Γυψοσανίδες στο εσωτερικό

Το διαμέρισμα ενός σύγχρονου ατόμου δεν είναι μόνο ένα λειτουργικό δωμάτιο, εξοπλισμένο με όλα όσα είναι απαραίτητα για την άνετη ζωή, αλλά και ένα χώρο που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και την εσωτερική κατάσταση του ιδιοκτήτη του. Οι σχεδιαστές προσπαθούν να αναπτύξουν ένα μοναδικό και όμορφο εσωτερικό για τον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορες διακοσμητικές τεχνικές. Η δημιουργία κατασκευών γυψοσανίδας είναι ένας από τους τρόπους σχεδιασμού ενός δωματίου.

Χαρακτηριστικά υλικού

Το γυψοσανίδα χρησιμοποιείται ευρέως σε κατασκευές και εργασίες φινιρίσματος παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα είδος δομικού υλικού που αποτελείται από φύλλα από χαρτόνι, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια ζύμη στερεών γύψου, συμπληρωμένη με διάφορα υλικά πλήρωσης.

Ανάλογα με τις πρόσθετες ιδιότητες, διακρίνουν το γυψοσανίδα (GKL), ανθεκτικό στην υγρασία (GKLV) και ανθεκτικό στη φωτιά (GKLO).

Τα στοιχεία από γυψοσανίδα, ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το λειτουργικό φορτίο, τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο, στην οροφή ή σε ειδικό πλαίσιο. Λόγω της ευελιξίας του υλικού, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη των τρισδιάστατων μοτίβων, κυμάτων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων. Έχοντας κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια απλή ορθογώνια δομή με τα χέρια σας.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του οικοδομικού υλικού είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον.που καθιστά δυνατή τη χρήση του στο φυτώριο. Λόγω της παρουσίας ειδών ανθεκτικών στην υγρασία, το γυψοσανίδας είναι κατάλληλο για τη δημιουργία ντεκόρ στο μπάνιο και στην κουζίνα. Έχοντας επικαλυφθεί ένας τοίχος σε μια κρεβατοκάμαρα, είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόσθετη απομόνωση του δωματίου από το θόρυβο.

Είδη διακόσμησης

Κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου με τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων γυψοσανίδας, πρέπει να καταλάβετε σαφώς τη λειτουργία που θα εκτελέσουν. Ανάλογα με αυτό, ο τρόπος εγκατάστασης, ο τύπος υλικού και οι πρόσθετοι σύνδεσμοι θα διαφέρουν. Μπορείτε να διακρίνετε λειτουργικά και καθαρά διακοσμητικά στοιχεία.

Εκτός από την εσωτερική διακόσμηση, τα λειτουργικά διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να χρησιμεύσουν ως χώρος για την αποθήκευση των πραγμάτων, μπορούν επίσης να είναι σχεδιασμός οριοθέτησης ή ένας τρόπος για να κρύψετε τις επικοινωνίες.

Αψίδες

Δεδομένου ότι το υλικό μπορεί να δοθεί σχεδόν οποιοδήποτε καμπύλο σχήμα, ο σχεδιασμός του τόξου περιορίζεται μόνο από τη φαντασία του πελάτη. Το στοιχείο αυτό είναι σχεδιασμένο ως πόρτες και μεμονωμένα τμήματα του τοίχου, χρησιμοποιώντας μέρος της οροφής. Τα τόξα μπορούν να είναι κωφά ή με διαμπερή ανοίγματα για την τοποθέτηση βάζων, ειδωλίων και άλλων διακοσμητικών μικροσκοπίων.

Συχνά, εγκαθίσταται πρόσθετος φωτισμός στην κατασκευή γυψοσανίδας, η οποία χρησιμοποιείται ως ξεχωριστή φωτεινή πηγή ή φως για τα διακοσμητικά στοιχεία.

Νύχτες

Δεν είναι πάντα δυνατό ή απαραίτητο να εγκαταστήσετε ξεχωριστές ντουλάπες ή ράφια στα δωμάτια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι χρήσιμη μια τέτοια τεχνική όπως η τοποθέτηση μιας θέσης γυψοσανίδας. Αυτός ο σχεδιασμός έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών συστημάτων αποθήκευσης.

 • Η θέση είναι χτισμένη ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τοίχου, το οποίο σας επιτρέπει να το ενσωματώσετε απρόσκοπτα στο εσωτερικό.
 • Οι παράμετροι ορίζονται από τον πελάτη, δεν υπάρχουν περιορισμοί στα μεγέθη και τις φόρμες.
 • Με την τελική διακόσμηση μπορείτε να το κανονίσετε με τον ίδιο τρόπο με τους τοίχους του δωματίου, τότε το σχέδιο δεν θα ξεχωρίζει. Αυτό ισχύει για μικρούς χώρους.Χάρη σε αυτή την τεχνική, ο χώρος δεν θα είναι οπτικά γεμάτος, αλλά θα υπάρχει ένα μέρος για να θέσει τα απαραίτητα πράγματα.
 • Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε την κόγχη ξεχωριστό φωτεινό στοιχείο του ντεκόρ. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το βάψετε σε ένα αντίθεση χρώματος, να εγκαταστήσετε πίνακες καθρέφτη στους πίσω τοίχους, να εγκαταστήσετε έναν οπίσθιο φωτισμό ή να σχεδιάσετε ένα μοτίβο ψηφιδωτού.

