Πάνελ τσιμέντου ινών για εξωτερικό σπίτι

 Πάνελ τσιμέντου ινών για εξωτερικό σπίτι

Η σημερινή αγορά κατασκευών προσφέρει πολλές επιλογές για υλικά πρόσοψης. Ένα από αυτά είναι πάνελ τσιμέντου ινών, επιτρέποντας να δοθεί στο κτίριο μια αξιοσέβαστη εμφάνιση. Εκτός από την ελκυστική εμφάνιση και την ικανότητά του να μιμείται ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες, τα πάνελ ινώδους τσιμέντου έχουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά απόδοσης.

Τι είναι αυτό;

Οι τσιμεντοσανίδες ινών είναι ένα σύνθετο υλικό για το εξωτερικό φινίρισμα των κτιρίων. Η βάση τους είναι από ίνες τσιμέντου - ένα μείγμα τσιμέντου (80% της σύνθεσης), καθώς και ενισχυτικές ίνες, άμμο και νερό (20%).Λόγω της παρόμοιας σύνθεσης και των χαρακτηριστικών της τεχνολογικής διαδικασίας, τα πάνελ ινών τσιμέντου έχουν μεγάλη αντοχή και χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα. Ένα άλλο όνομα - πάνελ από σκυρόδεμα.

Το Fibrotsement εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αντικατέστησε τα ξύλινα κτίρια. Η ανθεκτικότητα, η αντοχή στη φωτιά του υλικού οδήγησε στην άμεση δημοτικότητά του. Ωστόσο, μετά από λίγο, διαπιστώθηκε ότι ο αμίαντος στο προϊόν επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Μετά από αυτό, ξεκίνησε η αναζήτηση για μια ασφαλέστερη συνταγή, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Σήμερα, το παρακαμπτήριος με βάση το ίνες τσιμέντου είναι μια ασφαλής από πλευράς περιβάλλοντος, αξιόπιστη και, εξάλλου, μαζικά προσιτή λύση φινιρίσματος.

Αντικατέστησε το γύψο, το οποίο είχε προηγουμένως αντιμετωπίσει με σπίτια και άλλα κτίρια. Σε αντίθεση με τις επιφάνειες με σοβά, οι προσόψεις με ινώδη τσιμέντο είναι πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές στα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, καλύτερη θερμομόνωση, ευκολία εγκατάστασης και ποικιλία σχεδίων.

Για πρώτη φορά το υλικό κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία με βιομηχανικό τρόπο, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα η χώρα αυτή είναι ο ηγέτης στην παραγωγή προφίλ ινών τσιμέντου.Η ποιότητα του προϊόντος εξαρτάται κυρίως από τη συμμόρφωση με τη διατύπωση και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της παραγωγής. Η πρώτη ύλη αποτελείται από τσιμέντο, καθαρή κυτταρίνη, άμμο, ειδικά συστατικά. Πρώτα απ 'όλα, τα ξηρά συστατικά αναμιγνύονται επιμελώς και μόνο τότε προστίθεται νερό. Στη συνέχεια, η πρώτη ύλη τροφοδοτείται στις μηχανές, όπου η υφή του μελλοντικού προϊόντος συνδέεται με έναν ειδικό άξονα.

Μετά από αυτό, γίνεται η συμπίεση πρώτων υλών υπό υψηλή πίεση για να ληφθεί ένα επίπεδο προϊόν. Το επόμενο στάδιο είναι η θερμική επεξεργασία, κατά την οποία σχηματίζεται υδροπυριτικό ασβέστιο, η παρουσία του οποίου καθορίζει την αντοχή και την ανθεκτικότητα των φύλλων. Τέλος, τα τελικά πλαίσια είναι επικαλυμμένα με συνθέσεις που εξασφαλίζουν την αντοχή τους στην υγρασία και την αντοχή στον παγετό. Αν μιλάμε για μίμηση μιας συγκεκριμένης επιφάνειας, τότε σε αυτό το στάδιο πραγματοποιούνται οι χρωματισμοί και άλλοι τύποι διακόσμησης των πλαισίων.

Πατώντας
Αυτόκλειστο
Χρωματισμός

Χαρακτηριστικά

Οι μπροστινές ίνες τσιμέντου από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς στα χαρακτηριστικά τους, αλλά γενικά είναι οι ίδιες. Ένα από τα πιο λαμπρά χαρακτηριστικά των πάνελ είναι η πυρασφάλεια.Το τσιμέντο δεν είναι εύφλεκτο, επομένως η επένδυση προσόψεων εξασφαλίζει πλήρη προστασία από πυρκαγιά ή τήξη.

Τα πάνελ είναι ανθεκτικά στην υγρασία (απορρόφηση υγρασίας στην περιοχή 7-20%), και η παρουσία ειδικής επίστρωσης προστατεύει το υλικό από την εμφάνιση διάβρωσης στην επιφάνεια του. Το τσιμέντο ινών χαρακτηρίζεται από αντοχή στον παγετό, αντέχει έως και 100 κύκλους ψύξης χωρίς απώλεια ιδιοτήτων (περίπου αυτός ο αριθμός κύκλων υπολογίζεται για 40-50 χρόνια). Ταυτόχρονα παρέχει υψηλή θερμική απόδοση. Η χρήση πλακών με ίνες τσιμέντου μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση μόνωσης και, κατά συνέπεια, το κόστος, το οποίο είναι σημαντικό όταν αντιμετωπίζετε μια ιδιωτική κατοικία.

Οι ιδιαιτερότητες της σύνθεσης και η παρουσία ινών κυτταρίνης σε αυτό, εκτός από την υψηλή θερμομόνωση, εγγυώνται καλή ηχομόνωση. Η αντοχή σε ηλεκτροπληξία και μηχανικές βλάβες επιτρέπει την τοποθέτηση όχι μόνο ιδιωτικών κατοικιών, αλλά και δημόσιων ιδρυμάτων, ως βασικό υλικό.

Αυτές οι ιδιότητες εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα του υλικού. - Η μέση διάρκεια ζωής είναι 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, το υλικό διατηρεί την οπτική του έκκληση.Αυτό οφείλεται στην αντίσταση των πάνελ στις επιδράσεις των υπεριωδών ακτίνων, καθώς και στην ικανότητα αυτοκαθαρισμού.

Όσο για το σχεδιασμό, είναι διαφορετικό. Επισημάνετε έγχρωμα πλαίσια, καθώς και επιλογές που μιμούνται επιφάνειες από πέτρα, μέταλλο, τούβλο και ξύλο. Ταυτόχρονα, η απομίμηση είναι τόσο υψηλής ποιότητας, η υφή και οι αποχρώσεις της προσομοιωμένης επιφάνειας επαναλαμβάνονται με ακρίβεια, έτσι ώστε η "πλαστογραφία" να διακρίνεται μόνο από απόσταση μισού μέτρου.

Σε αντίθεση με πλαστικά ή μεταλλικά πλαίσια, τα αντίστοιχα ινών-τσιμέντου έχουν μεγαλύτερο βάρος. Κατά μέσο όρο, είναι 10-14 kg / m2, και για παχύτερους και πυκνούς πίνακες 15-24 kg / m2 (για σύγκριση, βινύλιο παρακαμπτήριος έχει βάρος 3-5 kg ​​/ m2). Αυτό προκαλεί την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης με την έννοια ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει μόνο την εγκατάσταση. Επιπλέον, το μεγάλο βάρος των πλαισίων σημαίνει αυξημένο φορτίο στα στοιχεία έδρασης του κτιρίου και επομένως είναι κατάλληλο μόνο για στερεά θεμέλια.

Τούβλο
Stone
Δέντρο

Όπως όλα τα πάνελ, τα προϊόντα αυτά είναι τοποθετημένα πάνω στην πλάκα, γεγονός που μειώνει τις απαιτήσεις για την επίπεδη επιφάνεια των τοίχων.

Αξίζει να σημειωθεί το ευρύ πεδίο του υλικού. Εκτός από το φινίρισμα της πρόσοψης, χρησιμοποιείται ως αδιάβροχο και μονωτικό υλικό για τους κύριους τοίχους. Χρησιμοποιείται για λειτουργικό φινίρισμα πλαισίων και προκατασκευασμένων κατασκευών για την τοποθέτηση αεριζόμενων προσόψεων.

Σχεδιασμός

Οι επιφάνειες τσιμέντου ινών μπορούν να μιμηθούν μια ποικιλία υφών. Τα πιο δημοφιλή είναι τα προϊόντα κάτω από το δέντρο, κάτω από την πέτρα και κάτω από το τούβλο. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές χρωμάτων. Τα τελευταία αντιπροσωπεύονται συνήθως από βαθιές παστέλ αποχρώσεις.

Οι μωσαϊκές πλάκες από τούβλα και τοιχοποιία συνήθως κατασκευάζονται σε κόκκινες, τερακότα, μπεζ, γκρι και κίτρινες αποχρώσεις.

Ιδιαίτερα αξιόλογο πάνελ, το εξωτερικό μέρος του οποίου είναι καλυμμένο με πέτρινα τσιπς. Δεν έχουν μόνο εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και αυξάνουν τη δύναμη και την αντοχή στον παγετό του προϊόντος. Τέτοιες πλάκες είναι ένα κέικ τριών επιπέδων, η βάση του οποίου είναι μια ινώδης βάση τσιμέντου, η πίσω πλευρά αντιπροσωπεύεται από μια υδατοαπωθητική επικάλυψη και η μπροστινή πλευρά αποτελείται από πολυεστερικές ρητίνες και πέτρινες ρωγμές.

Διαστάσεις

Δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο που να ρυθμίζει το μέγεθος των πάνελ από ίνες τσιμέντου.Κάθε κατασκευαστής καθορίζει τα δικά του πρότυπα για το μέγεθος του υλικού. Σε γενικές γραμμές, το πάχος τους κυμαίνεται μεταξύ 6-35 mm. Εάν συγκρίνουμε τα μεγέθη των ιαπωνικών και των ρωσικών μάρκων, τότε τα πρώτα αυτά έχουν συνήθως μικρότερο μήκος, αλλά μερικές φορές αποδειχθούν δύο φορές ευρύτερα.

Για τις ιαπωνικές πλάκες, οι τυπικές διαστάσεις είναι 455 × 1818, 455 × 3030 και 910 × 3030 mm. Για οικιακές συσκευές - 3600 × 1500, 3000 × 1500, 1200 × 2400 και 1200 × 1500 mm. Τα ευρωπαϊκά μοντέλα έχουν συνήθως ακόμη μεγαλύτερο εύρος μεγέθους - από 1200 × 770 έως 3600 × 1500 mm.

Λόγω του γεγονότος ότι κάθε κατασκευαστής παράγει πάνελ με το δικό του μέγεθος, συνιστάται η αγορά ολόκληρης της παρτίδας ενός εμπορικού σήματος. Αυτό θα αποφύγει τις αποκλίσεις μεταξύ των πινακίδων.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Όπως αναφέρθηκε ήδη, μεταξύ των καλύτερων ινών τσιμέντου πάνελ είναι προϊόντα των ιαπωνικών σημάτων. Αντιπροσωπεύονται από 2 κορυφαίες εταιρείες - Kmew και Nichihaπου περιλαμβάνονται στην ομάδα της Panasonic. Η ποιότητα των πρωτοτύπων προϊόντων αυτών των σημάτων είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, μια ευρεία σειρά μοντέλων σας επιτρέπει να βρείτε τα πάνελ του απαιτούμενου σχεδίου. Το μειονέκτημα είναι μόνο το υψηλό κόστος παραγωγής.

Προϊόντα Nichiha παρέχει μόνωση υψηλής ποιότητας, έχει πολυστρωματική επικάλυψη και σχεδόν δεν ξεθωριάζει.Γωνιακές πλάκες και μεταλλικές γωνίες, καθώς και άλλα εξαρτήματα, απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης.

Πλάκες Kmew επίσης αποτελείται από πολλά στρώματα. Άνω - αναγκαστικά βαφές, καθώς και κεραμικό ψεκασμό. Το καθήκον του τελευταίου είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας προστασία υλικού από την έκθεση σε ακτίνες UV.

Nichiha
Kmew

Προσοχή αξίζει τη βελγική μάρκα Eternit. Τα διαθέσιμα πάνελ έχουν παρόμοια εμφάνιση με τις βαμμένες σανίδες. Ο κατασκευαστής προσφεύγει επίσης σε πολυστρωματικά προϊόντα επίστρωσης. Το επάνω στρώμα είναι πολύχρωμο διακοσμητικό (στους καταλόγους υπάρχουν 32 βασικές αποχρώσεις του υλικού), το πίσω στρώμα είναι μια αδιάβροχη επίστρωση που εμποδίζει τη διείσδυση της υγρασίας στο πάχος του πάνελ.

Η εμπιστοσύνη των αγοραστών απολαμβάνεται από προϊόντα που κατασκευάζονται στη Ρωσία "Rospan"που παράγει πάνελ από ίνες τσιμέντου για περίπου 20 χρόνια. Το υλικό έχει μεγάλη αντοχή και αντοχή στις καιρικές συνθήκες λόγω της επίστρωσης τριών στρωμάτων. Η μπροστινή πλευρά καλύπτεται πρώτα με βαφή πρόσοψης με βάση το ακρυλικό και στη συνέχεια με διαφανή ένωση σιλικόνης. Επιτυχής είναι η απομίμηση της πέτρας και της επιφάνειας του ξύλου, η οποία επιτυγχάνεται με σχέδιο ανακούφισης βάθους 3-4 mm. Λόγω αυτού, είναι δυνατόν να επιτευχθεί εγγύτητα με την υφή φυσικής πέτρας ή ξύλου.

Δεδομένου ότι ο κατασκευαστής επικεντρώνεται σε αγοραστές, συμπατριώτες, οι πλάκες Rospan είναι οι βέλτιστες για χρήση στο ρωσικό κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων περιοχών.

Ένα άλλο εγχώριο εμπορικό σήμα, LTM, έχει κάνει μια λεπτομερή διαφοροποίηση των προϊόντων της, έτσι η εξεύρεση των σωστών πάνελ είναι εύκολη. Έτσι, για προσόψεις προσόψεων σε περιοχές με υψηλή υγρασία, παρέχονται πίνακες της σειράς "Aqua". Εάν πρέπει να αγοράσετε πάνελ αυξημένης αξιοπιστίας και αντοχής, τα μοντέλα από τις συλλογές θα είναι μια άξια επιλογή. "Cemstone", "Cemboard HD", "Natura".

Οι αδιάβροχες πλάκες χαρακτηρίζονται από μέση πυκνότητα και είναι βέλτιστες για την επένδυση πολυώροφων κτιρίων, καθώς και σε παράκτιες περιοχές. Τα θερμοανθεκτικά προϊόντα χαμηλής πυκνότητας χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα κτιρίων που χαρακτηρίζονται από αυξημένες απαιτήσεις για πυρασφάλεια. Επιπλέον, οι πίνακες LTM έχουν ευρεία συνολική εμβέλεια. Για τις προσόψεις μιας μεγάλης επιφάνειας χρησιμοποιούνται μεγαλύτερα πάνελ. Η ζωή μερικών από αυτά φτάνει τα 100 χρόνια.

"Cemstone"
"Cemboard HD"
"Natura"

Χαρακτηριστικό της εταιρείας Kraspan (Ρωσία) είναι τα μοναδικά στοιχεία των υποσυστημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των πάνελ.Η συνδυασμένη χρήση υποσυστημάτων και πλαισίων σας επιτρέπει να επιτύχετε την ιδανική γεωμετρία της πρόσοψης, να αποκρύψετε ελαττώματα και ανωμαλίες, να επιταχύνετε και να απλοποιήσετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες. Στη συλλογή του κατασκευαστή υπάρχουν αρκετά φωτεινές αποχρώσεις των πάνελ, αν και κυριαρχούν τα ήρεμα παστέλ.

Μια άλλη σχετικά εγχώρια μάρκα - "Latonite", λαμβάνει επίσης πολλές θετικές κριτικές πελατών.

Στη σειρά τους μπορείτε να βρείτε τους παρακάτω τύπους πινάκων:

  • ζωγραφισμένες πιεσμένες πλάκες (κατάλληλες για εσωτερική και εξωτερική χρήση).
  • μη βαμμένα εξωθημένα προϊόντα (που προορίζονται μόνο για εξωτερική επένδυση, απαιτούν περαιτέρω χρώση).
Πιέστε χωρίς βαφή
Πρεσαρισμένο ζωγραφισμένο
  • τα πάνελ δεν πιέζονται χωρίς βαφή (χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση, υποδηλώνουν την επακόλουθη εφαρμογή συνθέσεων χρωμάτων και βερνικιών).
  • ίνα πλακιδίων τσιμέντου (κοινά προφίλ πλαισίου με ίνες τσιμέντου).

Στις συλλογές μπορείτε να βρείτε πολλά πάνελ λαμπερού χρώματος, υπάρχουν επίσης παστέλ αποχρώσεις. Επιπλέον, ο αγοραστής μπορεί να παραγγείλει τον χρωματισμό των κατάλληλων πάνελ στην επιλεγμένη σκιά σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.

Μη συμπιεσμένο χωρίς βαφή
Τσιμεντοκονίαμα ινών

Στο επόμενο βίντεο θα δείτε μια επισκόπηση των πλακών πρόσοψης ινών τσιμέντου της εταιρείας A-TRADING.

Πώς να επιλέξετε;

Κατά την επιλογή πάνελ, προτιμάτε αυτά που παρέχονται με συμπληρωματικά στοιχεία και εξαρτήματα. Αυτά τα σετ θα κοστίζουν περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εξαρτήματα και τα αξεσουάρ θα είναι συμβατά. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε με ακρίβεια την απαιτούμενη ποσότητα υλικού επένδυσης και να μην ξεχνάτε ένα μικρό περιθώριο για θραύσματα και κομμένα κομμάτια. Κατά κανόνα, για τα κτίρια απλής κατασκευής, αρκεί να προσθέσετε 7-10% στο αποθεματικό, για κτίρια σύνθετης διαμόρφωσης - 15%.

Το βάρος των πάνελ από ίνες τσιμέντου είναι αρκετά αισθητό, οπότε χρειάζεστε ένα αξιόπιστο κιβώτιο υψηλής ποιότητας. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν προφίλ για τη συναρμολόγηση κιβωτίων, τα οποία είναι σχεδιασμένα για πάνελ ειδικών πάνελ του ίδιου εμπορικού σήματος.

Πολλοί χρήστες το θεωρούν βέλτιστο όταν μια ομάδα πάνελ, εκτός από τις πλάκες από ίνες τσιμέντου, περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία και αξεσουάρ, προφίλ για τη δημιουργία κουρτινών, ακρυλικό χρώμα για την επεξεργασία τεμαχίων και επίσης οδηγίες συναρμολόγησης. Το αναρτημένο υλικό τσιμέντου από ίνες περιλαμβάνει απαραιτήτως διακοσμητικά πάνελ και προφίλ από μέταλλο.

Έχει ήδη ειπωθεί ότι τα πάνελ από ίνες τσιμέντου καλούνται μερικές φορές ίνες σκυροδέματος. Αυτή η ασάφεια του ονόματος δεν πρέπει να συγχέει τον αγοραστή, είναι ένα και το αυτό υλικό. Μόνο ορισμένοι κατασκευαστές προτιμούν να καλέσουν τα τσιμεντοκονιακά ινών.

Τα ιαπωνικά πάνελ έχουν συχνά γυάλινο κεραμικό στρώμα που παρέχει βελτιωμένη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Από την άποψη αυτή, τα προϊόντα από την Ιαπωνία έχουν υψηλότερο κόστος. Επιπλέον, τα έξοδα αποστολής συμπεριλαμβάνονται στην τιμή των προϊόντων. Μην ξεχάσετε αυτό όταν αγοράζετε - ένα ποιοτικό προϊόν δεν μπορεί να είναι φθηνό.

Κατά μέσο όρο, το κόστος του υλικού κυμαίνεται από 500 έως 2000 ρούβλια ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος των πάνελ, τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης της μπροστινής πλευράς, τους δείκτες απόδοσης, το εμπορικό σήμα.

Συστάσεις για εργασία με το υλικό

Η τεχνολογία εγκατάστασης τσιμεντοσανίδων είναι απλή, αλλά είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια σειρά συγκεκριμένων συστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο της εγκατάστασης: απευθείας στους τοίχους των βιδών ή στην κουπαστή. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε συρραπτικά, μέσω των οποίων βιδώνονται οι βίδες. Το Klyymery χρησιμεύει για τη βελτίωση της στερέωσης των πάνελ, καθώς και για την απόκρυψη των οριζόντιων ραφών μεταξύ τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται το πλέγμα, χάρη στο οποίο μεταξύ του τοίχου και του πλαισίου είναι δυνατόν να διατηρηθεί το κενό αέρα, να χρησιμοποιηθούν μονωτήρες και να μην προσπαθήσουμε για τέλεια ευθυγράμμιση των τοίχων. Για τα κιβώτια χρησιμοποιούνται ξύλινα δοκάρια ή μεταλλικά πλαίσια. Τα τελευταία δεν απαιτούν ειδική εκπαίδευση, σε αντίθεση με το ξύλινο αντίστοιχο.

Μια εγκατάσταση πλαισίου είναι αρκετά εύκολη, στην οποία μεταλλικά πλαίσια είναι στερεωμένα στο κιβώτιο. Τα πάνελ βιδώνονται στις αυλακώσεις τους.

Μερικές φορές τα πάνελ τοποθετούνται χωρίς να επισημαίνεται η ζώνη του υπογείου από την περιοχή των τυφλών μέχρι τις μαρκίζες. Το πλαίσιο για όλα τα πάνελ μοιράζεται. Εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το υπόγειο ή να γεμίσετε τη μόνωση μεταξύ αυτού και των πλακών, το πλαίσιο σε αυτό το μέρος είναι κάπως συγκρίσιμο με το κιβώτιο της υπόλοιπης πρόσοψης.

Ως θερμαντήρας, συνήθως χρησιμοποιείται αργίλιο διαφορετικού κλάσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται όχι μόνο από την υψηλή θερμική μόνωση, αλλά επίσης βοηθά στην προστασία της δομής από τα τρωκτικά.

Η τοποθέτηση πλαισίων πλαισίωσης ινών τσιμέντου δεν διαφέρει από την τοποθέτηση πλαισίου. Η διαδικασία απλοποιεί σημαντικά την παρουσία ειδικών αυλακώσεων και μηχανισμών μανδάλωσης.

Εάν είναι απαραίτητο να κόψετε τα πάνελ, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τα τμήματα με ακρυλικό χρώμα. Συνήθως περιλαμβάνεται και πωλείται με το υλικό. Μια τέτοια επεξεργασία της τομής θα εξασφαλίσει την ομοιομορφία των αποχρώσεων στο πλαίσιο και τα τμήματα, καθώς και την προστασία του υλικού από διείσδυση υγρασίας και περαιτέρω καταστροφή.

Οι αρμοί μεταξύ των πλαισίων πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό σιλικόνης. Εάν είναι απαραίτητο να βάψετε τα πάνελ, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι επίπεδη και καθαρή. Εάν είναι απαραίτητο, αλέστε την επικάλυψη και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά με αέρα που φυσάει πάνω στην επιφάνεια.

Όμορφα παραδείγματα στο εξωτερικό

Τα πάνελ τσιμέντου ινών μιμούνται με επιτυχία διαφορετικούς τύπους ξύλου.

Αντιμετωπίζουν επιτυχώς την μεταλλική παρακαμπτήριος, διαφέρουν, με υψηλότερες επιδόσεις.

Τέλος, το εν λόγω υλικό μπορεί να "μετασχηματιστεί" σε έγχρωμα πλαίσια που μοιάζουν με βινυλίου ή ακρυλικού πλαισίου ασυνήθιστων χρωμάτων.

Για να δημιουργήσετε εξαιρετικά αξιοσέβαστους εξωτερικούς χώρους, συνιστάται η χρήση πάνελ που μιμούνται πέτρα ή τοιχοποιία.

Φαίνεται ενδιαφέροντα συνδυασμός πάνελ διαφορετικών υφών.Ξύλο και πέτρα, πέτρα και τούβλο, τούβλο και μεταλλικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά.

Κατά την επιλογή της υφής και της σκιάς της πρόσοψης, είναι σημαντικό να φαίνονται αρμονικά στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το χρωματικό σχέδιο της ομάδας εισόδου, των οικιακών κτιρίων. Ο ευκολότερος τρόπος να επιλέξετε ένα σπίτι ή άλλο κτίριο μεταξύ άλλων είναι να επιλέξετε φωτεινά πλαίσια για τη διακόσμηση του. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις της πρόσοψης θα αυξηθούν οπτικά.

Εάν υπάρχουν ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία στο σπίτι, συνιστάται να επισημαίνονται με χρώμα. Οργανικά βλέπουν τα κτίρια, διακοσμημένα με πάνελ από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, με πιο σκούρους πυργίσκους, στήλες, προεξοχές και άλλα στοιχεία. Αντίθεση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση διαφόρων υφών, για παράδειγμα, το κύριο μέρος της πρόσοψης είναι επενδεδυμένο με ξύλινο υλικό, αρχιτεκτονικά στοιχεία - κάτω από πέτρα.

Αν το σπίτι είναι περιτριγυρισμένο από κήπο ή πάρκο, οι σχεδιαστές καλούνται να επιλέξουν ελαφρές παστέλ αποχρώσεις για διακόσμηση. Για κτίρια στην πόλη, μπορείτε να πάρετε φωτεινά χρώματα ή ακριβές υφές.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο