Αγκύλη στεγασμένου τοιχώματος: Τύποι και εφαρμογές

 Αγκύλη στεγασμένου τοιχώματος: Τύποι και εφαρμογές

Η άγκυρα είναι ένα πολύ αξιόπιστο στοιχείο στερέωσης διαφόρων υλικών. Ο χώρος εφαρμογής του στα έργα κατασκευής και φινιρίσματος είναι πολύ ευρύς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι άγκυρες εξίσου κατάλληλες για διάφορα είδη συνδετήρων. Σε αυτό το άρθρο, οι τύποι και τα μοντέλα των αγκυρίων γυψοσανίδας θα συζητηθούν λεπτομερώς, τα χαρακτηριστικά της επιλογής και χρήσης τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οποιοσδήποτε τύπος βίδας ασφάλισης είναι σχεδιασμός συνδετήρα, που αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη και στοιχεία:

 • εσωτερικός κοχλίας βίδας.
 • στέγαση ·
 • πλαστικό ή ελαστικό παρέμβυσμα ·
 • το παξιμάδι.

Η άγκυρα για γυψοσανίδες διαφέρει από άλλους τύπους κατά το ότι είναι σε θέση να συγκρατεί σε κοίλα υλικά και δομές.Αυτό είναι δυνατό χάρη σε ειδικές αποστάτες. Οι αποστάτες ακουμπούν στις άκρες της οπής στο φύλλο και έτσι διατηρούν ολόκληρο το χιτώνιο μέσα.

Με τη βοήθεια αγκυρών αυτού του τύπου, πραγματοποιείται τοποθέτηση τοίχων, οροφών και άλλων κατασκευών, καθώς και η στερέωση διαφόρων στοιχείων στις βάσεις των γυψοσανίδων.

Οι σύνδεσμοι αγκύρωσης για γυψοσανίδες μπορούν να είναι πλαστικό και μέταλλο.

  Οι σύνδεσμοι για γυψοσανίδες χωρίζονται σε 2 τύπους:

  • Σχεδιασμός διέλευσης. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας άγκυρας, διάφορα στοιχεία κρέμονται πάνω στην οροφή.
  • Ανάπτυξη σχεδιασμού (άνοιξη). Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για την τοποθέτηση οποιωνδήποτε δομών σε τοίχους από γυψοσανίδες.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για να εγκαταστήσετε σωστά τα συνδετικά άγκιστρα, πρέπει να τηρείτε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

  • Στο φύλλο γυψοσανίδας πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα της απαιτούμενης διαμέτρου.
  • Η τρύπα πρέπει να καθαρίζεται από τη σκόνη, τη σκόνη και τα συντρίμμια. Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε την άγκυρα μέσα σε αυτήν, κρατώντας ταυτόχρονα τα πτυσσόμενα στοιχεία του συνδετήρα.
  • Μετά την τοποθέτηση του στοιχείου στην οπή, η άγκυρα πρέπει να ανοίξει μέσα.
  • Ο μπουλόνι αγκύρωσης πρέπει να σφίγγεται στο μέτρο του δυνατού,για να εξασφαλίσετε μέγιστο χώρο σώματος στο εσωτερικό της οπής. Το βίδωμα της βίδας θα παρέχει το πιο αξιόπιστο στοιχείο στερέωσης.

  Είδη

  Ο σύνδεσμος που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα γυψοσανίδας πρέπει να έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

  • το σώμα και ο ίδιος ο μπουλόνι πρέπει να έχουν επίστρωση ανθεκτική στη διάβρωση.
  • το υλικό του συνδετήρα πρέπει να έχει υψηλή αντοχή.
  • Ο σύνδεσμος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με στοιχεία διαχωρισμού: χωρίς αυτά δεν είναι δυνατή μια αξιόπιστη στερέωση στο γυψοσανίδα.

  Υπάρχουν διάφορα μοντέλα αγκυρών που διαφέρουν μεταξύ τους με σκοπό, εμφάνιση και απόδοση.

  • Συνδετήρες Molly. Είναι ένα από τα πιο ακριβά. Είναι κατασκευασμένο από κράμα χάλυβα και έχει επικάλυψη ψευδαργύρου. Η άγκυρα έχει ένα κύτος υψηλής αντοχής και ένα μπουλόνι ικανό να αντέχει σε υψηλά φορτία βάρους. Υπάρχει η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης, χωρίς να καταστραφεί ο σύνδεσμος. Δεδομένου ότι εξωτερικά αυτός ο τύπος συνδετήρα είναι παρόμοιος με τη λαβή μίας ομπρέλας, έχει ένα δεύτερο όνομα, την ομπρέλα του πείρου. Ο σύνδεσμος είναι ικανός να φορτίζει έως και 35 kg.
  • Συνδετήρες Driva. Προς το παρόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και απαιτημένα στη ρωσική αγορά. Συνδυάζει υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή.Οι σύνδεσμοι διατίθενται σε δύο τύπους: πλαστικό και μέταλλο. Οι πλαστικοί σύνδεσμοι έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν βάρος μέχρι 25 κιλά και το μέταλλο μπορεί να κρατήσει πάνω από 32 κιλά. Αυτή η άγκυρα δεν χρειάζεται ελεύθερο χώρο zalistovo, το οποίο είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η διαφορά μεταξύ των συνδετήρων είναι ότι κατά την εγκατάσταση δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι. Στο τέλος της άγκυρας υπάρχει ήδη ένα τρυπάνι, ώστε να μπορείτε να το βιδώσετε στο φύλλο με ένα κατσαβίδι.

  Η αξιόπιστη στερέωση του στοιχείου στερέωσης παρέχει ένα υψηλό σπείρωμα, χάρη στο οποίο η γυψοσανίδα δεν καταρρέει. Το εξάρτημα είναι κατάλληλο για διπλό giposkarton.

  • Πεταλούδα Dowel Οι περισσότερες φορές συνδετήρες αυτού του τύπου μπορούν να βρεθούν από τον κατασκευαστή Fischer. Αυτός ο σύνδεσμος είναι κατασκευασμένος από πολυπροπυλένιο και έχει σχετικά χαμηλό κόστος - μόλις 0,3 ρούβλια. Κατάλληλο για την ανάρτηση και τοποθέτηση δομών και αντικειμένων χαμηλού βάρους. Το μέγιστο φορτίο βάρους είναι μόνο 20 κιλά.

  Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε σχετικά ελαφρά στοιχεία, η χρήση μιας τέτοιας άγκυρας θα είναι πολύ οικονομική και δικαιολογημένη.

   • Χημική άγκυρα Αυτός ο τύπος συνδέσμου είναι μια κάψουλα με κόλλα.Όταν η τοποθέτηση της κάψουλας παραμορφώνεται, το περιεχόμενό της αναμιγνύεται και αντιδρά.

   Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια συγκολλητική ένωση υψηλής αντοχής, η οποία εξασφαλίζει αξιόπιστη στερέωση.

   Πιθανό γάμο

   Δυστυχώς, στην κατασκευή των συνδετήρων η τεχνολογία δεν είναι πάντα σεβαστή. Οι αγοραστές αντιμετωπίζουν την παρουσία του γάμου, γεγονός που υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα της εργασίας.

   Κατά την επιλογή των αγκυρών πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημεία:

   • Μετρήστε τη διάμετρο του μπουλονιού και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τις προδιαγεγραμμένες προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τα άλλα μεγέθη πρέπει επίσης να συμμορφώνονται αυστηρά με τα πρότυπα της βιομηχανίας.
   • Δεν πρέπει να υπάρχει σκουριά στο σφιγκτήρα. Η παρουσία του δείχνει μια ανεπαρκή ποσότητα αντιδιαβρωτικής επικάλυψης ή την πλήρη απουσία της.
   • Δώστε προσοχή στο νήμα του μπουλονιού. Η εγκοπή δεν πρέπει να είναι σπάνια και αδύναμη.
   • Η άκρη πρέπει να είναι αρκετά έντονη.
   • Το προϊόν δεν πρέπει να είναι καρφιά, τσιπ και προφανής τραχύτητα της επιφάνειας.
   • Ελέγξτε προσεκτικά το πλαστικό πείρο. Δεν πρέπει να υπερχειλίζει.

   Συμβουλές για την επιλογή

   Η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της κατασκευής από γύψο-χαρτόνι εξαρτάται από τη σωστή επιλογή συνδετήρων, συνεπώς, κατά την επιλογή ενός υλικού, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες.

   • Συνιστάται η αγορά συνδετήρων για γυψοσανίδες και άλλα υλικά μόνο σε εξειδικευμένα, καλά εδραιωμένα καταστήματα και καταστήματα λιανικής πώλησης.
   • Πάντα συμβουλευτείτε τον πωλητή για το μέγιστο φορτίο μάζας για συγκεκριμένο τύπο συνημμένου. Μην προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας ασθενέστερο υλικό. Αυτό είναι γεμάτο με πιθανό σκίσιμο του συνδετήρα λόγω υπερβολικού φορτίου.
       • Μην αποθηκεύετε στο υλικό του συνδετήρα. Οι πλαστικοί σύνδεσμοι είναι φθηνότεροι, αλλά κατώτεροι σε ισχύ.
       • Αν χρειαστεί να στερεώσετε γυψοσανίδα σε ένα στερεό, συμπαγές θεμέλιο (τούβλο, σκυρόδεμα, ξύλο), θα πρέπει να επιλέξετε μεταλλικά άγκυρα.
       • Με την εσφαλμένη επιλογή των συνδετήρων αγκύρωσης, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια της εργασίας, καθώς και να μειώσετε τη δύναμη της δομής στερέωσης.

       Στο επόμενο βίντεο θα δείτε μια συγκριτική ανασκόπηση διαφόρων τύπων αγκυρών.

       Σχόλια
        Συντάκτης
       Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

       Αίθουσα εισόδου

       Σαλόνι

       Υπνοδωμάτιο