Ράφια ή ψεύτικους τοίχους

Συχνά για τον διαχωρισμό χώρου χρησιμοποιώντας αυτό το είδος διακοσμητικών γυψοσανίδων, ως μικρές δομές τοίχων. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επιλέξετε λειτουργικές περιοχές χωρίς να ζυγίζετε το εσωτερικό.

Προκειμένου να μην στερηθεί μέρος του δωματίου της πηγής φωτός, συχνά γίνονται ψευδοί τοίχοι. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ένα είδος ράφι που είναι κατάλληλο για την οργάνωση όλων των ειδών αντικείμενα: βιβλία, αγγεία, ειδώλια, φωτογραφίες.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν επίσης γυψοσανίδα ως υλικό για τη δημιουργία διάφορων ογκομετρικών διακοσμητικών μορφών τοίχου ή οροφής. Τα φυσικά μοτίβα είναι πολύ δημοφιλή. Με τη βοήθεια ενός σκληρού πλαισίου, το γυψοσανίδας είναι απαλά λυγισμένο και παίρνει τη μορφή, για παράδειγμα, ενός λουλουδιού, μιας πεταλούδας ή ενός σύννεφου.

Στον τοίχο, μια τέτοια εικόνα συνήθως επισημαίνεται σε ένα αντίθεση χρώματος, και στην οροφή, για να αποφευχθεί η οπτική πίεση, είναι ζωγραφισμένη με ουδέτερο τόνο, αλλά ο οπίσθιος φωτισμός είναι τοποθετημένος.

Αν δεν θέλετε να χτίσετε μια περίπλοκη εικόνα, αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα τμήμα του τείχους, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πλαίσιο γυψοσανίδας. Έχοντας ζωγραφίσει σε ελαφρύτερο τόνο σε σύγκριση με έναν τοίχο, θα λάβουμε ένα κυρτό σχέδιο. Ένα πιο σκούρο χρώμα θα δημιουργήσει ένα εφέ θολώματος.

Ένας άλλος τύπος διακόσμησης είναι μια πύλη τζακιού. Στα σύγχρονα διαμερίσματα δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πραγματικό τζάκι, αλλά μπορείτε να μεταφέρετε την άνεση και μια ξεχωριστή σπιτική ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα. Ένα στοιχείο θέρμανσης αερίου ή συνηθισμένα κεριά τοποθετούνται συχνά στην τελική πύλη.

Με αυτό το ντεκόρ είναι απαραίτητο να θυμάστε για την ασφάλεια, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πυρίμαχο υλικό και να αναθέσετε την εγκατάσταση της κατασκευής σε επαγγελματίες.

Μέθοδοι τελειώματος

Πριν από την τελική διακόσμηση των διακοσμητικών στοιχείων δεν υπάρχει ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η επιφάνεια, η οποία εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Ταυτόχρονα, αξίζει να προσέχετε τις αρθρώσεις και τις γωνίες ώστε κατά τη λειτουργία να μην σχηματίζονται ρωγμές στην επιφάνεια. Το γυψοσανίδα είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό, έτσι οι μέθοδοι φινιρίσματος είναι πολλές.

 • Η επιφανειακή ζωγραφική είναι η ευκολότερη και οικονομικότερη επιλογή. Η σύνθεση GKL εφαρμόζεται εύκολα, δεν απαιτεί πρόσθετη προετοιμασία επιφάνειας και ειδικές δεξιότητες.
 • Το χαρτί τοίχου συνήθως επικολλάται πάνω από τη μεγάλη επιφάνεια της θέσης που βρίσκεται πίσω από ένα κεφαλάρι ενός κρεβατιού ή ενός καναπέ. Για τους σκοπούς αυτούς, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ταπετσαρία με υφή ή ύφασμα. Αυτό θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τον κύριο μονότονο τοίχο.
 • Ο διακοσμητικός γύψος θα πέσει καλά στην επιφάνεια γυψοσανίδας, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι λόγω της χονδροειδούς υφής του, δεν είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση παιδικών δωματίων ή στενών γωνιακών χώρων.
 • Είναι δυνατόν να διακοσμήσετε ένα διακοσμητικό στοιχείο με μια τεχνητή πέτρα. Αυτή είναι μια πολύ δαπανηρή μέθοδος, έτσι ώστε συνήθως να κάνουν μόνο την περίμετρο της αψίδας ή του τζακιού.
 • Τα πλακάκια ή τα ψηφιδωτά είναι επίσης κατάλληλα για φινίρισμα. Επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο, αξίζει να ενισχυθεί η δομή με ενισχυμένο πλέγμα λόγω του σημαντικού βάρους των υλικών φινιρίσματος.
 • Στρουκ από πολυουρεθάνη θα βοηθήσει να προσθέσετε εκλέπτυνση και ευγένεια στο εσωτερικό.Με τη βοήθειά του, μπορείτε να δημιουργήσετε σε μια δομή γυψοσανίδας, για παράδειγμα, σε μια θέση, ένα ξεχωριστό στοιχείο υφής της διακόσμησης.

Ιδέες για διακόσμηση

 • Στο διάδρομο συνήθως τοποθετούνται μικρές κάθετες κόγχες. Μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετο φωτισμό ή καθρέφτη πλήρους μήκους και στενά ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση κλειδιών, γαντιών και άλλων μικρών αντικειμένων. Συχνά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αρνούνται να εγκαταστήσουν πόρτες μεταξύ του διαδρόμου και του κύριου τμήματος του δωματίου · στην περίπτωση αυτή, η αψίδα θα συμβάλει στην οριοθέτηση του χώρου.
 • Εάν αγοράσετε ένα αδιάβροχο υλικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση διακοσμητικών δομών στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Μια μικρή εξειδικευμένη θέση με ράφια ή ράφι που εγκαθίστανται στο μπάνιο θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της αποθήκευσης πετσετών και καλλυντικών. Και αν υπάρχει αρκετός χώρος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε ειδικά διαμορφωμένο ράφι, διακοσμημένο με κεραμικά πλακίδια.
 • Τα ράφια και οι ψεύτικοι τοίχοι θα βοηθήσουν στη ζώνη του διαμερίσματος στο στούντιο. Ο κενός τοίχος ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι χωρίζει τον χώρο.Στη μία πλευρά του, ένα τραπέζι και καρέκλες θα ταιριάζουν άνετα, το άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στήριγμα για μια τηλεόραση. Τα ράφια γυψοσανίδας χωρίζουν απλά την περιοχή εργασίας ή ύπνου.

Χρησιμοποιώντας αυτό το είδος διακόσμησης, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων λαμβάνουν επιπλέον χώρο για την αποθήκευση των πραγμάτων: στο πάνω μέρος μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα μικρά πράγματα, να εγκαταστήσετε κλειστά κουτιά στο κάτω μέρος.

 • Όταν φτιάχνετε μια αίθουσα, συχνά τοποθετούν μια θέση από γυψοσανίδα για την εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεόρασης και ήχου. Μια ογκομετρική μορφή με το σχήμα ενός λουλουδιού θα φαίνεται ενδιαφέρουσα στον τοίχο απέναντι από τον καναπέ ή στην κόγχη πίσω του, καθώς και στην οροφή. Εάν το ύψος της οροφής το επιτρέπει, συνιστάται η εγκατάσταση σιδηροτροχιάς κουρτινών γυψοσανίδας. Όλοι οι σύνδεσμοι θα αφαιρεθούν και το βαρύ κουρτίνα θα έχει ένα πανέμορφο πλαίσιο.
 • Το παιδικό δωμάτιο θα φιλοξενήσει με επιτυχία ράφια δαπέδου ή βάθρα. Ενισχύοντας τη δομή πλαισίου, μπορείτε να πάρετε μια θέση για την αποθήκευση των παιχνιδιών, και την τοποθέτηση στην επιφάνεια του στρώματος ή μαξιλάρια - ένα πρόσθετο μέρος για να ξεκουραστούν. Τρισδιάστατοι φωτισμένοι αριθμοί τοποθετημένοι στον τοίχο θα αντικαταστήσουν με επιτυχία τα παραδοσιακά φώτα νυχτερινής όρασης. Έχουν σχήμα σαν σύννεφα, αστέρια, φεγγάρι ή παραμυθένιο χαρακτήρα.
 • Το υπνοδωμάτιο φαίνεται καλή θέση στο κεφάλι του κρεβατιού. Ο πρόσθετος φωτισμός δημιουργεί μια απαλή, ζεστή ατμόσφαιρα και τα ράφια εξαλείφουν την ανάγκη να επιλέξετε κομοδίνα.

Τα πλαίσια από γυψοσανίδες, ζωγραφισμένα σε ύφος ελαφρύτερο από τον κύριο τοίχο ή διακοσμημένα με ταπετσαρία υπό μορφή πάνελ, θα προσθέτουν εκλέπτυνση στο εσωτερικό χωρίς να διαταράσσουν την ενότητα του χώρου.

Τα διακοσμητικά γυψοσανίδας θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα όμορφο και άνετο εσωτερικό σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Η χρήση τους είναι αρκετά μεγάλη, οπότε η επιλογή της σωστής δομής για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο δεν είναι δύσκολη.

Πώς να φτιάξετε μια θέση από γυψοσανίδες με φωτισμό στην κουζίνα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο