Τσιμέντο-άμμο κεραμίδι: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της δομής εξαρτάται άμεσα από την επιλογή του υλικού κατασκευής στέγης. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει στον αγοραστή πολλές λύσεις, έναντι των οποίων τα τσιμεντοκονιάματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό το άρθρο θα σας πει για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της παραγωγής του.

Χαρακτηριστικά παραγωγής

Το πλακίδιο τσιμέντου και άμμου είναι ανάλογο του κεραμικού υλικού στεγών. Έχει μια εξωτερική ομοιότητα με αυτόν. Παράγεται από ένα μείγμα χαλαζιακής άμμου, τσιμέντου, συνδετικών και υδατοαπωθητικών προσθέτων, καθώς και χρωστικής ουσίας. Στην παραγωγή χρησιμοποιούμενων κυρίως πρώτων υλών υψηλής ποιότητας. Συνήθως είναι τσιμέντο από 200 και άνω.

Η τεχνολογία παραγωγής είναι κάπως διαφορετική από την κατασκευή του κεραμικού αντίστοιχου. Δεν προβλέπει ράβδους ψησίματος, πράγμα που μειώνει το κόστος των τελικών πρώτων υλών. Κατά τη διαδικασία της ανάμιξης της άμμου, το νερό και διάφορα πρόσθετα προστίθενται στο τσιμέντο. Αναμείξτε τα συστατικά σε αναλογίες για να αποκτήσετε τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της τελικής επένδυσης. Για να αυξήσετε τη δύναμη και την αξιοπιστία, αφαιρέστε τις επιβλαβείς ακαθαρσίες από τη σύνθεση.

Συνήθως για μια τέτοια σύνθεση, χρησιμοποιείται άμμος ποταμού, στην οποία μπορεί να υπάρχουν μικρές εγκλεισμένες πέτρες με διάμετρο έως 2 mm. Μετά την ανάμιξη σε μια ομοιογενή μάζα, το διάλυμα χύνεται σε ειδικές μορφές. Τα στοιχεία σχηματίζονται, συμπιέζονται και ξηραίνονται υπό τις συνθήκες που προβλέπονται από την τεχνολογία. Η διαδικασία διαμόρφωσης του υλικού διαρκεί περίπου 12 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πρώτες ύλες στέγης αποκτούν τις απαραίτητες ιδιότητες.

Από το τελικό διάλυμα σχηματίζεται ένα συνεχές προφίλ χρησιμοποιώντας μια μηχανή. Στη συνέχεια το μηχάνημα το κόβει ανεξάρτητα στα απαραίτητα θραύσματα. Στο μέλλον, εφαρμόζεται μία επίστρωση αστάρι σε καθένα από αυτά αυτόματα. Μετά το στέγνωμα του εδάφους, το υλικό έρχεται σε πώληση.

Η δομή των ράβδων μπορεί να έχει πολλά στοιχεία.Η κύρια κλειδαριά μπορεί να είναι μονή, διπλή και τριπλή. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η εμφύσηση της οροφής. Οι πλευρικές ασφάλειες ασφαλίζουν μεταξύ τους τις ράβδους μεταξύ τους, αποτρέποντας τη ροή του νερού. Μπορούν να είναι χαμηλότερα και να καλύπτουν.

Οι ενισχυτικές πλευρές είναι απαραίτητες για να αντέχουν σε διαχωρισμούς του υλικού πλακιδίων. Οι άκρες του CHR διακρίνονται από στρογγυλεμένο σχήμα. Αυτό εξασφαλίζει την απομάκρυνση του νερού. Η φόρμα παρέχει την ύπαρξη αγκιστριών για τοποθέτηση πάνω στην πλάκα. Υπάρχει ένα σημείο επαφής μεταξύ των στρωμάτων και των ράβδων.

Χαρακτηριστικά

Εξετάστε τις βασικές παραμέτρους των πλακιδίων τσιμέντου-άμμου με βάση τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα θα επιτρέψουν τη σωστή εκτίμηση του υλικού στεγών, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων.

Παρατηρούμε τα κύρια πλεονεκτήματα των τσιμεντοσανίδων.

 • Είναι ανθεκτικό. Εάν το υλικό κατασκευάζεται με αυστηρή τήρηση της τεχνολογίας, θα εξυπηρετεί για 30 - 50 χρόνια.
 • Χαρακτηρίζεται από ανθεκτικότητα σε εξωτερικούς παράγοντες. Δεν καταρρέει κάτω από τη δράση της βροχής, του χιονιού, του χαλαζιού, δεν ξεθωριάζει κάτω από τον ήλιο.
 • Το υλικό είναι ανθεκτικό σε σημαντικά μηχανικά φορτία. Είναι αρκετά ανθεκτικό. Ο κίνδυνος κατάρρευσης κατά την εγκατάσταση είναι ελάχιστος.Οι εργασίες επισκευής μπορούν να εκτελεστούν απευθείας στο CHR.
 • Έχει μια λογική τιμή. Ακόμη και με ένα μεγάλο ποσό υλικού δεν «χτυπά» τον προϋπολογισμό.
 • Πάγωμα πλακιδίων τσιμέντου άμμου. Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και είναι κατάλληλο για χρήση σε σκληρές περιοχές.
 • Το υλικό έχει μεταβλητό σχήμα και μέγεθος. Ο αγοραστής έχει την ευκαιρία να επιλέξει πρώτες ύλες, λαμβάνοντας υπόψη τον σκοπό του και έναν ορισμένο τόπο στέγης.
 • Το HRC είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν σβήνει και δεν παραμορφώνεται, αλλά διαφέρει και σε υψηλά ποσοστά θέρμανσης και θορύβου.
 • Είναι βολικό και εύκολο στην εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό συνδυάζεται αρμονικά με τα κτίρια από ξύλο ή τούβλο.
 • Αυτό το υλικό στέγης δεν σκουριάζει, έχει επαρκές πάχος και λογικό κόστος. Είναι επίσης ανθεκτικό σε κάμψη και αντοχή στη φωτιά.

Αξίζει να σημειωθούν μερικά μειονεκτήματα των πλακιδίων τσιμέντου-άμμου.

 • Παρά το διαφορετικό σκοπό, τα κύρια θραύσματα δεν διαφέρουν σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών. Η τεχνολογία κατασκευής δεν διαφοροποιεί σημαντικά την ποικιλία μοντέλων προϊόντων.
 • Το HRC είναι βαρύ. Αυξάνει το φορτίο του ρουλεμάν και της βάσης. Για το λόγο αυτό, η δομή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από πολύ ισχυρό οικοδομικό υλικό.
 • Με αντοχή στα μηχανικά φορτία, το υλικό δεν αντέχει τα ειδικά χτυπήματα. Είναι αδύνατο να τοποθετήσετε σπασμένα μέρη: αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροές στη στέγη.
 • Η CHP είναι πρώτη ύλη μικρού μεγέθους. Η παρουσία τμημάτων διαφορετικής λειτουργικότητας μετασχηματίζει τη διαδικασία εγκατάστασης σε ένα μακρύ μωσαϊκό.
 • Η επιφάνεια της επένδυσης είναι τραχιά. Αυτό περιπλέκει τη συγκέντρωση του χιονιού και σας κάνει να σκεφτείτε μέσα από το σύστημα στέγης στέγης.

Μεγέθη και σχήματα

Τα τσιμεντοκονιάματα χωρίζονται σε δύο είδη προϊόντων: βασικά και φινιρίσματα. Το πρώτο χρησιμοποιείται για το κύριο δάπεδο της οροφής. Το δεύτερο χρησιμοποιείται για το κλείσιμο των αρθρώσεων.

Η μορφή του CHR χωρίζεται σε 9 τύπους.

 • Ιδιωτικός. Έχει κυματιστό σχήμα, χρησιμοποιείται σε ευθεία επίπεδα για εγκατάσταση με τη μορφή ευθειών σειρών.
 • Gable Το πλαϊνό κεραμίδι με τη μορφή του γράμματος Γ. Συμβαίνει αριστερόστροφα, δεξιόστροφα, καθολικά. Απαιτείται για άκρα οροφής.
 • Ημικρανία. Συμπληρώνει την τοποθέτηση συνηθισμένων θραυσμάτων όπου είναι απαραίτητο να κλείσει μια μικρή κενή περιοχή. Εξαλείφει τον οδηγό από την ανάγκη να κόβει τις πρώτες ύλες.
 • Πέρασμα. Ένα ξεχωριστό κομμάτι στενής μορφής με μια τρύπα. Απαιτείται για τη συναρμολόγηση βοηθητικών σωληνώσεων στη στέγη.
 • Υποπόδιο. Σας επιτρέπει να στερεώσετε τη σχάρα, η οποία επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση από πάνω προς τα κάτω για να διατηρηθεί η οροφή.
 • Εξαερισμός. Ένα μικρό κομμάτι με προεξοχή και μάσκα. Προωθεί την κυκλοφορία του αέρα στην περιοχή της κοιλάδας, στην κορυφογραμμή ή στην περιοχή των στεκαριών. Εξαλείφει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • Αναφορά. Είναι αναντικατάστατο σε χώρους τοποθέτησης φραγμών συγκράτησης χιονιού. Διαφέρει σε ειδική αξιοπιστία σε σχέση με τη γραμμή. Προειδοποιεί μια απότομη συγκέντρωση πάγου.
 • Ridge. Χωρίζεται σε 2 ποικιλίες: αρχική και τελική.
 • Πρόσωπο. Δίνει πληρότητα στη γενική εμφάνιση της οροφής. Κλείνει όλες τις ορατές αρθρώσεις.

Το μέγεθος του CHR εξαρτάται από το σχήμα του. Για παράδειγμα, οι τυπικές διαστάσεις μιας μισής ποικιλίας είναι 42 x 18 cm Οι παραμέτρους του βασικού υλικού είναι 42x33 και 41x24 cm Στην πρώτη περίπτωση ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. m συνήθως αφήνει περίπου 10 τεμ. Με τις παραμέτρους των 41x24 ανά τετράγωνο. m αντιμετωπίζει θα χρειαστεί 15 μπάρες.

Χρώματα και χρωματισμό

Αρχικά, αυτό το υλικό στέγης είχε ένα αξιοσημείωτο γκρίζο χρώμα. Αλλά τώρα χάρη στις νέες τεχνολογίες έχει γίνει δυνατή η αλλαγή της σκιάς.

Αυτό γίνεται με δύο τρόπους:

 • με χρώση με ζύμωση.
 • ζωγραφική τελειωμένα πλακάκια.

Στην πρώτη περίπτωση, η βαφή είναι πιο σταθερή. Το χρώμα είναι σταθερό με την πάροδο του χρόνου. Αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης σχηματιστεί κομμένο υλικό, δεν θα είναι εμφανές. Η παραλλαγή του δεύτερου τύπου θα πρέπει να δημιουργήσει ειδική σύνθεση, η οποία μπορεί να αγοραστεί με πλακάκια.

Στη σύγχρονη αγορά κατασκευών, αυτό το υλικό στέγης παρουσιάζεται σε διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτό είναι ένα παραδοσιακό χρώμα τούβλο, μαύρο, καφέ, αμμώδες, κοκκινωπό χρώμα. Το γκρι χρώμα περιλαμβάνει τόνους: σκούρο, αντίκα, οικονομικό. Το κόκκινο χρώμα μπορεί να είναι σκούρο, κόκκινο-γκρι, τούβλο-κόκκινο, μπορντό. Οι ασυνήθιστες αποχρώσεις περιλαμβάνουν το μπλε και το πράσινο, αλλά σε κάθε περίπτωση παρατηρείται μια γκρίζα απόχρωση.

Δημοφιλείς κατασκευαστές και κριτικές

Για να έχετε μεγαλύτερη κατανόηση των πλακιδίων άμμου-τσιμέντου, μπορείτε να δείτε τα προϊόντα των εμπορικών σημάτων, τα οποία αναζητούν ιδιαίτερα οι καταναλωτές. Στη σύγχρονη αγορά κατασκευών υπάρχουν πολλές ρωσικές και ξένες εκδόσεις. Η τιμή εξαρτάται από τις ακαθαρσίες και το χρώμα, καθώς και από τη φήμη του εμπορικού σήματος.

Σημειώστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

 • Benders. Εκτοξεύει συλλογές Carisma, Palema Brilliant, Παλέρμο Condor, Παλαιά Αποκλειστική.Η συλλογή περιλαμβάνει φύλλα δύο κυμάτων διαφορετικών χρωμάτων.
 • Braas. Προσφέρει την προσοχή των αγοραστών της γραμμής "Φρανκφούρτη", "Amber", Coppo Di Grecia. Πρόκειται για προφίλ με ένα και δύο κύματα.
 • Sea Wave. Ένα κοινό σχέδιο του ρωσικού κατασκευαστή με τη σουηδική μάρκα Benders. Προσφέρει φύλλα με κεκλιμένη κυματομορφή, με υψηλές λειτουργικές ιδιότητες.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Τα τσιμεντοκονιάματα μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα. Η παραγωγή δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες. Η τεχνολογία είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε τσιμέντο υψηλής ποιότητας με αποδεδειγμένη μάρκα και κοσκίνισμα λεπτόκοκκου ποταμού άμμου. Επιπλέον, πρέπει να αγοράσετε το χρώμα του επιθυμητού χρώματος και να παρασκευάσετε καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε αντίθεση με την εργοστασιακή τεχνολογία, η διαδικασία θα διεξαχθεί όχι με χύτευση με δόνηση, αλλά με το προφίλ τεμαχίου. Για το σχηματισμό κάθε θραύσματος, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα καλούπι πολυουρεθάνης για σφράγιση σκυροδέματος. Για να διαμορφωθούν σωστά τα φύλλα, εφαρμόζεται ένα στρώμα σκυροδέματος σε ένα καθαρό μεταλλικό φύλλο και αφήνεται για ορισμένο χρόνο. Μετά από αυτό, τα κεραμίδια κόβονται από το στρώμα της πρώτης ύλης.

Η συσκευή για την κατασκευή υλικού στέγης στο σπίτι έχει πολύπλοκη διαμόρφωση. Περιλαμβάνει ένα μπολ για την τοποθέτηση του διαλύματος, μια κιθάρα για το κόψιμο ενός θραύσματος του επιθυμητού μήκους. Υπάρχει ένα καθαρό πλάτος του ιστού του προφίλ. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των πρώτων υλών που αντιμετωπίζουν το σπίτι είναι η χρήση τσιμέντου με αργό ρυθμό.

Η ποιότητα του υλικού επηρεάζεται επίσης από τον τρόπο αποθήκευσης της τσάντας. Μια ξηρή σύνθεση που αποθηκεύτηκε σε ένα υγρό, μη αεριζόμενη αίθουσα (αυτό μειώνει τις ιδιότητες πρόσδεσης των πρώτων υλών) δεν θα λειτουργήσει για το σκοπό αυτό. Η άμμος και το τσιμέντο πρέπει να είναι στεγνά πριν από το ζύμωμα.

Οι αναλογίες της σύνθεσης είναι οι ακόλουθες: σε 1 ώρα τσιμέντου, προσθέστε 3 ώρες άμμου. Προστίθεται 0,5 ώρα νερού σε αυτόν τον όγκο. Αν το νερό είναι σκληρό, μπορείτε να το βράσετε εκ των προτέρων και να το ψύξετε. Η ανάμιξη γίνεται σε καθαρό δοχείο χωρίς ίχνη άλλων υλικών από προηγούμενες εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης.

Αναμίξτε τη μάζα μέχρι την κατάσταση ομοιομορφίας. Εάν χρησιμοποιείται βαφή, βεβαιωθείτε ότι η λύση είναι ομοιόμορφη. Όταν η πρώτη ύλη είναι έτοιμη, προχωρήστε στο καλούπι. Τοποθετείται με τη μορφή, προσαρμοσμένη εμπειρικά για την ποσότητα της μάζας.Στη συνέχεια πιέστε τη λαβή και τεντώστε το προς το μπροστινό άκρο της φόρμας.

Μερικές φορές η παλινδρομική κίνηση επαναλαμβάνεται δύο φορές. Αυτό είναι απαραίτητο για μεγαλύτερη σαφήνεια της εικόνας. Αν η ράβδος παράγεται με διαμήκεις κοιλότητες, αρκεί μια απλή πίεση προς τα κάτω στον διατρητήρα. Επιπλέον, το μήκος του πρέπει να είναι ίσο με το μήκος της ίδιας της φόρμας. Η διάτρηση είναι ικανή να συμπιέσει το επιθυμητό μοτίβο. Λόγω αυτής της κίνησης, πραγματοποιείται το σιδέρωμα του προσώπου του κεραμιδιού.

Συμβουλές εγκατάστασης

Προκειμένου η τοποθέτηση της οροφής μέσω του CHR να είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτική, θα πρέπει να οπλιστείτε με κάποιες συστάσεις ειδικών.

 • Η διατομή της ράβδου υπόκειται στο σύστημα βηματικών δοκών. Όσο μικρότερο είναι, τόσο μικρότερο πρέπει να είναι το μέγεθος του CHR. Οι παράμετροι ανύψωσης της πλάκας πρέπει να είναι από 31 έως 34,5 cm.
 • Αγοράστε μόνο τη σωστή ποσότητα υλικού. Μπορείτε να το υπολογίσετε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ή έναν ειδικό σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα.
 • Η επικάλυψη που συνιστάται μεταξύ των κεραμιδιών μπορεί να είναι από 7,5 έως 10,5 cm προς τα πάνω.
 • Η ελάχιστη γωνία κλίσης κατά την τοποθέτηση φύλλων οροφής είναι 22 μοίρες.
 • Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ατμό και στεγανοποίηση πριν τοποθετήσετε το υλικό στέγης, εξασφαλίζοντας τις ελεύθερες άκρες των πλαισίων.
 • Ξεκινήστε την τοποθέτηση από την κάτω σειρά. Αυτός είναι ο κύριος. Στη συνέχεια ευθυγραμμίστε το υπόλοιπο και ελέγξτε το επίπεδο.
 • Όταν κολλάτε υλικό στο πλαίσιο, χρησιμοποιήστε λεπτά νύχια ή σχισμές.
 • Εξοπλίστε την τελευταία σειρά με έναν αγωγό εξαερισμού. Χρησιμοποιήστε για αυτό το σκοπό ράβδους με κενά στα άκρα.
 • Τοποθέτηση κάθε οριζόντιας άκρης του τέλματος, πλήρης εγκατάσταση της ράβδου με καμπύλο άκρο. Βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ των ιδιωτικών (βασικών) και πλακιδίων πλακιδίων συμπίπτει.
 • Εάν είναι απαραίτητο να κόψετε μια ράβδο, χρησιμοποιήστε μια μηχανή λείανσης για αυτό το σκοπό.
 • Ανυψώνοντας το υλικό κατασκευής σκεπής, φροντίστε να μην σπάτε τα πλακάκια στο έδαφος. Αυξήστε το σε μερίδες των 6 - 7 τεμαχίων.

Δείτε παρακάτω για τη διαφορά μεταξύ τσιμέντου-άμμου και κεραμικών πλακιδίων.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο