Χαρακτηριστικά της πλάκας αποσυναρμολόγησης

Με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να χρειαστεί αντικατάσταση ή επισκευή της στέγης. Και μερικές φορές οι ενοικιαστές έχουν απλώς την επιθυμία να αλλάξουν την εμφάνιση του κτιρίου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκινήσετε σε αυτή την κατάσταση είναι να αφαιρέσετε τον σχιστόλιθο. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό σωστά, ώστε να μην προκληθεί βλάβη στην οροφή του κυλίνδρου, στο περίβλημα, σε άλλα στοιχεία, και στην ίδια τη σχιστόλιθο, η οποία, αν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω για οικιακές ανάγκες.

Μέτρα ασφαλείας

Όπως και με οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία, κατά την αποσυναρμολόγηση του σχιστόλιθου θα πρέπει να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας. Εξετάστε τα κύρια σημεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Πρώτα απ 'όλα, δεν μπορείτε να κάνετε εργασίες σε βροχερό καιρό. Εκτός από τον κίνδυνο που δημιουργεί η υγρή επίστρωση η ίδια, η λειχήνα που αναπτύσσεται σε αυτήν μπορεί επίσης να είναι αρκετά ολισθηρή όταν είναι βρεγμένη.Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της εργασίας, η οροφή πρέπει να είναι εντελώς στεγνή. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Πριν ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση της στέγης, πρέπει να ελέγξετε την αξιοπιστία της. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μην πέφτει κάτω από το βάρος των ανθρώπων πάνω του.

Η εργασία πρέπει να γίνεται σε στενά ρούχα, γάντια και αναπνευστήρα, καθώς και άνετα παπούτσια αντιολισθητικά.

Όταν αφαιρεθούν πολλά φύλλα σχιστόλιθου, θα πρέπει επίσης να αποσυναρμολογηθεί το υλικό στεγάνωσης έτσι ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση στο κιβώτιο. Είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε γύρω από τη στέγη χρησιμοποιώντας σκάλες που διαθέτουν ειδικά άγκιστρα για στερέωση πάνω στην κορυφογραμμή της οροφής. Με τη βοήθειά τους, το βάρος κατανέμεται πιο ομοιόμορφα, ακόμη και σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Έτσι η παλιά πλάκα δεν θα σπάσει.

Συνιστάται η χρήση κορδονιών ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν από τραυματισμό σε περίπτωση τυχαίας πτώσης. Πρέπει επίσης να πιάσουν το άλογο. Επιπλέον, η περιοχή του σχιστόλιθου πρέπει να περιφράσσεται. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι κάτω από αυτό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποσυναρμολόγησης. Το βάρος του φύλλου σχιστόλιθου είναι περίπου 20 κιλά, και η πτώση του σε ένα άτομο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Τεχνολογία χωρίς αποθήκευση φύλλων

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνιστάται η αποσυναρμολόγηση να μην είναι μόνος. Το καλύτερο θα ήταν η παρουσία δύο ή τριών εργαζομένων. Ωστόσο, αν δεν υπάρχουν βοηθοί, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση, εάν είναι κατεστραμμένο και ακατάλληλο για χρήση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει ανάγκη να αποθηκεύσετε τα ίδια τα υλικά. Συνήθως η πλάκα στερεώνεται με καρφιά. Αυτό σημαίνει ότι για να το αφαιρέσετε, θα υπάρχουν αρκετές σκάλες, μια ράμπα, ένα εξολκέα καρφιών, ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, το οποίο μπορεί να αποκόπτεται από υλικά στεγάνωσης.

Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινούν με την επάνω και την κορυφή σειρά φύλλων σχιστόλιθου. Ένα εξολκέα νυχιών τραβιέται έξω από το σφιγκτήρα πάνω στο οποίο κρέμεται το άλογο. Τα φύλλα συνήθως τοποθετούνται με επικάλυψη στο επόμενο και πρέπει να αφαιρεθούν, ξεκινώντας από το τελευταίο.

Δεδομένου ότι η συντήρηση των φύλλων σχιστόλιθου σε ολόκληρη τη μορφή είναι άσχετη, για να αφαιρέσετε το φύλλο, μπορείτε απλά να χτυπήσετε την κεφαλή του νυχιού με ένα σφυρί. Αυτό θα βοηθήσει να το οδηγήσετε σε μια ξύλινη βάση.

Ο ίδιος ο σχιστόλιθος με μια τέτοια ενέργεια κάνει τον τρόπο του και γίνεται εύκολο να το αφαιρέσετε συνολικά ή για μεμονωμένα αποσυνδεδεμένα στοιχεία.Μετά από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τους συνδετήρες από τα κιβώτια και να συνεχίσετε να εργάζεστε με την ίδια αρχή.

Τεχνολογία με φύλλα αποθήκευσης

Εάν αποφασιστεί ότι τα φύλλα σχιστόλιθου πρέπει να διατηρηθούν χωρίς ζημία για περαιτέρω χρήση, η τεχνολογία αποσυναρμολόγησης θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη έκδοση. Απαιτεί την απόλυτη ακρίβεια.

Πρώτον, πρέπει επίσης να αφαιρέσετε το στοιχείο κορυφογραμμής. Μετά από αυτό, ο σχιστόλιθος αφαιρείται, αλλά με την αντίθετη σειρά από την προηγούμενη, δηλαδή από το κάτω μέρος της οροφής. Τα νύχια πρέπει να αφαιρεθούν πολύ προσεκτικά, ώστε να μην χαλάσουν το υλικό. Αφού ο σχιστόλιθος είναι απαλλαγμένος από τους συνδέσμους, πρέπει να το χαμηλώσετε στο έδαφος κρατώντας τον προσεκτικά. Για να μην βλάψετε το υλικό, όταν τραβάτε τα νύχια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σανίδα που τοποθετείται κάτω από τη φτέρνα του εργαλείου τραβήγματος των νυχιών.

Αν η σχισμή ήταν στερεωμένη στις βίδες, πρέπει να ξεβιδωθούν προσεκτικά. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλούστερη από την προηγούμενη, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για την αποσυναρμολόγηση σχετικά νέων οροφών. Αν η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με τρυπημένα νύχια, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τα αφαιρέσετε χωρίς να καταστραφεί το υλικό.Στην περίπτωση αυτή, ο μόνος τρόπος είναι να κόψετε ή να δαγκώσετε το καπάκι.

Αφαίρεση υλικού

Μόνο, η εκτέλεση αυτής της διαδικασίας δεν είναι εύκολη. Η καλύτερη επιλογή είναι η διεξαγωγή εργασιών με τη συμμετοχή τριών ατόμων.

Στην περίπτωση αυτή, το καθήκον του πρώτου θα είναι η αποσυναρμολόγηση συνδετήρων. Σε αυτή την περίπτωση, το άτομο πρέπει είτε να στέκεται στο κιβώτιο, να μην καλύπτεται με φύλλα σχιστόλιθου, είτε στις σκάλες.

Η θέση του δεύτερου πρέπει να είναι σε skate ή όχι μακριά από αυτό. Αυτός ο βοηθός θα κρατήσει το φύλλο σχιστόλιθου, θα το σφίξει με σχοινί και θα το χαμηλώσει απαλά.

Το τρίτο πρόσωπο πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οροφή. Ο στόχος του είναι να πάρει ένα επίπεδο φύλλο, να ξεκολλήσει το σχοινί από αυτόν και να τον μεταφέρει σε έναν οργανωμένο χώρο.

Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, συνιστάται η ανεξάρτητη εργασία να ξεκινά από κάτω. Το ακραίο στοιχείο πρέπει να απελευθερωθεί από τους συνδετήρες και να απελευθερωθεί απαλά από κάτω από το άλλο φύλλο. Σε αυτή την περίπτωση, η μείωση των υλικών με ένα σχοινί δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο αποτελεσματική λύση θα ήταν να εγκατασταθούν αρκετές μακριές σανίδες ανάμεσα στο έδαφος και τις μαρκίζες της οροφής. Σε αυτά θα είναι ευκολότερο να μειωθούν τα φύλλα λόγω του γεγονότος ότι θα αρχίσουν να ηρεμούν ο ένας εναντίον του άλλου.Δεν χρειάζεται να λαμβάνετε ξεχωριστά κάθε φύλλο.

Ξεκινήστε την κάθοδο είναι καλύτερο να κλείσετε οποιοδήποτε μαλακό υλικό. Αυτό θα αποτρέψει το σχίσιμο φύλλων σχιστόλιθου κατά την κάθοδο.

Σχετικά με τον τρόπο αποσυναρμολόγησης του σχιστόλιθου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο