Ακουστικό Γυψοσανίδα: Είδη και Χαρακτηριστικά

Το έργο του ακουστικού γυψοσανίδας είναι η απορρόφηση θορύβου. Πρόκειται για μια σημαντική απόχρωση, που υποδηλώνει τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ακουστικής στο ίδιο το δωμάτιο και δεν προορίζεται για την απομόνωση εξωτερικών ήχων έξω από το διαμέρισμα. Διαφορετικοί τύποι τέτοιων υλικών έχουν τα δικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά του οικοδομικού υλικού

Η ηχομονωμένη γυψοσανίδα είναι μια πρωτοποριακή επίστρωση που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην αγορά κατασκευών. Χρησιμοποιείται για τοίχους και χωρίσματα για να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο επίπεδο ήχου.

Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την κατασκευή μιας ειδικής διάτρητης δομής επικάλυψης., το πίσω μέρος του οποίου είναι ένα ειδικό μη υφασμένο ύφασμα. Μέσα στις τρύπες του ξηρού ήχου τσαγιούσαν.Η ακουστική γυψοσανίδα είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε χρωματική σειρά, αλλά ως επί το πλείστον είναι κλασικοί λευκοί, γκρι και μαύροι, έτσι ώστε το υλικό να μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τον συνολικό προσανατολισμό χρώματος του εσωτερικού.

Προχωρώντας από τον κύριο σκοπό του προϊόντος - τη δημιουργία ενός εμποδίου για την αντανάκλαση των ηχητικών κυμάτων από τους τοίχους, τέτοια φύλλα γυψοσανίδας ισχύουν για την αντιμετώπιση:

 • τάξεις πρόβας
 • εκπαιδευτικού και επιστημονικού κοινού ·
 • αίθουσες συνεδριάσεων;
 • μουσικά ιδρύματα ·
 • κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών.

Σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες, η ηχομόνωση αυτή είναι σημαντική όταν δημιουργείτε ένα στούντιο ηχογράφησης στο σπίτι, εάν υπάρχει οικιακός κινηματογράφος ή επαγγελματικός εξοπλισμός μουσικής.

Η καινοτομία επιλύει ταυτόχρονα πολλά προβλήματα:

 • μειώνει το επίπεδο της αντήχησης.
 • μειώνει τους ήχους φόντου στο δωμάτιο.
 • αποτρέπει την εμφάνιση ηχώ.

Χάρη στην επικάλυψη ηχομόνωσης, οι χαμηλές συχνότητες και η ανθρώπινη ομιλία γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές. Επιπλέον, ο σοβάς μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με απλά εργαλεία και χωρίς πρόσκληση ειδικευμένου προσωπικού.

Τύποι ακουστικών γυψοσανίδων

Χαρακτηριστικά των γυψοσανίδων είναι στο σχήμα και τη θέση των οπών, στην πραγματικότητα, είναι αντηχεία, στα οποία ηχητικά κύματα πέφτουν στην παγίδα και ως αποτέλεσμα απορροφώνται από το υλικό.

Αυτά τα κριτήρια καθορίζουν τους διάφορους τύπους GCR:

 • η διάτρηση είναι στρογγυλή και οι οπές φθάνουν σε διάμετρο 0,8 cm.
 • οι τετράγωνες τρύπες έχουν πλευρές 1,2 εκ.
 • χαοτική, διάχυτη κοπή με στρογγυλές οπές μπορεί να έχει διαφορετικές παραμέτρους - από 0,8 έως 21 cm.

Συχνά, αντιμετωπίζεται συνεχής διάτρηση ή μπλοκ με τη μορφή ξεχωριστών ομάδων στις πλευρικές επιφάνειες της πλάκας.

Τα μοντέλα του ηχομονωτικού γύψου μπορεί να διαφέρουν και τα άκρα τους. Πρόκειται για "FC" - φύλλα με διπλωμένη (διαμορφωμένη) άκρη και "PC" - με ίσια άκρα. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ορισμένων φύλλων είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών άκρων. Έτσι, το γυψοσανίδας 2PK / 2FK έχει δύο διαμορφωμένες και ευθείες άκρες.

Ο τύπος διάτρησης έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση της γυψοσανίδας.

Τεχνικές παραμέτρους

Εάν παίρνετε το μέγεθος της συνήθους γυψοσανίδας και ηχομόνωση, είναι αισθητά διαφορετική:

 • το πλάτος των ακουστικών πλακών κυμαίνεται από 118, 8 έως 120 cm.
 • το μήκος των διαφόρων φύλλων κυμαίνεται από 199,8 έως 240 cm.
 • το βάρος μπορεί επίσης να είναι διαφορετικό - από 8,8 έως 9,5 kg.
 • γυψοσανίδα χωρίς λινό έχει ένα τυπικό πάχος 12,5 mm?
 • Το υλικό έχει πυκνότητα 650-730 kg / m3.

Κατά τη διάρκεια των τεχνολογικών δοκιμών, αποδείχθηκε ότι η μεγαλύτερη ηχοαπορρόφηση λαμβάνει χώρα σε μεσαίες συχνότητες 500-2000 Hz και έχει σχήμα 0,85. Σε όλους τους τύπους γυψοσανίδων, είναι ίσο με 0,55. Από την άποψη αυτή, τα μικρότερα αποτελέσματα για διάσπαρτες πλάκες με στρογγυλές οπές - 0,45.

Αποδεικνύεται ότι ο ακουστικός δείκτης των γυψοσανίδων εξαρτάται από τον τύπο της διάτρησης. Αλλά για οποιοδήποτε μέγεθος και βάρος του υλικού, ο συντελεστής ηχομόνωσης πρέπει να είναι 0,2 <>

Δημοφιλή εμπορικά σήματα

Σήμερα, υπάρχουν τρεις μάρκες από τα πιο υψηλής ποιότητας και δημοφιλή προϊόντα:

 • Γυψοσανίδα απορρόφησης ήχου "Knauf" - είναι μια επένδυση ποιότητας για οικιστικά και δημόσια κτίρια, που δημιουργούνται με βάση φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες. Το υλικό διακρίνεται από μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών των άκρων, που επιτρέπει την ομαλή επένδυση ακόμη και των καμπυλωμένων βάσεων.
 • Ηχομονωτικό φύλλο Gyproc AKU-line έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με παρόμοια προϊόντα, καθώς έχει λεπτό άκρο.Εξαιτίας αυτού, ο συνολικός σχεδιασμός γίνεται χωρίς περιττό πάχος και είναι ελαφρύς, χωρίς υπερφόρτωση της επιφάνειας.
 • Πλάκες Rigiton - υψηλής ποιότητας, ευέλικτο υλικό από τη Δανία. Το διακοσμητικό-ακουστικό προϊόν έχει ένα μοναδικό διάτρητο σχέδιο, εξαλείφει την ορατότητα της ραφής, απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο, έχει βέλτιστη αντοχή και ανθεκτικότητα. Μπορεί να βαφτεί και να επισκευαστεί. Επιπλέον, τα φύλλα Rigitone Air είναι εξοπλισμένα με λειτουργία καθαρισμού αέρα.

Κατά την αγορά ενός προϊόντος, πρέπει να γνωρίζετε καλά πώς γίνεται η εγκατάσταση των πλακών απορρόφησης του ήχου GKL.

Εγκατάσταση της οροφής και των πλαισίων

Τα προϊόντα με ακουστικές ιδιότητες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της οροφής και των τοίχων.

Για να τοποθετήσετε τις πλάκες, χρειάζεστε τα ίδια εργαλεία όπως για ένα συνηθισμένο φύλλο γυψοσανίδας - γωνιακός μύλος, σπάτουλα στενής μορφής, επίπεδο κατασκευής, τρίφτη και πλέγμα για λείανση. Και επίσης απαραίτητο: ένα τρυπάνι, ένα μέτρο ταινιών, ένας πλαστικός σωλήνας, ένα μαχαίρι για γυψοσανίδα, ένα χειροκίνητο, γεμισμένο έμβολο εμβόλου.

Το πλαίσιο φέρει γαλβανισμένα προφίλ. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ενισχυμένες και συνδυασμένες επιλογές ανάρτησης, "καβούρια" δύο επιπέδων.Είναι σημαντικό τα άκρα των αρμών μεταξύ των πλακών να βρίσκονται στο κέντρο του προφίλ. Τα φύλλα τοποθετούνται χωρίς μετατόπιση. Εάν ο σχεδιασμός προορίζεται για ένα δωμάτιο με μεγάλη επιφάνεια, γίνονται παραμορφώσεις κάθε 15 μέτρα - είναι απαραίτητες για τη μείωση του φορτίου.

Κατά μήκος της περιμέτρου αφήνουν μια ανοιχτή λωρίδα πλάτους 1 εκατοστό και την περιβάλλουν με συνηθισμένο HL με τη μορφή διακοσμητικής οριζόντιας κορδέλας. Μια τέτοια ζωφόρος επιτρέπεται να τοποθετείται πάνω από τα φύλλα.

Απαραίτητες συστάσεις

Παρά την αρκετά απλή ροή εργασίας, Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες που θα βοηθήσουν στην αποφυγή κακής ποιότητας επιμετάλλωσης και αυτό, με τη σειρά του, θα επηρεάσει την απορρόφηση θορύβου:

 • πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για την αντιμετώπιση μίας επιφάνειας χρησιμοποιούνται φύλλα με πανομοιότυπες άκρες και διατρήσεις.
 • οι αρμοί μεταξύ των πλακών στόκος χωρίς τη χρήση serpyanka και άλλους τύπους ενισχυτικών ταινιών?
 • Πριν από την εργασία, τα φύλλα του γυψοσανίδας κόβονται με μια μικρή κλίση έτσι ώστε να διατηρούνται καλύτερα με τη λύση και να μην κινούνται.
 • μεταξύ των πλακών πρέπει να αφήνουν 3-4 mm.
 • Κατ 'αρχάς, οι αυλακώσεις από τις κοχλίες αυτο-κοπής φέρουν ένα στόκο και μόνο μετά το στέγνωμα κλείνουν τις ραφές και την άμμο.
 • κατά τη διαδικασία, είναι επιθυμητό να ελέγχεται η θέση της διάτρησης - οι οπές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.
 • μετά τη στερέωση με βίδες σκλήρυνσης, είναι δυνατόν να περάσουν επιπρόσθετα οι ραφές με ένα στόκο, να απομακρυνθεί η περίσσεια και οι κεφαλές βιδών να σφραγιστούν με την ένωση.

Είναι δυνατή η βαφή των πάνελ με λαδομπογιά, αλλά είναι καλύτερο να το κάνετε με γαλάκτωμα νερού.

Μην χρησιμοποιείτε βαφές ή ενώσεις με βάση τη σιλικόνη, διότι τέτοια διαλύματα μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς τη δομή του γυψοσανίδας.

Οι θετικές κριτικές πελατών δείχνουν ότι τα αποδεδειγμένα προϊόντα από τους γνωστούς κατασκευαστές μειώνουν σημαντικά τον "εσωτερικό θόρυβο" και διακρίνονται με αξιοζήλευτη ανθεκτικότητα. Επιπλέον, φαίνονται καλά, ανεξάρτητα από το στυλ και το σχεδιασμό των δωματίων.

Η ακουστική γυψοσανίδα είναι μια σύγχρονη επίστρωση απορρόφησης θορύβου, η οποία χαρακτηρίζεται από την απουσία τοξικών ουσιών και ασφαλής στη χρήση.

Είναι εύκολο να εγκατασταθεί, μπορεί να βαφτεί στο επιθυμητό χρώμα με οποιαδήποτε σύνθεση χρωματισμού. Στην τελική επικάλυψη, οι ραφές είναι σχεδόν αόρατες. Αν πρέπει να καλύψετε την οροφή ή τους τοίχους με αυτό το υλικό, τότε είναι αρκετά πραγματικό.Χρησιμοποιώντας μια ειδική ταινία για ενίσχυση - serpyanka, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα κατασκευής συνεχούς επίστρωσης χωρίς αρμούς.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση ακουστικού γυψοσανίδας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο