε το με το σίδερο από γιούτα. Για να γίνει πιο κομψή αυτή η διακόσμηση, η γιρλάντα είναι επιπλέον διακοσμημένη με κλαδιά έλατος, κίτρινα φύλλα, μούρα ή κορδέλες.
 • Γιρλάντα των πομπών. Για την κατασκευή τέτοιου είδους νήματα κοσμήματα χρησιμοποιείται, με τη βοήθεια των νημάτων μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά στοιχεία διακόσμησης που είναι κατάλληλα απολύτως για κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, για τη γιορτή του νέου έτους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα, λευκά και κόκκινα νήματα, για Απόκριες - μαύρο και κόκκινο, και για τα γενέθλιά σας - οποιαδήποτε άλλη φωτεινή αποχρώσεις.
 • Αρκετά συχνά για να δημιουργήσετε τη χρήση κοσμημάτων υλικά συσκευασίας. Οι χαρτοπετσέτες και οι τσάντες είναι πολύ δημοφιλείς, μπορείτε να φτιάξετε ομπρέλες και να διακοσμήσετε ένα σπίτι ή ακόμα και έναν δρόμο. Συσκευασία αυγών λαμβάνεται συχνά για να διακοσμήσει μια παλιά LED γιρλάντα - ένα τέτοιο ενημερωμένο μοντέλο φαίνεται κομψό και ακριβό.
 • Πολύ ασυνήθιστη εμφάνιση rτα συνηθισμένα ζυμαρικά. Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα αυτά είναι έτοιμα στοιχεία μιας εορταστικής γιρλάντας, η οποία πρέπει να αρθρωθεί μόνο σε ένα σχοινί. Ιδιαίτερα όμορφοι πεταλούδες (που ονομάζονται επίσης τόξα), ζωγραφισμένοι με λαμπερό ή λαμπερό χρώμα.
 • Υφαντική γιρλάντα πρακτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες αισθητές. Στοιχεία διακόσμησης κομμένα από αυτό δεν καταρρέουν, δεν ρίχνουν, και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες διατηρούν το σχήμα τους,ταυτόχρονα, δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο και προσπάθεια - απλά κόψτε τις φιγούρες, τις καρδιές, τα αστέρια και συνδέστε τα με ένα νήμα.
 • Πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. vintage κοσμήματα. Για να κανονίσετε το δωμάτιο στο στυλ της chebbi-chic, μπορείτε να πάρετε λινάτσα και δαντέλα. Γιρλάντες από τέτοια υλικά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αρχαιότητας και άνεση.
 • Καμία διακοπή δεν ολοκληρώνεται χωρίς γιρλάντα με μπάλες που αναβοσβήνουν. Οι μικρές σφαίρες που εκπέμπουν λάμψη στο σκοτάδι πάντοτε φαίνονται πολύ εντυπωσιακές.

Διαστάσεις

Πριν αγοράσετε μια γιρλάντα ή το κάνετε μόνοι σας, πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός της. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων, πού θα κρεμάσετε αυτό το στοιχείο του ντεκόρ και να ξεκινήσετε από αυτό. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη διάμετρο του. Θεωρείται ότι το δέντρο της Πρωτοχρονιάς διακοσμημένο με γιρλάντα, έτσι ώστε το μήκος της να ισούται με το ύψος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου πολλαπλασιασμένο με τρεις, θα φανεί το πιο εντυπωσιακό.

Παρεμπιπτόντως, πρέπει να έχετε υπόψη ότι το βύσμα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm από τον τελευταίο λαμπτήρα. Αν διακοσμήσετε τον τοίχο, πολλαπλασιάστε το μήκος του τμήματος κατά ένα και μισό,αφού οι γιρλάντες είναι κρεμασμένες με ομαλή στρογγυλοποίηση της γραμμής.

Χρώματα

Το χρώμα της γιρλάντας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

 • Υπάρχουν παραδοσιακά χρώματα των διακοπών. Για παράδειγμα, τα φανάρια για τις διακοπές πτώσης κάνουν κίτρινο και πορτοκαλί, για το νέο έτος - κόκκινο και πράσινο, για τη γέννηση ενός κοριτσιού το σπίτι είναι διακοσμημένο με ροζ, αλλά από την εμφάνιση ενός αγοριού - με μπλε χρώμα.
 • Τα γιρλάντα μπορούν να κατασκευαστούν από στοιχεία αντίθεσης.ή μπορούν να αλλάξουν ομαλά από το ένα χρώμα στο άλλο ως ombra.
 • Το ηλεκτρικό γιρλάντο έχει επίσης τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό το καλώδιο, το χρώμα του οποίου ο κατασκευαστής κάνει το πιο διαφορετικό. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο με λευκό χρώμα και θα κρεμάσετε μια γιρλάντα με ένα πράσινο σύρμα σε αυτό - θα φανεί αρκετά μη αισθητική. Ως εκ τούτου, όταν αγοράζετε μια γιρλάντα, είναι σημαντικό να το παραλάβετε έτσι ώστε τα καλώδια να μην τραβήξουν το μάτι.

Στυλ και σχέδια

Αλλά για το σχεδιασμό αυτών των γιρλάντες μπορεί να μιλήσει για πολύ καιρό. Μπορούν να γίνουν με τη μορφή καρδιών, πεταλούδων, κύκλων, σημαδιών, λουλουδιών, ελαφιών και οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων κατά βούληση. Ξεχωριστά, θα επικεντρωθούμε στο σχεδιασμό των ηλεκτρικών κοσμημάτων, οι πιο δημοφιλείς είναι οι παρακάτω τύποι.

 • Garland κλωστές - οι απλούστερες, αλλά πολύ λειτουργικές διακοσμήσεις, οι οποίες είναι μακρά κορδόνια, στα οποία συνδέονται οι λαμπτήρες LED. Είναι καθολικά - μπορούν να κρεμαστούν σε ένα δέντρο, σε έναν τοίχο, να διακοσμήσουν τα περιγράμματα των επίπλων και των θυρών.
 • Πλέγμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τέτοιες γιρλάντες αποτελούνται από μεγάλο αριθμό τετραγώνων ή διαμαντιών, σε κάθε γωνία των οποίων συνδέονται φωτεινές λάμπες. Τέτοιες διακοσμήσεις συχνά κρέμονται στους τοίχους και τα παράθυρα.
 • Κουρτίνα Μια τέτοια διακόσμηση είναι ένα οριζόντιο κορδόνι, από το οποίο αναχωρούν λαμπερά νήματα από τα πιο διαφορετικά μήκη. Παραδοσιακά, το μήκος τέτοιων νημάτων ποικίλει από 1 έως 3,5 μέτρα - οι διακοσμήσεις αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως για ανοίγματα παραθύρων.
 • Ετικέτες. Οι γιρλάντες είναι πολύ παρόμοιες με την κουρτίνα, αλλά τα κάθετα σπειρώματα είναι μικρά, συνήθως 20-50 cm, ενώ τα ίδια τα LED είναι λεπτές και επιμήκεις. Αυτά τα προϊόντα είναι βέλτιστα για τη διακόσμηση των δέντρων, εάν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα οπτικό αποτέλεσμα "τήξης".
 • Fringe - αυτή είναι μια τέτοια γιρλάντα, όταν δέσμες μικρών λαμπτήρων συνδέονται με το κύριο μακρύ σύρμα. Συχνά χρησιμοποιούνται για κατακόρυφη διακόσμηση, γραφή ετικετών και διακόσμηση δρόμων.
 • Ροραλίτης - είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, οι παραλλαγές των γιρλάντων, τα οποία είναι διαφανή κορδόνια που τρεμοπαίζουν με λαμπτήρες πυρακτώσεως ή LED που βρίσκονται μέσα. Τέτοιες διακοσμήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για διακόσμηση δρόμου.
 • Betlight - Πρόκειται για ένα είδος κοσμήματος που χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση μεγάλων πάρκων και πλατειών. Είναι λωρίδες με λάμπες μπλε, λευκού ή άλλων χρωμάτων.
 • Κλίπλετ - Αυτή είναι μια άλλη εκδοχή των οδικών διακοσμήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των δέντρων, μοιάζουν με μια σκεδασμένη φωτεινή λάμψη στα κλαδιά. Από τεχνική άποψη, αυτό το στοιχείο διακόσμησης είναι μια σειρά από κορδόνια με λαμπτήρες υψηλής φωτεινότητας.

Παρά τις ευρύτερες επιλογές γιρλάντες, τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δύσκολο να εκπλήξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γι 'αυτό και οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν ασυνήθιστα κοσμήματα. Μια από αυτές τις επιλογές ήταν στατικές δυναμικές γιρλάντες, οι οποίες ίσως μπορούν να συγκριθούν με ένα χαιρετισμό, φωτεινά αναδυόμενα φώτα που εκρήγνυνται στην αυλή όσο θέλετε. Οι δέσμες LED σε τέτοια μοντέλα είναι πολύ όμορφα, αλλά ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τα πυροτεχνήματα, είναι απόλυτα ασφαλή.

Και, φυσικά, οι ίδιοι οι ηλεκτρικοί βολβοί σχεδιάζονται σε διάφορα σχέδια - νιφάδες χιονιού, μπάλες, αλεξίπτωτα, πεταλούδες και σταγόνες. Στα ράφια των καταστημάτων που πωλούν αγαθά για τις διακοπές, μπορείτε να βρείτε γιρλάντες σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων.

Πώς να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε μια γιρλάντα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αρκετά σημαντικά κριτήρια.

 • Λειτουργικό Θα πρέπει να καθορίσετε ποια γιρλάντα χρειάζεστε: ποιος λόγος, τι σχεδιάζετε να διακοσμήσετε (δρόμος ή σπίτι, επίπεδη τοίχο ή δέντρο). Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε μια γιρλάντα στο δρόμο, τότε τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά στους παγετούς, αν τα διακοσμητικά θα χρησιμοποιηθούν το χειμώνα. Λάβετε υπόψη ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση σπιτιού για εξωτερική διακόσμηση, επειδή δεν προστατεύεται απολύτως από την υγρασία και κάθε βροχόπτωση μπορεί να την απενεργοποιήσει γρήγορα και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.
 • Σχεδιασμός. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το χρωματικό σχήμα, το σχήμα, τον τρόπο λειτουργίας (αν μιλάμε για φωτεινές γιρλάντες), το μέγεθος των λεπτομερειών και πολλά άλλα. Τα πιο κομψά είναι οι στολισμένες γιρλάντες, ειδικά αν γίνονται "αντίκες".Αλλά αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε το δωμάτιο ή την πρόσοψη του σπιτιού σας με ηλεκτρικές ή LED διακοσμήσεις, τότε πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ασφάλεια του προϊόντος:
 • Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση είναι αξιόπιστη. - επιθεωρήστε ολόκληρο το σύρμα καθόλη τη διάρκεια του μήκους · δεν πρέπει να υπάρχουν οπτικά ελαττώματα πάνω του, πρέπει να είναι εύκαμπτα και να μην σκίζονται από το τέντωμα μιας μέσης δύναμης. Διαφορετικά, εάν χτυπήσετε τυχαία το νήμα, κινδυνεύετε να προκαλέσετε σοβαρή ηλεκτροπληξία.
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο διακόπτη λειτουργίας: Κρατήστε το κουτί στα χέρια σας και πιέστε λίγο - αν το πλαστικό αρχίσει να κρεμάει, τότε θα πρέπει να αρνηθείτε αμέσως να αγοράσετε το προϊόν.
 • Εξετάστε τις πληροφορίες του κατασκευαστή. Στη συσκευασία των προϊόντων από έναν αξιόπιστο προμηθευτή πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά το όνομα του κατασκευαστή, το όνομα και το είδος του προϊόντος, οι λειτουργικές του ιδιότητες, οι παράμετροι ισχύος και τάσης. Με την γιρλάντα σίγουρα πρέπει να επισυνάπτεται στο εγχειρίδιο, συντασσόμενο στα ρωσικά.
 • Αν αγοράσετε μια γιρλάντα δρόμουτότε η αντοχή στον παγετό έρχεται στο προσκήνιο.Τέτοιοι φθηνότεροι τύποι πλαστικού όπως το ΡΕΤ και το PVC σε χαμηλές θερμοκρασίες ραγίζουν αρκετά γρήγορα, γεγονός που συχνά οδηγεί στην έκθεση των συρμάτων, επομένως οι γιρλάντες του δρόμου πρέπει να είναι κατασκευασμένες από καουτσούκ ή καουτσούκ. Επιπλέον, πρέπει να καλύπτονται με ειδικό προστατευτικό στρώμα.
 • Συνολική ισχύς οι λαμπτήρες φθορισμού δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 65 watt.
 • Ακόμη και στο κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι υγιές: Φροντίστε να ζητήσετε να συνδεθεί και να ελέγξετε αν όλα τα φώτα είναι αναμμένα, κατά προτίμηση με μια μικρή τροφοδοσία φωτιστικών.

Πώς να συνδεθείτε;

Η σύνδεση της γιρλάντας είναι πολύ απλή, γι 'αυτό χρειάζεται μόνο να συνδέσετε το δίκτυο AC και να ρυθμίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μιας απρόβλεπτης κατάστασης, είναι απαραίτητο να προτιμάτε μόνο τα πιστοποιημένα προϊόντα και να μην κρεμάτε διακοσμητικά στο δρόμο, καθώς οι τεχνικές παράμετροί τους δεν τους επιτρέπουν να διατηρούν την ασφαλή λειτουργία τους σε συνθήκες βροχόπτωσης, πτώσης θερμοκρασίας και αέρα. Ωστόσο, διακοσμήσεις δρόμων μπορούν να κρεμαστούν σε εσωτερικούς χώρους.

Συνιστάται να μην αφήνετε τις φωτεινές γιρλάντες χωρίς επιτήρηση.Να είστε βέβαιος να τους απενεργοποιήσετε όταν φεύγετε από το σπίτι, και ποτέ να αφήσετε τις γιρλάντες να τρέχουν το βράδυ.

Χρήσιμες συστάσεις

Οι σχεδιαστές δίνουν μερικές συστάσεις. η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη όταν διακοσμείτε τις εγκαταστάσεις με τη βοήθεια γιρλάντων.

 • Επιλογές όπως "δροσιά" φαίνονται καλά μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά το περιθώριο είναι καλύτερο να κρεμάσει στο μπαλκόνι ή στην άκρη της οροφής. Δεν είναι κακό αυτό το βλέμμα στα παράθυρα. Αλλά η κουρτίνα συνήθως κρέμεται στις προσόψεις.
 • Τα κομψά αντικείμενα που δημιουργούν το οπτικό αποτέλεσμα μιας λαμπερής βροχής θα πρέπει να τοποθετούνται στα δέντρα, δεν είναι συνδεδεμένα με τα παράθυρα.
 • Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε ένα περιθώριο και ένα πλέγμα στα δέντρα, επειδή το προϊόν μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από μια πτώση του ανέμου.

Επιτυχημένα παραδείγματα

Είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να κανονίσετε ένα δωμάτιο με τη βοήθεια γιρλάντες σημαίες ή κύκλους.

Διακοσμητικές ομπρέλες στο εσωτερικό πάντα δημιουργούν μια καλή διάθεση, είναι ιδανικές για διακοπές για παιδιά.

Και μπορούν να κατασκευαστούν από οποιαδήποτε διαθέσιμα μέσα, για παράδειγμα, πακέτα και να κρεμούν έξω ακόμα και στο δρόμο.

Γιρλάντες από φυσικά υλικά διακρίνονται πάντα από τη γοητεία τους.

Ιδιαίτερα ελκυστικά διακοσμητικά φωτός. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σπίτι και το δρόμο.

Η γέφυρα του δρόμου φαίνεται ιδιαίτερα καλή στην αυλή. Οι γιρλάντες Bokeh είναι πολύ δημοφιλείς.

Γιρλάντες "Grid", "Icicles" και "Dew".

Τα γιρλάντα μπορούν να κατασκευαστούν από τα ίδια στοιχεία ή να αναμιχθούν. Ενδιαφέρουσες είναι οι διακοσμήσεις όπως η γιρλάντα του κήπου σε ένα βάζο ή μπουκάλι, με μανταλάκια, γιρλάντες φαντεζί και εξατομικευμένη διακόσμηση. Οι ρετρό γιρλάντες σε στυλ σοφίτας με λαμπτήρες Edison, καθώς και οι διακοσμήσεις που σχετίζονται με την εποχή της ΕΣΣΔ φαίνονται πολύ κομψές.

Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο με γιρλάντες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο